Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

By Dragonite
Originally posted by KgCS3
Originally posted by unic0rn
ili da napravimo pechat sajta i stampamo i pechatiramo potvrde ili sertifikate o tetkichnosti... mozda upali :lol:
al sad ozbiljno:

Poznajem decka koji je sluzenje vojnog roka izbegao time sto je rekao da je homoseksualac :) (to su bila ona vremena kada civilna sluzba nije postojala kao izbor) .. Dakle trazite uput za psihijatra i tamo se outujete pa mozda i upali :)
To više ne pali, pisalo se o tome na temi 'Da li su HIV+ osobe oslobođene vojske?' :) .
By Kragi
Originally posted by Dragonite
(to su bila ona vremena kada civilna sluzba nije postojala kao izbor) ..
To više ne pali, pisalo se o tome na temi 'Da li su HIV+ osobe oslobođene vojske?' :) .
ogradio sam se ;)
By Dragonite

ogradio sam se ;)
Jesi, ja čisto da napomenem. Em se autuješ bezveze, em te ne oslobode vojske :lol: .
Korisnikov avatar
By jukie
potvrda o trajnoj nesposobnosti i pecat u knjizici zamenjuje sluzenje vojske prilikom trazenja posla :) tj firmama je bitna regulisana vojna obaveza a ne da li ste bili ili ne u vojsci :D
Izgleda da sam jedan deo priče preskočio... u koju knjižicu se lupa pečat? Moju zdravstvenu knjižicu sa vojnog pregleda su zadržali u vojnom odseku, da li treba da idem po nju i da je imam kod sebe? To je bilo pre milion godina otprilike, možda je istrulila tamo ili su je bacili/reciklirali.
Inače, niko mi nije tražio tu potvrdu do sada, hmmm.... na birou za nezapošljavanje su me pitali kada sam se prijavljivao i ja sam im rekao da sam oslobođen i zašto, i ona je to jednostavno zapisala tamo kod sebe. A verovatno sada kada sam mator to niko i ne pomišlja da pita
By Sixto
ili da napravimo pechat sajta i stampamo i pechatiramo potvrde ili sertifikate o tetkichnosti... mozda upali :lol:
al sad ozbiljno:

Poznajem decka koji je sluzenje vojnog roka izbegao time sto je rekao da je homoseksualac :) (to su bila ona vremena kada civilna sluzba nije postojala kao izbor) .. Dakle trazite uput za psihijatra i tamo se outujete pa mozda i upali :)
E kurac i Srbija je uvezla demokratiju, sad smo svi jednaki! Nema vise otjes netjes!
Korisnikov avatar
By Zemunac
Originally posted by Sixto
Originally posted by Zemunac
Aman deco idite u civilno, s malo srece skupljate ako nista iskustvo u struci i sutra mozete da povucete te veze koje stvorite za eventualni posao!
Sta ste se stisli, te necu ovo, te necu ono, zamislite da vas neko tera u rov na godinu ili dve ko sto je nekad bilo! Civilka vas moze samo pripremiti za sutra kad budete ulazili u zivot odrasle osobe, da se tako izrazim, sto podrazumeva ustajanje, kafu, bus, posao, bus, kuca, rucak, odmor etc etc...

Nije to toliki bauk i propast sveta!
Kod mene je svakako upalilo. :D
Eto Zemunac je odradio dug drzavi, sad je srecan i zadovoljan clan srpskog drustva i uredan poreski obveznik!

