Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Stripi

Pa ne radi ili ne radi baš puno. JEr na međunacionalnom pomirenju rade one dvije skupine, spojene u sretnu koaliciju koja su na početku ili prije rata dovele do međunacionalne netrpeljivosti-HDZ i SDSS.
Izvini, mijeshash ovdje SDSS sa SDS-om (jest' da je samo jedno slovo razike, ali ogromna je razlika u programima i ponashanju, bila i ostala).
Glede HDZ-a (Sanaderovog) ja stvarno ne znam da li je rashchistio s tudjmanizmom-djapicizmom ili nije.
Ima pregršt građanskih udruga i nevladinih mirovnih organizacija koje rade potiho ali all in all, sve je to na kraju malo, jer uvijek budu preglasani krikovima brđaša. Naravno, u svim zemljama bivše Jugoslavije uvijek budu saslušani ti a normalni građani se ne broje (zašta su ti normalni i sami svojim pasivizmom krivi), pa će se tako u Hrvatskoj malo čuti za Natašu Kandić, Sonju Biserko, Žene u crnom, u Srbiji malo za Žarka Puhovskog, Zorana Pusića, Dragu Hedla itd...većina naprosto ne želi čuti da normalni ljudi postoje.
Da, problem zemalja ex-Yu je i dalje shto se umjereni i lijevi plashe desnichara i etno-nacista. Kao i apsolutizovanje (kvazi)zrtvenosti nekog naroda u cjelini a pod providnom oblandom iskljuchive desnicharske homogeniziranosti.
Mislim da ipak nije bit u skupnosti i utjecaju već u činjenici da se u Izraelu pojavila nacistička skupina. Meni je to ipak malo šokantno.
shto je ipak tema za sebe.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by greek_lover
Originally posted by Manon
Verujem da ce hrvatska vlast na primeren nacin da se izbori sa ovim incidentima, onako kako ih na to obavezuje medjunarodno pravo

Represije su uvek kontraproduktivne. Agresivno ponasanje je odraz pritisaka na ispoljavanje odredjenih emocija i zato mislim da to ne treba resavati hapsenjima i presijama, vec izbegavanjem situacija u kojima moze doci do takvih incidenata
Ako neko stalno minimizira necije stradanje i patnju, time
pothranjuje mrznju. Treba dozvoliti da sve izadje na videlo i da svako plati za svoje grehe, a ne sve stavljati u isti kos

@Manon ... sa delom posta koji sam isekao se sa tobom apsolutno slazem! Svako ima pravo da gaji ljubav ili mrznju prema nekome na nacin koji to smatra za shodno, jel. To je pravo tih ljudi u toj drzavi ... ali ...

Prosto ne verujem da Republika Hrvatska, kao organizator Svetskog prvenstva (hajde da se ogranichimo samo na ovaj detalj da ne trazimo korene u istoriji skorasnjoj ili daljoj) nije mogla da pretpostavi da ce do ovakvih incidenata doci i potruditi se da ih spreci.
Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo dva dana pre pocetka pa da je to Hrvate iznenadilo, zar ne?
Ili vec, u krajnjoj liniji, ako je, kao organizator Svetskog prvenstva, Republika Hrvatska znala ili pretpostavljala da nece moci izaci na kraj sa takvim problemima koje je mogla ocekivati, zar nije mogla da zatrazi od Svetske rukometne federacije da organizaciju Svetskog prvenstva pomeri u drugu drzavu jer oni ne mogu da garantuju bezbednost i dostojanstvo svim ucesnicima?

Savrsheno sve recheno! :up:
Korisnikov avatar
By Manon
greek_lover,

potpuno se slazem sa onim sto si napisao. Ako sada stavimo na stranu sve to sto je Hrvatska trebalo da uradi, a nije

pitam se

zasto nasa drzava nije povukla nazad nase gradjane, sportiste i zastitila ih od ovakve bedne situacije. Zasto ne priznamo sami sebi da nas oni ne vole nego stalno trcimo u susret ovakvim mizernim situacijama i dozvoljavamo da nas jure motkama i skidaju zastave, a svi znamo sta znaci skidanje necije zastave....
Korisnikov avatar
By Manon
HIPOTETICKI
moze administrator da obrise moj post. Ja se necu naljutiti. Ali time sto se nesto ne zelite da vidite, ne znaci da to ne postoji. Cak i da ste protumacili da ja promovisem fasizam, sto naravno NIJE TACNO, vi kao zajednica ovde na forumu veci doprinos bi napravili da me pustite da o tome pisem i time sagledate snagu i uticaj koju na primer imam ili bih mogla da imam. Tako bi mozda nasli i nacin da me diskreditujete. Ako me obrisete, nista korisno niste napravili
Korisnikov avatar
By erkondisn
da nas jure motkama i skidaju zastave, a svi znamo sta znaci skidanje necije zastave....
nesto slicno kao i demoliranje ambasada u vise navrata :)

