Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzi
Originally posted by Delete

Mislim da je svima jasno kakvi likovi se šalju u interventne jedinice, tako da...
toliko..
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ljubav91
naravno da nisam, ali u tim kolima je mogao biti bilo ko, decko cak nije ni vozio..
Ali nije se bas slucajno zatekao u vozilu, nije stoper, kojeg je vozac usput "pokupio", pa da nije znao da je vozac sklon takvim ispadima.

Da odem u potpuni off: Povremeno vozim zaista manijacki, prolazim kroz crveno, u gradu vozim mnogo brze od ogranicenja...verovatno bih u situaciji za koju procenim da mogu da pobegnem i sama bezala od murije, ali NIKAD, NIKAD i NIKAD ne bih uradila dve stvari: 1. dovela u opasnost osobu koju vozim, a koja se ne slaze da dignemo malo prasine, 2. ako bi nas murija presrela, ne bih bila dovoljno glupa da skrivam ruke, niti da se opirem, nego bih "izletela" iz auta i saradjivala, trpela pandursku torturu (posle uvek mozes da ih tuzis, ako primene silu bez potrebe) i dovela pandura u dilemu da li imam oruzje ili ne.
Korisnikov avatar
By ljubav91
ispadima?? pa taj decko koji je vozio verovatno nije neki propalitet, decko se napio i seo za volan nije mogao pametno da rasudjuje.. kao ni kad je prosao kroz crveno i video da ga juri policija, ko zna o cemu je razmilsljao... jbg
Korisnikov avatar
By Delete
ljubav91, da li bi ti sela za volan pijana?
Korisnikov avatar
By ljubav91
ne, kao sto nije hteo da sedne ni ovaj koji je UBIJEN
Korisnikov avatar
By Delete
Ok, onda smo utvrdili da ne opravdavas ono sto je vozac uradio.

A da li bi se otimala za pistolj, prilikom privodjenja?
Korisnikov avatar
By ljubav91
pa ne opravdavam ali mogu donekle da razumem. jbt ne verujem da ozbiljno verujes u to da mu je on otimao pistolj? i ovaj je jos rekao kako je ovaj slucajno rukom zakacio pistolj... ahahah
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
RTS

Ako je tacno ono sto je u novinama napisano, momak nimalo nije ni nevin ni naivan.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Beogradska interventna policija je jedina formacija od koje ljudi jos uvek zaziru... i treba.... sve ostalo je smuti pa prospi... a problem je u sudstvu i zakonima....

skupis svu pljuvacku u ustima i pljunes policajca u facu.... NIKOM NISTA...

opsujes mu majku... NIKOM NISTA....

batina je za NEKE ljude jedini jezik koji razumeju....

uostalom, zasto se ne broje i zasluge policajaca kada im se vec broje ZRTVE...

koliko spasenih iz reka, poplava, koliko spasenih iz saobracajnih nezgoda, pozara, havarija...

koliko razresenih krivicnih dela, koliko prekrsaja... koliko su ti ljudi nosili glavu u torbi da bi spasili necije dupe.....

Obiju vam stan, trcite u policiju,
Ukradu vam mobilni, trcite u policiju,
Napadnu vas na ulici, trcice u policiju,
Imate problem sa komsijom, trcite u policiju....

svi kenjate po policajcima do onog trenutka dok vam ne zatrebaju...
a kada Vam zatrebaju onda Boga molite da vam pomognu i pozivate se na to
da je to njihova obaveza jer ih placaju poreski obveznici...

ok, mozda ce neko reci, PA TO IM JE POSAO !

slazem se... jeste im posao, ali su JADNO placeni s obzirom koliko rade...mesecno imaju 8 nocnih smena... dok za te iste nocne smene npr u Zdravstvu se placaju kao "nocni rad" njima niko nista ne daje.....
zive samo da bi preziveli... ne rade u gradovima u kojima zive, putuju po 200km na posao svakog dana.... sefovi im kljucaju u glavu... i onda se kola slome na nekom ko je ni kriv ni duzan....

Dakle, osudujem ubistvo ovog momka, ali isto tako podrzavam rad policije i mislim da bi trebali barem 10 puta da budu stroziji i brutalniji.... mnogo je olosa, sljama, lopova, krimosa, siledzija, ucenjivaca, ubica.... takvi ljudi u ovoj drzavi najnormalnije hodaju ulicom i predstavljaju opasnost za SVAKOG od nas... ali se niko ne pita ko i ih i zasto pustio na ulicu i slobodu...
a tolika se frka digne ako policajac ubije coveka....

pa to je kao u zdravstvu...
lekad mesecno spase 150 zivota, a na stolu mu umre jedan pacijent....
i on je automatski los lekar, korumpiran, da je uzeo novac, covek bi preziveo....

manite se corava posla....

sto je bezao, sta je krio u autu, zasto je bio pijan i na taj nacin mogao da ugrozi ostale ucesnike u saobracaju...

a i ti mediji su jadni... objavili neku "strebersku sliku" tog momka, ne bi li probudili osecanja milionskog broja ljudi u Srbiji kako je stradao neko nevin....

ubedjen sam da taj mali nije bio toliko nevinasce kolikim je predstavljen.....

da je on ubio policajca, novine bi to propratile jednog dana na cetvrtini strane i cao...kao i do sada kada su se slicne stvari desavale.... ali nema senzacije, nema feljtona, nastavaka... pozivanja na bune....