DA NAM ZIIIIIVI, ZIVI, ZIVI, ZIVI RAAAAD! :peva:
:B
Korisnikov avatar
By NRGay
E kurac i Srbija je uvezla demokratiju, sad smo svi jednaki! Nema vise otjes netjes!
Ne verujem, da smo podpuno jednaki ... :bljak:
Ja bi sluzijo civilnu vojsku - za mene bolja alternativa!
Korisnikov avatar
By queeria
Ja već 5 godina kako neću... Neću ni u vojsku, a neću ni u civilnu... :marinac:
By Sixto
Nemas dovoljno godina da bi morao verovatno!
Korisnikov avatar
By nesha84
moja ti je preporuka idi sad...

zavrsavam civilno sluzenje sad u martu....
inace imaj na umu da imas 3 nedelje predavanja na temu,prve pomoci,medjunarodnog prava, i vatrogasno,sto je obavezno..bez toga necesec dobiti potvrdu da si odsluzio civilno..e da na kraju imas test koji nije nimalo naivan :P
ima ih koji su pali ,pa vraceni na ponovno slusanje predavanja ili mesec dana rada u Batajnici :P

a sto se tice ukidanja,....dragi moji nema od toga nista ..MOZDa tek za 5 godina..(reci komadanta) :D
By Sixto
Nije pod obavezno da ces biti pozvan na tu obuku!
Korisnikov avatar
By *deni*
Sve bih ja vas sto ovde kokodachete - u vrstu, pa na razbrojs.
:yes:
Uh, sto bih vas maltretirala, za vase dobro, naravno.
:srbin:

Salu na stranu, ko danas sebi moze i zeli da dozvoli luksuz da gubi sest ( ili koliko je vec sad ) meseci u kasarni, to bih mu i preporucila.
Niko vam nista ne moze tamo, verujte mi, ja bila.
Mozete da ih zajebavate kako vam masta i kreativnost dozvoljavaju.
Ja pisala clanke za sluzbeni list VOJSKA dok sam tamo bila, a i svasta drugo radila.
:yes:
By Dragonite
Originally posted by .: Deep Dark Sin :.
Ako nekoga zanima, evo gde ima da se skine spisak organizacija i ustanova u kojima se moze sluziti civilno!
To ti nije važeći spisak. U svakom roku se pravi nov - stari ugovori ističu, neki ih ne obnavljaju, zaključuju se novi. Recimo, u ovom spisku nigde nema Telekoma u Kragujevcu, iako u njemu služi barem njih 6-7 trenutno .

Znači, proverite dobro da li je organizacija gde hoćete da služite na spisku u tom roku. Muzeji, biblioteke, zavodi, i sve što je vezano za kulturu, uzimaju vrlo malo vojnika, obično jednog ili dvojicu po roku.
Korisnikov avatar
By .: Deep Dark Sin :.
Ako nekoga zanima, evo gde ima da se skine spisak organizacija i ustanova u kojima se moze sluziti civilno!
To ti nije važeći spisak. U svakom roku se pravi nov - stari ugovori ističu, neki ih ne obnavljaju, zaključuju se novi. Recimo, u ovom spisku nigde nema Telekoma u Kragujevcu, iako u njemu služi barem njih 6-7 trenutno .

Znači, proverite dobro da li je organizacija gde hoćete da služite na spisku u tom roku. Muzeji, biblioteke, zavodi, i sve što je vezano za kulturu, uzimaju vrlo malo vojnika, obično jednog ili dvojicu po roku.
To je spisak od proslogodisnjeg junskog roka, pise na pdf fajlu.
Svakako je dobro kao inspiracija za trazenje veze u nekoj od tih ustanova :)
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by ns.happy
zamisli da moras kao nekada 3 godine :giggle: toliko homoerotskog naboja... :giggle: a krkaju ti brom... :lol:
Tebi su oznojane i priglupe srpske patriote pune homoerotskog naboja? :hmm:
Alo decko bez vredjanja :shamar:

ja sam bio u redovnoj vojsci prosle godine, nista strasno...a traje krace, a i moze biti i zanimljivije :lizalica: :salut:
a i daleko sam od pojma srpskog patriote na kakvog si ti aludirao,bas naprotiv, za vecinu sam izdajnik :odbij:

