Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Andjelika
Ono sto ja mislim da je najvaznije UVEK napomenuti je da:
- da se homoseksualne osobe radjaju
- da se svaka deseta beba radja homoseksualna
Prvo nije još uvek dokazano van svake sumnje. Postoji nekoliko konkurentnih teorija i ni jedna još nije dovoljno potvrđena. http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual ... _causality
Drugo je takođe problematično. Koliki je procenat biseksualaca i aseksualnih osoba i koliko istraživanja i na kom rasponu godina potvršuju da je reč o 10%?
Nikad mi nije bilo jasno zbog čega se ti godinama ograđuješ od svake teorije da je gejstvo /lezbejstvo/bisekuslanost urođena?!
Jednom kad smo o tome pričali rekao si da iz principa, zato što si komunista nikad nećeš prihvatiti nijednu genetsku teoriju i da po tebi neme ni rasa, ni polova, niti ičeg urođeog, već da su sve to konstrukcije. Rekao si i da ne želiš da prihvatiš teorije o genetskim razlikama jer su one uvod u fašizam.
Ja upravo mislim da je obrnuto.
Konstatovanje urođenih razlika (između polova, rasa, seksualnih preferenci)
nije fašizam već obično konstatovanje.
Fašizam bi bio konstatovanje razlika + osuda nosioca nevoljne razlike.
Dakjle, bez te osude, nema ni fašizma, sve je samo stvar konstatacije.
Čak je i obrnuto.
Ukoliko ljudi konačno shvate da je naše gejstvo (lezbejstvo, kod nekoga biseksualnost) urođena preferenca (a ja sam ubeđen da je tako celim svojim bićem), to će za nas biti nogo bolje.
Oni neće imati argumenat da nas teraju da se promenimo ili nas sankcionišu u stilu: - A je l nije urođeno? Je l izbor? Je l bunt? E pa onda brale izaberi i drugačije. Kad ti mi očitamo lekciju ima da odabereš drugačije.
Zato mislim da je tvoje javno ispoljavanje stava (da misliš da gejstvo nije urođeno već naš izbor), i to kao gej aktiviste kontraproduktivno za sve nas.
Takođe mislim da su u situaciji biti ili ne biti za GLBT-ovce, bili kontraproduktivni stavovi protiv LDP/SDU koalicije.
Da takoliacija nije prošla u skupštini, a prošla je na jedvite jade sa 5 %,
ne bismo uopšte i imali nadu da će ADZ biti usvojen (Palmini neće da glasaju, pa će uskočiti LDP i SDU)...
Da smo te svi poslušali i poverovali ti onda da LDP potpuno ne valja,
ne bismo uopšte i imali ovakve emisije niti raspravu o AD Zakonu.
Dakle, nekad treba ipak sesti, porazmisliti, sakriti lični animozitet prema Bilji Srbljanović, Čedi, Žarku itd. i glasati za njih ZBOG NAS I NAŠEG, GEJ DOBRA.
I što manje budeš iznosio u javnost da veruješ da gejstvo nije urođeno, to bolje za celu našu populaciju.