Originally posted by Nandor
Covece,dugo nisam bio na ovom forumu.Ali da citam ovakve bljuvotine od ove nove "kompanije" ja ne mogu da verujem.
I kao sto neko rece "Mogli smo onih 900.000$ da upotrebimo za resavanje tog problema".Ali u osnovi ovo ne bi bio problem da se radi o beloj SrBkinji sa KiM-a .koja je presla sa svoje dvoje dece u kartonsku kutiju ispod Gazele.Siguran sam da bi skocio i Toma i Djilas i Tadic.Medjutim ovde se radi o vekovnoj generalizaciji(na koju se vade i neki rasisti na ovoj temi) i diskriminaciji Roma.I politicari su znali da ladnoo mogu da igraju na tu kartu i nadju "krajnje resenje" .
Uostalom,svi pricaju o tim stanovima i kukaju kako eto oni zive kao podstanari i blablabla...A zaboravljaju da kazu da su socijalni stanovi u drzavnom vlasnistvu,tj. da bi bili dati Romima na koriscenje.I ja se ne secam da su oni ustali protiv zivljenja na periferiji...ne znam odakle su neki izvukli tu informaciju.Ali deluje mi kao izjava nekog na ulici koja je uzeta kao generalni stav te populacije.I na kraju,ide sad na vestima da su im obezbedili neke kontejnere,mislim klasika....simbolika je zaista cudo..
Ali ono sto me zaista ovde cudi,jeste da su pederi nasli da palamude sa takvom dozom rasizma,da mi se prosto gadite.I to vam onako iskreno govorim.Bolje bi ti bilo da skines taj sal sa te face i stavis prst na celo,a i izgledas kao neki navijac,a vala i stavovi su ti slicni.just_you..
P.S.Prekinite sa generalizacijom.Ja poznajem ceo zivot neke Rome ,i to su izrazito vredni i sposobni ljudi.Ali ljudi ne kapiraju da je sve ono sto je za nas normalno i dostupno,u njihovim zajednicama dvostruko,ako ne i trostruko teze i nedostizno.I da na kraju samo retki uspeju da se izvuku iz te nemastine i zacaranog kruga.Zato sam ja otisao na protest.
Ax...

Uhvatili se za mene k'o Marica za krivi k*rac...
Ovako. Ja za stanove na periferiji znam preko inicijative mladih za ljudska prava (
http://www.yihr.org/index.php?lang=_bhs) čiji sam aktivista i saradnik na projektima već neko duže vreme... Ja sam napomenuo u nekom od ranijih postova da imam Rome za prijatelje i ma koliko vam ja delovao kao neki, nisam fašista.
Što se tiče Srba sa Kosova, jako je ružno @Nandor-e da ih stavljaš u takav kontekst, jer to što si rekao nije istina. Postoje izbeglički kampovi u koje se šalju sve izbeglice, bez obzira iz koje države da dolaze. Još jedna razlika između Roma i Srba sa Kosova je ta, što Srbi imaju svoju državu iz koje ih (u ovom momentu) niko ne proteruje. To što neki od njih ne žele da žive u nezavisnoj državi Kosovo, nije tema ovog topic-a, pa o njoj neću ni detaljisati...
Komentare koje si uputio na moj račun neću komentarisati...