Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Zar nije divan?
Sprechava starenje, rak, bolesti srca, bolesti CNS-a,uklanja oziljke. I shto je najvaznije produzuje mladost. :dance:

Uzimate li vitamin E kao dodatak ishrani?
U njegovom sluchaju glava vas nece boleti od vishka*.

*[size=-10]Postoji mogucnost da dodje do krvarenja.[/size]
Korisnikov avatar
By Sunce
Unosim ga preko badema i kapsula Oligogal SE, a nekad i preko SantEgala. Pored vitamina E, vitamin B5 je "vitamin mladosti".
By biotherm
alfa-tokoferol? veoma znacajan vitamin, narocito u preventivi raznih bolesti

vit e je liposolubilan, pa su moguci nezeljni efekti, narocito u interakciji sa drugim lekovima (npr. kod pacijenata koji uzimaju antikoagulanse povecava rizik od krvarenja), postoje neke bas retki slucajevi nezeljnih efekata - npr. alergije(??? uglavnom na preparate vit E) i sl.

ako se pridrzavate saveta proizvodjaca preparata, onda nema razloga za nezeljnim efektima...
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by V I V I S E C T
Zar ti nisi protivnik veštačkih dodataka ishrani?
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Paki
Zar ti nisi protivnik veštačkih dodataka ishrani?
U smislu veshtachkih boja, aroma, prezervativa...da.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by deran
Ok, nije strašno promeniti mišljenje...

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... pid1066958
Wow-dobra memorija ili računi iz prošlosti :evil:
Prvo. :)

Niti je strashno zaboraviti chinjenice...
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 438&page=1

I nad popom ima pop kazu ljudi. :cookie:
Jao, da.
:svetac:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by deran

Wow-dobra memorija ili računi iz prošlosti :evil:
Prvo. :)

Niti je strashno zaboraviti chinjenice...
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... 438&page=1

I nad popom ima pop kazu ljudi. :cookie:
Jao, da.
:svetac:
:angel:
Korisnikov avatar
By Delete
Pijem neke gelkapsule Nowove kapsule vitamina e, dobija se na poklon uz neke proizvode u shopu u kojem kupujem suplemente. Ne skodi, a nemam osecaj da pomaze u bilo cemu :)
By Sixto
Zar nije divan?
Sprechava starenje, rak, bolesti srca, bolesti CNS-a,uklanja oziljke. I shto je najvaznije produzuje mladost. :dance:

U njegovom sluchaju glava vas nece boleti od vishka*.

*[size=-10]Postoji mogucnost da dodje do krvarenja.[/size]
Kako ovo lepo zvuci kao da je voda!

Izaziva srcane mane kod prekomernog uzimanja u trudnoci, povecava rizik od raka pluca i sl.
Deco moja samo vocku u ruke, povrcku pod misku i u prirodu! Nista nece da vam fali bez tableta!
By ...Sitnicava...
Originally posted by Sixto
Deco moja samo vocku u ruke, povrcku pod misku i u prirodu! Nista nece da vam fali bez tableta!
:up:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by ...Sitnicava...
Relativno tacno! Zato sto se voce previse prska i zato sto u vocu nema dovoljno vitamina i minerala koji su potrebni (zapravo, potrebna je veca kolicina da bi se podmirile potrebe).
By ...Sitnicava...
Pa, dobro, da, prska se, ali je i dalje najzdravije.

U voću nema dovoljno vitamina? Pa, gde onda ima? (Mislim, u redu, ima i u namirnicama životinjskog porekla, stoji, ali i u voću ima dovoljno.)

:nerd:
By Sixto
Originally posted by Sunce
Originally posted by ...Sitnicava...
Relativno tacno! Zato sto se voce previse prska i zato sto u vocu nema dovoljno vitamina i minerala koji su potrebni (zapravo, potrebna je veca kolicina da bi se podmirile potrebe).
Ma sta mi kazes!
A do pojave nase generacije i tableta ljudi su umirali u 20oj godini zivota zbog deficita elementarnih nutritijenata tipa vitamina i esencijalnih aminokiselina!

