Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
jednom ukrao...i to je situacija totalno bed...htio sam da imam "Rimljanku" i jedino mjesto gdje sam je nasao je bila gradska biblioteka..pitao sam da li prodaju knjige, jer zelim da imam jednu, ali su mi rekli da to ne praktikuju, tj da je NEMOGUCE kupiti je, a da je kazna ako je izgubim OOOGROMNA(dolazio sam na ideju da je zaduzim, pa prijavim kao izgubljenu!) pa sam je drpio...

da stvar bude gora, posle 15 dana dobijem "Rimljanku" od decka, na dan zaljubljenih :lol:
By Ulix
A sto je onda nisi lepo vratio u biblioteku? Mis'im... koji ce ti dve kopije iste knjige? :alexis:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja imam tri primerka jedne knjige (ekstremno usko stručna i nezanimljiva široj publici)... jedan sam kupio a dva su mi poklonili sa posvetom... knjiga je izdanje SANU i ustvari reprint knjige iz 1975? ako se uzme u obzir da nema slika u boji, odlična je knjiga. Jedini problem je što su principi istraživanja korišćeni u toj knjizi u međuvremenu napušteni kako se sistematika kao grana biologije razvijala, pa je knjiga zanimljiva jedino sa istorijskog stanovišta...
By Simor
Originally posted by jukie
Ja imam tri primerka jedne knjige (ekstremno usko stručna i nezanimljiva široj publici)... jedan sam kupio a dva su mi poklonili sa posvetom... knjiga je izdanje SANU i ustvari reprint knjige iz 1975? ako se uzme u obzir da nema slika u boji, odlična je knjiga. Jedini problem je što su principi istraživanja korišćeni u toj knjizi u međuvremenu napušteni kako se sistematika kao grana biologije razvijala, pa je knjiga zanimljiva jedino sa istorijskog stanovišta...
Ja posedujem takvu "ekstremno uskostručnu" knjigu (ova na koju mislim je iz 1964. godine, a u izdanju beogradske Savremene škole) i uživam u njoj, iako je i ona u velikoj meri prevaziđena.

Za razliku od poslednjih petnaest godina, svojevremeno su se takve važne i kapitalne knjige objavljivale u Jugoslaviji. Od kako smo iz socijalizma kročili u nacionalističko višestranačje počeli smo da dobijamo jedino kapitalne knjige koje kapitalno prekrajaju istoriju Srbije. Te knjige, doduše, imaju i full kolor fotografije, ali em su dosadne knjige, em lažu, em biraju najružnije ćirilične fontove na svetu, em su čike na fotografijama ružne i zle.
By ~ Le Saint X ~
Jao...bas zanimljiva tema!

One knjige koje bih ja voleo da ukradem (tj, posedujem) mislim da s ene mogu tako lako ukrasti...te i ne razmisljam o kradji, vec prikupljanju para za iste....
A to su mnogo, mnogo izdanja TASCHEN :)

A ukrao sam iz biblioteke dve knjige... :)stajale su na stepenicama, jer su cistili biblioteku...
nikoga nije bilo na vidiku i nisam odoleo....
Ne osecam grizu savesti jer sam ukrao 'American poetry and prose'
sto niko nije pipnuo godinama a ja sam bio presrecan zbog mnogo pesama Emili Dikinson i Vitmana i Poa i .....

Druga je...Pocket anthology of american verse.... :)
ista prica!

Generalno...nisam sposoban z a kradju bilo koje vrste, te i ne pomisljam na to....
Ovo je bilo....eksepshn! :)