na stranu idiotarije,

podrzavam velboya u ovom topicu, pogotovo s onim mitingom na pustom polju :lol: , da na kraju i neki zabavni park se napravi na tu temu (to ce sportfun vec nekako objektivno osmisliti kako bi isla prica :lol: )
Originally posted by Vel boy
Ako hocesh sportfun-e da se bijesh i koljesh, noz i pushku u ruke i kolji se onim iritiranim Zadranima i njihovim gradonachelnikom
ako ce on, bome cu i ja rame uz rame s njim (ako mi dopusti, u sto cisto sumnjam :giggle: )
Korisnikov avatar
By Stripi
Izvini, mijeshash ovdje SDSS sa SDS-om (jest' da je samo jedno slovo razike, ali ogromna je razlika u programima i ponashanju, bila i ostala).
Glede HDZ-a (Sanaderovog) ja stvarno ne znam da li je rashchistio s tudjmanizmom-djapicizmom ili nije.
Jedno slovo doista ne čini razliku obzirom da su sve to isti ljudi, s tim da im se pridružio (sasvim nelogično jer on u tu grupu doista ne spada) Milorad Pupovac, ovo ostalo je sve ista ekipa kao i na početku. HDZ je imao samo estetske zahvate ali u biti je on ono isto kao i prije. Sa takvima na vlasti ne možeš očekivati normalno stanje.
Korisnikov avatar
By Manon
Vel boy,
ja licno nemam nikakav problem sa Hrvatskom i Hrvatima. Svoj intenzivni licni i prijateljski odnos sa njima gradim na postovanju svega sto su njihovi obicaji i obelezja. Mogu ti reci da i oni imaju puno uvazavanja i ljubaznosti. Ipak, vodim racuna na mestima po Hrvatskoj gde moze da dodje do nekih incidenata, da ih izbegnem i da ne provociram

I jos nesto:

Nikada i nigde ja ne pokrecem teme koje provociraju i otvaraju rane medjusobnih odnosa Srba i Hrvata.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jedno slovo doista ne čini razliku obzirom da su sve to isti ljudi, s tim da im se pridružio (sasvim nelogično jer on u tu grupu doista ne spada) Milorad Pupovac, ovo ostalo je sve ista ekipa kao i na početku.
Nije to bash tako. Da su u SDSS-u sve isti ljudi kao i u onomadnom SDS-u, takvi ljudi bi bili ili van Hrvatske ili po zatvorima. ili bi vec opet i poodavna dizali balvane itd...
Zato nemoj ni ti toliko da lazesh na SDSS. Ne kazem da je ta partija savrshena ali je sigurno bolja od martic-babic idiota.
Korisnikov avatar
By greek_lover
greek_lover,

potpuno se slazem sa onim sto si napisao. Ako sada stavimo na stranu sve to sto je Hrvatska trebalo da uradi, a nije

pitam se

zasto nasa drzava nije povukla nazad nase gradjane, sportiste i zastitila ih od ovakve bedne situacije. Zasto ne priznamo sami sebi da nas oni ne vole nego stalno trcimo u susret ovakvim mizernim situacijama i dozvoljavamo da nas jure motkama i skidaju zastave, a svi znamo sta znaci skidanje necije zastave....
E, bravo! :up: Najzad neko da primeti to!
Srbi malo imaju kratku pamet pa lako zaboravljaju ili smetnu sa uma stvari koje su poprilicno ocigledne.
Drzava Srbija (sad ovo je malo off, izvinjavam se), ima taj obichaj da se prema njenim gradjanima u inostranstvu odnosi sa indiferentnoshcu. Ili vec, ma neka ih, kad su vec tamo otishli snacice se sami.
Sve civilizovane zemlje bi tako uradile. Povukle takmichare, uputile protestnu notu organizatoru i drzavi domacinu a diplomatska predstavnistva bi upozorila gradjane da doticna drzava nije u stanju da im garantuje bezbednost i da je preporuka da izadju odatle u naredna 24 sata. Tako rade demokratske zemlje i u tim postupcima nema niceg agresivnog, prostog ili vec ...
Da je nasa drzava tako uradila posle uklanjanja zastava svih ucesnica (gde je jasno naznaceno da je to ucinjeno zato sto se i srpska zastava nalazila tu), niti bi se dogodio incident u Zagrebu a Hrvatska bi veoma imala sta da objasnjava ... ali, kada bi se Srbija vise odrekla svoje omiljene recenice za opravdavanje tudjih gluposti: "To su bile budale, nisu svi takvi, ma, nema veze, pusti ... "
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by sportfun