Apsolutno ti je dovoljna ishrana da bi namirio sve ono sto ti u toku dana treba! Cak nema potrebe ni da solis hranu jer ima dovoljno u sebi NaCl da ti podmiri potrebe! To sto danas neki krljaju saku tableta ne znaci da su u boljoj poziciji o onih koji to ne rade! Kad smo vec kod prskanja sve te tablete su u satro puferovanom obliku ali polako i temeljno ti sjebavaju sluzokozu digestivnog trakta tako da nisu ni oni bezopasni!
Voce jeste prskano i sl, ali mnogo je zdravije, jos uvek, pojesti jabuku kod koje je postovano pravilo o karenci nego pozderati sumecu tabletu vitamin koktela dobijenog iz vestackog izvora i sintetisanog u fabrici!
Korisnikov avatar
By Sunce
Hajde Sixto, ne histerisi zivota ti. :P Iseckao sam ti jabuke, kruske, cedim ti sok od pomorandze, a u posebnoj ciniji ti aranziram bademe i lesnike koji su puni vitamina E i raznih minerala. Ako je ko za vockice, to sam ja. :sunce:

Medjutim, ponekad je dobro popiti vitamin C posle jela. Pola tablete deluje jako dobro. Inace, bas sam slusao predavanja kod jedne profesorke koja je proucavala antioksidativni status i sl. Ona je bas rekla da je vitamin C posle jela jako dobar. Nista preterano, nista u miksu (oligoviti, cedevite -nije dobro mesati secere i vit. C i sl.) - obican Vitamin C. Vazno je i sta se kada jede - voce bi trebalo jesti pre jela, paradajz sa mesom nikako i sl.
Inace, preterana kolicina voca nije dobra jer stvara kiselu sredinu, a to opet povlaci sa sobom razvoj mikroba.
Korisnikov avatar
By KiWi

Kada neko ima problema sa stomakom, daju mu kompleks B vitamina (sa akcentom na B12 i B5) i Vitamin E, kada ima problem sa kostima kalcijum i vitamin E, kada želi da se podmladi šumeći Q10 i vitamin E (sve ovo su primeri iz moje okoline). Dakle, ima li nečeg za šta nije?

Pijem ga u koktelu šumećih vitamina, mada, ruku na srce, ne redovno koliko bi trebalo ...
By Sixto
Kod doza vitamina C preko 1000mg dnevno izaziva se stvaranje oksalatnog kamenca u bubrezima, a danas su sve sumece tablete oko 500 ili najcesce 1000 tako da se ja ne bi igrao sa granicnim vrednostima pa posle da mi djavo bude kriv!
Vitamin C se sasvim fino nalazi u limunu, jos vise u kiwiju i isto tako puno u kiselom kupusu tako da nema potrebe za tabletom!

@Kiwi, sto se tice kalcijuma, casa mleka nece nikom skoditi ali ako neko bas zeli intenzivan unos kalcijuma, nece ga nikako drugacije obezbediti vec unosom susama koji ga ima najvise od svih namirnica!
Korisnikov avatar
By Sunce
Kod doza vitamina C preko 1000mg dnevno izaziva se stvaranje oksalatnog kamenca u bubrezima, a danas su sve sumece tablete oko 500 ili najcesce 1000 tako da se ja ne bi igrao sa granicnim vrednostima pa posle da mi djavo bude kriv!
Vitamin C se sasvim fino nalazi u limunu, jos vise u kiwiju i isto tako puno u kiselom kupusu tako da nema potrebe za tabletom!
Tacno je da ne valja unositi velike kolicine vitamina C. Novija istrazivanja su pokazala da je 500 mg vitamina C, koliko nosi jedna tbl., previse. Sumece tablete treba izbegavati, bolje su 'suve' tablete. Mislim da se preporucuje 250 mg dnevno. Nije stetno ako se posle jela popije recimo 100 mg ili 250 mg, sa dovoljno vode. Profesorka koju sam pominjao je radila detaljna biohemijska istrazivanja tako da ne pricam gluposti. Nemas uvek pri ruci limun ili kiseli kupus, a sa druge strane mislim da u jednom limunu nema dovoljno vitamina C. Tacnije, potrebno je dosta vockica za jednu tabletu.

Sto se vitamina E tice, i ja sam pristalica da se unese preko recimo badema ili oraha. :njami: afrodizijak Eeeeeeeeeee :cheer:
By Sixto
Ne razumem toliku opsesiju za 'adekvatnim unosom' i sl!
Pa sta mislis da su nase potrebe za tim stvarima toliko velike koliko stane u tu tabletu! Apsolutno ti je dovoljno da dnevno popijes par casa soka, pojedes vocku, dve ili tako nadomestis dnevne potrebe! Izuzetna stanja imaju vece zahteve pa to moze tad biti opravdano, ali sad ici dnevno unositi tabletu c vitamina, jedan karoten, jedno gvozdje, jedan selen, eeeeej de ti ode zeludac!

Sto se tice profesorke da je dovoljna veca kolicina vode, ne bi se trudili u farmaciji da puferuju preparate, stavljaju u film tablete ili kapsule!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!