Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Da li bi bili u vezi sa HIV pozitivnom osobom ?!

DA
61
56%
NE
47
44%
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by ZvezdasBG
Da to u startu znam, ne bih ulazio u vezu, ali ako bih saznao kasnije sigurno ne bih zbog toga raskidao.

Same here.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Ja bih bila.
Iskreno, ne bih mogla mirno da spavam da znam da sam odbila nekog sa kim bih inace bila zbog toga... Kao da mu nije malo sto ce umreti od te grozne bolesti, jos treba da ga zbog toga i driskriminisu...
Narocito, imajuci u vidu da su lezbejke najnerizicnija kategorija kad je prenosenje HIV-a u pitanju.... Tako da, uz malo opreza u prvo vreme ne bismo ni primetile razliku...
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Kiborg
Ne dolazi u obzir.
Jel to kazes kao lekar ili kao Kiborg? Mada, pretpostavljam da su ta dva neodvojiva.

Lm, bila bih u vezi, ukoliko sam jako zaljubljena. A u vezi sam ako sam jako zaljubljena. Uostalom, sta kad bi vas partner dobio hiv, recimo transfuzijom? Jer to znaci da biste raskinuli dugogodisnju vezu/brak zbog toga?

Dileme, dileme.
By alexandermagic
Originally posted by *STATUS*
Kako biste odreagovali kada bi vam neko posle mesec dana idealne veze rekao : "Moram da ti priznam da imam HIV" ?
Ostavio bih ga, a da sam to znao na samom početku ne bih ušao u vezu s tom osobom.
Ljudi su zamjenjivi, a ja najviše volim sebe. :)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Александре, а шта се дешава са оним партнерима чији хив статус не знамо...

Тј испада да некоме ко ти је рекао нећеш пружити шансу....
а некоме чији хив статус не знаш ћеш изаћи у сусрет и покушати са њим нешто озбиљније...

Ја бих пристао да будем са хив + особом...

Уосталом са свим својим партнерима имам секс са кондомом, и не знам шта би у мом животу променило то ако би мој партнер био хив позитиван... ако са њим имам сигуран секс...

Смета ми мало ово "веровање" онима чији нам је хив статус непознат...

:sweet:
By Kragi
Da ako tu osobu volim :)
Retko volim ali ako volim onda ne postoji stvar koju ne bih uradio za nekoga koga volim :)
By alexandermagic
Александре...
Mi smo se u nekoj paralelnoj dimenziji upoznali pa nalaziš za shodno da mi se obraćaš po imenu? Ovo neka ti bude posljednji put. :)

OnT: Već sam odgovorio.
By Hans
Prvo Statuse, kako je moguce da je veza idealna nakon mesec dana? Ja sam skoro 5 meseci u vezi, ali nije sve tako idealno, sto je i ok. Suludo bi bilo da je sve kao podmazano. Ne bih bio u vezi sa nekim za koga se zna da je jako promiskuitetan i ako bih, dobro bih pazio sta radim. A oni koji su HIV pozitivni, nisu isti kao oni koji imaju akne na licu. Izvinite, ali to nisu stvari zbog kojih bih ja zrtvovao sebe, sve i da mi je sa nekim TOLIKO dobro. Ona osoba do koje bi meni jako stalo nikada ne bi mogla da ima HIV. To govori o partneru ali i o meni. Tako je kako je- principi.
By iWanna
ne znam, verovatno(primer koji je u uvodnom postu je neiskrenost u samom startu i to je bezobrazluk)

ali ovde ima odgovora od kojih mi je muka
kao recimo ovaj post iznad
By Kragi
Originally posted by Hans_87
Prvo Statuse, kako je moguce da je veza idealna nakon mesec dana?
Ni posle mesec, ni posle godinu, ni posle 5 godina ... Mislim da idealan odnos ne postoji kao sto mislim da je infantilno ocekivati IDEALAN ODNOS :) (ma koja vrsta odnosa bila)
By Hans
Originally posted by iWanna
ne znam, verovatno(primer koji je u uvodnom postu je neiskrenost u samom startu i to je bezobrazluk)

ali ovde ima odgovora od kojih mi je muka
kao recimo ovaj post iznad
Jedan ranisan i bicete kao novi. ;)
Korisnikov avatar
By gneeebo
evo jedne FANTASTICNE SLIKE koja govori vise od milion reci...

