Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Draco
Zadesio me je cudan problem :) pa ako iko ima ideje i predloge sta moze da bude u pitanju, pomoc je more than welcome :)

Naime, prikacila sam juce wireless router i stari pc (uz adapter narafno) ga cita sasvim normalno. Problem je lap, koji ponekad procita networks u dometu, a nekada ne..

Ne znam sta bi moglo da bude u pitanju, drajveri ocigledno sljakaju jer ponekad procita available networks..

Sad, nije problem ni do routera jer, kada lap ne cita mreze, on ne cita NI JEDNU, a kad cita tu moju, procita i sve okolne.

Eh da, ne znam koliko je povezano (ne bi trebalo da bude, posto ima veze samo sa tom mojom mrezom), kad me konektuje izbacuje mi 'windows - system error a duplicate name exists on the network'.

Unapred hvala :)
Korisnikov avatar
By andjela
koji je model rutera? koji je model laptopa?

kako ti se zove laptop? ne mislim na model vec racunar kako si mu dala ime? a kako desktop?
netbios name mora biti unique na mrezi, znaci ako imas dva racunara koji se zovu COMPUTER izbaci ce gresku onom koji se poslednji konektuje na tu mrezu.

da ti laptop ne radi onda kada je desktop iskljucen?
Korisnikov avatar
By Draco
Hmm, pa ne znam kakve to ima veze jer lap ne cita NI JEDNU mrezu kad mu dune, a kad mu dune cita SVE (za koje i inace znam da su mi u dometu)..

Ruter je netgear wgr614, lap je hp 6735s i zove se Draco :) a ovaj drugi ne znam, posto se trenutno akam sa os instalacijom jer mi je brisanje win7 nesto zeznulo i xp -> sto je odgovor i na sledece pitanje :) evo lap na netu a desk mi je bez OSa :D

Hvala sto mi pomazes!
Korisnikov avatar
By andjela
a jesi probala da se nakacis na ruter pomocu ethernet kabla (kao sto ti je spojen i desktop)?
da li je i onda isti slucaj?

i da li se ti sa laptopom kacis na ruter ili na neke druge wireless mreze koje sama wifi kartica u laptopu hvata?

znaci kada je desktop iskljucen, onda je laptop uvek na mrezi?
Korisnikov avatar
By Draco
Desk mi je bio spojen preko ethernet kabla samo dok sam instalirala ruter jer ima wireless adapter. Mislim da je problem na drugu stranu, tj da nije problem u ruteru nego da je nesto do lapa jer nekada cita mreze tj uhvati ih, a nekada ne. E sad, ono sto ne znam je kako to moze da nekad hoce a nekad ne.. da konstantno nece, problem bih svela na lan karticu i/ili drajvere, ali buni me sto nekada hoce a nekada ne.

Ne, nema veze da li je desk ukljucen sa tim da li ce mi lap uhvatiti mrezu, nekad je hvata, nekad ne, bez pravila. Ali, jos jednom da naglasim, nema veze ni sa ruterom, jer kad ne hvata moju mrezu, ne hvata ni jednu drugu..
Korisnikov avatar
By andjela
a to sto javi da postoji racunar sa istim nazivom. mozda ima neko u toj mrezi i kada je njegov racunar ukljucen onda tvoj nece da radi jer se isto zovu.
Korisnikov avatar
By Draco
To mi javi tek kad uspe da se okaci :)

Meni je problem sto nece uvek da procite mreze u dometu i nemam pojma zasto to..
Korisnikov avatar
By Delete
Jesi ti skoro kupila taj wireless router?
Mis`im, ako jesi, mozda postoji mogucnost da se napravis glupa, odes na mesto gde si kupila i trazis da ti oni to nameste jer ti ne znas :lol:
Korisnikov avatar
By Draco
Ahahhaha, pederE moj, evo po 36. put - NIJE u ruteru problem :) )
Problem je sa LAPOM jer nekada ne cita NI JEDNU mrezu u dometu (pa ni moju izmedju ostalog) a nekada cita..

Pitam, jer mi je poslednja opcija da ga nosim u servis (ako je nesto sto se moze srediti) jer sa njega RADIM i ne mogu da si priustim da budem bez njega ni 2 dana (dok ne stigne treci, a to nece pre marta)..

