Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By walt333
Sada kada se nisam ispovracao po monitoru nikad necu

odvratno, odvratno i odvratno
Korisnikov avatar
By Myto
:smeh:
Jesu li zaista Kragujevcani toliko jadni da nemaju svoje prodavnice, nego moraju u Beograd u shopping?
By iWanna
vest je neka sprdacina, zar ne?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ha ha ha.
Budalaština.
Mada napuniće se taj autobus, mislim, besplatan prevoz :D ko kaže da nešto u tom Delta citiju i mora da se kupi :D ko je dokon može u džabe ekskurziju.
By Sixto
Lepo, sarkasticno, angazovano! Bas lepo!
Korisnikov avatar
By Stripi
ovo me vijest podsjetila na Mooreov film "Roger&ja", raspad Flinta i jad i bijedu.
Korisnikov avatar
By Berserker
Pa mora Miško Piško da dovede Kragujevčane...
Jer su svi Beograđani zapalili u Ušće...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Hit! :lol:

Da, mozda se stvarno uplasio Ušća.

Mislim meni nije nimalo interesantno, zato sto je kopija Delta City-ja, apsolutno nista novo, niti bolje!

Ali je mnogima sa druge strane reka blize nego sam Delta City, a podjednako dobar... tako da, to jeste konkurencija... mada ne u pravom smislu te reci, jer isti poslodavci drze prodavnice u oba centra, oni sami ne gube nista.
Korisnikov avatar
By castor
Bedno, ali lepo je znati da se M plasi konkurencije.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Dobro, ja iskreno nemam nista protiv. Sto ne bi dosli i Kragujevcani da vide prvi srpski mall... :D Ja najvise volim zdravu konkurenciju kada samo nevini gradjani profitiraju. To sto nemaju kesa da kupe nesto tamo, kao da je i bitno. Nek bar uzivaju u razgledanju fensoce oko sebe.
Inace, ja stvarno mislim da ce sad svi cesce dolaziti na Usce (sem ljudi koji dolaze preko Gazele i koji zive po blokovima tamo). Na 2 min.od centra je, ima sve sto ima i Delta City...
Nego, ima li Miskovic nekog gej sina?! :wink2:
Korisnikov avatar
By Allkey
Originally posted by Dirrty
Hit! :lol:

Da, mozda se stvarno uplasio Ušća.

Mislim meni nije nimalo interesantno, zato sto je kopija Delta City-ja, apsolutno nista novo, niti bolje!

Ali je mnogima sa druge strane reka blize nego sam Delta City, a podjednako dobar... tako da, to jeste konkurencija... mada ne u pravom smislu te reci, jer isti poslodavci drze prodavnice u oba centra, oni sami ne gube nista.
Nemoj tako, Ušćetu je aim na cipelama. Najviše radnji sa cipelama imaju.
I ima jedna crna velika multibrand radnja (preskupa btw) koja VRIŠTI koliko je gej. Divni prodavci, divni. I ima jedan lik koji izgleda kao onaj sa PacoRabbane reklame. Hteo sam da umrem kad mi je prišao i počeo da priča kako se i on oduševio novčanikom za koji sam se ja uhvatio. To je bilo tako gej.

I u Zari radi jedna SAVRŠENA ŽENA.
Ja ne znam da li sam ikada lepšu ženu u životu svom video.
Ta guza, te noge, to lice, ta kosa, ta odeća, savršena visina... Zaljubio sam se u 30ogodišnjakinju na prvi pogled. Niam mogao da verujem šta me je snašlo.

I Converse radnja je ljubav.
I Bondjorno kafić izgleda divno.
I Big Bang zapravo izgleda lepo za razliku od Tehnomarketa.
Ali IDEA ne izgleda lepše od SuperMaxi-ja.

Jesam očekivao više novih stvari, ali šta je tu je - dobar je. Duplo veći, ako ništa drugo. I nekako mi je više gej i ozbiljniji. xD
By Sixto
Koliko su ti molovi jadni pokazuje samo stanje trzista koje je kod nas prisutno! Odes do Knez Mihajlove nadjes Office Shoes, odes u Deltu kad i tam par komada, odes na Usce opet i tamo! Sve sto postoji u centru moze se i naci u tim trznim centrima! Ponuda je jedna te ista, cene identicne, samo treba se zalepiti za lokaciju!

BTW ta multi-gigantska radnja na Uscu je dobila licencu za prvu liniju D&G ako niste znali!
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Stripi
i kad pomislim da nemere bit luđe uvijek me neko ugodno iznenadi