Slika

Slika Slika
originalan format slike (ako neko zeli da postavi za pozadinu) :)
mislim da ovakve kampanje vise doprinose daljoj stigmatizaciji hiv+ ljudi nego promociji sigurnog seksa.
By Hans
Da se razumemo, ja nemam nista protiv ljudi sa HIVom. Jednostavno, postoje i drugi ljudi sa tim, kao sto postoje i oni koji vole mede, bondage etc.
By iWanna
sta si ti sad napisao 'leba ti
By Hans
Zasto bih ja rizikovao da budem sa nekim ko nije vodio racuna o sebi na vreme? Gde sam ja bio dok je on isao glavom gde neko ne bi ni...nogom? :) to sam kanio reci.
By Kragi
Zasto bih ja rizikovao da budem sa nekim ko nije vodio racuna o sebi na vreme? Gde sam ja bio dok je on isao glavom gde neko ne bi ni...nogom? :) to sam kanio reci.
Ispasce da pravimo offtopic od teme ali je ona kao takva pokrenula gomilu rasprava ....... (dakle ne offtopicujemo :D )

Ovaj stav mi je potpuno bzv bez uvrede, podji od toga da hiv hipoteticki mozes da dobijes i kod manikira jbt .... To sto ti ne zelis da rizikujes je tvoja stvar i tvoje pravo ali ne mislim da su svi HIV+ ljudi krivi niti odgovorni zato sto imaju HIV :)
By Hans
Hoces da kazes da se hiv brze siri "neuobicajenim" metodama nego seksualnim putem?
By Kragi
Ne necu to da kazem naravno :) Ali ne mozes da generalizujes stvari i unapred imas predrasudu o tome nikako :) jer hipoteticki postoji sansa da mozda upoznas nekoga ko ima HIV a nije imao sex sa HIV pozitivnom osobom :) Osudjivati ljude sa HIV-om po principu " ko te je*e sto si gurao tamo gde ja ne bih ni nogu" je nekorektno ....bar ja tako mislim :)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by alexandermagic
Александре...
Mi smo se u nekoj paralelnoj dimenziji upoznali pa nalaziš za shodno da mi se obraćaš po imenu? Ovo neka ti bude posljednji put. :)

OnT: Već sam odgovorio.
Ја ти се обраћам по нику који си сам изабрао приликом регистрације....

:beba:
By Hans
Originally posted by iWanna
:)

:lol:
A sta je Vama smeshno, molitju lepo? :D
Korisnikov avatar
By Egmont
Prvo Statuse, kako je moguce da je veza idealna nakon mesec dana? Ja sam skoro 5 meseci u vezi, ali nije sve tako idealno, sto je i ok. Suludo bi bilo da je sve kao podmazano. Ne bih bio u vezi sa nekim za koga se zna da je jako promiskuitetan i ako bih, dobro bih pazio sta radim. A oni koji su HIV pozitivni, nisu isti kao oni koji imaju akne na licu. Izvinite, ali to nisu stvari zbog kojih bih ja zrtvovao sebe, sve i da mi je sa nekim TOLIKO dobro. Ona osoba do koje bi meni jako stalo nikada ne bi mogla da ima HIV. To govori o partneru ali i o meni. Tako je kako je- principi.
Dečko, ti tako znaš ponekad da se nalupetaš, da to ume baš da boli. Ima i nekih nezadebljanih problematičnih delova, ali aj'...

No, kad porasteš samo će ti se kazati...
By Hans
Originally posted by Egmont
Dečko, ti tako znaš ponekad da se nalupetaš, da to ume baš da boli. Ima i nekih nezadebljanih problematičnih delova, ali aj'...

