Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By iWanna
Originally posted by bananica
vec: Bilo mi je lijepo/dosadno, i u nekoj prodavnici me radnica poprijeko gledala.
AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAA
Korisnikov avatar
By stefan19
Boze. Sad se i na Crnogorce zalite. A jeste culi vi za onu: "Losem qurcu i dlake smetaju'? E pa upravo tako!
Srbi se se vec zamerili i Bogu i narodu.
HEEEEJ, imam ideju!!! Kako bi bilo lepo da vi idete u Rusiju na more???? Jeste severno, i jeste hladno. AL BAR NIJE CRNOGORSKO!
Korisnikov avatar
By Creative
No, pogledajmo šta kažu Vijesti:

...Udruženje turističkih agencija Herceg Novog na sajmovima u Budvi i Beogradu ponudili su za privatni smještaj iste cijene kao lani.
Izvor: Vijesti
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali bi 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura...

...ako ne uračunamo cene Fakultativnih izleta (kojih je u MNE u extremnom izobilju), ako dodamo prevoz (oduzmite EKO taksu, koja se ove godine ukida), pa dodamo li pride još cene ležaljki/suncobrana...dolazimo do inicijalnog troška od/oko fantastičnih 400 € po osobi za 10 dana.
Da podsetim reč je o PRIVATNOM SMEŠTAJU u HN !
By Sixto
Originally posted by stefan19
Boze. Sad se i na Crnogorce zalite. A jeste culi vi za onu: "Losem qurcu i dlake smetaju'? E pa upravo tako!
HEEEEJ, imam ideju!!! Kako bi bilo lepo da vi idete u Rusiju na more???? Jeste severno, i jeste hladno. AL BAR NIJE CRNOGORSKO!
Mico pa zar onda tom logikom i ti si trebao da ides u Mumbaj u Indiju da studiras medicinske nauke, ali vidi vraga, i tebi dlaka zasmetala pa pravo u ameriku zapucala! Ni manje bi vise!
Sto bi ti to imao priliku za izbor boljeg mesta za zivot i odmor a ostali ne!
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by Sixto
Mico pa zar onda tom logikom i ti si trebao da ides u Mumbaj u Indiju da studiras medicinske nauke, ali vidi vraga, i tebi dlaka zasmetala pa pravo u ameriku zapucala! Ni manje bi vise!
Sto bi ti to imao priliku za izbor boljeg mesta za zivot i odmor a ostali ne!
Zato sto se ja ne zalim na Crnu Goru ili Hrvatsku; i zato sto bih rado tamo proveo odmor :)
By Sixto
Ne zalis se, ali sigurno si imao primedbu na zivot u Srbiji kad si poleteo u zagrljaj americkog zivota!
Korisnikov avatar
By stefan19
Slazem se Sixto. Moja poenta je da iako nismo u najboljim odnosima sa CG, ipak se ne treba nasladjivati nad tudjom nesrecom.

Jbg... Ne znam. Mozda posmatram situaciju iz drugacijeg ugla i kulturnog uticaja.

Anyways, peace :peace:
Korisnikov avatar
By delfinmne
Originally posted by Creative

...Udruženje turističkih agencija Herceg Novog na sajmovima u Budvi i Beogradu ponudili su za privatni smještaj iste cijene kao lani.
I ovog ljeta gosti za krevet u dvokrevetnoj sobi plaćali bi 14 eura, a smještaj u apartmanima od 50 do 80 eura , dok bi za ishranu u restoranima trebalo izdvojiti od 10 do 15 eura...

...ako ne uračunamo cene Fakultativnih izleta (kojih je u MNE u extremnom izobilju), ako dodamo prevoz (oduzmite EKO taksu, koja se ove godine ukida), pa dodamo li pride još cene ležaljki/suncobrana...dolazimo do inicijalnog troška od/oko fantastičnih 400 € po osobi za 10 dana.

Ovo 14 eura tesko da je tacno. Ja sam iz HN i krevet se krece oko 10e a i manje zavisno od datuma. Apartmani u boljim hotelama/ vilama se krecu od 50 do 80. Hrana, sta da vam kazem, mozes da jedes pljeskavicu za par eura a mozes i neke riblje specijalitete za "malo" vise para. Zar nije svuda tako? Koliko ti treba para u Bg dnevno ako se hranis u restoranima? Recimo u nekom prosjecnom kao sto je Madera? Tako da se moze i za manje i za vise od 400E.
Eto ja bih zaobisao CG iz razloga sto je gay scena nikakva...
By Sixto
Slazem se Sixto. Moja poenta je da iako nismo u najboljim odnosima sa CG, ipak se ne treba nasladjivati nad tudjom nesrecom.