http://www.e-novine.com/sr/srbija/clanak.php?id=24442
čovek je preduzetnik, jbg. nije on džaba post'o srpski kralj. no, ovo nažalost ne predstavlja neki preradikalan skok u proizvođenju nekritičkog konzumerizma... ako ljudi uredno kupuju časopise čiji sadržaj većinom čine reklame, tj. plaćaju da bi im se nešto reklamiralo, što se ne bi brendirao i sam proces kupovine?
vidiš da se, kako se tema razvija, sve manje obazire na sumanutu činjenicu da postoji nešto što se zove "city tura ura" (!!!!). fokus se, prirodno, pomerio na priču gde šta ima da se kupi, tj. which mall is better mall. to je nama naša borba dala...
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by Sixto
BTW ta multi-gigantska radnja na Uscu je dobila licencu za prvu liniju D&G ako niste znali!
Sta znaci licenca (tj sta u ovom slucaju znaci) ??? Jer da bi imao robu nekog proizvodjaca samo je treba kupiti a ne traziti licencu.
By Sixto
Originally posted by pazzaz
Sta znaci licenca (tj sta u ovom slucaju znaci) ??? Jer da bi imao robu nekog proizvodjaca samo je treba kupiti a ne traziti licencu.
Prva linija tj najekskluzivnija roba iz ponude jednog brenda se ne kupuje na lageru u veleprodaji na skladistu i to svima na izvolite! Postoje odredjeni uslovi koje neko mora da ispuni!
Nisam licno isao i video da li uopste imaju ista od tog izlozeno i u prodaji, ali sigurna informacija je da su licencu dobili!
Korisnikov avatar
By pazzaz
Originally posted by pazzaz
Prva linija tj najekskluzivnija roba iz ponude jednog brenda se ne kupuje na lageru u veleprodaji na skladistu i to svima na izvolite! Postoje odredjeni uslovi koje neko mora da ispuni!
Nisam licno isao i video da li uopste imaju ista od tog izlozeno i u prodaji, ali sigurna informacija je da su licencu dobili!
naravno da se kupuje tj narucuje u showroom-u kao i svaka druga marka nebitno da li prva druga ili koja vec sve je isto sto se tice kupovina, neki dizajneri traze da vide kako radnja izgleda cisto da znaju gde daju robu (osim naprimer Chanel koja trazi da ima zaseban deo) ali i to nije presudno jer prvu stavku za kupovinu je kolicina tj min kolicina novca za koji mora da se kupi roba (sto je najcesci slucaj) ili broj artikala.

licenca se uglavnom odnosi na proizvodnju odredjenih artikala a nikako na prodaju robe.
By Sixto
Moras imati i odredjeni prostor dizajniran po odgovarajucem modelu! Sto se tice licenci, da, nekad ti i za prodaju treba licenca! Onda bi je razvlacio sve i svako po radnjama i ne bi licilo ni na sta! S obzirom da ne dolazi brend licno, onda zainteresovan zastupnik mora imati licencu!
Korisnikov avatar
By pazzaz
hm evo znam cak tri radnje (mislim u EU) u kojima imas mesanu robu od YSL , D&G pa sve do diesela i ko zna cega sve .... i sve je jedno tako da u radnji ako ti je takav koncept mozes imati sve i svasta. Naravno sigurno ne zele da radnja izgleda kao buvljak ali pristaje se na sve sto izgleda ok tj namenjenom krajnjem potrosacu. Ovo se naravno ne odnosi na marke koje se iskljucivo prodaju u svojim radnjama (flagship store) i radnje u radnjama.

Kao sto vec rekoh kupovina prve ili koje vec linije ide po principu: dobar dan, ja sam ta i taj ovo je moja prodavnica (vec imam te i te marke) za sledecu sezonu narucujem to i to u ovim brojevima i materijalima , evo i bankovne garancije ili kako vec se placa, ime mog speditera hvala i dovidjenja.

Jedino sto moze da se kupi je eksluzivitet tj da ti si jedini na tom podrucju koji moze da drzi nihovu robu (to se isto uglavnom radi tako sto je postavljem neki veci minimum za kupovinu robe)

Kupovina licence znaci da ti imas pravo da proizvedes artikle i da ih prodajes po nekim ustaljenim normama za odredjen region, mada te licence su jako skupe (znam da neka osrednje komericijalna marka je oko par miliona eura) i samo isplative su za veci reon a ne za jednu radnju.
By Sixto
Licenca nije vezana samo za proizvodnju, vezana je i za prodaju! U ovom slucaju ta slovenacka firma koja drzi tu giga mega radnju ima licencu za Srbiju!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Allkey
Ali IDEA ne izgleda lepše od SuperMaxi-ja.
U Maxi sam se zaljubio na prvi pogled :yes: Jebeš Ideu :yuck:
Korisnikov avatar
By Allkey
Idea je jeftina.
Idea ima hrvatski K Plus koji ima sve, jeftin je do jaja, a extra kvalitetan za te pare.
I to joj je veliki plus.
I ima užasno širok asortiman.
Za razliku od Maxi-a koji je ipak selective što se tiče brendova koje će da prodaje.
Ne znam iz kog razloga.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
iz razloga što traži nerealne uslove za plasman proizvoda, a nije svako lud da daje robu na 180 dana, plaća nadoknadu za mesto u rafu itd.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Lakiboy_ns
Usce shoping centar photos >>> http://www.beobuild.rs/read.php/328.html

Ijaooo dolazim uskoro da ga overim i spickam sve pare :D
Bio sam u trznom centru USCE. Glava me je zabolela od sarenisa, ali prijala mi je guzva. :lol: Pravi nadrealizam - kolika guzva u siromasnoj zemlji.

Inace, po novinama pisu da je to "najveci trzni centar na Balkanu - 130 000 kvadratnih metara". Koliko gresaka u tom naslovu.

Prvo, USCE se ne nalazi na Balkanu, koliko ja znam.

A drugo, postoje i veci centri. Recimo, bio sam u Cevahir trznom centru u Istanbulu - 420 000 kvadratnih metara na 6 spratova! :wow: On je najveci u Evropi ako cemo po velicini.
U njemu se lepse dise!

http://en.wikipedia.org/wiki/Cevahir_Mall
Korisnikov avatar
By Allkey
Možda pišu da je to "JEDAN OD najvećih na Balkanu".

Sve naše je "JEDNO OD".
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!