inace i ja imam neke insajderske informacije da se bar jos 5 god. nece ukinuti sluzenje vojske, tako da...pali sto pre bilo gde
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja nisam imao neke veze, hteo sam što pre da završim sa tim sranjem, pa sam otišao u klasičnu vojsku, tj. sa sve uniformom i oružjem. Ja sam jedniostavno gledao koliko će neko da me iskorišćava za džabe i tu mi je bilo bitnije da li je 6 ili 9 meseci. A sa sve redovnim odsustvom i vikendima, to efektivno bude 5 meseci i manje. E sad, da sam imao neku vezu, pa da idem negde gde bih se pojavio par puta nedeljno na po par sati, izabrao bih naravno civilku, ali, s obzirom na završenu školu, najverovatnije je da bih završio negde u nekoj zdravstvenoj ustanovi gde bih imao puno radno vreme.
No, sve u svemu, brzo je prošlo, prvi mesec je najgori i kad to pregurate, posle je sve laganica.

Inače, ne verujem da će to ukidanje u skorije vreme. Jednostavno puno košta. Mi smo tamo bili sve, i čistačice i nosači i administrativci i sekretarice i medicinske sestre i kuvarice...
Sve će sutra to neko morati da zameni, i to za platu mnogo veću od 300 din. koliko smo mi mesečno dobijali.
Korisnikov avatar
By Super Mario
Da li neko zna kako formalno funkconishe dodela civilne organizacije u koju ce "vojnik" otici.

Napisete zahtev za civilno sluzhenje i oni vam dodle ustanovu. Ili pri zahtevu "vojnik" napise gde bi voleo da sluzhi? :shake:
Korisnikov avatar
Mario, koliko ja znam, ta ustanova mora da trazi bas tebe! A i ti treba na prijavi da napises gde bi zeleo.
U prevodu, treba ti veza na mestu gde ces sluziti, ne u vojsci...
Korisnikov avatar
By nesha84

od juna 2008
svi koji sluze civilno su obavezni da pohadjaju obuku : P na zalost

bilo je pre -koga pozovu,jer su se uhodavali..sada su sve doveli kako im se hoce pa zajebavaju i rigorozni su:P to je kod mene na vozodvcu...cuo sam za cukaricu da je opustencija :P
Korisnikov avatar
By nesha84
Originally posted by Super Mario
Da li neko zna kako formalno funkconishe dodela civilne organizacije u koju ce "vojnik" otici.

Napisete zahtev za civilno sluzhenje i oni vam dodle ustanovu. Ili pri zahtevu "vojnik" napise gde bi voleo da sluzhi? :shake:

odes u komandu i kazes da hoces civilno ..daju ti uput sa datumom da se opet javis,dodje s taj dan napises na blanko papiru molbu zasto zelis civilno,prigovor savesti,popunis neki obazac gde bi zeleo koju ustanovu,,malo sacekas tu..prozove te nadrkani baha na razgovor..on lista neke papire ako budes fin i nevin bude sve ok kazes da hoces npr.predskolsku ustanovu on te tu nesto zajebava kao posleace te u pm...eto to je to ..sacekas posle dopis gde su te rasporedili:P

tako je meni bilo...dobio sam sta sam hteo..i nije mi bilo daleko od kuce :P mada je moglo i blize :P
Korisnikov avatar
Originally posted by nesha84

od juna 2008

bilo je pre -koga pozovu,jer su se uhodavali..sada su sve doveli kako im se hoce pa zajebavaju i rigorozni su:P to je kod mene na vozodvcu...cuo sam za cukaricu da je opustencija :P

Moj drugar je poceo da sluzi od sept 2008, i nije imao niti ce imati tu civilnu obuku. Mozda to zavisi od mesta. U NS je jos uvek nasumicno....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Super Mario

najjednostavnije je da odeš u ustanovu i na licu mesta se sa njima dogovoriš. oni će posle tražiti baš tebe za to mesto i bićeš tu raspoređen. druga, manje sigurna, varijanta je da željeno mesto navedeš u molbi.
Korisnikov avatar
By nesha84

od juna 2008

Moj drugar je poceo da sluzi od sept 2008, i nije imao niti ce imati tu civilnu obuku. Mozda to zavisi od mesta. U NS je jos uvek nasumicno....
govorim za bg:P
a i to se slusa na kraju ...tj.15 dana pred kraj:P
By Dragonite
Mario, koliko ja znam, ta ustanova mora da trazi bas tebe! A i ti treba na prijavi da napises gde bi zeleo.
U prevodu, treba ti veza na mestu gde ces sluziti, ne u vojsci...
Ne mora ustanova da traži 'baš tebe', to je isključivo u nadležnosti vojnog odseka :) .

