Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
Razmisljam vec poodavno o ovoj temi...

Smatram da postoje dva nivoa out-ovanja. Prvi je kad nekome verbalno kazete da ste gay/lez, a drugi bi bio poljubac sa partnerom/partnerkom pred osobom kojoj ste out-ovani.

Po meni, tek se na drugom nivou vidi ko je i koliko tolerantan i friendly. Jedno je kada nekome KAZETE da ste gay/lez, a drugo kada se to da ste gay/lez POKAZE konkretnim cinom poljubca. Ljudi kojima ste iskljucivo verbalno out-ovani mogu da vas ne shvate ozbiljno i da krenu sa onom pricom "ma to je samo faza...". Mislim mogu to da kazu i kada se poljubite sa partnerom/partnerkom pred njima, ali cini mi se da ih to ipak vise prodrma i ozbiljnije vas shvate :D .

Koliko ima str8 ljudi kojima ste se out-ovali na 2. nivou?

Pre nego neko postavi pitanje "A sto bismo mi to njima uopste pokazivali i zasto bismo se dokazivali?" da naglasim da se radi o situacijama kada ste sa partnerom u drustvu osoba kojima ste out-ovani i za koje se pretpostavlja da su friendly i jednostavno je spontano doslo do situacije da pozelite da se poljubite sa osobom koja vam znaci.

Da odgovorim na svoje pitanje, nikom od str8 ljudi kojima sam okruzen nisam out-ovan na drugom nivou. Ne zbog neke frke ili takvih stvari, jednostavno se nikad nisu stekli uslovi :) . Ne bih imao problema da to uradim.
:sesir:
NOX
By Kragi
Ja cu u svoje ime reci da sam jako stidljiv i konzervativan donekle i da svoju intimu shvatam drugacije od drugih. Naime mene je sramota da se ljubim sa deckom cak i kada sam u gay drustvu a kad mi se to desi onda mora da postoji bas povod za to (i da ja budem maximalno ali maximalno opusten). Zamisli sad mene pred str8 ljudima???!!! :novine: Mislim da situacija ne bi bila mnogo drugacija ni da sam str8 .... mada se sustinski negde slazem sa tobom da postoje dva nivoa outovanja (evo sad si me naterao da razmsljam o tome) :D

P.S.
Dakle nikada se nisam ljubio ni sa kim u str8 drustvu, ali en zato sto nije bilo prilike nego zato sto me je sramota :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja se ne slazem sa tobom. Uopste ne volim da gledam kako se neko ljubi preda mnom, ni gay ni strejt, ne moraju ni jedni ni drugi da mi se outuju na taj nacin ;) Ne vidim sto bih ja bila prinudjena da gledam njihovu intimu pa da time ja kao nesto pokazujem. Ako bas mora ne smeta mi bilo cije ljubljenje, ali ako moze da se preskoci, radije bih to.
Korisnikov avatar
By deran
Možemo tako stići i do trećeg nivoa... :lol:

Sorry... :blush: jutro je,ipak...:)
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by deran

Sorry... :blush: jutro je,ipak... :)
famozna treća baza :)
By alexandermagic
Originally posted by Nocturnal

Ljudi kojima ste iskljucivo verbalno out-ovani mogu da vas ne shvate ozbiljn0...
Mogu, ali mislim da sam svaki put kada sam to rekao shvaćen vrlo ozbiljno. Ton mog glasa nije ostavljao/ne ostavlja mjesto bilo kakvoj sumnji.
Koliko ima str8 ljudi kojima ste se out-ovali na 2. nivou?
0, kao i gay i bi osoba. Moja i partnerova intima, što poljubac jeste, je isključivo naša stvar. Možda pretjerujem, ali kod mene je tako i ne može biti drugačije. :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, pred mnogim str8 ljudima koji znaju za mene sam se bar "cmoknuo" sa tipom..
pred nekima se bas bas ljubio.