:skorpija:
Korisnikov avatar
By .L O S T
mali komentar:
znajuci par pandura i tih slicnih specijalnosti nisam iznenadjen dogadjajem. uglavnom ljudi sa jako teskim komlexom muskosti, komplexom nize vrednosti koji zavaravaju tripom o svojoj moci... i to se zavrsi tako sto pandur pojuri nenaoruzanog klinca kolima zbog gluposti, zakrvari mu ego, izvadi pistolj i ubije ga te tako mu pokaze qrac i da je on glavna faca.
Dobrodosli u zemlju srbiju:uplasen:

izuzetaka ima
By Sixto
Originally posted by *STATUS*

Obiju vam stan, trcite u policiju,
Kazu vam, slikali smo al verovatno su klinci iz kraja, obratite paznju na komsije i odu!

Ukradu vam mobilni, trcite u policiju,
Ne spada u dovoljno vredne kradje da bi uopste se pozabavili! Uzmu izjavu i bace u kantu!

Napadnu vas na ulici, trcice u policiju,
Uzmu opet izjavu i kazu ako se neko pojavi javicemo! Bla bla truc!

Imate problem sa komsijom, trcite u policiju....
Kazu ti da su razgovarali s covekom i da nece vise! A kad komsija dodje i napravi s tobom incident, sasvim slucajno se nekako prijava zagubi i ni ne pokrene se tuzba po sluzbenoj duznosti!

Sve je to statuse o mom porezu i PDVu! Nove uniforme, cipele, oprema, auti, a drkaju kurac, spavaju u kolima, zderu, kupe kurve i jebu na petlji na autoputu i na kraju da im se oda priznanje za taj rad!
Postoje mnoge druge sluzbe u drzavi koje krpe kraj s krajem, a policija i pored svega makne dupe samo kad je u pitanju napadnut kolega pa su tu munjeviti ili ih neko takne iz suprotnog klana!

Sto se tice fraze o slamanju kola, mnogi ljudi imaju zivot u kurcu pa kad im puknu nervi ne 'slome se kola' na necijem zivotu, vec pukne neka casa, ili odu pa kopaju po dvoristu ili sednu kuci pa locu! Problem je sto se klincima u pandurskim skolama jos oformi sistem vrednosti u kom je neciji zivot slamanje kola!
By mythe
Nemam reci (lose reci) kojim bi opisao post forumasa pod imenom "Status" i recenicama tipa "Batina je jedini jezik koji neki razumeju" i sl... Tekst kao da je pisao neki teski primitivac, bez ikakvog vrednosnog sustava, usput lici na recnik nekog penzionisanog policajca tzv. "starog kova" u cije je vreme palica bilo glavno dokazno sredstvo.

Policija je tu da stiti interese gradjana, da radi za dobro gradjana a ne da maltretira i kao sto vidimo "ponekad" i ubije nekog iz pukog hira i frustracije a kada netko (kao Uros Misic npr.) povredi nekog njihovog , onda odmah vriste, traze maltene dozivotnu robiju za pocinioca, pisu najtezu mogucu kvalifikaciju krivicnog dela (iako ista nema sanse da prodje na Sudu, jer sude ljudi koji imaju malo vise skole od tih pandura), izivljavaju se na pocinitelju za vreme policijskog pritvora (sto je najstroze zabranjeno svim konvencijama o zastiti ljudskih prava), odbijaju da sprovedu clan ZKP koji govori da uhapseni od prvog momenta ima pravo na advokata i sl...Uopste ne sumnjam da je ubica, taj policajac Miljan R. uzivao sav moguci komfor za vreme policijskog pritvora, a umesto pedagoskih pljuski dobivao kafu, sokove i sendvica a istom su verovatno napisalo najlaksu mogucu kvalifikaciju krivicnog dela, ne bi li im se "njihov mili i dragi kolega" izvukao mozda i sa nekom uslovnom presudom. :(

Licno podrzavam nastojanja ministra Dacica da policiju dovede u red, uspostavi europske norme rada, ali to je tezak i mukotrpan posao, jer dobar deo policajaca u Srbiji i dalje zivi u nekom tripu da je "policija zakon, da oni odredjuju ko je kriv, ko je kakav..." zato je promena mentaliteta i shvatanja policajaca najvazniji posao, a dok se to ne promeni oni ce i dalje biti sto su i pre bili, to jest "kerovi"!