Vezu traži tamo, ne u ustanovi :trampolina: .
Korisnikov avatar
By nesha84

od juna 2008

govorim za bg:P
a i to se slusa na kraju ...tj.15 dana pred kraj:P
a to da li ce imati...to ne moze on niti ustanova da zna,,,to odredjuje komanda i sluzba za vanredne situacije.. :P
By Sixto
Nije obavezno, ja nisam otisao nikad! Zavisi koliko je ustanova dobra s odsekom tj koliko im trebas pa da te ne traze, da im ne falis te dve nedelje!

Sto se tice izbora ustanova, napises ti gde bi voleo, spram struke i zelja jelte al ipak oni odlucuju u zavisnosti od tog sta je trenuto aktuelno! Ne treba se zanositi da ce vas u prolece metnuti u Decije Selo da cuvate decu kad je akcija u Zelenili sredjivanja grada! Oni jednostavno imaju dogovor s direktorima ustanova pa gde ljudi trebaju tamo ih salju!
Korisnikov avatar
Pa sad, 2q2bstr8 podrzava mene, a Dragonite kaze da nismo u pravu. Ko je u pravu? :D

Znam da su ljudi ugovarali na mestu na kojem su hteli da sluze...Vojska verovatno rasporedjuje one koje niko nije trazio :)
Korisnikov avatar
By jukie
inace imaj na umu da imas 3 nedelje predavanja na temu,prve pomoci, medjunarodnog prava, i vatrogasno,sto je obavezno..bez toga necesec dobiti potvrdu da si odsluzio civilno..e da na kraju imas test koji nije nimalo naivan
ima ih koji su pali, pa vraceni na ponovno slusanje predavanja ili mesec dana rada u Batajnici
S jedne strane osećam se bezbednije kada znam da će u mojoj okolini biti ljudi koji su položili nimalo naivan tekst iz prve pomoći i vatrogasnog, jer je sve što ja znam na tu temu ono iz filmova za decu (npr. u seriji "Artur" su imali jako dobru epizodu o vežbi za slučaj požara) i ono što piše po udžbeniku biologije (uglavnom da treba paziti da se rane uvek dezinfikuju, i da treba koristiti udlage za polomljene udove da se ne bi pomeralo mesto preloma, i da ako je mesto opekotine pod zalepljenom odećom treba iseći tkaninu oko tog mesta i ostaviti tako a ne čupati) i ono iz svakodnevnog života (koji rastvor i koji krem mažeš na šta, i kako da doziraš lekove).

A znam i zbog čega se psi dalmatinci preferiraju za rad sa vatrogascima; oni vade malu decu iz požara; dovoljno su jaki da mogu da povuku/ponesu malo dete, a dovoljno su slatki da se deca ne uplaše (zamisli da si mali, sediš šćućuren ispod stola, sve smrdi na dim, vruće je i pucketa, ljudi vrište u pozadini, a prema tebi odjednom trči neki ogromni vučjak)

Sa druge strane, mislim da nije pošteno da neko sa malim IQ mora još dodatno da se muči kad je svakom jasno da ne može da prođe taj test
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by DragoniteNe mora ustanova da traži 'baš tebe', to je isključivo u nadležnosti vojnog odseka :) .
ne mora da traži, ali nije tačno da je isključivo stvar VO. znam lično za slučajeve gde je raspoređivanje bilo isključivo stvar dogovora sa ustanovom.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!