Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By lazarus
Pa jedino sto je dobro u slucaju ove djevojke je to sto joj smeta vlastita ljubomora. To znaci da je jos uvijek u stanju da uoci problem, a to je prvi korak ka njegovom rjesavanju.
Ja poznajem dvoje ljudi koji su pukli zbog ljubomore i nepovratno upropastili svoj zivot. Teta Daca, kao i uvijek, ima pravo.
Ja uzrok ljubomore vidim u, blago receno, siromasnom identitetu "ljubomornika." Zato preporucujem rad na sebi: citanje, ucenje jezika, usvajanje novih radnih vjestina i sl.- jednom rijecju aktivan angazman na izgradnji vlasititog identiteta.
Ljubomoru u vezi nekad uporedujem sa ljubomorom prema tudem bogatstvu- tesko ce bogatas biti ljubomoran na siromaha. Ovakva poredenja su gruba, ali nekad posluze...
Korisnikov avatar
By lazarus
Originally posted by J...
Originally posted by zofka
zasto mi smeta? Smeta mi to sto nemam poverenja u osbu koju volim! Stvara mi nestabilnost, nesigurnost, cini me nervoznom i stvara osecaj bezvrednosti!
Ja kazem da se malo posvetis sebi jer niko drugi te nece ni voleti ni ceniti ako ti prvo sebe ne znas da volis.
Eto, J... me preduhitri rece u jednoj recenici sve!
Korisnikov avatar
By Myto
Zasto su svi protiv lojubomore, meni ljubomora u vezi jako prija. Na taj nacin mi partner daje do znanja da mu je stalo do mene.
Korisnikov avatar
By lazarus
Sta znam... Ne mogu reci da sam protiv,ali to za mene nije kvalitet nego simptom.
Ti Myto govoris o tudoj ljubomori a ne o svojoj.
A i etimologija je jasna- ljubavno osjecanje koje ubija< ljub + moriti.
By J...
Originally posted by Myto

Meni moja ljubomora ne smeta, zato se i iscudjavam ovoj devojci koja ima problem sa delom svoje licnosti i svaljuje krivicu na sebe, umesto na tu devojku, koja joj daje povode da bude ljubomorna.
Tebi je povod za ljubomoru ako tvoj decko ode da se vidi sa svojim drustvom bez tebe?! :qqlele:
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by J...

Meni moja ljubomora ne smeta, zato se i iscudjavam ovoj devojci koja ima problem sa delom svoje licnosti i svaljuje krivicu na sebe, umesto na tu devojku, koja joj daje povode da bude ljubomorna.
Tebi je povod za ljubomoru ako tvoj decko ode da se vidi sa svojim drustvom bez tebe?! :qqlele:
Ne. Ali...Devojka, koja je otvorila ovu temu je to navela kao jedan od povoda za ljubomoru. Ja sam samo naveo neke primere kako bi se to u slucaju njenog partnerskog odnosa moglo "resiti".
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by zofka
ta ljubomora traje vec nekoliko meseci ( 3-4)
znam ako bi me prevarila da bi to bio definitivno kraj! Rekla mi je da sam patoloski ljubomorna i da ne zeli o tome da razgovara! A ja citavo vreme kao da tragam i spijuniram da li ce se to desiti ili nece. Sto jedna moja prijateljica rece ja kao da prizeljkujem da se to desi. Nekada uverim sebe da se samo neke moje morbidne misli u pitanju a opet kada vidim u stanu dve case iz koje se vino pilo ili neke posete prijateljica i sl. dovede me do ludila i onda stvaram filmove u svojoj glavi! Ako pise poruke takodje znam biti ljubomorna ako je na msn ili na nekom od foruma pomislim da traga za necim (ljubav, sex)...
Duso, ti tu zenu ne posedujes. Ona ima pravo da pije vino, izlazi, na kraju krajeva i pojebe se s kim hoce. Tvoje je da ucinis sve da joj s tobom bude lepo, u toj meri da ne pozeli nekog drugog. A trpanje u kavez i to sto radis imaju apsolutno suprotan efekat, time mozes samo da je oteras. E sad, iz ovoga sto pises, stoji da si ti poprilicno svesna da to sto radis niti ima smisla, niti je fer prema osobi koju volis (uostalom kako iko moze da bude s nekim i da ga voli ako nema bazicnog poverenja u njega?).

Ne znam, ja nisam od ljubomornih ljudi, pa ne mogu da ti dam neki first heand savet. Ali pokusaj sledece: kad god te spopadne zuta minuta i poljubomorises iz nekog razloga, seti se da je ta zena s tobom vec 3 godine, i da ne bi bila tu da hoce da bude na nekom drugom mestu, i da te voli. I onda mantraj to dok te ne prodje ljubomora.

Mislim ona te ocigledno voli, cim je tu. Ali zena ima pravo na neki svoj zivot, na svoje prijatelje, hobije i interesovanja i sve ostalo sto ide. I ono sto je najvaznije ima pravo na tvoje poverenje, jer ga ocigledno nije izigrala. Moze da te voli najvise na svetu, al to ne znaci da mozes da joj zamenis ceo svet, jer ne mozes.

Dakle olabavi malo. To sto te voli i s tobom je, ne znaci da imas pravo da je konstantno optertecujes svojim iracionalnostima, nesigurnostima i ostalim. To nije zdravo. Moras da je pustis da ima zivot izvan toga sto ste vas dve. Moras da je pustis da dise.

Dakle, svaki put kada imas napad ljubomore, ti se seti da te ta zena voli i da nece da odleprsa i drzi se te misli ko pijan plota.

A ako ne pomogne, onda se obrati nekom strucnom da ti pomogne da prevazidjes to, jer ce ti u suprotnom stalno zagorcavati zivot i sjebavati odnose sa onima do kojih ti je najvise stalo.
Korisnikov avatar
By m..
Zasto su svi protiv lojubomore, meni ljubomora u vezi jako prija. Na taj nacin mi partner daje do znanja da mu je stalo do mene.
Jadan ti ako neko mora da ti na taj nacin daje do znanja da mu je stalo.
By zofka
@m.. hvala ti na savetu! ono sto mene cini nesigurnom ili ljubomornom je cinjenica da recimo ona zna da izadje sa drustvom i da se u toku noci nejavi ni jednom telefonom. Ako zelis nesto vise da saznas onda ispada da je spijuniram.... naravno ja tog momenta stvaram sebi scene u glavi! :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!