Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By twinniwt
Sta znate o masonima, masoneriji i slobodnom zidarstvu? Ko su nasi masoni? :misli:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Cula sam za te masone.
Kao, to su ekstra bogati ljudi, koji imaju strogo zatvorene sastanke na kojima odlucuju o sudbini sveta.
Tu vladaju stroga pravila, pa cak ni clanovi najuze porodice masona ne znaju da su im ocevi, supruzi, dede itd. masoni.
Vrlo misteriozno.
:gatara:
Korisnikov avatar
By walt333
Stara prica, masoni, homoseksualci i Jevreji vladaju svetom. :no: :uplasen: :uplasen:
:piski: po ovim pricama. Velika glupost

Za mene su masoni samo klub bogatasa za ispijanje caja i razmenu novih traceva i vole da nose smesnu odecu, tj bogati zidari sa sumljivim ukusom.

Mada je istina da mozes da napredujes u karijeri ako ispijas caj sa njima.

A i cela ta religijska koncepcija mi je smesna, i nerazumljiva.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Kod nas je bilo po prilicno burno proteklih godina sto se tice masonerije,
ali koliko znam sada je ustanovljena jedna velika loza Srbije, koja radi
po skotskom redu..

... i ne mora da znaci da su svi bogati. Pre svega je bitno da su posteni i casni ljudi.

Ja sam svojevremeno bila u Londonu u Velikoj lozi Engleske, posetila, cisto da se
informisem...

... inace, britanska kraljica je oformila lozu za zene, jer je ova klasicna masonerija
samo za muskarce..

evo pogledajte

http://www.rgls.org/sr/

tu mozete da se informisete...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Daliborka
Cula sam za te masone.
Kao, to su ekstra bogati ljudi, koji imaju strogo zatvorene sastanke na kojima odlucuju o sudbini sveta.
Tu vladaju stroga pravila, pa cak ni clanovi najuze porodice masona ne znaju da su im ocevi, supruzi, dede itd. masoni.
Vrlo misteriozno.
Mislim da kao postoje mali i veliki masoni. Veliki su ovi koji odlučuju o sudbini sveta, a mali su običan narod koji je članstvo u tom NGO ali nisu u upravnom odboru. Među tim članstvom se navodno razvijaju veze i vezice kada treba pomagati jedni drugima iako nisu inače povezani na drugi način (preko iste škole ili istog bloka zgrada ili rođačkih veza ili što je njihov deda bio drug nečijeg dede), e pa ti ljudi koji nemaju drugi način da dođu do veza i vezica oni to ostvaruju preko svojih kolega masona, kao kad Homeru Simpsonu vodoinstalater nije hteo da popravi cev koja je izazvala poplavu u podrumu dok nisu ustanovili da su članovi iste masonske lože.
^^ mislim tako sam ja to shvatio
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Evo sa sajta

- Sta znaci biti mason:

Ovo pitanje nije iznenađujuće.
Iako su Masoni (Slobodni zidari) pripadnici najvećeg i najstarijeg bratstva na svetu, iako mnogi među njima imaju očeve, dedove ili rođake koji su takođe bili Masoni, mnogo je ljudi koji i dalje nisu sasvim sigurni šta znači biti Mason? Odgovor je jednostavan...

Mason (ili Slobodni zidar) pripadnik je bratstva poznatog kao Masonstvo (ili Slobodno zidarstvo). Bratstvo predstavlja skupinu muškaraca koji su se udružili zato što:
Postoji nešto što oni žele da učine u svetu.
Postoji nešto što oni žele da učine "u sebi samima".
Uživaju u društvu onih osoba koje vole i poštuju.

Mason je čovek koji je odlučio da se oseća dobro u odnosu prema samom sebi i drugima. Brine se o prošlosti kao i budućnosti i čini što može, i sam i sa drugima, kako bi učinio da budućnost bude dobro mesto za svakoga.
Korisnikov avatar
By HARP
Pratite trag novca i saznacete :serlok:
Korisnikov avatar
By twinniwt
Originally posted by LordOfSex
Procitaj "Andjeli i Demoni".
procitao sam. Mislis da je tu odgovor? I da je tacan?