Ajmo svi, kao nekada - kerovi, kerovi :tea:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by mythe
Licno podrzavam nastojanja ministra Dacica da policiju dovede u red, uspostavi europske norme rada, ali to je tezak i mukotrpan posao, jer dobar deo policajaca u Srbiji i dalje zivi u nekom tripu da je "policija zakon, da oni odredjuju ko je kriv, ko je kakav..." zato je promena mentaliteta i shvatanja policajaca najvazniji posao, a dok se to ne promeni oni ce i dalje biti sto su i pre bili, to jest "kerovi"!

Ajmo svi, kao nekada - kerovi, kerovi
U Nemackoj policajci nisu "kerovi"? Tamo su sofisticirani, mahom mladi ljudi, koji umesto pendreka imaju cokoladne stapice, a ako bas zelite da ih zovete pogrdno, onda cete iskoristiti termin "kuca"...ma nije nego! I tamo u policiji, kao prasinari ne rade obicni smrtnici posle sestomesecnog kursa u Sr. Kamenici, nego prvoklasni psiholozi i sociolozi, koji su zavrsili mnogo duzu edukaciju na prestiznim nemackim skolama.

:ua:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kao i bilo koji deo vlasti, ni policija ne funkcionise dobro u obavljanju svojih pretpostavljenih duznosti.
Kao i bilo koji deo vlasti, i policiju cine ljudi, cesto pomalo poremeceno i lopovski nastrojeno.

:theend:
Korisnikov avatar
By stefan19
Stvarno ne znam sto svi napadate policajca koji samo radi svoj posao.
Taj decko je trebao da zna da pijan NE SEDA u kola. A jos vise da ako mu policija kaze da se zaustavi i izadje iz vozila, to i da uradi bez ikakve prepirke.
Sad je taj decko jadan, a policajac ispao ubica. Mislim, sigurno...

Pod broj dva, policajac ima prava (nisam siguran da je i trebao ovom prilikom to da uradi) da uperi pistolj ukoliko se osoba protivi sprovodjenju zakona.

Podrzavam policajca. Neka se vise nauce pijane budale nekom redu. I ko zna ko bi u krajnjem slucaju sve stradao da ga ovaj nije zaustavio. Mozda bi ne daj Boze taj vozac izleteo na trotoar i pogazio jos 10 neduznih ljudi.

RED I DISCIPLINA braco Srbi!!!
Korisnikov avatar
By stefan19
Originally posted by mythe
Nemam reci (lose reci) kojim bi opisao post forumasa pod imenom "Status" i recenicama tipa "Batina je jedini jezik koji neki razumeju" i sl... Tekst kao da je pisao neki teski primitivac, bez ikakvog vrednosnog sustava, usput lici na recnik nekog penzionisanog policajca tzv. "starog kova" u cije je vreme palica bilo glavno dokazno sredstvo.

Policija je tu da stiti interese gradjana, da radi za dobro gradjana a ne da maltretira i kao sto vidimo "ponekad" i ubije nekog iz pukog hira i frustracije a kada netko (kao Uros Misic npr.) povredi nekog njihovog , onda odmah vriste, traze maltene dozivotnu robiju za pocinioca, pisu najtezu mogucu kvalifikaciju krivicnog dela (iako ista nema sanse da prodje na Sudu, jer sude ljudi koji imaju malo vise skole od tih pandura), izivljavaju se na pocinitelju za vreme policijskog pritvora (sto je najstroze zabranjeno svim konvencijama o zastiti ljudskih prava), odbijaju da sprovedu clan ZKP koji govori da uhapseni od prvog momenta ima pravo na advokata i sl...Uopste ne sumnjam da je ubica, taj policajac Miljan R. uzivao sav moguci komfor za vreme policijskog pritvora, a umesto pedagoskih pljuski dobivao kafu, sokove i sendvica a istom su verovatno napisalo najlaksu mogucu kvalifikaciju krivicnog dela, ne bi li im se "njihov mili i dragi kolega" izvukao mozda i sa nekom uslovnom presudom. :(

Ajmo svi, kao nekada - kerovi, kerovi :tea:
Neke tvoje reci su sjajne, a neke preterane.
Slazem se i podrzavam da si generalno pogodio srz problema, ali u ovom slucaju ipak opravdavam policajca.
Ne verujem da je on zeleo namerno da ubije ovog mladica pod broj jedan. A pod broj dva, nikako ne shvatam sta taj isti mladic radi pijan za volanom i dovodi zivote neduznih ljudi u opasnost.drugih
By Sixto
Da nije imao nameru ne bi imao metak u cevi i povukao obarac na pistolju koji NE moze da opali sam zbog sigurnosnog mehanizma!
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Originally posted by stefan19
A pod broj dva, nikako ne shvatam sta taj isti mladic radi pijan za volanom i dovodi zivote neduznih ljudi u opasnost.drugih
Ubijeni dečko nije bio za volanom već je sedeo na mestu suvozača.