Ko moze, svaka cast!
Korisnikov avatar
By 2kune
Najgore je ukrasti jednom, tj. prvi put. Ili kradite ili nemojte, no nikada ne stojte na pola puta. Pojest će vas grizodušje... :svetac:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Kradja kao kradja, sta god da se ukrade.
Do sada mi nije palo na pamet da ukradem knjigu, to uglavnom ili kopiram (ako se radi o literaturi za ispite, onda obavezno kopiram, navikla sam a podvlacim, bojim i saram po fotokopijama, ali mi je zao da to radim knjigama) ili je kupim, ako me bas zanima.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by MinaHarker
Do sada mi nije palo na pamet da ukradem knjigu, to uglavnom ili kopiram (ako se radi o literaturi za ispite, onda obavezno kopiram, navikla sam a podvlacim, bojim i saram po fotokopijama, ali mi je zao da to radim knjigama) ili je kupim, ako me bas zanima.
Kučko bogata :shamar:
:crveni:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by 2kune
Kučko bogata :shamar:
:crveni:
Ah, sta cu, takva sam :alexis:
Korisnikov avatar
By 2kune
Ah, sta cu, takva sam :alexis:
Kako šta češ??? Pa udaj se za mene ludice! :venchanje:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Ulix
:smeh:
Kazi da ga pozdravlja Uliks sa GS foruma i pitaj ga da li je istina ono sto cujem da prevodi i Fineganovo bdenje.

I ako je ikako moguce jedan besplatan primerak, tetka Uliksandrici. :tepih:
i ja sam cula da prevodi finegana...vrlo je verovatno, secam se da je posebno govorio o fineganovom bdenju dok je predavao uliksa
By Ulix
Originally posted by hlaefdige
:smeh:
Kazi da ga pozdravlja Uliks sa GS foruma i pitaj ga da li je istina ono sto cujem da prevodi i Fineganovo bdenje.

I ako je ikako moguce jedan besplatan primerak, tetka Uliksandrici. :tepih:
i ja sam cula da prevodi finegana...vrlo je verovatno, secam se da je posebno govorio o fineganovom bdenju dok je predavao uliksa
To bi, zaista, bio ogroman prevodilacki poduhvat, obzirom da je naspram Bdenja i Uliks malo dete. :maji:

Ej vi lopuze, dajte, onda, neku strategiju za kradju. Ne budite sebicni. :nunchake: :komp:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Renoir

One knjige koje bih ja voleo da ukradem (tj, posedujem) mislim da s ene mogu tako lako ukrasti...te i ne razmisljam o kradji, vec prikupljanju para za iste....

A ukrao sam iz biblioteke dve knjige... :)stajale su na stepenicama, jer su cistili biblioteku...
sto niko nije pipnuo godinama a ja sam bio presrecan zbog mnogo pesama Emili Dikinson i Vitmana i Poa i .....

ista prica!

Generalno...nisam sposoban z a kradju bilo koje vrste, te i ne pomisljam na to....

Ko moze, svaka cast!

hahaha....

+ 1
By mikka
ukrao sam iz biblioteke, davno
heseovog demijana
nikad zazalio

i citat sam hteo da stavim u potpis
ali tu mogu da stanu uglavnom neke gluposti...
Korisnikov avatar
By decko
Uhm...pa mislim da nisam nikad ukrao knjigu :shrug:

Da li se racuna ako sam nasao na terasi u jednom stanu desetak knjiga koje je prethodni vlasnik zaboravio (ili namerno ostavio) pa sam ih ja zadrzao? :shrug:
Korisnikov avatar
By starsailor
ne mogu reci da sam ukrala, samo nisam vratila knjigu iz biblioteke.
radilo se o drugom delu pesme Majakovskog, koji mi je falio, a nisam mogla da ga nadjem. i ne kajem se :)
to mi je i dan danas jedna od omiljenih knjiga. i volim ta stara izdanja, koja cudno mirisu,sa tvrdim povezom. skoro uvek kupujem knjige na staro...osim nove pisce naravno :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
ali i fotokopiranje je na neki nacin kradja...
By Swanheart
vece mi je zadovoljstvo da kupim knjigu i da je procitam nego da pozajmljujem ili kopiram.
Za sada swanimir knjigu nikad ukrao nije, niti ce ( valjda )
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Umrla bih od grizodusja, kako kaze 2kune.

Da nisam od te bogobojazljive sorte, capila bih jednu knjigu o horor filmovima, koju prodaju za nekih 50-ak hiljada. :sigh:
Korisnikov avatar
By uninvited
ammm.. nisam nikad ukrala.. ali,jednom dok sam se vracala kuci, sam nasla na nekoj trafici neku knjigu ,kao kuvar neki i uzela i dala je drugarici.. to nespada u kradju,mhm? bio je mrak.. :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dzelajza Rouz
Umrla bih od grizodusja, kako kaze 2kune.