Tako da bih radije da cujem ako neko ima ideju kako da preciznije odredim (i sredim sama) problem..
Korisnikov avatar
By andjela
znaci uklucis wifi na laptopu i on ne nadje nijednu mrezu, a nekad nadje. pa onda ne valja wifi u laptopu
ako nemas nikakva posebna podesavanja, za to, onda je neispravan.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by andjela
znaci uklucis wifi na laptopu i on ne nadje nijednu mrezu, a nekad nadje. pa onda ne valja wifi u laptopu
ako nemas nikakva posebna podesavanja, za to, onda je neispravan.
Pih, znaci da cu ipak morati da ga nosim u servis =/ Sve sam se nadala da ce biti nesto sto cu moci da sredim ja..

@2Q - ne :)
Korisnikov avatar
By delfinmne
Probaj da update-ujes driver mrezne kartice. Samo mi reci jel nekad vidi a nekad ne vidi istu mrezu ili prosto neke vidi a neke ne?
Korisnikov avatar
By Draco
Drajveri su up to date, juce sam jurila na HPovom sajtu da li ima update-ova, plus sam update driver task odradila, plus imam System Software Menager koji mi automatski trazi updates..

Sto se tice pitanja - ovo pod a :) nekad vidi, a nekad ne vidi jedne te iste mreze, nije problem sa nekim odredjenim mrezama - ima ih 15ak u dometu (ukljucujuci moju) i kada ih vidi onda vidi svih 15ak, a kada ne vidi - onda ne vidi ni jednu..
Korisnikov avatar
By svejedno
Treba pomoc.

..

'Vako: SBB kablovski net, netgear ruter, trenutno su dva kompa prikacena bezicno.

Jedan komp radi bez problema, drugi koci svako malo... konekcija je tu, protoka nema.

...

Novi kompovi su u pitanju, nema nekih virusa, gledali drugari koji se kao razumeju, nemaju pojma sta se desava, preporucio jedan drug reinstalaciju....iz nemoci & frustracije, ne moze da resi problem.

...

Sve u svemu - jedan dan taj komp radi, drugi dan skoro da nema protoka. Drugi komp sljaka divno.

wtf?

Jel problem do samog kompa, neceg drugog, neceg treceg?

..

Hvala unapred.
Korisnikov avatar
By svejedno
pS. netgear WGR614, ako nekome to nesto znaci...

..

Ja se tu ne razumem nista..tako da mi nista ne znaci sve to sto ste pisali gore ,)

ppS. tek sad videh ovo:
Ruter je netgear wgr614,
Korisnikov avatar
By andjela
koliko ja znam na sbb modem ne mozes da imas dva racunara u isto vreme na netu (neka mi ispravi neko ko ima sbb sa dva racunara u isto vreme na netu :D )

kako je podesen ruter, da dodeljuje on racunarima ip (dhcp)?
koje ip adrese dobiju racunari?
koju ip adresu ima sbb modem?

znaci ip adrese unutar te lokalne mreze ne ona wan ip koju sbb server dodeli modemu

i da... jeste li zvali sbb tehnicku podrsku da ih pitate kako treba da podesti sve to da radi?
Korisnikov avatar
By svejedno
Moze 2 kompa..to znam, jer nije bilo problema oko 2 meseca, jel.. i onda se nesto syebalo ,)

..

Za ruter...verovatno je tako podesen, jbg...podesavao drugar.. (nemam pojma, iskreno)

..

Zvali SBB podrsku.. ne snalaze se, rekose nam razne stvari, probali, ne ide, ne zznaju dalje.

.

Rekose nam da iskljucimo antiviruse sa tog kompa...?
..da iskljucimo pa ukljucimo ruter etc.. i da ponovo aktiviramo antiviruse posle toga..nista.

nego, sad idem kod drugara koji mi je sve to namestao, pa cu se vratim sa podacima... kasnije...

..

Hvala u s.s.

