Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by andjela
juce kod druga gledam T240 :) prelepo za TN display

ja planiram da uzmem samsung 2443BW

veruj mi da vrede ta 2" vise izmedju 22 i 24 (plus sto na 24" imas full HD rezoluciju)

kul
predkupovinom sam

btw. ja sam pricao o onima sa dijagonalom od 20 i 22 inca, za njih imam $$$

p.s. da kartica mi je krs i HD snimak ne moze da pusti (mozda je i do beda procesora), a i plasim se velikih native rezucija :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za video je do procesora, za igre i jedno i drugo.
Korisnikov avatar
By andjela
koja kartica od 2000 pa do danas ne moze da podrzi 1920x1200?
Originally posted by bakalar
kul
predkupovinom sam

btw. ja sam pricao o onima sa dijagonalom od 20 i 22 inca, za njih imam $$$

p.s. da kartica mi je krs i HD snimak ne moze da pusti (mozda je i do beda procesora), a i plasim se velikih native rezucija :)
nisam mislila na HD filmove, vec na full HD rezoluciju (desktop)
ja ti rekoh sta valja, ti kupi sta si zamislio :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
koja kartica od 2000 pa do danas ne moze da podrzi 1920x1200?
:nerd: aj malo preciznije postavi to pitanje...
Korisnikov avatar
By andjela
koja graficka kartica od 2000. godine pa na ovamo ne moze da prikaze na monitoru rezoluciju 1920x1200?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
istu stvar si napisala. 1920x1200 u kom režimu? desktop, directx? šta ti vredi HD da samo gledaš u desktop? ili misliš da će Gf2 da pokrene ijedan DX naslov u HD rezoluciji?
Korisnikov avatar
By andjela
pa nismo pricali o igrama i filmovima :)

danas kartice od 30 eura mogu lepo da obradjuju hd, takodje imas i dual core procesore (e2180) za takodje 30 eura a i memorija je danas smesno jeftina...

mozes za 250 eura da imas full hd ready masinu (plus naravno monitor od 280-300)
Korisnikov avatar
By bakalar
Kupio T220, hvala svima koji su mi pomogli u izboru :- )
Korisnikov avatar
By Berserker
Evo ja iskopavam ovu temu, čisto da ne bih pravio novu

Ja bih zamolio da mi se nešto više kaže o modelu Samsung P2250

Da li se to meni čini ili on ima touch kontrole?

Any opinions?
Korisnikov avatar
By andjela
od 22" jedino sto je stvarno extra kupovina (nazalost trenutno ih nema kod nas) je Dell UltraSharp 2209WA 22" sa IPS displayom za nekih malo manje od 300€

btw ne volim taj samusngov look sa tim postoljem i glossy plastikom
Korisnikov avatar
By Berserker
A mene interesuje još nešto:

- razlika između analognog, DVI i HDMI priključka

- koja je rezolucija bolja za 22" i 23" TFT - 1680x1050 ili 1920x1080 (zbog čitljivosti i veličine ikonica i te gluposti)

S obzirom da poseduje TN displej - nešto opširnije o njemu i ako postoji neki bolji displej da mi se preporuči (ako treba...)
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by Vukodlak
A mene interesuje još nešto:

- razlika između analognog, DVI i HDMI priključka

- koja je rezolucija bolja za 22" i 23" TFT - 1680x1050 ili 1920x1080 (zbog čitljivosti i veličine ikonica i te gluposti)

S obzirom da poseduje TN displej - nešto opširnije o njemu i ako postoji neki bolji displej da mi se preporuči (ako treba...)
sve zavisi koji je monitor. neko primeti razliku neko ne, tako da nije bas da se moze reci da je razlika drasticna. u svakom slucaju digitalni ulaz je bolji jer nema konverzije signala iz digital u analog pa obrnuto.

sto se tice rezolucije i velicine displaya.... sto vece to bolje
ja planiram sebi da uzmem Dell S2409W (1920x1080 24")

TN je jeftin za proizvodnju, tj ne bas display vec pozadinsko osvetljenje. ono sto su njegove karakteristike veoma malo vreme odziva (pa ga "hvale" da je odlican za igrice i filmove, nema ghost efekta, da ostaju tragovi u brzim scenama), losi uglovi gledanja (kako vertikalni tako i hortizontalni) i losije boje (pogotovo kada se promeni ugao gledanja). mada sve to nije toliko strasno da neko ne pomisli kako je to krsh i nista ne valja.

sa druge strane IPS display je mnogo kvalitetniji, uglovi su maximalni tj 178 stepeni jer ne mozes nista da vidis ako gledas u monitor pod uglom od 180, i boje su mnogo zivahnije (ne menjaju se kada se gleda pod nekim uglom) ono sto je problem kod ovih display_a je cena, tj upravo to osvetljenje kosta dosta vise nego kod TN (zbog drugacijeg koncepta rada displaya) i malo su "sporiji" od TN najcesce im je brzina 6ms a kod TN 2-5ms (ako neko primeti razliku u brzini nije covek vec masina :) )

znaci kao i u vecini stvari u zivotu... koliko para toliko muzike
Korisnikov avatar
By Berserker
1.
u svakom slucaju digitalni ulaz je bolji jer nema konverzije signala iz digital u analog pa obrnuto.

------
2.
(ne menjaju se kada se gleda pod nekim uglom)
1.
a DVI dođe nešto između?
a kapiram da nema veze koliko je mator komp ako imaš monitor sa DVI ulazom? mislim zobg porta...

2. a kod TN-a - jel to mnogo izraženo? mislim npr. zbgo gledanja nekog filma... nas 5 se posadi ispred ekrana - da li će to mnogo smetati onima na krajevima?

PS. za tvoj ukus:
složićeš se da je P2250 mnogo ozbiljnijeg izgleda npr od T serije, koja je em mnogo izraženije plastificirana, em je sva serija obla :)
Korisnikov avatar
By andjela
1. DVI je digital video input (kod njega nema AD-DA konverzije signala kao kod obicnog DSUB (analognog VGA prikljucka))

2. kod onih na krajevima jeste mnogo izrazeno

mislis na T seriju kao 245T ili 275T? to su vrhunski monitori (ali i dosta skupi). a ako mislis na T220 i T240 onda mu dodje na isto

meni ovo postolje kod ovog i slicnih modela izgleda smesno, kao da ce se polomiti, i da se klima dok stoji na stolu :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!