Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By lostinspace
Posto nisam naleteo ni na jednu dobru temu sa ozbiljnom muzikom (sem jedne sa arijama, ako postoji jos neka, ja se izvinjavam na previdu), evo da otvorim jednu, sveobuhvatniju... Omiljena epoha, omiljeni kompozitor i par kompozicija koje biste izdvojili (zanr nebitan, dakle pocev od koncerata, simfonija, kompozicija za kamerne sastave, svita, prelida, komada, solo pesama, opera, operskih arija itd.)

Evo da pocnem. Hm... Ja sam skroz prosao kroz razlicite epohe, romantizam, pa barok, pa klasicizam, pa sam se sad ponovo vratio na zreli romantizam i Rahmanjinova... Sad malo da promovisem njega... Preporucujem npr.ovo za slusanje, vrlo lepa izvedba, malo brzi tempo, ali vrlo izrazajno (Moment musical No.4 e-moll):

www.youtube.com/watch?v=WhLDse5R8dQ

Sto se tice njegove vokalne muzike, ima puno solo pesama, od kojih me u srce uvek dirnu "Son, Op.8 No.5", "Ne poy krasavitsa, Op.4 No.4", "Vokaliza Op.34 No.4", "Zdes harasho Op.21 No.7" (divno, tako lirsko - padam na tu rusku patetiku... :) ) Posto ne znam ruski, napisah engleske transkripcije.

Dakle, nastavite tako sto izaberete jednog ili vise kompozitora i uputite ostale u ono sto vi volite od odabranog da cujete.
Korisnikov avatar
By lazarus
Pravo je cudo sto na ovom forumu nije nastala cijela skripta iz muzikologije. Izgleda da sam i sam pun predrasuda o pederima!
B. Bartok je moj favorit i njegovi klavirski koncerti. Znam da malo koji kompozitor ima tako mnogo onih koji ne mogu da ga slusaju... mozda su mu Balkanci najprivrzeniji.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Može :)
Meni sad Dvorak, new world symphony
Korisnikov avatar
By lostinspace
Ja nesto i ne gotivim 20.vek, sta mogu :( :tradicionalista:
By alexandermagic
Uh, šta izdvojiti...

Antonio Vivaldi - The Four Seasons ( :leviathan: );
Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem; Symphony No.25; koncert za klarinet u A duru K 622- Adagio;
Ludwig van Beethoven - Symphony No.5
A.Dvorák - Symphony No.9
Claude Debussy - Preludij za faunovo poslijepodne
Richard Wagner - The Valkyrie
Gustav Mahler - Symphony No.6 ( :hypno: )

Etc.
By Sixto
Polifonija Plaestrinina je neprevazidjena! Sve sto je napisao je sa slusanje na glasno non stop!
Korisnikov avatar
By walt333
Opere muzickog verizma: pogotovo Pucini i Pjetro Maskanji: Madam Baterflaj, Pajaci, Boemi, Kavalerija Rustikana...
Korisnikov avatar
By castor
Tchaikovsky - The Nutcracker suite
Mozart - Requiem
By Speculum Columbae
Ja strasno volim operu.Uvek, bez izuzetka se strašno raznežim.A barokna opera mi je divna i neverovatno zabavna (pogoto Francuska).
Od klasike, zaista volim sve, jer je meni klasika mainstream, a i oboista sam :)
Ali najviše volim srednjevekovnu ,Ars Antiqua, renesansni madrigal i baroknu.Omiljeni su mi (uz tešku muku izdvojeni) - Bach, Vivaldi, Lully, Rameau, Handel, Couperin, Palestrina, Monteverdi, Debussy, Tchaikovsky, Chopin, Corelli, Grieg, Schumann...
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Originally posted by castor
Tchaikovsky - The Nutcracker suite
Odlično :)

Khachaturian - masquerade i sabre dance :hypno: i to najvolem dobar aranžman za osam ruku
Grieg - Piano Concerto in A Minor
Polovtsian dances
Moonlight sonata :yes:
By xerxes83
Hm, tezak izbor... Volim operu, pogotovo verizam. Puccinieva Toska je vrh.Mozzartove opere, Hendlovi oratorijumi, Strausove i Ofenbahove operete. Subertove solo pesme. Posebno bih izdvojio Betovenov 3. klavirski koncert, prvi stav. A pored svega navedenog volim i: Sopenov Nocturno u c moll, balet Romeo i Julija, motiv Montegi i Kapuleti od Prokofieva, Carmen uvertira...
Korisnikov avatar
By LongGone
Carmina Burana,Rachmaninov...hmmm...i Bah-Tokata i fuga ali mi se vise svidja izvodjenje Vanesse Mae :)
Ne slusam mnogo klasiku ali ovo je moj izbor.
Korisnikov avatar
By lostinspace
Heh, da dignem malo temu iz mrtvila... :)

@Xerxes83 Specijalno za tebe zbog nika:
http://www.youtube.com/watch?v=AmmmLxDS14U (Jennifer Larmore, divan mecosopran, arija iz Hendlove opere Xerxes - Ombra mai fu)

I jos nesto iz Rosinijeve opere "Italiana in Algeri" (Italijanka u Alziru), arija "Cruda sorte... amor tiranno" u odlicnom izvodjenju Jennifer Larmore, takodje:
http://www.youtube.com/watch?v=HVfJDMrXEds
Zavrsetak kompozicije tako savrseno govori "Mene je komponovao Rosini, cujte i pocujte!", a to tako obozavam da cujem :)

Znam da sam skroz pristrasan, ali obozavam mecosoprane i koloraturne glasove, jos kad se spoje u jedno :love: :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!