Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Originally posted by Lakiboy_ns
Originally posted by ZvezdasBG
Cim legnem, zaspim kao zaklan. :D
Pa sta se javljash onda u ovoj temi ludaku jedan :lol:
Mozda je fora da legnes pa da onda zaspis. :lol:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Lakiboy_ns
Cim legnem, zaspim kao zaklan. :D
Pa sta se javljash onda u ovoj temi ludaku jedan :lol:
Mozda je fora da legnes pa da onda zaspis. :lol:
:lol:

ETO RESHENJA :D

Ja bi pre rekao da je fora u tome da u toku dana budes aktivan , radis, sljakas, zujis, bavis se sportom i onda ima da spavas ko klada.
Korisnikov avatar
By Sanguine
Ja po ovim vrucinama ne mogu ni oka da sklopim :psiholog:
By Çâðê_DUP
Isti slucaj :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Rei
A ja od kako sam sredio svoje probleme sa depresijom, uopshte nemam problema sa spavanjem, chak ni po vrucinama. :P
By Tresh-grl
Spavacu kad umrem....
Jednostavno gledam na spavanje ko na gubljenje vremena.:mete:
Korisnikov avatar
By Blady
Imam je cesto... bas bas cesto.....
Spavam, imam utisak da nikad ne mogu da se naspavam... jako lose spavam...
By mikka
Meditacija pred spavanje, opustajuca muzika, mleko (ali toplo, jer ono ima vise triptofana), fizicka aktivnost u toku dana, i mozda najvaznije- biti u nekom miru sa sobom. San ce onda da pokuca na vrata :svetac:

(Mada recimo san i zaljubljenost cesto nisu bas najbolji drugari :grebanje: :love: :iskolacen: )
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by REI
A ja od kako sam sredio svoje probleme sa depresijom, uopshte nemam problema sa spavanjem, chak ni po vrucinama. :P
Drago mi je zbog tebe :)

A ja eto, nisam depresivna, a imam probleme sa spavanjem od kad znam za sebe, jos kao bebac sam bila problematicna. Zaista mislim da je to nesto genetski, i mama i sestra imaju ceo zivot frke sa spavanjem :shrug:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by the1whowished
Ja ne mogu vise. Place mi se. Ne zajebavam.

((((((((((((((((((((((( :cobanica: )))))))))))))))))))))))))))
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Ivana
Originally posted by REI
Drago mi je zbog tebe :)