Jbg... Ne znam. Mozda posmatram situaciju iz drugacijeg ugla i kulturnog uticaja.

Anyways, peace :peace:
Kakvo nasladjivanje, pricamo o turizmu i o odnosu prema njemu! Nemam nista licno, samo se polemika vodi oko konceptualnih razlika i pristupa samom poslu, koji im jos uvek ne sluzi na cast!
Korisnikov avatar
By Stripi
Stripi, cico, obecavam ti da cu napisati samo ovaj post na tu temu, jer ne bih da se prepiremo.
Postoji mala razlika. Ja sam jednom napisao kako sam u DU govorio engleski.
Nemrem sad nać temu ali bilo je tu malo više od spominjanja Dubrovnika, bilo je tu generalizacija baš ovakvih kao šti su neki forumaši imali na račun Crne Gore. Zgodno je sad pogledat reakcije.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by Delete
Sigurno lakse nego Srbija, Bosna i ostale zemlje regiona koje nemaju mora.
Bosna ima izlaz na more!
:lol:
A da das odgovor na temu, recimo?
A ne da večito glumis vujakliju? :zid: :barf:

(lektoriši post, 'ajde) :giggle:
Ah, zwezdice, mico, a sto ti ne lektorises svoje postove
koji su puni anglicizama po kojima pljujesh s'vremena na vreme, pa onda drugima da pricash nesto?
Ili uzmi Vujakliju pa se loopi po glavi

et toq!
:snob:
By Ulix
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Ili uzmi Vujakliju pa se loopi po glavi
:up:

:roflmao:

(Izvinite na off-u)
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam, ja sam u CG upoznala od mornara do necije babe, i vecina ljudi jesu jako ljubazni i prijatni, medjutim imala sam i losih iskustava po nekim ugostiteljskim objektima. Mene tu vise baguju druge stvari kao sto je nestasica vode, znaci sedim u Risnu, vode ima samo na gradskoj cesmi, a na brdu nad Risnom najveca kolicina padavina u Evropi, pola vremena provedenih na moru pljusti kisa, al nema vode. I druge stvari koje su mi sami Crnogorci pricali, kao to da su u nekom momentu ribari vukli mreze po morskom dnu i unistili ga, pa populacija ribe i ostalog ne moze da se obnavlja, pa uvoze iz HR, i slicno. A sad rasprodaju zemlju. Mislim da Crna Gora ima daleko vecih problema nego sto su neljubazni konobari.

Ta zemlja ima resursa koliko hoce, prirodnih lepota i ostalog i ni sa cime ne raspolaze kako treba, nigde se ne vodi racuna o odrzivom razvoju, nego sve 'ajde jano kucu da prodamo' i ostale sirotinjske filozofije. pritom je uzasan problem velicina same zemlje i populacija, stanje u drustvu, gde ti ne mzoes te ljude ni da kaznis za nedela jer manje vise svi imaju neku vezu ili rodjaka negde. Pa ribari su ubili delfina Jocu, simbol Boke, jer im je cepao mreze. :lood:

Mislim da je tu turizam najmanji problem, ali veoma indikativan za stanje stvari.
Korisnikov avatar
By Myto
Bosna ima izlaz na more!

Lepotice, zasto te toliko pogadja sto Bosanci imaju more?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Myto
Bosna ima izlaz na more!

Lepotice, zasto te toliko pogadja sto Bosanci imaju more?
Pa zato sto mi imamo samo Adu.. :rida:

Ma nije poenta u tome da Bosanci imaju i tri mora, nego je u pitanju proseravanje i uvlačenje u bulju tetki (nikada dosta bulje). :lol:

:hug:
Korisnikov avatar
By Pipin
O jbt što se preseravate.
Kao, svi ste navikli na ekskluzivna letovališta po svetu, pa vam je sad Crna Gora ispod časti.
A sve da se ne vidi kako ove godine nećete na more, jer nemate ni za put.
Najbolji su oni koji neće u CG da ih ne bi drkali što su iz Srbije, pa onda kažu kako će zato otići u Hrvatsku :lol:

Ja sam dva puta bio u CG, jednom sam obilazio celu obalu i svuda svratio po malo. I situacija je sasvim OK. Nema nikakvog ponašanja koje je tipično samo crnogorske ugostitelje. Postoje skuplja i bolja mesta, postoje bagatelna i nikakva. Pa koliko daš, toliko i dobiješ.