Da nisam od te bogobojazljive sorte, capila bih jednu knjigu o horor filmovima, koju prodaju za nekih 50-ak hiljada. :sigh:
50 'iljada????
Koja je to knjiga, leba ti :iskolacen: ?

OT:

Maznjavali iz skolske biblioteke u osnovnoj dok bibliotekarka nije izvalila pa nas nije tamo ostavljala same :D

Inace, nope.

Ma stra' me....:uplasen:
Korisnikov avatar
By Frey
Hmmmm... Oduvek sam patio od kleptomanije. Doduše, svi napadi su bili u pijanom stanju, ali to nije opravdanje. Krađa knjiga mi je poseban fetiš (zapravo, jedino sam knjige i krao sa drugaricom kad bi se vraćali iz grada u sitne sate). S obzirom da su to slučajno izabrane knjige sa uličnih štandova (one koje su se mogle dohvatiti ispod celofana), ne pada mi na pamet da ih čitam. U tom smislu, ako nekog zanimaju sledeći naslovi, mogu da mu ih poklonim:

1. Isidora Bjelica: Put oko sveta za 25 dana
2. Najdžel Penik: Hitlerova tajna nauka
3. Filip Sington: Zojino zlato
4. E.M. Houms: Ova knjiga će da vam spase život (ove o samopomoći su mi vrh)
5. Lorens Darel: Tamni lavirint

Jednom su me čak i snimila neka dvojica čuvara u 4h ujutru, pa su me jurili. Sreća pa sam bio brži :) Da bude interesantnije, u pitanju je bila 4. knjiga sa spiska:)
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by ~anAMORphOsé~
Originally posted by Renoir

ista prica!

Ko moze, svaka cast!

hahaha....

+ 1
+ 1

:giggle:
Korisnikov avatar
By LordOfSex
~anAMORphOsé~ :shok:

Nikada.
Jednom, drugi ili treci razred :nesiguran: , sam zaboravio da vratim knjigu umalo me keva nije iz kuce izbacila kada je pronasla knjigu.
By alexandermagic
Nikad nisam ukrao knjigu, niti bih.
Originally posted by Swanheart
vece mi je zadovoljstvo da kupim knjigu ...
Korisnikov avatar
By walt333
O jesam, nekada cesto, danas ne pamtim kada.

Secam se jednom sam bio bez para a bio je sajam, ali sam sa drugaricom dosao na sajam svercujuci se u vozu, u sajam se provukli zajedno sa izdavacima, i ukrali 15ak knjiga. Problem je bio samo u tome sto smo bili gladni a nigde nismo uspeli da ukrademo hranu. Ali dobro ne moze se sve uspeti :bouncy:
Korisnikov avatar
By bas bleu
ja sam samo diskretno pozajmila nekoliko knjiga na engleskom iz biblioteke zemunske gimnazije... mogu da se kladim da ni 12 godina kasnije niko nije primetio da fale... jebiga sta zna dete sta je tenison :giggle:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
Juce posle podne u citaonici u Studenjaku naletim na prijatelja kod dosta dugo nisam video. Iako praktikujem da se ni rodjenoj majci ne obracam kad spremam ispite, odem sa njim na pice u kafic pored citaonice, gde me je upitao za savet: kako da ukrade knjigu iz jedne Prosvetine knjizare? Mislim da je rec o Istoriji Vizantije, ili nekoj slicnoj vecoj knjizi. Odgovorim mu da ne znam, jer nikada u zivotu nisam ukrao knjigu. Ili ako jesam, to sam sasvim sigurno dobro potisnuo. Jedva da je poverovao da ga ne lazem jer, kako kaze, svako ko toliko voli da cita, mora biti da je u svom zivotu ukrao jednu ili dve knjige; zadovoljstvo je, prema mom prijatelju, nemerljivo vece ako knjigu ukrades nego ako je kupis ili uzmes iz biblioteke. Ako su ukradene (kaze on) cak i ako su lose, zanimljivo ih je citati.

