Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Stripi
gradonačelnik jednog grada predstavlja stav čitave države? Da, u pravu si.
Originally posted by sportfun

Boze me sacuvaj! ONI SU BOLESNI!!!!!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Također bih volio da Vaše mjesto gradonačelnika prepustite nekom tko je vještiji upravljanju Gradom, njegovom imovinom kao i novcem samih građana.
Prepustite to mjesto onome tko voli ovaj Grad onome tko nas neće sramotiti, oome koji će ovaj Grad i njegove ljude voditi prema civiliziranom i normalnom društvu.
Onda ih nisu ni trebali staviti. i****i kojima se mi klanjamo. Bravo za Grad, dobra promocija u svijetu! Pazi ovo - dostojanstvo i sportski duh - da imamo dostojanstva onda bi i ostavili da se vide zastave, a da imamo sportski duh ne bi bilo pritužbi. Ma Živko, sam sebi skačeš u usta! Čitaj prije nego priopćiš nešto!

sramin se...osramotio si mi grad...ti još ratuješ, dokle?
dokle, BRE?
ZADRE SELENDRO!!! DALMATINAC / 23.01.2009 - 18:35

Treba vas ograditi u taj tor u kojem zivite i pustiti vas da pocrkate unutra da ne sirite svoj smrad oko sebe...

Originally posted by sportfun

Boze me sacuvaj! ONI SU BOLESNI!!!!!
da, u pravu si.
Korisnikov avatar
By blenta
meni samo nije jasno kako stripi koji ostavlja sasvim ok utisak na drugim temama
kao da poshandrca kad se stvori makar jedan post a kamoli tema koja ima negativnu konotaciju o hr

to shto se pojavilo par onih koji smatraju da je to loshe pa poslali par oshtrijih komenta je nishta
jer je stvar proshla

srbija je daleko od savrshenog, al sam 101 posto siguran da ovakav incident ne bi proshao nikako ali nikako
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Stripi
gradonačelnik jednog grada predstavlja stav čitave države? Da, u pravu si.
@stripi, da, gradonacelnik je drzavna funkcija, drzava Hrvatska nije reagovala suprotno njegovoj odluci, tako da mogu reci da je odluka gradonacelnika Zadra stav Republike Hrvatske!
Ja licno verujem i znam, da je dosta gradjana Hrvatske prenerazeno njegovom odlukom i da ne stoji iza nje, ali cinjenica je da je izgleda ovo, ponovicu, ipak zvanicni stav Republike Hrvatske i to je jadno!
I iskreno se nadam da ce Hrvatska dobiti takvu shamarchinu od Svetske rukometne federacije da ce da se zapita sta joj je to trebalo
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by blenta
meni samo nije jasno kako stripi koji ostavlja sasvim ok utisak na drugim temama
kao da poshandrca kad se stvori makar jedan post a kamoli tema koja ima negativnu konotaciju o hr
REci mi, da li si ti ikad mene vidio da ja ikada generaliziram, govorim da su svi Srbi koljači, isfrustrirani, četnici, idioti i tako slično? Ikad? Da li bi volio da to od mene čuješ?
E vidiš, ja to ne volim, ne volim ni kada čujem generalizacije oko sebe o Muslimanima/Bošnjacima, Slovencima, Srbima...i uvijek reagiram kada na tako nešto naletim. Tako i sa ovim, jednostavno ne volim generalizacije u bilo kom pogledu. Jel to pošandrcano? Ako jest, evo ja se odjavljujem i idem odavdje.
Originally posted by greek_lover

@stripi, da, gradonacelnik je drzavna funkcija, drzava Hrvatska nije reagovala suprotno njegovoj odluci, tako da mogu reci da je odluka gradonacelnika Zadra stav Republike Hrvatske!
Ako je to zvanični stav zašto onda u ostalim gradovima nisu poskidane zastave nego samo u Zadru?
I iskreno se nadam da ce Hrvatska dobiti takvu shamarchinu od Svetske rukometne federacije da ce da se zapita sta joj je to trebalo
Trebala bi dobit, iako ovaj događaj već sam po sebi jest autogol.
By sportfun
Ovi Hrvati zadrani su kao na pustom ostrvu,sami i sada koriste priliku da se malo procuju da su u zivotu,to je vapaj nemocnih ,sto ste trazili to ste i dobili ostajete sami i cekate kada cete izumreti.Ono sto je vredelo to ste pobili ili proterali i sada pokazujete da ste zlo od ljudi,da kod vas civilizacija ne moze da dopre.Nema vam mora punih srba da vam pune dzepove.
Korisnikov avatar
By blenta
stripi, iako nisam bash pomno pratio tvoj rad i delo
ipak cu reci da se ne secam nicheg shto mi je zaparalo ushi ( ochi )
izuzimajuci replike na svaki post o hr