SA BUDALAMA SA NE VREDI RASPRAVLJATI. NEKO KO NE VIDE DALJE OD PINKA I GRAND SHOW-a, NEKO KO NIJE MAKAO DALJE OD HORGOSA....POSTOJI SVET I DALJE OD SRBIJE. TRZNI SE MALO I VIDI CIVLIZOVAN SVET A NE SAMO SRBIJU I HRVATSKU!!!
o chemu ovaj? :wtf: ajde shto "sam budala" ali pink i grand show? :smeh:
well, he's gone :sveca:
Korisnikov avatar
By Manon
erkondisn,

u pravu si

demoliranje ambasade je vandalski cin
ali sluzbenici ambasade su to ocekivali, PREDVIDELI i sklonili se i sa velikim stepenom svesti rekli:
mi razumemo ravolt i ne ljutimo se na vas sto ste to uradili

to naravno ne umanjuje nasu bruku, ali govori upravo ono sto sam ja opisala: vi nas sada mrzite, iako ste u zabludim mi razumemo i saosecamo sa vama i ne ljutimo se

veruj da sam slicne komentare dozivela i od Francuza

ja sam tada bila tuzna sto su Hrvati priznali Kosovo, ali nisam naravno kidisala na ambasadu, vec sam mojim prijateljima Hrvatima rekala: zao mi je sto ste nam medju prvima zabili noz u ledja, ali ja vas razumem. Amerika je to trazila od vas i uspeli ste da se iskoprcate da bar ne budete prvi. Ja znam da je Hrvatska morala da prizna i znam da ne bi priznala, ali ima ljudi koji misle da je to ucinjeno iz mrznje...
Korisnikov avatar
By Stripi
Nije to bash tako. Da su u SDSS-u sve isti ljudi kao i u onomadnom SDS-u, takvi ljudi bi bili ili van Hrvatske ili po zatvorima. ili bi vec opet i poodavna dizali balvane itd...
Zato nemoj ni ti toliko da lazesh na SDSS. Ne kazem da je ta partija savrshena ali je sigurno bolja od martic-babic idiota.
Ja stvarno nemam potrebu da lažem. Babićev i Martićev Pajtos Stanimirović je glavni baja u stranci. A činjenica da je odgovarao Franji Tuđmanu nakon reintegracije Slavonije govori dovoljno. Tako mu je onomad odgovoarao i Đukić, kojeg je kupio sa stanom i mjestom u Saboru te ekspresnom obonovom kuće u Donjem Lapcu (drugi Srbi nisu bili te sreće). Mislim, nemam ja ništa osobno protiv SDSS, ljudi glasali i ljudi izglasali.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Vel boy,
ja licno nemam nikakav problem sa Hrvatskom i Hrvatima. Svoj intenzivni licni i prijateljski odnos sa njima gradim na postovanju svega sto su njihovi obicaji i obelezja. Mogu ti reci da i oni imaju puno uvazavanja i ljubaznosti.
Izgleda onda ti po onom karadzic-bobanovskom "mi cemo poshtovati i kuraziti vash neo-ustashaluk a vi nama nash neo-chetnikaluk" iliti k'o po sijelo.com gdje se neo-ustashe i neo-chetnici zajedno utrkuju ko ce biti gori....ts, ts...

Za razliku od toga, treba imati problem sa hrvatskim ultra-desnicharstvom i ustashtvom, ali treba i isticati protivtezu tome u hrvatskoj levici i centru (koji izgleda da tebi najvishe smetaju, a to ne shvatam zashto tako mislish i osecash).
Ipak, vodim racuna na mestima po Hrvatsko gde moze da dodje do nekih incidenata, da ih izbegnem i da ne provociram
govoreci njima jednu stvar a Srbima drugu....
I jos nesto:

Nikada i nigde ja ne pokrecem teme koje provociraju i otvaraju rane medjusobnih odnosa Srba i Hrvata.
ali se uvek stvorish bash u ovakvim temama sve sa tvojim bombastichnim mada ne iznenadjujucim stavovima.
Korisnikov avatar
By Manon
Vel boy,

ja: :glupan: (nista od toga sto ti pises ne razumem)
Korisnikov avatar
By Stripi
sijelo.com je divan forum koji pokazuje da se Srbi i Hrvati mogu ujediniti u mržnji protiv Židova i Muslimana.
Korisnikov avatar
By greek_lover
sijelo.com je divan forum koji pokazuje da se Srbi i Hrvati mogu ujediniti u mržnji protiv Židova i Muslimana.
:lol:
Gospode Boze!!! :drama:
Korisnikov avatar
By Vel boy
i gejeva.

elem, glede SDSS-ovaca chinjenica je da slushaju Milorada Pupovca i to je dobro. pusti sada preminulog Djukica itd.....
Korisnikov avatar
By Stripi
da pročitaš bilo koju od degutatnih tema na tom forumu ne bi se tako smijao. Dapače, meni se uvijek ogadilo. Zaboravio sam dodat da su ujedinjeni i u mržnji protiv pedera.

