Ovih dana sam sebi smućkao jedan mini Bruce LaBruce film maraton te odgledah
Otto; or Up with Dead People (2008),
The Raspberry Reich (2004),
No Skin Off My Ass (1991),
Hustler White (1996) i čekam da se downloaduje još par komada. Nisam ranije gledao LaBrusa i baš mi je bio fin. Gej zombiji, gej skinsi, muške kurve, fetišisti najrazličitijih vrsta a preko svega toga odlične parole - zabavi nikad kraja.
A u međuvremenu (ipak ne mogu gledati samo jednog reditelja sve vreme, presedne nekako) odgledah i...
Pensionat Oskar (Susanne Bier, 1995) - fina melodrama o jednom čiki koji otkriva da je gej posle troje dece i pedesetak godina. Sve sam nešto zaobilazio Bierovu ali moraću da odgledam onaj njen Dogme 95 film što pre.
Deux (Werner Schroeter, 2002) - gledao ga dva dana i ni do kakvog zaključka ne dođoh. Kažu da je to u stvari transrodna autobiografska priča sa Izabel Iper koja glumi reditelja koji je sestre bliznakinje (i možda majka?). No racionalno objašnjenje na stranu, film je prilično zanimljiv onako iz nelinearnih delića. Jedva čekam da pogledam još par Šreterovih koji su u redu za download.
Aurelia Steiner (Melbourne) (Marguerite Duras, 1979) - sve što dobih od ovog (kraćeg) filma je osećaj gušenja a trebalo bi odgledati i Vancouver deo.

Nisam siguran da želim više Dirasovu da gledam mada ću probati sa još jednim, ionako pravim titl za dotični.
Fantasma (Lisandro Alonso, 2006) - jedan od retkih filmova gde sat vremena može da traje čitavu večnost. Pravljen po uzoru na Ming-Liang Tsaija, trebalo bi bit' priča o neuspešnoj premijeri filma, mada je taj događaj nekako gurnut u stranu dugim, dugim kadrovima radnika koji se vrzmaju po bioskopu u pitanju.
Hm...Sigurno sam gledao još nešto ali trenutno ne mogu da se setim. Može se reći da je bila uspešna filmska nedelja.