ali fakt je da je vrshilac javne f-je uradio to shto jeste
i chinjenica je da mu niko to ne osporava
kad kazhem ne osporava mislim na to da ne postoji kritichna masa
gradjana ili volje zvanichnika da se ta odluka promeni

to je po meni glavni problem
a ne to shto se neka budala dokopala mesta gradonachelnika
Korisnikov avatar
By Vel boy
ojjojoj, :roll: onaj sportfun-ov ce post iznad valjda opet da zavrshi u DYR-u tako da necu tu da troshim vreme

Medjutim, greek_lover has a point ovde! Niko ne kaze (well, sem sportfun-a) da su svi Hrvati onakvi kao "iritirani Zadrani", ali Hrvatska potpuno ukljuchujuci i sve njene gradonachelnike zaista NE BI SMELA POPUSHTATI njenim tzv. iritiranim, chitaj- shovinistima i nacionalistima.
U krajnjem sluchaju ako je pa makar i samo Zadar nespreman da na uobichajen, obichan i pristojan nachin ugosti i sprovede tu medjunarodnu manifestaciju a koja mu je (ni sam ne znam kako ni zashto) poverena, onda to vec jeste problem Hrvatske. I s tim se Hrvatska mora suochiti ako zeli biti zemlja domacin bilo kakvih medjunarodnih takmichenja, skupova i sl.
Korisnikov avatar
By greek_lover
@sportfun, spusti loptu!

@stripi ... blenta i ja cemo se sloziti ovaj put :lol:
niko od zvanicnika nije reagovao ... chinjenica da nigde drugde to nije uradjeno, ne umanjuje chinjenicu da je to uradjeno u Zadru :(
By sportfun
Da se ovo dogadja u Beogradu vec bi nas bombardovali . Mogu samo da zamislim kako ce nasi dupelisci da se slihtaju hrvatima za vreme univerzijade . Bas me interesuje kako ce reagovati na nas koji nismo za bratstvo i jedinstvo
Korisnikov avatar
By Stripi
@blenta
Osobno mislim da sam najaktivniji u DiPu a što se tamo pokreću šovinističke teme opet nisam ja kriv.
I na poslu se sukobljavam također zbog politike i šovinizma pa malo malo neko pita koje sam ja nacionalnosti opće. Šta da radim kad me takve stvari smetaju?
Originally posted by greek_lover
niko od zvanicnika nije reagovao ... chinjenica da nigde drugde to nije uradjeno, ne umanjuje chinjenicu da je to uradjeno u Zadru :(
Ali kako to onda može biti stav čitave države?
http://www.zadarskilist.hr/clanci/23012 ... ke-zastave
Korisnikov avatar
By blenta
shvatam ja to stripi ali
to shto nije u drugim gradovima ne umanjuje incident
trebala je promtno stici packa iz zagreba i poziv na smenu
izvinjenje sportistima i vracanje zastave

u beogradu bi do tog teshko doshlo uveren sam
a i kad bi doshlo haos bi nastao

sportfun vas koji niste za bratstvo i jedinstvo cemo ignorisati i pustiti da mislite sta zelite
a ako budete javno iznosili svoje stavove metnucemo vas u kavez dok dogadjaj ne prodje ;)

edit:
evo sad kazesh da se ovde stalno otvaraju shovinistichke teme
meni ovo zvuchi takodje mnogo shovinistichki
i to u textu koji kao osudjuje skidanje zastave
ckak i ne zvuci mnogo osudjujuce