A ja eto, nisam depresivna, a imam probleme sa spavanjem od kad znam za sebe, jos kao bebac sam bila problematicna. Zaista mislim da je to nesto genetski, i mama i sestra imaju ceo zivot frke sa spavanjem :shrug:
Ako tako mislis, tj sugerises sebi neces nikad razresiti taj problem. Kod mene otac ima stalno problem sa nesanicom a majka i sestra isto cesto a ja skoro nikad. Bili su periodi u zivotu kad sam se i ja mucila sa nesanicom, pisala sam vec, imala sam i periode kad mi je dan bio noc, a noc dan i svasta nesto je bilo u nekim periodima zivota... sve je to u glavi... Onog trenutka kad sam resila da to tako ne bude i imala cvrstu volju da promenim navike to sam i ucinila.
Korisnikov avatar
By Hys.
Errr.....ne znam sta sam sugerisala sebi sa 2, 3, 7, 11, 15......godina...Nisam ni znala tada da mama i sestra lose spavaju.
Tek relativno skoro sam to povezala.
A o cvrstoj resenosti-desavalo se da ne spavam danima, pokusavajuci da sebe "nateram" da uspem da zaspim u pristojno doba (uglavom je to zimi) Posle par eksperimenata takvih koji su se zavrsili onesvescivanjem i (daljom) nemogucnoscu da zaspim pre 3 ujutru, odustala sam od takvih "akcija" i prihvatila stvari kakve jesu-da nisam tip koji moze rano da leze.
Posto je moja insomnia izrazena zimi, pre nego sto sam i sama "izguglala" nekoliko lekara mi je reklo da se javlja kod nekih ljudi "zimska insomnia", obicno joj su skloni ljudi koji inace imaju problem da zaspe u "normalno doba". Kasnije sam citala malo o tome, i dosta simptoma se poklapa, kako sunce ranije zalazi, tako se moja insomnia intezivira. To se zove "seasonal affective disorder" , a inace sam meteoropata.
Inace i prvim razredima osnovne skole, i pored stalnog budjenja u 7 ujutru, nisam mogla da zaspim pre 12 nocu na prolece, a pre 1,2 ujutro zimi.
Korisnikov avatar
By Dina
Ivana,
ja sam mislila sada ili u onom trenutku kad nesto sebi definises kao problem - ako sugerises da ne mozes da ga resis, da je neizvodljivo, nemoguce - onda tesko da ces ga i resiti. Ja nisam cula da je nesanica genetski nasledna, do duse nisam nesto mnogo citala na tu temu. Ali ako lekari ne kazu da je genetski nasledna onda ni ti ne moras verovati da te genetika sprecava u razresavanju nesanice. Kad to eliminises onda ostaju razlozi vezani samo za tebe... Inace nisam znala da si svoju i majcinu/sestrinu nesanicu skoro povezala, niti koliko cesto to govoris/tumacis tako, reagovala sam samo na post.
Korisnikov avatar
By Hys.
Naravno, zato sam i pojasnila.
Problem sam vezivala iskljucivo za sebe, i uopste mi nije bilo jasno, zasto je to tako od ranog doba. Vise lekara mi je samo reklo "Takva si." A kada pomenem da i majka i sestra imaju taj problem "Pa eto ti"
Zaista, toliko sam se trudila da resim taj problem, voljom, rasporedom, mucenjem, reklaksiranjem...Doslo je vreme sa ovih 28 da prihvatim da je to tako i da pokusam maksimalno da to kontrolisem i nosim se sa tim na najzdraviji moguci nacin. Ne koristim pilule za spavanje, jer pretpostavljam da cu svakako u nekom kasnijem periodu zivota morati da im pribegnem (stariji ljudi teze zaspe, i manje spavaju).
Ono sto mi je kao poslednja opcija palo na pamet je hipnoza, ali nisam upoznata sa tim da imamo dobre psihoterapetute koji se bave hipnozom, svako ko nesto zna je zapalio u inostranstvo.
Korisnikov avatar
By Hys.
BTW, Genetika IMA veze sa spavanjem. Malo toga nema veze sa genetikom, ukoliko je dokazano da psiholoski /socijalni faktori problema nisu u pitanju (tu ne govorimo o psihijatriskim poremecajima koji imaju veze sa hemijskim disbalansom mozga kao sto je manicna depresija, sto opet ima veze sa genetikom, kao i shizofrenija)

Sleep Disorders Traced to Genes
Randy Dotinga Email 11.30.04

If you like to go to sleep after Conan O'Brien or wake up shortly before lunch, you may have your ancestors to blame.

Researchers at two American universities suspect that night owls inherit their sleep patterns, and they're launching a study that could lead to new gene therapy for everyone from insomniacs to early birds who can't help but hit the sack before prime time.

It may be years, even decades, before gene-based drugs compete with the traditional insomnia remedies of sleeping pills, warm milk or hot toddies.

Researchers only began to seriously explore the genetics of sleep in the mid-1990s, and they're far from determining which genes are in charge of the body clock. Even so, there appears to be a general consensus that many of us don't voluntarily choose to be short sleepers or long sleepers, morning people or night people.

"For some time now, doctors who see people with sleep disorders have been documenting a familial relationship in these things. That's commonly the first way that people start thinking about a particular disease as being genetic, by seeing it cluster in families," said Dr. Walt Klimecki, a geneticist at the University of Arizona who is working with sleep researchers at the University of California at San Diego.

Indeed, researchers have discovered that some people seem to inherit a pesky early-to-sleep/early-to-rise syndrome. A notorious sleep disease -- the rare fatal familial insomnia, which robs people of sleep until they die from lack of it -- also runs in families.