Moram priznati da me je ovo zaintrigiralo. I u momentu mi je palo napamet jedno desetak naslova koje bih voleo da imam a koje nikada ne bih mogao kupiti jer su skupi, i jer uvek potrosim pare na nesto potrebnije. Problem je u tome sto ja zaista ne znam da kradem i u tome sto mi se to uvek icini pogresnim.
Pitanje za vas (u svetlu toga da se priblizava i sajam knjiga):

- Da li ste nekada ukrali knjigu?
ne.

from time to time iznajmim knjigu iz biblioteke [u pitanju je biblioteka fakulteta, a literatura je uglavnom strucna] tako da sam "pravi kandidat" za ovu temu ^^
ne bih se usudila da ukradem knjigu, ne zato sto sam ja visoko moralna osoba, vec jednostavno nastojim [uopste u zivotu] biti pravicna [koliko god je to moguce u datim situacijama]. elem, zasto bih bas ja polagala vise prava na neku knjigu no bilo ko drugi?? zamislite zatreba vam knjiga iz biblioteke ali nje nema jer ju je neko ukrao, :nope:
ne usudjujem se ni da podvlacim/markiram po tudjoj knjizi a ne da je bespravno prisvojim :nope:
Korisnikov avatar
By m..
Juce posle podne u citaonici u Studenjaku naletim na prijatelja kod dosta dugo nisam video. Iako praktikujem da se ni rodjenoj majci ne obracam kad spremam ispite, odem sa njim na pice u kafic pored citaonice, gde me je upitao za savet: kako da ukrade knjigu iz jedne Prosvetine knjizare? Mislim da je rec o Istoriji Vizantije, ili nekoj slicnoj vecoj knjizi. Odgovorim mu da ne znam, jer nikada u zivotu nisam ukrao knjigu. Ili ako jesam, to sam sasvim sigurno dobro potisnuo. Jedva da je poverovao da ga ne lazem jer, kako kaze, svako ko toliko voli da cita, mora biti da je u svom zivotu ukrao jednu ili dve knjige; zadovoljstvo je, prema mom prijatelju, nemerljivo vece ako knjigu ukrades nego ako je kupis ili uzmes iz biblioteke. Ako su ukradene (kaze on) cak i ako su lose, zanimljivo ih je citati.

Moram priznati da me je ovo zaintrigiralo. I u momentu mi je palo napamet jedno desetak naslova koje bih voleo da imam a koje nikada ne bih mogao kupiti jer su skupi, i jer uvek potrosim pare na nesto potrebnije. Problem je u tome sto ja zaista ne znam da kradem i u tome sto mi se to uvek icini pogresnim.

Pitanje za vas (u svetlu toga da se priblizava i sajam knjiga):

- Da li ste nekada ukrali knjigu?
- Ako da, onda: kako?
Jesam onu 'Fuck You' kompilaciju americke poezije (od ginzberga do bukovskog i sve izmedju), kad sam imala 15 godina. Knjiga je malog formata i tanka pa nije bilo problema da je smotam pod vijetnamku.

ortak jedan je konstantno krao vodic za autostopere i tolkina i onda valjao okolo upola cene i zdrao u meku.

kad si mali imas opciju da izadjes sve listajuci to sto ameravas da cornes, onako bukvalno ljudima ispred nosa, i pravis se uzasno zbunjem ako te uhvate (zanelo se dete, tako sam maznula jednom rolling stone iz manijaka), a kad si mator konj, onda ne gine sakrivanje pod jaknu ili u torbu ili nesto trece pogodnog formata. bitno je samo da izgledas kul i da se ne osvrces okolo ko neki paranoik. valjda.

jednom sam bila s ortakom (istim ovim sto je maznjavao i knjige) u pgp rts, on je maznuo 5 gramofonskih ploca tako sto ih je strpao u blok 5 dok su prodavacice ispijale kafu.

ja sam ne bih umela ni zvaku da marnem a da me ne uhvate.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
jesam jednom iz gradske biblioteke...bilo je nekih 20 kopija te iste knjige koja mi je trebala da spremam knjizevnost II, a stvarno niko kod nas ne cita Aleksandra Nejgebauera bez preke potrebe....uglavnom...posle je meni ukrali...nije mi bilo zao
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!