Nemam pojma, nisam brojao.. Meni to ne zavisi od njihove seksualne orjentacije, vec od bliskosti koju (ne) osjecam prema tim ljudima. Ima nekih pedera pred kojima ne bih ni joint zapalio, a kamoli se ljubio sa deckom.

cus mi poredjenja!:doh:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Dina
Ja se ne slazem sa tobom. Uopste ne volim da gledam kako se neko ljubi preda mnom, ni gay ni strejt, ne moraju ni jedni ni drugi da mi se outuju na taj nacin ;) Ne vidim sto bih ja bila prinudjena da gledam njihovu intimu pa da time ja kao nesto pokazujem. Ako bas mora ne smeta mi bilo cije ljubljenje, ali ako moze da se preskoci, radije bih to.
alexandermagic
0, kao i gay i bi osoba. Moja i partnerova intima, što poljubac jeste, je isključivo naša stvar. Možda pretjerujem, ali kod mene je tako i ne može biti drugačije. :)
Slazem se ja sa vama, to je vasa intima i niste duzni ikome ista da dokazujete i pokazujete. Ne bih ni ja to uradio iz tih pobuda. Jednostavno se radi o tome da ako sam u drustvu nekog para (nebitno da li je str8 ili gay) meni ne smeta ako oni povremeno razmenjuju neznosti, pa negde to pravo trazim i za sebe. Da li cu ga iskoriscavati ili ne, druga je stvar, ali bitno mi je da znam da ga imam. Sta sam postigao time ako sam se out-ovao nekoj osobi i sve je to ok na papiru dok ne dodje do famoznog poljupca koji bi izazvao izraz gadjenja ili demonstrativno napustanje prostorije? Kakvo je to onda prihvatanje :puzzle: ?
deran
Kada se na forumu otvori tema "Moj video iz kucne radinosti" ocekujem da je ti otvoris ili makar da budes medju prvima koji ce postovati :njanjanja: . Egzibicionisto :P .
bananica
Nemam pojma, nisam brojao.. Meni to ne zavisi od njihove seksualne orjentacije, vec od bliskosti koju (ne) osjecam prema tim ljudima. Ima nekih pedera pred kojima ne bih ni joint zapalio, a kamoli se ljubio sa deckom.
Apsolutno stoji to sto si rekao o bliskosti, ali kada se radi o out-ovanju bilo kakve vrste ipak mu str8 ljudi dodju neka posebna kategorija :) .

NOX
Korisnikov avatar
By Dina
Slazem se ja sa vama, to je vasa intima i niste duzni ikome ista da dokazujete i pokazujete. Ne bih ni ja to uradio iz tih pobuda. Jednostavno se radi o tome da ako sam u drustvu nekog para (nebitno da li je str8 ili gay) meni ne smeta ako oni povremeno razmenjuju neznosti, pa negde to pravo trazim i za sebe. Da li cu ga iskoriscavati ili ne, druga je stvar, ali bitno mi je da znam da ga imam. Sta sam postigao time ako sam se out-ovao nekoj osobi i sve je to ok na papiru dok ne dodje do famoznog poljupca koji bi izazvao izraz gadjenja ili demonstrativno napustanje prostorije? Kakvo je to onda prihvatanje :puzzle: ?
Pa svakako ako bi neko napustio prostoriju ili se gadio - to onda nije nikakvo prihvatanje. I ne vidim kako ti oni mogu dati to pravo, ti ga samo uzmes kao sto su ga i oni uzeli ;) Meni su se xy puta heteroseksualci ljubili pred ocima a da mi to nije bilo bas najprijatnije pa me nisu pitali da li mi je prijatno ili ne, niti su obracali paznju cak i ako bih pokazivala da mi nije prijatno. Mada mislim da ne mora bas da dodje do poljupca da bi video da li ti ljudi nekog tvog decka prihvataju, po meni ima mnogo mozda i intimnijih dodira a koji uz to mogu biti i u javnosti. Mislim na male neznosti koje oznacavaju bliskost izmedju te dve osobe, ako im to zasmeta onda bi im verovatno zasmetao i poljubac. I da svakako razumem sta si ti hteo da kazes. Samo ja recimo to prenosim ne na licni plan nego na gay kafice i klubove. Moj drug ima prilicno drugarica kojima je outovan ali neke od njih ni slucajno nece da izadju na gay mesto. Kad sam ja jednom predlozila Smajli ispalo je da je to mesto suvise sokantno, zamisli da vide dve devojke koje se ljube.... e svasta... I onda su to situacije, kad ja mislim da osoba nije to sasvim prihvatila, to sam i rekla drugu.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Izbegavam da se ljubim u drushtvu, kada sam pijan moze da mi se omakne ali i tada okrecem obraz.
Jednostavno gade mi se parovi bez obzira da li su breederi ili nashi koji se ljube pred prijateljima ili poznanicima.
Zagrljaj i mozda cheshkanje je moja vrsta "drugog nivoa."
Korisnikov avatar
By Dina
Mene ova tema bas obradovala... ja sam mislila da sam jedina koja ne voli da se ljubi pred drugima i ne voli da gleda ljubljenje drugih... kad ono nisam jedina :klap:

