Huh. Ovako. Izbegavao sam ranije da gledam ovu seriju zbog nedostatka vremena, ali sam uvek imao na umu da treba da je odgledam, jer mi se svidja generalni zaplet.
Pre skro 10 dana sam nabavio od prijateljice sve epizode i kako sam konacno dobio dosta slobodnog vremena, uzeo sam da gledam. 88 epizoda za tako kratko vreme...
I utisci... slozio bih se sa 2q2b da valja odgledati sve ovo u kratkom roku, jer se dosta zaboravi ako se prave pauze. Takodje bih se slozio sa tinkerbell da se ne sme nista preskakati. "Previously in Lost" deo daje samo najbitnije delove relevantne za trenutnu epizodu, ali se kroz svaku epizodu provlace detalji koji su nekako povezani sa necim sto je ranije prikazano (gde ranije moze da znaci i 1. sezona).
Opsti utisak je da je serija odlicna! Svidja mi se vecina likova (osim Majkla, koga sam zamrzeo; a i Locke me u jednom periodu nervirao); bilo mi je zao kad je Boone umro, jer je tako hot!! Kate je fizicki savrsena, a Jack mi se vise svdija od James-a (Sawyer-a). Ipak, Hurley/Hugo mi je omiljeni lik, jer je sav ogroman, trapav i unlucky.
Iako je serija odlicna (pogotovo prve dve sezone, gde se vise obracala paznja na muke prezivelih na samom ostrvu), u nekim trenucima dijalozi umeju da budu malo predvidivi (vise puta sam uhvatio sebe kako izgovaram reci pre nego sto to lik uradi).
A sto se tice poslednje sezone, malo me razocarala u poredjenju sa drugima. Nije da mi se ne svidja taj paranormalni aspekt serije, samo ne zelim da preteraju u tome. Pomeranje ostrva i putovanja kroz vreme su malo previse, ali videcemo. Mozda ce uskoro zavrsiti, mada mi se sve cini da ce se ova prica raspetljati tek krajem 5. sezone (kao sto je i prica sa brodom razmrsivana tokom cele 4. sezone).
Toliko od moje analize