Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By жњ
Slika

Nekoliko puta sam nailazila na ovu simpaticnu teoriju o tome kako parovi funkcionisu na tri nivoa: fizickom, emotivnom i duhovnom. Po toj prici, odnos pocinje od fizicke privlacnosti, iz reptilskog dela mozga kao nosioca seksualnog instinkta zarad produzetka vrste; ako je par perspektivan, vezom ce dominirati limbicki deo mozga (cilj: zastita potomstva) i to je onda emotivni nivo koji nadvladava primitivne instinkte iz reptilskog dela mozga koje moze drzati pod kontrolom; ako par ima dalju perspektivu, ulogu nosioca veze preuzima neokortikalni deo mozga i par se stapa na duhovnom/mentalnom nivou, nastavlja svoju pricu na nivou visem od onog za koji je zasluzan limbicki deo mozga i zaokruzuje svoj evolutivni domet u sinergiji sa srodnom dusom, koliko kroz spoznaju partnera toliko i kroz sopstvenu samospoznaju.

Trenutno najvise parova ima u emotivnoj zoni i po toj teoriji, to je vecina brakova koja nas okruzuje. Rode se deca, stiti se potomstvo dok ne odraste, par uci kako da podredjuje svoje primarne instintke i volju u korist drugog bica, ali se nakon odlaska dece brak neretko hladi i emotivni domet im ostaje rekordan, sa tendencijom ka daljoj nezainteresovanosti i opadanju. Uglavnom, trenutno se vecina vrti oko tog centralnog crvenog dela.

Koji je vas domet? Znate li neke parove sa krajnje desne strane? Retki su, zar ne?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Retki su ti u duhovnoj fazi...ali ih ima.
Za ti fazu treba vremena i ulaganja i odricanja a u danasnojoj look at me I am a superstar egoisticnom drustvu i nacinu ponasanja su retki oni koji su spremni za takvo nesto :marinac:
By жњ
ja mislim da znam cak i za jedan lezbejski par iz ljubicastog segmenta... ali necu da ih odajem :blush:

:)
By Swanheart
Originally posted by жњ
ja mislim da znam cak i za jedan lezbejski par iz ljubicastog segmenta... ali necu da ih odajem :blush:

:)
i ja i ja

:hail2:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mene ove crne linije koje odvajaju fizicko od emocionalnog, odnosno duhovnog odbijaju od ovog grafikona.
By жњ
Originally posted by the1whowished
Mene ove crne linije koje odvajaju fizicko od emocionalnog, odnosno duhovnog odbijaju od ovog grafikona.

morala sam razdovojiti zbog preglednosti... zato imas one horizontalne kopce koje ih drze na okupu ;)
Korisnikov avatar
By Val
Vecjina njih ostane iskljuchivo na fizichkom nivoJu. Duhovni je jako teshko ostvariv, ali nije nemogucj. Ono u sredini je sve ono shto se na kraju pokazhe kao loshe. Neshto dominantno i nezdravo. Pa ipak zauzima najvecji deo. :praznoglavi:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by жњ

morala sam razdovojiti... zato imas one horizontalne kopce koje ih drze na okupu ;)
The 1 Slepac :povez:

I dalje ne mogu da se otmem jednom svom problemu sa pojedinim konstrukcijama... Procitala sam naslov teme, i odmah su mi na pamet pale fraze tipa:
"We are connected on soooooo many levels." (by an Average American Bimbo)

Ovakvi pojmovi zbog svoje frekventnosti gube na "ozbiljnosti". Nazalost. :(

A sad opet o grafikonu: mislim da bi bilo gotivnije da se fizicko stavi u centar i onda jasnije sagledaju ta ludila od transferzala.

A sad natrag na pitanje: Ljubicasti parovi su retki. Mislim da znam za jedan slucaj ljudi mojih godina, i za nekoliko slucajeva ovako.
By жњ

A sad opet o grafikonu: mislim da bi bilo gotivnije da se fizicko stavi u centar i onda jasnije sagledaju ta ludila od transferzala.

e vidis... da fizicko stavim u centar zvonaste krive, morala bi promeniti citavu postavku hipoteze sa pocetka teme, jer bi onda veza na fizickom nivou bilo najvise (vrh zvonaste krive), a sama upotreba reptilskog mozga bi dosla nakon limbicke faze... sto nije slucaj. Fizicko jeste baza i osnov koji se prozima u ostale dve faze... ali je sama kriva postavljena evolutivno po primarnom koriscenju jednog od 3 dela mozga u vezama kod ljudskih bica i ucestalosti u vezama koje nas okruzuju (kod str8 parova).

Za gej svet bi odnos verovatno bio drugaciji (tema i jeste predstavljala uvod u tu pricu), jer postoji mogucnost da se limbicki mozak ne angazuje u emotivnom smislu kao kod strejt parova koliko zbog nepostojanja perspektive potomstva i nepostojanja prilike da se nauci solucija sebicnosti sopstvenog interesa, toliko i zbog drustvene represije i faktora koji proizilaze iz toga. Ozbiljna gej veza nije stimulisana ni potomstvom, niti je drustveno pozeljna, neretko predstavlja teret i najveci deo odnosa se vrti oko (nazalost) primitivne, fizicke faze i tu se uglavnom zavrsava. S druge strane, ima retkih veza koje izguraju i emotivnu i duhovnu fazu. Tako da bih u ovom grafikonu, zvonastu krivu za gej veze slobodno mogla pogurati evolutivno unazad, u levu stranu. Ovo je sve pretpostavka, naravno.