Researchers at UCSD are recruiting Southern California night owls to undergo monitoring and genetic testing to see if their condition is inherited too. The participants have a condition called delayed sleep-phase syndrome and typically prefer to go to bed in the early hours of the morning and wake up after 9 or 10 a.m., when many people are already caffeinated and ready for work.

This sort of behavior won't sound unusual to countless college students or teenagers. But in the most severe cases of the syndrome, simply trying to go to bed earlier doesn't work, according to UCSD sleep researcher Dr. Dan Kripke.

"Some people are quite disabled by delayed sleep phase if their school work or employment requires them to get up early," he said. "They could voluntarily get up in the middle of their sleep period, but after a few days, they become so sleep-deprived, they can't continue to do it for the long run."

Perhaps 1 percent of the population has the disorder, Kripke said.

For reasons that aren't clear, it's much rarer for people to have the opposite condition -- advanced sleep-phase syndrome -- and be unable to postpone sleep past 7 or 8 p.m. Researchers elsewhere have already identified at least one of the genes that appear to cause that problem.

Extremely bright light boxes, which try to reset our internal clocks by making our bodies think it's morning, are a common treatment for sleep-phase disorders. Some patients take melatonin, a signaling hormone that can manipulate the body clock by tricking it into thinking it's dark and time for bed.
Korisnikov avatar
By Val
Ivana, sve ti to lepo objasni. Ali! Ako sam u nekoj "frci" desi se da samo spavam, drugi put ne spavam nikako. :wtf:
Korisnikov avatar
By pthalo
sinoć sam spavala 210 minuta. (2,5 sati) :kafa:
Korisnikov avatar
By .: Deep Dark Sin :.
Originally posted by Ivana
Posto je moja insomnia izrazena zimi, pre nego sto sam i sama "izguglala" nekoliko lekara mi je reklo da se javlja kod nekih ljudi "zimska insomnia", obicno joj su skloni ljudi koji inace imaju problem da zaspe u "normalno doba". Kasnije sam citala malo o tome, i dosta simptoma se poklapa, kako sunce ranije zalazi, tako se moja insomnia intezivira. To se zove "seasonal affective disorder" , a inace sam meteoropata.
Wow. :wow:

Hvala ti.
Otvorila si mi oci! :)
Googlao sam SAD i izgleda se konacno samodijagnozirao.
Korisnikov avatar
By el jaguar
ne spavam godinama..i tako mi je kako mi je
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by el jaguar
ne spavam godinama..i tako mi je kako mi je
:mazi:

Ma mora da nesto moze pomoci.....mo-ra! Ja stvarno razmisljam o hipno terapiji, ali nema ovde dobrih strucnjaka za to, svi zapalili preko grane :nerd:
Korisnikov avatar
By Val
Evo ga zhivi primer insomnije! Dobro jutro i laku nocj... :gotika:
Korisnikov avatar
By Delete
U poslednje vreme mogu mnogo duze da ostanem budna nego pre...da li su u pitanju godine (stize me starost, polako) ili nesto drugo-ne znam, ali ne osecam ni umor ni potrebu da spavam po 8-9h kao nekad. I prija mi ovako.
Korisnikov avatar
By Dzi
pa , da se pridruzim :(
meni se doduse place sto ne mogu spavati..a, i ukoliko zaspim to traje max 3h! :rida:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
s obzirom da sam INSOMNIAC i to tezak, preporucujem da svako ko ima problema sa istim, da se obrati svom lekaru.
I neka vam prepise lekove za spavanje!
U njih spadaju:
-Bensedin (10mg.)
-flormidal(15mg) i
-Bromazepam (6mg)

sa tom kombinacijom (uvece po jedan)

cete 100% zaspati!!!

Bar na mene deluje. S tim sto se ja "grebem" za te lekice, od drugara koji ih ima prepisane! :)

Ali moze pomoci i priroda (za one koji su preosetljivi na lekove)

_Caj od kamilice
-topla kupka (za one koji imaju kadu)
-Topla solja mleka
-Bez TV-a posle 9h..
-I naravno BEZ teske hrane pred kun!

Eto ..toliko od mene!
Za detalje na u2u.... :zvezdice: :zvezdice:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!