Ne postoje svi ti hoteli tamo zbog turista, nego zbog domaćina. Oni treba da žive od toga, a turisti treba da budu oni koji će da svoje pare ostave njima. A odavde veoma često odlaze turisti koji nemaju novaca za trošenje. I jebiga... koji kurac idete kad im nemate šta dati.

Treba znati biti dobar ugostitelj, to je tačno. Nije svako za to.
Ali treba znati i biti dobar turista. Ni to nije za svakog.

ahm što se teme tiče, neću ove godine u cg. al iz sasvim drugih razloga.
Korisnikov avatar
By Creative
Pipin. Pa to i jeste problem.
Nije problem što smo nenaviknuti na ekskluzivu, već što ti se sasvim prosečan standard nudi kao ekskluziva.

Teorija o trošenju para ljudi odavde, ti je skroz pogrešna.
Novac koji na more poneseš za trošak, treba i da imaš na šta ćeš da potrošiš. U protivnom ga bacaš. A to ne rade ni oni turisti koji imaju 5 puta više love od nas. Veruj mi, niko nije blesav i svi jako dobro znaju šta koliko košta i koliko vredi.
Srbi u letnjoj sezoni predstavljaju respektabilan broj, koji ne sme da se negira niti zaobilazi.
POLA MILIONA Srba je prošle godine ''protrčalo'' kroz YUTA-ine knjige. Ako tome dodamo da nisu sve Tur.Agencije članice YUTA-e, pa ako dodamo i samoinicijativne odlaske, onda je ta brojka daleko daleko veća. U svakom iole racionalnom ekonomskom smislu, ova brojka se ne ignoriše.
Na ovogodišnju sezonu će dobar deo Srba da ukalkuliše i političku komponentu (ne tako davno, MNE je priznalo Kosovo u trenutku kada su se ovi naši kurčili izvojevanom pobedom u UN) i ono najbitnije za ceo ovaj trenutak, nešto što se zove KRIZA.

I sad. Ako mi je inicijalni trošak od/oko 400 € za 10 dana, potreban za MNE u privatnom smeštaju, a gde god da mrdnem dalje, za istu/nešto malo veću lovu imam Avio prevoz + Hotel + AI + Bolje + Kvalitetnije + Sadržajnije + ... voda.
Eee jbt - voda. Mislim da dalje od ovoga ne treba ići.

...ono najinteresantnije, nikom živom ne smetaju srpski ''paradajz turisti''. Niko se prema nama ne ophodi sa takvim patološko-neizlečivim oblikom definicije.

Tako da @ pipin, tvoja opaska oko toga koji ćemo tuki dole kada nemamo lovu, uopšte ne stoji.
:nono:
Korisnikov avatar
By delfinmne
Ti paradajz turisti sigurno nece nositi u tursku ili negdje drugo 10kg hrane kao sto to rade u CG. Napravite razliku izmedju srpskih turista i srpskih paradajz turista... to nije isto. Moji izdavaju sobe i recicu vam da su neki gosti donosili 10kg mesa, krompir, lubenice, hljebove, jaja i sl. E to su paradajz turisti,. I sad recite jel to vama normalno?
Korisnikov avatar
By Creative
Originally posted by delfinmne
Ti paradajz turisti sigurno nece nositi u tursku ili negdje drugo 10kg hrane kao sto to rade u CG. Napravite razliku izmedju srpskih turista i srpskih paradajz turista... to nije isto. Moji izdavaju sobe i recicu vam da su neki gosti donosili 10kg mesa, krompir, lubenice, hljebove, jaja i sl. E to su paradajz turisti,. I sad recite jel to vama normalno?
Samim tim što se bilo koji turista definiše ovako ili onako, krši se osnovni princip tržišta. Turista je mušterija.
Ako im izdaš krevet i ako ti oni za to plate, potpuno je svejedno da li su oni poneli 2 soma evra ili 15 kg hrane. To nije predmet nikakve ocene, procene ili kvalifikacije. Bilo koga. Naročito ne potencijalnog gosta sledeće sezone.

OK. Evo ja nikada nisam nosio klopu dole. Ali da li ti stvarno smatraš normalnim da se ja u 5-6 popodne tuširam/kupam vodom iz bureta u dvorištu kuće koja je smeštena tik uz promenadu, gde je krevet koštao dvostruko više nego na drugim mestima ?