Slika
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Види ти то... :wow:
ЖЊ, хвала ти, веома си исцрпна. :)
Ја се и даље нешто не удубљујем у те приче у вези са деловима мозга... :gubitnik: :retard:
By mikka
Priča je interesantna ;) ali ja sam izgleda još uvek od onih pomalo renesansnog kova, i ne (želim da) verujem u naučne podele i slične pokušaje polisekcije ljubavi. A posebno one teorije koje svode ljubav na neke hemijske reakcije u mozgu :durenje:
Ako takve reakcije postoje, one su posledica ljubavi, ne njen uzrok :hvala: koji po mom mišljenju treba i dalje da ostane u domenu nedodirljivog, poetičnog i romantičnog :pinknaocari:
Jer ono što ljubavi daje poseban šarm i jeste njena neuhvatljivost definicijama, i grafikonima, opiranje granicama, kojima se još možda samo umetnost može približiti. :slika: :jezik:
Dobro, možda mi je izliv malo preteran i neprimeren :giggle:
Tema je ipak zanimljiva, i svakako da su sve te komponente deo ljubavi ;) :peace:
Korisnikov avatar
By Manon
reptili su izgleda zaposeli moj mozak:alien:
Korisnikov avatar
By m..
Ajd da ne pravim sprdnju od teme. Ne znam, kod sebe sam primetila da u nesto ozbilnjije ulazim tek kad uvidim da se u glavi stvaraju klice ona druga dva, ali oba. Doduse, nije bas da ocekujem da jedna drugoj izrodimo copore dece i da nam glave srastu (eto ne mogu da budem bas ozbiljna), nego se stavljanje tudjih potreba raznih vrsta u nivo sa sopstvenim potrebama podrazumeva, kao sto se podrazumeva da cu traziti zenu sa slicnim sistemom vrednosti i pogledom na svet i kompatibilnim senzibilitetom i jos mnogo drugih osobina, jer tek to omogucuje da se ova druga dva uopste dese u nekoj buducnosti. Ne znam, kod mene su za vezu nuzne sve 3 komponente, odnosno velika verovatnoca da se sve 3 komponente ralizuju, sad naravno da u samom startu dominira ona prva, cisto dok se ne uspostavi neki odnos poverenja i otvorenosti i dok ne naucimo da stvarno komuniciramo (a to moze biti neki duzi ili kraci period).

A sad sto se tice emotivnog nivoa povezanosti u gay svetu, ne mora nuzno da izostane samo zbog nedostatka perspektive za imanje* potomstva, pa boze dragi za svaku iole funkcionalnu vezu na duge staze i neki zdrav odnos, svi ti procesi ionako moraju da se dese. To sto ce se imati, ta da kazem zamena za decu moze biti svasta (doduse normalan covek ce se stvarno manje emocionalno investirati u ljubimca ili neki zajednicki projekat nego za dete), ali ne mora da izostane. Anyways, to nekako vise zavisi od zrelosti i potreba pojedinca za necim ozbiljnijim nego od cinjenice da je gay.

*uzasno sam mamurna i gramatika mi trenutno predstavlja ozbiljan izazov :D
Korisnikov avatar
By m..
jbt, ja sam uspela pola posta da stavim u pogresan rod, broj a narocito padez.
kao sto rekoh, glava mi je ko lubenica, a koncentracija 0.1.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by m..
kao sto se podrazumeva da cu traziti zenu sa slicnim sistemom vrednosti i pogledom na svet i kompatibilnim senzibilitetom i jos mnogo drugih osobina, jer tek to omogucuje da se ova druga dva uopste dese u nekoj buducnosti.

WOW! :up:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Val
Originally posted by m..
kao sto se podrazumeva da cu traziti zenu sa slicnim sistemom vrednosti i pogledom na svet i kompatibilnim senzibilitetom i jos mnogo drugih osobina, jer tek to omogucuje da se ova druga dva uopste dese u nekoj buducnosti.

WOW! :up:
Valjda se najbolje uci na greskama :nerd:
Korisnikov avatar
By Val
Svakako! Ali uchiti ne znachi nauchiti. :sigh: Nekada nas privlache bash suprotne stvari... I u koji segment nas to ubaci? Zhuti i crveni...

Mozhe l´ veza opstat i bez trecjeg? :neznam:
Korisnikov avatar
By m..
Moze i na zutom, do mesec dana, na crvenom do 2. :D Lol. Salim se. Videla sam neke veze koje traju i traju sa polovicnim 2. i polovicnim 3. i konstantno nalecu na jedne te iste probleme ali u razlicitom obliku, potpuno nesvesni toga. Valjda to pici na odnosima naucenim u porodicama, koji se tu nekako uspesno reprodukuju uz tu neku blagu disfunkcionalnost i to traje. Ne kazem da ti ljudi ne vole jedni druge, naprotiv jako se vole, al neke stvari uopste ne mogu da prevazidju. I sad to moze na mahove i da izgleda smesno nekom sa strane, al ti ljudi to uopste nisu u stanju da vide. Cudno nesto, al valjda je tako sa svakom vezom, otkud znam. Vecina mojih veza je negde oko sredine crvene zone padala u ambis, uprkos pocetnom entuzijaznu :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Ne kazem da ti ljudi ne vole jedni druge, naprotiv jako se vole, al neke stvari uopste ne mogu da prevazidju.

Kako mi ovo zvuci istinito...

Lm, u jednoj vezi imam sva tri.
Korisnikov avatar
By Blady
Evo ja cu biti primer i sredine i desne strane.....
a moze se reci prve, mda o tome ne razmisljam trenutno... okrenula sam se vise duhovnoj strani... i okrecem sve oko sebe u toj meri.. sto se tice emocija, one su uvek tu..., dok mi ta duhovna nije bila oduvek...
Sve u svemu zanimljiva tema :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!