:murkan: => :obesen:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Sixto
Da nije imao nameru ne bi imao metak u cevi i povukao obarac na pistolju koji NE moze da opali sam zbog sigurnosnog mehanizma!
U skladu sa pravilima, MORAO je imati metak u cevi.
Korisnikov avatar
By Delete
Ma sad ce da bude prica kako nije ni prosao kroz crveno, nego se pandurima dig`o da se izivljavaju, pa eto, sasvim slucajno potrefili direktora fudbalskog kluba, koji, eto, nije vozio brzo, jer njegova kola ne mogu da idu brze od 50, zbog starosti. Mis`im...
By ...Sitnicava...
Sad ću ispasti kreten, ali ja ne mislim da je policajac namerno počinio ubistvo.
By mythe
Originally posted by ...Sitnicava...
Sad ću ispasti kreten, ali ja ne mislim da je policajac namerno počinio ubistvo.
pa mozda nije namerno pocinio ubistvo, ali je nacin na koji je postupao doveo do toga. Uzgred, zasto i njemu ne bi policija (njegove kolege) pisala najtezu mogucu kvalifikaciju krivicnog dela (dakle, ubistvo sa predumisljajem), tako oni to obicno rade, a onda neka doticni na Sudu se brani kako nije hteo namerno da ubije.
By Sixto
Originally posted by Sixto
U skladu sa pravilima, MORAO je imati metak u cevi.
Da bi legitimisao coveka koji mu je ipak stao posle prolaska na crveno!?

Uostalom i da je morao da ima metak zasto je povukao obarac? Zato sto su usijane glave kojima ne moze niko nista i sto ce posle suspenzije da bude samo premesten! U medije vec pustaju buvu kako je pre par dana iz identicnog vozila pucano na interventnu! Nije nego!
Korisnikov avatar
By Delete
Covek je ipak stao, tek kad su mu, nakon jurnjave kroz grad, panduri sluzbenim vozilom presekli put...Ili se, pak, tvoja prica, iz bolje obavestenih izvora, ne poklapa sa ovim sto sam napisala?
Korisnikov avatar
By m..
Koliko sam ja cula, interventna nema nadleznosti saobracajne policije. tako da nije imala ni sta da im preseca put, nego da eventualno prijavi gde treba.

Mislim, meni je interventna prilikom 2 pretresa, napravila stetu na kolima, i onda nikom nista. 2x su mi izbili ogledalo iz onog suncobrana, i ne moze vise da se namesti. Pa jebem im sveca, sta su tamo uopste trazili, i sta su pretresali kad mi brat nije ni osudjivan, ni sumnjiv ni trazen za prekrsaje.
By Sixto
Covek je ipak stao, tek kad su mu, nakon jurnjave kroz grad, panduri sluzbenim vozilom presekli put...Ili se, pak, tvoja prica, iz bolje obavestenih izvora, ne poklapa sa ovim sto sam napisala?
I da je tako, sto je sasvim moguce, nema nacina da izleti metak bez obaraca!
Korisnikov avatar
By Myto
A sta ce mu pistolj u ruci ako ne drzi prst na obaracu, da zaplasi vrapca na grani, da izigrava strasilo na njivi?
Sixto, ne budi smesan. Nisi u pravu i ili se povuci iz price o kojoj znas preko koznakakvih tabloida, ili priznaj da neko na forumu ipak zna malo vise o tome od tebe.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
У Америци, земљи која наводно важи за "расадник демократије" постоји смртна казна.... а и полицајац на свако машење лица за џеп, ако постоји бојазан да ће напасти полицајца , или не стајање након заустављања може да употреби оружје... јер је то тако Законом прописано...
:oklagija:

Нема код њих циле миле... према олошима се тако поступа....

а ми их милујемо, мазимо, пазимо....
зато нам се и тако враћа....

Питаћу вас када Вам овакви олоши који слободно шетају градом не дај Боже убију рођеном брата због пишљивог мобилног телефона који вреди 100 еура....
да ли ћете и тада подржавати олош, шљам, лопове и криминалце...

:gatara:

:чистка:

А медији су прича за себе...

линчују људе селективно....

Колико би се писало да је тај из аутомобила убио полицајца, представника државе...
то би био чланак од пола стране једног дана ... и већ сутра би се заборавило... као и обично...

:drama:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ja sam za ponovno uvodjenje "Dusanovog Zakonika", uz male prepravke, naravno.
Duki jer car.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!