Fazon je u tome sto sam vec jako porastao i ne nalazim se i dalje sa bilo kim niti cu ikada raditi neke stvari naslepo. I ne kajem se zbog svojih reci Egmonte, jer kad bi pola ova nazovi scene mislilo kao ja, infektivna klinika bi imala manje posla. Jednostavno, HIV ce prestati da se shiri onog trenutka kad se neki uzmu u pamet i prestanu da srljaju. Mislim...jesam li ja lud sto ne dozvoljavam sebi da budem U VEZI, DAKLE DA IMAM ODNOS izmedju ostalog sa nekim o kome ne znam sta ima u sebi? Gde zivite vi?
Ili mozda mislis da nisam dovoljno gay ako nemam hepatitis ili HIV.
Korisnikov avatar
By Momo
Mislim...jesam li ja lud sto ne dozvoljavam sebi da budem U VEZI, DAKLE DA IMAM ODNOS izmedju ostalog sa nekim o kome ne znam sta ima u sebi? Gde zivite vi?
A kako resavas to pitanje? Milsim na to da saznas sta ta osoba ima u sebi ?

Ja znam lika koji bukvalno na prvom dejtu devojci saopsti da ako planira da se smuva sa njim mora da uradi test. I ako ona pristane oni onda odu zajedno i odrade to pa se onda kreshu.
By Hans
Originally posted by Momo
Mislim...jesam li ja lud sto ne dozvoljavam sebi da budem U VEZI, DAKLE DA IMAM ODNOS izmedju ostalog sa nekim o kome ne znam sta ima u sebi? Gde zivite vi?
A kako resavas to pitanje? Milsim na to da saznas sta ta osoba ima u sebi ?

Ja znam lika koji bukvalno na prvom dejtu devojci saopsti da ako planira da se smuva sa njim mora da uradi test. I ako ona pristane oni onda odu zajedno i odrade to pa se onda kreshu.
Upravo to smo moj dechko i ja uradili. Testirali smo se. Druga je stvar ako neko chesto menja partnere, pa "ne stize".

Ljudi moji, to se desi samo jednom. Ne razumem chemu tolika odbojnost prema mom negativnom shvatanju ljudi sa tim. Ja njih ne diskriminishem, ne smetaju mi, naprotiv, samo...da li je vid mog solidarisanja sa takvima to shto cu dozvoliti sebi da rizikujem? Ko bi na to pristao?
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by Egmont

Fazon je u tome sto sam vec jako porastao i ne nalazim se i dalje sa bilo kim niti cu ikada raditi neke stvari naslepo. I ne kajem se zbog svojih reci Egmonte, jer kad bi pola ova nazovi scene mislilo kao ja, infektivna klinika bi imala manje posla. Jednostavno, HIV ce prestati da se shiri onog trenutka kad se neki uzmu u pamet i prestanu da srljaju. Mislim...jesam li ja lud sto ne dozvoljavam sebi da budem U VEZI, DAKLE DA IMAM ODNOS izmedju ostalog sa nekim o kome ne znam sta ima u sebi? Gde zivite vi?
Ili mozda mislis da nisam dovoljno gay ako nemam hepatitis ili HIV.
Iz svake tvoje rečenice progovara tvoja internalizirana homofobija. Kad budeš razvio neke druge mehanizme za odbranu od nekih pojava na gej sceni, drugačije ćeš da se postaviš. Sada zvučiš kao svaki nacoš koji priča o bolesnim pederima, HIV-u kao obaveznoj bolesti svakog bolesnog pedera, etc...
By alexandermagic
OffT:
Ја ти се обраћам по нику који си сам изабрао приликом регистрације....
Ozbiljno? Onda sam ja cijelo vrijeme u zabludi da je moje korisničko ime alexandermagic. Ne pravi se blesav.
Aleksandar je moje pravo ime. :blenta:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!