Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Stripi, Moderators
Originally posted by Zwezdicahajde za teska ubistva i silovanja, ali sto za pedofiliju i incest? ne mogu se krivicna dela sva podjednako tretirati. za pedofiliju hospitalizacija, za incest ne bih ni sudila, to mi je degutantno licno, ali ne vidim razlog da bude kaznjivo, a trgovina ljudima- robija.
Smtrna kazna je postojala u nasem krivicnom zakonodavstvu do 2000. god. Bila je predvidjena za teske slucajeve ubistva i razbojnicke kradje. Zamenjena je kaznom zatvora od 40god.
Eto, da ne pametujem dalje, ali nema teorije da ce se uvesti ponovo jer je to od nas zahtevala evropska unija, kao jedan od silnih uslova za pregovore o clanstvu.
E sada, moje misljenje je da treba da postoji za sledeca krivicna dela:
- teska ubistva,
- za pedofiliju,
- silovanja,
- incest,
- trgovinu ljudima.![]()
Originally posted by Zwezdicati zwezdice da nisi lezbejka, bila bi homofob. imate isti rečnik.
Ne znam postoji li ista gore od unakazavanja deteta za ceo zivot??? Mislim na pedofiliju i incest!!!
Licno bi im ukljucila struju, ali na najslabije, da se sto vise muce mamu im bolesnu!!!
Povraca mi se pri pomisli da otac siluje svoju cerku kao onaj manijak iz pm sto ju je drzao zatocenu 24god., pa ... Ne postoji toliko teska kazna za takve bolesnike!!!![]()
![]()
Originally posted by UlixAli, isto ovo moze opravdati i uvodjenje smrtne kazne. I smrt je nacin udaljavanja doticne osobe iz drustva. Moze neko i na dozivotno zakljucavanje bilo u zatvor bilo u mentalnu instituciju posmatrati kao kaznu. Zapravo jos goru, posto bi trajala duuugo, duuugo i bila psihicki vrlo bolna. Takodje, smrna kazna bi, cini mi se, bila i jeftinija po drustvo, mada je pitanje koliko to treba uzeti kao argument.
Uvek sam bio protiv smrtne kazne, jer je varvarska i besmislena.
Ne znam cemu ta ideja da mi treba da kaznjavamo na neki nacin ubice i da treba da vrsimo odmazdu, osvetu. To svejedno nece vratiti zrtvu niti ce ponistiti ono sto se dogodilo, i to je glavni razlog sto je smrtna kazna nevidjeno varvarstvo. Mi ubice sklanjamo u zatvor i na taj nacin ih odstranjujemo iz nase okoline, to je sve. Zatvorom ih ne kaznjavamo, ili ako je to namera, sumnjam da je oni tako dozivljavaju. Nije u pitanju cin osvete, vec zastite drustva, realizacija neke vrste instinkta za samoodrzanjem zajednice, jer onaj ko je jednom pocinio neki tezi zlocin, ucinice to verovatno opet, pod odredjenim okolnostima (ili bar to pretpostavljamo). Zatvor ili mentalna institucija, vec sta je adekvatnije. Smrt - nikako.
Originally posted by Dinamislim da je takva reakcija u 90% slučajeva i na ovom forumu.
Ja sam skoro raspravljala o ovoj temi na drugom net mestu i stekla sam utisak da ljudi jako emotivno i preterano reaguju... kao da je vec razmisljanje o nekoj temi strasno...
Originally posted by ZwezdicaNije meni upućeno pitanje, ali ću se nadovezati.
Kako ne bi sudila incest???
Originally posted by *STATUS*
Не дај Боже, када би мојој сестри неко нешло урадио тј када би је убио....
са своје две руке и десет прстију бих био у стању да му исчупам срце из груди....
Originally posted by ...Sitnicava...
I slažem se sa svim Ulixovim postovima.
Veoma često su ubice mentalno zgažene i ukoliko je nemoguće sanirati ih (čitaj 99% slučajeva), treba ih ukloniti zauvek. Ne ubiti jer bismo time bili kontradiktorni i njima jednaki - grozimo se ubistva, a i sami to činimo pri tom ne potirući načinjenu štetu.
Optimalno - doživotna robija.*
*Uz povremenu torturu shodnu veličini nanesene štete.
Originally posted by *STATUS*Pet-sest godina? Tip ubio Zablacanskog na pravdi boga i dobio godinu dana. Uros Misic dobio deset godina za pokusaj ubistva (koje btw nije dokazano). Mali krimos Strahinja Raseta osumnjicen za pet likvidacija u Srbiji i Bosni plus pljacka poste u Splitu setao se do pre koji mesec slobodno Srbijom! Sud mu nikad nije presudio, ali jeste bog. Veca robija ti preti za kontra voznju jednosmernom ulicom nego da nekog smaknes.
убијеш.... робијаш 5-6 година... изажеш, опет убијеш.... робијаш 5-6 година и све укруг....
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!