Mene uvek mrzi, da se razumemo. Nikada sa radoscu ne sedam da ucim. ALi, kada se nakanim (kao sto to radim ovih dana) tesko je u pm, ne mogu 1h da sedim mirna, vrtim se, saljem poruke, gledam u komp i Lea Kis bi mi tada bila wau.. E, onda posle par dana takvog mucenja krenes da ucis i da se navikavam na sedenje i blejanje u knjigu. Sto vise vremena prolazi to vise mozes da sedis, brze kapiras i svi tockici u mozgu su podmazani i sljakaju punom parom.
Naravno, ima li sta lepse od dana koji je prosao, a ti si sve obaveze zavrsio, tj. kvalitetno ucila, plus se osecas jako korisnom i motivisanom.
Da odgovorim na temu..
Ne koristim nikakve gluposti za koncentraciju i to zaista ne bih preporucila, pre svega mislim na hemiju i energetska napica, to vise steti nego sto koristi u datom momentu.
Meni pomaze kada se bas zamorim da pustim neku lepu pesmicu, odpevam to, skacem malo po sobi, na neki nacin se rateretim i mogu ponovo ili popijem kafu ili pogledam seriju ili se cujem sa meni dragom osoobom.. Tako ja to radim...

A svako od vas treba da pronadje nesto sto bi njega najvise opustilo i motivisalo za dalje ucenje.
Inace, sporo ucim. Npr. za ispit od 500str. mi treba mes. dana da mi to bude lepo poslagano u mozgu i da budem duboko u materiji. Nikada nisam uspevala da naucim taj isti ispit od 500str. za 7 dana, jer jednostavno ne ucim tako.
E, da.. Uvek je dobro da imas plan posle roka.. Npr. posle roka idem na zimovanje ili bicu sa devojkom stalno i nadoknadicu ovo i to ce ti biti jedan od motiva, ja uvek tako postavim stvari u glavi.
Sto se tice muvanja i puskica... Nikome necu da pomognem na ispitu, jer ne vidim razlog da ja moje tesko steceno znanje, muku i vreme poklonim drugome za 5min. koliko treba da se da neki odg. a meni je npr. do tog odg. trebalo 5 dana. Cenim svoj trud, vreme i strpljenje ulozeno u ucenje kao i tudje. Nikada nisam varala, na fakultetu, pre svega zato sto nisam na nekom polu faxu tipa Singidunum da je to moguce, a i ta opcija ne postoji u mojoj glavi, nije na mom nivou..