Jedino ne znam kako ce se Nocturnalu svideti pravac teme :smeh:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Nije da sam planirao da se tema pretvori u anketu tipa "Volite li da se ljubite pred drugim osobama", ali mi ne smeta :) . Dobio sam vec par vrlo kvalitetnih odgovora :) .
Dina
Mada mislim da ne mora bas da dodje do poljupca da bi video da li ti ljudi nekog tvog decka prihvataju, po meni ima mnogo mozda i intimnijih dodira a koji uz to mogu biti i u javnosti. Mislim na male neznosti koje oznacavaju bliskost izmedju te dve osobe, ako im to zasmeta onda bi im verovatno zasmetao i poljubac.
Vidis stoji to za manje neznosti, i one bi mogle biti odlican reper za out-ovanje 2. nivoa, ali eto, namerno sam stavio poljubac kao najjaci intimni cin koji je opste drustveno prihvacen u smislu javnog iskazivanja.
NOX
Korisnikov avatar
By colorado
Citam i razmisljam kako to sve lepo da srocim, i onda naidjem na Vivisectovu poruku i uvidim da je on to vec uradio umesto mene. :)

Ljubim se van drustva. Mogu da butu ljudi u okolini, ali to je onda u pitanju klub ili javno mesto. Ne volim to kad sedimo u drustvu pa odjednom neko nadje za shodno da ispoljava ljubav i fzicki svojata drugu osobu. Dobro, zajedno ste, volite se... aj sad idite kuci.
By ...Sitnicava...
Kada se autujem, radim to da ne bih lagala bliske osobe. Prihvatanje istine ne znači "gutanje" mojih i partnerkinih poljubaca i ostalih vidova razmene nežnosti. Pred str8 ljudima kojima sam se deklarisala kao gay eventualno dolazi u obzir zagrljaj sa devojkom, ako i toliko.

Gledam na to kao na njihovo prihvatanje, ali bez javnog upliva u sočne detalje. Čisto izbegavanje neprijatnih situacija. :)
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ni pred kim ne isisavam pljuvacku iz tudjeg grla, jasno.
Ljubiti se i poljubiti se nije isto... Poljubac mi je sasvim u redu, i tolerisem poljubac nekog para preda mnom.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
hajde, dajte nekog egzibicionistu koji to voli da radi pred svojim strejt drustvom.
smoriste me svojom senzibilnoscu i obzirom prema javnom (citaj: strejt) prostoru.

:D
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
^

Ne bih se slozila da je neophodno u pitanju, citiram, "senzibilitet i obzir prema javnom (strejt) prostoru". Ja npr., i u hetero vezama ne praktikujem ljubakanje na svakom koraku, pa isto tako ni kada sam u vezi sa devojkom, i to pre svega jer se ne osecam lagodno, nista vise.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
to je zato sto je sex(ualnost) greh. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by the1whowished
Ni pred kim ne isisavam pljuvacku iz tudjeg grla, jasno.
Ljubiti se i poljubiti se nije isto... Poljubac mi je sasvim u redu, i tolerisem poljubac nekog para preda mnom.
Onda ni ja :novine: :P
Korisnikov avatar
By colorado
Samo ustvari mislim da nije potrebno, ni lepo, praviti zazubice.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Imam jako dobru drugaricu koja zna za mene i prihvata to skoro potpuno. S vremena na vreme se pojavi pitanje: Sta planiras za decu, kako da kazes svojima itd.? ali nista sto bi pokazalo da ona to ne shvata ozbiljno i kao prolaznu fazu. E sada, ja znam da bi njoj bilo neprijatno da vidi kako se ja ljubim sa nekom devojkom, bar na pochetku, tako da joj to ne bi ni priredjivala. Zasto bih? Prihvata me i sada ja BAS moram eto da se poljubim pred njom i dokazem ne znam ni ja sta.. Tako da postujem to da bi joj bilo neprijatno i ne stavljam je u takve situacije, kao sto i ona postoje mene i to sto sam.. Ne znaci ako bih se ja sa svojom devojkom pojebala pred njom da bi ona rekla: E VIDIS SADA SI LEZBEJKA ! NE ! I upravo mislim da to rade deca, deca koja svojim ponasanjem i argumentima ne mogu da ubede...