Mislim, možemo sada da nabrajamo raznorazne nelogičnosti, da slučajeve nazivamo ovako ili onako.
Ali, ako sam ja svestan da ti ljudi nisu krivi što niko u kraju nema vodu, kako ja onda mogu da budem kivan ili ljut na njih.
Stvar je takva i jedino što mogu je da tog leta to prihvatim kao realnost, a da već sledećeg tražim nešto adekvatnije.

Od prošle godine u MNE ništa ne može da se unese od hrane, tako da je ta ''anomalija'' rešena.
Isto tako, najava da će se EKO Taksa ukinuti je bila buva. I ove godine svaki turista će morati da je plati (10 €). :peace:
Korisnikov avatar
By Myto
A zasto ne bi nosili?
Ako moraju da plate sobu da bi brcnuli noge u moru, ne moraju da plate hranu duplo vise nego sto je inace placaju...A i ako ljudi vec dolaze svojim kolima, sto da dodju praznog gepeka...ono sto tebe treba da brine je da li su izmirili svoje obaveze za smestaj.
Korisnikov avatar
By delfinmne
OK je ponijeti hranu ako dolazis kolima. Ali nositi lubenice, hljeb? mislim stvarno... To se mislim ne moze ni u Hrvatsku a kamo li na neke dalje destinacije, znaci samo kod nas. Ta jedna porodica koja je gostovala kod mojih je zauzela 2 zamrzivaca tako da drugi gosti nisu mogli da stave svoje stvari pa su moji morali da vade i bace neke nase kako bi svima udovoljili.
Naravno da nije ok da se tusiras iz bureta ali za HN konkretno Hrvatska je ta koja pravi probleme jer voda prolazi kroz njihov dio zemlje i oni zamislite ciste cijevi svake god pred i u ljeto.
Inace prosle godineljudi sa kojim sam ja razgovarao niko nije rekao da je imao problem sa unosom hrane. A taksa za kola se ukida, to je definitivno.
Ne kazem da je CG neka strasna turisticka destinacija ali je fakt da se moze ljetovati jeftino tj za manje od 400e kako je neko naveo.
Korisnikov avatar
By Creative
OK je ponijeti hranu ako dolazis kolima. Ali nositi lubenice, hljeb? mislim stvarno... To se mislim ne moze ni u Hrvatsku a kamo li na neke dalje destinacije, znaci samo kod nas...
... A taksa za kola se ukida, to je definitivno.
Ne kazem da je CG neka strasna turisticka destinacija ali je fakt da se moze ljetovati jeftino tj za manje od 400e kako je neko naveo.
Vezano za taksu, ministar turizma, Predrag Nenezić je rekao:

Iako se ovih dana mogla čuti informacija da će ekološka taksa ove sezone biti ukinuta, ona ipak ostaje.
- Bespotrebno se otvorila rasprava o eko-naknadi u Crnoj Gori. Nju plaćaju svi. Dakle, građani Crne Gore prilikom registracije svog vozila, a turisti prilikom ulaska u Crnu Goru. Sva sredstva od eko-naknade su namenski prihod Budžeta Crne Gore i usmeravaju se na projekte koji unapređuju i čuvaju životnu sredinu. Iz tih prihoda se finansiraju projekti tretiranja otpadnih voda i čvrstog otpada, uređenje zelenih površina i pošumljavanje, sveobuhvatne akcije čišćenja itd. Jer turisti u Crnu Goru dolaze zbog njenih ljepota, planina, reka i čistog mora, i to se mora sačuvati - objašnjava ministar Nenezić i dodaje da u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane na snazi ostaje i zabrana unosa prekomernih količina namirnica u Crnu Goru. Tačnije od turista neće biti oduzimana količina hrane koja im je potrebna za put.
/izvor Blic Online/

Potpuno se slažem sa tobom (delfinmne) da je ludilo poneti vagon klope na letovanje, ali isto tako, u Bugarskoj (u kojoj je bar klopa bila u izobilju i za male pare) su Slovaci i Poljaci donosili po 2 Mini Frižidera puni klope. Holanđani, Rusi, Nemci i Englezi (U Turskoj) su čak pakovali doručak i iznosili ga iz restorana (pri tom pojevši količinu hrane kao jedna smena u kasarni Kozara) itd itd

Primera ima svuda. Ne postoji perfektna nacija. Ali postoji zakon tržišta.
Tržište se osvaja. To je osnov svake delatnosti. Naći tržište.
Kada se ono jednom formira, nikada (ili gotovo nikada) se ne napušta.

