- 21 Nov 2008, 23:16
Moj ucitelj tenisa je imao obicaj posle treninga da me pozove na caj. Nakad sam prihvtala a cesce odbijala. Vremenom sam shvatila da je zaljubljen u mene, ali sam se pravila da ne primecujem. Jednog dana, dok smo pili caj izvadio je nekakvu kutiju u kojoj je bila hrpa pisama. Odvojio je nekoliko i poceo da mi cita. To su bila pisma njegovog pokojnog prijatelja, inace poznatog sportskog novinara koji je, kada se penzionisao otisao sa zenom da zivi u Opatiji. Imao je preko osamdeset godina i pisma su mu bila dosadna i depresivna. Odjednom, poceo da pise drugacije. Pisao je kako je upznao veoma mladu i lepu devojku u parku prilikom jedne od uobicajenih setnjii. Pisao je kako je zaljubljen u nju i kako mu je ta devojka dala snagu da zivi, kako se sa njom cesto vidja . Iako je moj ucitelj, stari dzentlmen, zeleo tim pismima da nagovesti svoja osecanja, meni je ostao utisak energije mladica u telu starca, koja je iz neobicne ljubavi prema sezdeset godina mladjoj zeni ponovo u njemu rodila ljubav prema zivotu, samo godinu dana pred smrt... Ime te zene je bilo Manon