:)
Korisnikov avatar
By andjela
neka dodju iz tehnicke podrske i neka nameste, sta tebe boli k da li znaju ili ne. ti im placas za net, i nije njegovo da te zavlaci sa glupostima. ako ne radi, a radilo je neka ti namesti

sigurno se nesto zeznulo u ruteru

mislim iskljuci antivirus na kompu... o boze...
Evo novosti koje skontah, pa ako neko sada ima ideju sta da radim - saveti su dobrodosli :)

Dakle, skontah da ako hocu da radi wireless moram svaki put da INSTALIRAM drajver za LAN. I to stariju verziju drajvera, sa novijom ne pali fora na gurku. Ne pitajte kako skontah, i just did:nesiguran: cackajuci.. :cowboy:

So, ima li iko sada ideju sta je u pitanju i/ili kako da resim ovo?
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by andjela
..

mislim iskljuci antivirus na kompu... o boze...
Tehnicka podrska u SBBu je gomila imbecila koji ne bi umeli da ukljuce komp ni da im zivot zavisi od toga. Dovoljan primer je da su decku sa Mac-om (kad mu je bagovala konekcija) rekli da nije do njih, nego da je verovatno neki virus koji je pokupio:duh:
Korisnikov avatar
By andjela
a zasto moras da instaliras svaki put drajver za lan?

idi u device manager pa uradi rollback driver za network adapter ili uradi uninstall pa kada bude nasao new hardware (netowrk adapter) daj mu putanju do tog drajvera, ili odradi instalaciju u zavisnosti kako instaliras drajver.
Korisnikov avatar
By Draco
Probala sam i tako - i rollback i uninstall/install, ali sa svakim restartom/novim paljenjem kompa on opet ne cita available wireless connections in range

Ali sam bar locirala problem :D sto je korak blize resenju
Korisnikov avatar
By andjela
cekaj malo :)

kazes da ti radi ali sa starijom verzijom drajvera, pa instaliraj tu stariju verziju drajvera?
sta ti onda smeta?
Korisnikov avatar
By Draco
:) Eh, da je tako jednostavno.. :) Jeste mi ta starija verzija drajvera i instalirana.. Ali, svaki put kad upalim lap, on ne cita ni jednu mrezu, pa moram ponovo da ga instaliram da bi procitao - kao da ne konta wireless dok ga driver ne drmne po glavi/maticnoj
Korisnikov avatar
By andjela
pa ubaci instalaciju drajvera u stratup :smeh:

nije tu bas sve skroz ispravno cini mi se :)
Korisnikov avatar
By Draco
Ahahahha, dobar predlog :)

Evo, stigao Mac tako da ovaj HP definitivno ide u servis pa nek se bakcu oni :eevil:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ha ha, koliko muke sa tim glupim wirelessom :)

Ja imam MSI GX701X-087EU - valjda :D
i imam D-Linkov DI-524 ruter prikačen na SBBov kablovski modem.

Sasvim slučajno sam otkrio danas da mi internet zavisi od toga da li mi je laptop uključen u struju.

Evo cele priče :)

Kupim lepo ruter, nedavno, sve instaliram, sve radi kako treba, kad jedan dan rešim ti ja da odenesem laptop u dnevnu sobu da slušam malo internet radio /oko 10m od rutera, jedan, malo podeblji betonski zid deli moju i dnevnu sobu/. Kad odjedanput - šipak. U drugoj sobi ne radi ništa sem nekih bbcijevih vesti, radio sa www.di.fm se prekinu i neće ni da čuje da se nastavi, ni ovaj forum, ni facebook, ma ništa, sve se učitava po pola sata il se ne učita uopšte. Zezao se ja, menjao tipove enkripcije, skraćivao ključeve, smanjivao MTU vrednost - aktuelna 1472, menjao kanale, sve od prvog do 11, ma ništa. A u svakom trenutku prijavljuje signal strength - exellent.
U mojoj sobi radi, nigde drugde ne radi.
Sve dok danas slučajno nisam isključio kabl za napajanje u sred surfovanja, kad sve stade. Uključim kabl, sve radi :) Odnesem laptop u dnevnu sobu, gde je radio obično na baterije, ali sad ga prikopčam na struju, kad internet proradi, perfektno :) Nekoliko kamera na cam4 simultano :D , bez problema.

Eto, to je to, o čemu se radi, pojma nemam. Bitno samo da je laptop uključen u struju i sve šljaka besprekorno, u celom stanu.
Korisnikov avatar
By andjela
mozda je nemesteno u nekom power managementu da wifi kartica ne radi dok je kompjuter na bateriji (kako ne bi trosila struju iz baterije)

procackaj malo po control panelu
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!