Nisam od osoba koje mogu da sputavaju svoje emocije, kakve god one bile, da li je to zelja da poljubim nekoga ili zagrlim, uradicu to i na Slaviji, boli me uvo, ja to zelim i uradicu !

Ne gade mi se tudji poljupci, chak mi je to jako lepo. Volim da vidim dve osobe kako se ljube, to je danas tako retko videti i uvek se obradujem, dodje mi da ih zagrlim i kazem: Samo nastavite !

Kada zelim da poljubim svoju devojku poljubicu je, nebitno da li tu neko sedi sa nama ili ne. Ne vidim chemu sputavanje sebe?

Jednom sam videla dve devojke u Smiley, koje su se tako lepo ljubile, sa puno neznosti, emocija, ljubavi, da nisam mogla da skinem pogled sa njih. Prelepe su bile u tom zanosu! Eto, cak ih i dan danas pamtim kao najlepi gay poljubac koji sam videla.. :love:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Postujem ako neki ljudi smatraju da je degute ljubti se pred drugim ljudima u nekoj kucnoj atmosferi, sa malo prisutnih ljudi i da to vise vole da prenesu na teren kluba. Ni ja se bas ne ljubim ako je tu pored mog partnera samo jos jedna osoba, a pomalo su mi cudne i situacije u kojima sam ja izasao sa nekim parom i oni krenu u "akciju" predamnom. Malo vece drustvo vec nije problem, samo paznju usmerim u nekom drugom smeru.
U skladu sa tim, prosirimo 2. nivo na sitne neznosti, nesto KONKRETNO se desava sa vasim partnerom, nesto sto nadilazi verbalno out-ovanje (pogledaj zadebljani text :D ).
...Sitnicava...
Gledam na to kao na njihovo prihvatanje, ali bez javnog upliva u sočne detalje. Čisto izbegavanje neprijatnih situacija. :)
Ovo je upravo poenta, ono zbog cega sam otvorio ovu temu. Zasto su to uopste neprijatne situacije? Mislim ako su te osobe ok sa tobom, nije li to pomalo licemerni stav tipa "sve je to u redu, ali nemoj da praktikujes svoju homoseksualnost u nasem prisustvu"? Kao sto je Dina primetila gore, prosirimo taj drugi nivo i na neke sitnije neznosti: mazenje, ceskanje, drzanje za ruku, zagrljaj, naslanjanje glave na partnerovo rame, na kraju krajeva i poljubac... Nisu li to najprirodniji impulsi dve zaljubljene osobe? I sad ti treba da uvodis sebi autocenzuru da ne bi bilo neprijatnih situacija... Ne znam, mozda sam ja cudan zato sto od svojih prijatelja ocekujem puno... Mozda.
Zwezdica
Imam jako dobru drugaricu koja zna za mene i prihvata to skoro potpuno. S vremena na vreme se pojavi pitanje: Sta planiras za decu, kako da kazes svojima itd.? ali nista sto bi pokazalo da ona to ne shvata ozbiljno i kao prolaznu fazu. E sada, ja znam da bi njoj bilo neprijatno da vidi kako se ja ljubim sa nekom devojkom, bar na pochetku, tako da joj to ne bi ni priredjivala. Zasto bih?
Zato sto je drustveno prihvatljivo da se dve osobe poljube u drustvu. Zato da bi je pomerila sa tog pocetka i osecala se opusteno kada si u njenom drustvu s partnerkom i da ne budes prinudjena da razmisljas o tome "aha, ovo smem da radim, ovo ne". Zato sto treba da imas to pravo, pa makar ga i ne iskoricavala. Ne zbog nekih dokazivanja necega, nego zbog jednakosti.
A kako se tvoja drugarica ponasa ako uradis neku od radnji koje sam naveo gore? Da li je upoznala neku tvoju partnerku?

