Originally posted by Delete
Na FB sam dobila poruku koja govori o nameri ljudi iz jedne organizacije da napravi "obuku" za roditelje, čiji bi cilj bio informisanje roditelja o HIV/AIDS, drugim PPI i na koji način se njihovo dijete može zaštiti od moguće zaraze.
Šta vi mislite,
da li je obuka roditelja o HIV/AIDS-u i drugim PPI potrebna ili ne?
Da li su roditelji dobro informisani o poseldicama rizičnog ponašanja?
Da su bili informisani, koristili bi kondom pa ne bi ni bili roditelji
A sad da se vratimo na temu:
-HIV se prenosi i putem krvi (ne samo seksom) tako da je dobro da što više ljudi zna kako to da se spreči
-pitanje je koliki bi procenat roditelja bio uključen u tu obuku. Ako je mali procenat, onda je to kao kada ja gasim sijalicu dok gledam TV, fora štedim struju štitim prirodu, a istovremeno ceo Beograd šljašti od svetlosnih reklama
-uputstvo koje će roditelji dati deci kad se vrate kući sa obuke je vrlo jednostavno:
a) deco, nemojte da imate seksualne odnose sa svakom šušom
b) deco, koristite kondome
Ne znam za šta je tu potrebna neka posebna obuka
-drugi deo se odnosi na situaciju kada je dotično dete već dobilo STD, kako da smogne snage da ode kod lekara da se leči. Ima jedan dobar film, "Ona je tako mlada" gde se vidi kako je ceo razred osmaka dobio sifilis jer su imali seks svako sa svakim. Taj film mislim da treba svaki sedmak da vidi kada se radi nastavna tema o reproduktivnom zdravlju (po novom programu u proleće sedmog razreda):
http://en.wikipedia.org/wiki/She's_Too_Young
Glupi link se ne otvara pa ga kopirajte
-prava deca misle da je seks bljak i da su dečaci/devojčice bljak.
"deca" u ovoj priči su u stvari tinejdžeri, koji neće "slušati" ni roditelje ni nastavnike, nego će raditi šta im padne na pamet u zavisnosti od trenutne koncentracije raznih hormona u krvi i od snage ličnosti