@Velboy
Da, slušaju Milorada Pupovca koji ih je po drugi put uveo u koaliciju sa HDZom iako je javno priznao da nisu ispunili svoja obećanja ni u prošlom mandatu. Vjeruj mi, taj njihov sporazum je dijelo samo nečastivog.
Korisnikov avatar
By Vel boy
prvi dio Stripijevog posta,
to treba adresirati @greek_lover :wink:

drugi dio,
koji je Pupovac imao izbor kada su nazalost ipak Hrvati vecinski izglasali HDZ?
Korisnikov avatar
By Manon
OFF: ode i sportfun, a taman sam htela da ga opomenem da ce ga forumaska neformalna grupa vukova brzo omlatiti. Naivcina
Korisnikov avatar
By Stripi
Mi smo bermudski trokut za takve. Beware.
Korisnikov avatar
By Manon
znala sam ,a opet ne mogu da verujem kojom brzinom je nestao. Pravi ste banditi ;)
Korisnikov avatar
By Stripi
Ha čuj, pazi da preveć ne pleše po ivici.
Korisnikov avatar
By greek_lover
procitah par postova i naslovnu stranu na navedenom sajtu... pih ... glupost i zatucanost!
Korisnikov avatar
By greek_lover
OFF: ode i sportfun, a taman sam htela da ga opomenem da ce ga forumaska neformalna grupa vukova brzo omlatiti. Naivcina
OFF2: Eh slatka moja, shit happens, life sucks, and after that ... :lol:
Korisnikov avatar
By Stripi
procitah par postova i naslovnu stranu na navedenom sajtu... pih ... glupost i zatucanost!
SAmo zađi malo dublje da vidiš kako se desničari svih boja dobro slažu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
al' eto na koju vodenicu vodi Manon-ova/ina pricha....
Korisnikov avatar
By greek_lover
@stripi - video, zashao dublje i fascinirano zgrozen, ali i dalje mislim ... glupost i zatucanost, pih!

@Vel boy - korisnica Manon je pisala u svojim postovima iskrene, otreznjavajuce cinjenice sa kojima se ja potpuno slazem i ne mogu se sloziti da njeni postovi sa ove teme ni u naznakama lice sa bilo cime sa tog sajta! Da, njen nacin pisanja jeste suroviji i moze da para oci na prvi pogled ako neko dobro ne procita, ali se nikako ne moze staviti znak jednakosti sa glupostima sa onog sajta!

@Manon - gujo otrovnice! :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Vel boy

@Vel boy - korisnica Manon je pisala u svojim postovima iskrene, otreznjavajuce cinjenice sa kojima se ja potpuno slazem i ne mogu se sloziti da njeni postovi sa ove teme ni u naznakama lice sa bilo cime sa tog sajta! Da, njen nacin pisanja jeste suroviji i moze da para oci na prvi pogled ako neko dobro ne procita, ali se nikako ne moze staviti znak jednakosti sa glupostima sa onog sajta!
shta je to otreznjavajuce u njenim pisanjima i ja bih voleo da znam. 'sam glup ili ne skontah svu poentu onoga shta je htela reci do "poshtujmo Hrvate i sebe" (generalizujuci i uzimajuci zdravo za gotovo sve Hrvate s iritiranim Zadranima i paliteljima srpskih zastava) i sve Srbe ( s njenom vizijom kako kao treba biti). ako to nije slichno s "nacisti i fashisti svih naroda i zemalja-ujedinimo se" onda shta je...

greek_lover, bio si pocheo dobro u ovoj temi, ne dozvoli da te entitet Manon zbuni. dobra je ona u tome.... :zid: :wink:
Korisnikov avatar
By greek_lover
@Vel boy - ja sam taj njen post (prvi koji je postovala u ovoj temi) shvatio kao: Hrvati imaju pravo na svoju mrznju prema kome hoce, na cuvanje i negovanje svojih tekovina, kakve god one bile, ali samo u okviru svog dvorista.
I kao takav post, on je meni vrlo prihvatljiv. U svom dvoristu ti mozes da radis, mislis, ili vec, sta god zelis. I dokle god je to u tvom dvoristu i ne izlazi van njega, to je veoma prihvatljivo. U krajnjoj liniji, bas me briga sta ti radis na tvojoj teritoriji.
Hrvati gaje animozitet prema Srbiji i njenim gradjanima (generalizacija, ali ... ). Koliko god postojali bezbrojni primeri suprotnog, cenim da ljudi ovde to moraju imati na umu i ne zaboravljati to. To je Manon takodje navela i sa tim se slazem. :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!