Kada sam prosirio ovu temu skontao sam da ima jedan str8 drugar kome sam se i tako out-ovao. Smatram da je ta osoba skroz friendly i da me je zaista prihvatila :) .
NOX
By pipinveliki
iskreno
ne zanima me
nek se naviknu

ukoliko ne postoji mogucnost da dobijem batine ponasam se kao da sam str8

u smislu cekskanje po potiljku poljupci ...
By alexandermagic
Postujem ako neki ljudi smatraju da je degute ljubti se pred drugim ljudima u nekoj kucnoj atmosferi, sa malo prisutnih ljudi i da to vise vole da prenesu na teren kluba.

Lakše mi je progutati da se dvoje u nekoj kućnoj atmosferi poljube predamnom, ako je to izvedeno s nekom mjerom, nego kad to rade pred mnoštvom ljudi... Pritom mislim na bilo koji par, neovisno o njihovoj seksualnoj orijentaciji.

Na ovaj način sam dopunio svoj prethodni post na ovoj temi.
Korisnikov avatar
By zozefin st
shvatam nocturnal, i slazem se sa njim, jedno je gej -frendly priljatelj u teoriji a drugo u praxi. ja bi volela da mogu da se poljubim , zagrlim, mazim sa svojom devojkom isto kao i jedan obican strejt par
Korisnikov avatar
By KiWi
mislim da se mogu na prste nabrojati ... btw. ja sam sa jednim od svojih bivših gotovo došao do treće faze u prisustvu strejterke :) Zaneli se :blush:
Korisnikov avatar
By Sunce
Nisam autovan strejt poznanicima, ali pretpostavljam da si u pravu.
Korisnikov avatar
By AbD
motiv za poljubac mi je osjećaj kojeg u tom trenu dijelim s nekim koga volim, a namjeri da se i poljubim vjerojatno doprinosi činjenica da sam prilično intenzivno emocionalno, tjelesno i senzualno biće. no okay, istovremeno sam i društveno i spiritualno biće, pa znam da sprovod ili supermarket vjerojatno nisu najbolja mjesta za svakodnevne razmjene nježnosti. :lol:

sve u svemu, ljubio sam se s dečkom u gay društvu, u gay klubu, u mom str8 društvu ali i na ulici u gradovima u kojima ne završiš na vješalima zbog toga što si gay. i to uopće ne zato jer je to neki moj statement prolaznicima: look, i'm gay and you have to live with it... ...nego zato jer sam se i sa svakom svojom curom nježno i blisko - a ne vulgarno - poljubio na ulici ili u kafiću ili doma nasamo.

poljubac pun nježnosti i bliskosti između dva ljudska bića je jedna od najplemenitijih stvari, i ako mi već u određenoj mjeri i određenim kontekstima društvo i njegova neciviliziranost i mržnja to onemogućavaju, ne pada mi na kraj pameti da si tu bliskost i nježnost ukidam sam. a kolika doza ljubljenja mi je potrebna u kojem trenutku ovisi o milion faktora i ne postoji jednadžba koja kaže da se ljubim uvijek, nikad, na svakom tulumu, u svakom gay klubu ili nikad pred str8 friendovima. nemam pojma, ne pokušavam nikome ništa poručiti, samo pokušavam biti ja i biti sretan.

dakle odgovor je DA, ljubim se i outao sam se na taj način str8 friendovima.
Korisnikov avatar
By Srklet
abd je sve to lijepo napisao, potpuno se slazem. :)
ja bih samo dodao moje iskustvo, a to je da sam u jednom trenutku postigao potpuni nivo opustenosti oko toga sto sam peder, te vecinom uopce ne razmisljam jel se ja nekome vise outam ili ne. i just live...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!