Ko su masoni kod nas?:sixto:
Korisnikov avatar
By blenta
nadjoh skoro neku stipendiju
chiji je sulov za eligibility da masonski red
iz matichne ti drzhave napishe pristanak
i verifikuje tvoju podobnost

:wtf:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Andjelika
Kod nas je bilo po prilicno burno proteklih godina sto se tice masonerije,
ali koliko znam sada je ustanovljena jedna velika loza Srbije, koja radi
po skotskom redu..
BIlo je pre 5-6 godina u magazinu EVROPA o te dve loze. Nekako je to totalno licilo na Srbiju da je sve rascepkano. Koja je prezivela na kraju?

... i ne mora da znaci da su svi bogati. Pre svega je bitno da su posteni i casni ljudi.

Pa sad... Casni i posteni po misljenju pripadnika loze, a nadasve korisni bratstvu.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Te sve velike zavere sveta, tipa masoni koji upravljaju svetom su meni fascinantne !

VOlela bih da postoje, ali da sam ja njihov član i da svi budemo zli i odlučujemo o sudbini sveta ! :lood: :lol:
Korisnikov avatar
By deran
Manon je pisala o tome:right:

Eh,sad šta je pisala...:B
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Originally posted by twinniwt
Originally posted by LordOfSex
Procitaj "Andjeli i Demoni".
procitao sam. Mislis da je tu odgovor? I da je tacan?
E to je vec druga tema.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ma neka skupina glavešina postoji, kako se zove to je već nebitno, ono što je bitno je da želim da me rugrutuju! :lol;
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Masoni u principu veruju da je bogatstvo ovog mundanog sveta = koliko ih bog voli.
Odnosno da shto je neko bogatiji i mocniji to je blizi bogu. A samim time ima slobodne ruke da zadrzi i prikuplja bogatstvo od onih koji nisu toliko srecni bez mogucnosti da uchini bilo shta greshno.

Zanimljivo je napomenuti da postoji jedno prorochanstvo iz Indije koje govori da ce u ovo doba oni koji su rodjeni iz nizih staleza (inferiorni duhovi) upravljati svetom.

Anyway neshto je posebno za sve masone, svi do jednog imaju slobodno kristalne ochi. I energiju koju jedino mogu opisati da opushta kao da vas tera na free fall ali u slow motion.

Na kraju postoje mnogo tajnija, manje eksponirana i samim time ekskluzivnija drushtva kojima tezim, masoni osim dobre jebachine nemaju nikakvo znanje koje bi me impresioniralo i za koje sam zainteresovan.
Mada jachinu njihovih veza i mogucnosti koje otvaraju nisam u stanju poreci.
Korisnikov avatar
By Mahoney
mom najboljem prijatelju se nedavno obratio jedan mason koji ga je obavestio da ga zele u svom drustvu.
ovaj bio van sebe.
kaze da je to dobro poznat biznismen. a nije kontroverzan.
ovaj sad razmislja.
kad se infiltrira u njihove redove i kad me bude informisao, prenecu vam.

:hekla:
Korisnikov avatar
By twinniwt
Originally posted by V I V I S E C T
Masoni u principu veruju da je bogatstvo ovog mundanog sveta = koliko ih bog voli.
Odnosno da shto je neko bogatiji i mocniji to je blizi bogu. A samim time ima slobodne ruke da zadrzi i prikuplja bogatstvo od onih koji nisu toliko srecni bez mogucnosti da uchini bilo shta greshno.

Zanimljivo je napomenuti da postoji jedno prorochanstvo iz Indije koje govori da ce u ovo doba oni koji su rodjeni iz nizih staleza (inferiorni duhovi) upravljati svetom.

Anyway neshto je posebno za sve masone, svi do jednog imaju slobodno kristalne ochi. I energiju koju jedino mogu opisati da opushta kao da vas tera na free fall ali u slow motion.

Na kraju postoje mnogo tajnija, manje eksponirana i samim time ekskluzivnija drushtva kojima tezim, masoni osim dobre jebachine nemaju nikakvo znanje koje bi me impresioniralo i za koje sam zainteresovan.
Mada jachinu njihovih veza i mogucnosti koje otvaraju nisam u stanju poreci.
WOW odakle ti sve ovo?
Korisnikov avatar
By twinniwt
Originally posted by Mahoney
mom najboljem prijatelju se nedavno obratio jedan mason koji ga je obavestio da ga zele u svom drustvu.
ovaj bio van sebe.
kaze da je to dobro poznat biznismen. a nije kontroverzan.
ovaj sad razmislja.
kad se infiltrira u njihove redove i kad me bude informisao, prenecu vam.

:hekla:
zar nije pravilo da masoni nepozivaju u svoje redove?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!