Ja sam ostavio cifru od 400 €, naravno pod dejstvom informacija do kojih sam došao na internetu sasvim slučajno.
Verujem da ta cifra može da bude niža, ali sam to eto, stavio kao nekakav okvir.

PS Dobra stvar je što će cene najverovatnije ići dole. Svi (Grčka, Turska, Egipat...) su najavili drastično spuštanje cena (neki čak i do 30 %) pa je s tim u vezi i Ministarstvo Turizma MNE najavilo iste akcije.

:kada:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Myto
A zasto ne bi nosili?
Ako moraju da plate sobu da bi brcnuli noge u moru, ne moraju da plate hranu duplo vise nego sto je inace placaju...A i ako ljudi vec dolaze svojim kolima, sto da dodju praznog gepeka...ono sto tebe treba da brine je da li su izmirili svoje obaveze za smestaj.
Pa recimo kada ulazis u EU mozes da uneses samo odredjene kolicine prehrambenih prozivoda. Ja vidla nekog dedu koji rida sto je morao da baci par kila prsute ili slanine sto je nosio sinu. Ajd da ti nosis neke proizvode koji dole ne mogu da se kupe (ako takvih uopste ima), ali ako napunis gepek to je vec sverc. U svakoj zemlji postoje zakoni koji stite domace trziste, carine i slicno, i ne vidim sta je tu cudno.

Jbt, ja recimo imam problem sa CG bas zbog tog paradajz turizma. Jbt, gde god se posadis na plazi neko masti lubenicu ili nesto (i ostavi djubre za sobom), pa bas ti sto su preneli i jedu na plazi, dok pristojan svet jede u smestaju ili restoranu.

Mislim, ovde svi napadaju Crnogorce kakvi su domacini, al kad pogledas kakvi su im turisti uopste ne cudi.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Creative

Jedu g....na.
Pretprosle godine smo platili 215 evra za 10 dana u Petrovcu, sa punim pansionom. Sto znaci, 21,5 evro po danu, sa po tri obroka.
Naravno da svugde ima alavaca koji bi rado da iznajme krevet za 50 evra, ali takve ima i da pogodi kriza i takvi i nece imati turista.

No, ontopic... Ja sam puno puta bila u Crnoj Gori i samo jednom sam se vratila prilicno nezadovoljna (iz Tivta, jer je nikakvo turisticko mesto) ali nikada nisam imala vecih problema sa domacima. Doduse, onda kada pokusaju da prave probleme kao jednom kravetina na recepciji hotela nama lepo joj se najebes keve po naski i pretis da ces zvati direktora.
Ono sto ja zameram Crnogorcima je sto nisu zastitili sopstvena dobra. Pola zemlje su prodali Rusima, i to onu bolju polovinu. Ja sam kao mala letovala i na Kraljicinoj plazi i u Becicima, a sada je sve to prodati pitaj Boga kome, kao i Sveti Stefan. Tako da se ne brinem hoce li biti turista u CG. Bice, ali iz Rusije. Iz Srbije, ako im cene budu kao gorepomenute, bogme nece. Ali iz iskustva kazem, kada dodje avgust, sobe se mogu iznajmiti i za 5 evra po lezaju.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by m..

Mislim, ovde svi napadaju Crnogorce kakvi su domacini, al kad pogledas kakvi su im turisti uopste ne cudi.
koka...jaje...koka...jaje... :zongler:

Što se pak tamanjenja na plaži tiče,pa na plaži se mogu kupiti i lubenice,kuvani kukuruz,i još štasvenebogtepita...

I stvarno je smor to sa vodom...:srbin:
By iWanna
Originally posted by deran

koka...jaje...koka...jaje... :zongler:
:up:
By Sixto
Meni je to sa plazama i lezaljkama uzas da ne mogu da smislim da moram da odvojim jos debele pare radi jebenog mesta pod suncem!
Korisnikov avatar
By Momo
Meni je to sa plazama i lezaljkama uzas da ne mogu da smislim da moram da odvojim jos debele pare radi jebenog mesta pod suncem!
a plaze koje se ne placaju (tj koje nemaju lezaljke i suncobrane) su kao deponije... naravno krivi su ljudi koji ostavljaju djubre ali opet to nije opravdanje da komunalci ne ciste plaze jer su ti isti gosti takodje turisti koji placaju privatan smestaj...

inace i lezaljke i suncobrani mi idu na zivce... volim da sedim na pesku ili kamenju a ne na plastici i ne izlazim u vreme kad pece zvezda pa mi taj suncobran ne treba ich
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
kad već daješ "debele" pare onda ideš u hotel sa privatnom plažom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!