"Vijest da se na Narodnom trgu vijori srbijanska zastava prenijeli su u četvrtak svi mediji, nakon čega je uslijedilo negodovanje mnogobrojnih građana. Komentari na lokalnim portalima obilovali su prijedlozima da se zastava skine ili zapali"

opet shvatam ja da si ti malo drugachiji u odnosu na svoju sredinu
pa i da ti smetaju generalizacije
ali u manjini si
jako maloj manjini evidentno
Korisnikov avatar
By Stripi
i da se dogodi dokazalo bi samo jednu stvar-budala ima svugdje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ali kako to onda može biti stav čitave države?
http://www.zadarskilist.hr/clanci/23012 ... ke-zastave
Dobro je da ima ovakvih reakcija hrvatske vlade glede svega ovoga, no kakvi su joj uchinci? eto, do sada, zadarskom velikohrvatskom generalno-antisrpskom pasjaluku se popushta, a to ne bi smio biti sluchaj.I to je problem Hrvatske s kojim se zaista mora suochiti ako zeli biti dijelom ne samo evropskih vec i bilo kakvih medjunarodnih komunikacija. Jer, i u evropskom i medjunarodnom polju, Srbije i Srba ima i bice. Znachi li to da ce se uvijek pojavljivati neki Zadar i Zadari da pravi probleme a da ce im Hrvatska popushtati kao "eto, nishta mi tu ne mozemo"????
Korisnikov avatar
By Stripi
u gradu u kojem je član sudbenog vijeća rekao da je ponosan što su zaposlili novu sutkinju jer ima dbore genske predispozicije pošto joj je neki stric/deda/whatever bio sjajan odvjetnik? Osim toga, šteta je već napravljena i jedino što bi trebalo ubuduće, ako ikad slučajno još dobiju kakvu organizaciju ovakvog nečeg sličnog da izostave Zadar iz čitave priče.
To je grad kojem je umjetnik poklonio morske orgulje pa se gospođa žalila da nemre spavat i da neka ih maknu. Pa je drugi umjetnik poklonio prekrasnu instalaciju "pozdrav suncu", svijetleće ploče koje preko dana skupljaju sunčevu energiju a navečer svijetle u raznim bojama a građani su se potrudili da instalaciju unište. Inaf said?
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by blenta

u beogradu bi do tog teshko doshlo uveren sam...

A što samo Beograd-a neka Jagodina,Kikinda,npr... :srbin:

Lično mislim da je Stripi isprovociran sportfunovim postovima-i ja sam,uzgred budi rečeno:procitajpravilnik:
Korisnikov avatar
By greek_lover
i da se dogodi dokazalo bi samo jednu stvar-budala ima svugdje.
Da, nazalost ima ih svuda i ima ih u velikim kolichinama ... i uvek znaju kako da dospeju na naslovne stranice :(

Ali, dakako, to ne treba obeshrabriti nas pametne :D
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Stripi, znachi, problem je tog nekog medjunarodnog tijela shto je uopshte Zadru povjerilo da bude grad-domacin ovog takmichenja? ochito i mozda, no to ne znachi da se Hrvatska ne mora suochiti sa problemom zvani Zadar i ini Zadar-oidi. Da Hrvatska hoce izvrshila bi bar pro-mirnodopsku i pro-tolerantnu edukaciju pripadajuceg joj puchanstva, mozda bar onoliko revno koliko je svojedobno vrshila (u tudjmanovo vrijeme, pogotovo) velikohrvatsku shovinistichku i nacionalistichku generalno anti-srpsku doktrinaciju.
Korisnikov avatar
By deran
Da,Vel,to je baš tako lako-podeliš letke i stvar sređena...:cowboy:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Pa, nije letke, treba sistem iliti tamo sustav promicati tolerantniji i savremeniji iliti suvremeniji duh razmishljanja i ponashanja, gradjansko civilno vaspitanje iliti odgoj itd... Od obdanishta, shkola i univerziteta preko medija i politike. Sve ono za shta se i Druga Srbija zalaze u Srbiji. Dakle, hocu da vidim konachno i da Druga Hrvatska uzima inicijativu, umesto shto popushta hrvatskim shovinistima i nacionalistima.

It takes two sides for a tango of peace!
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Vel boy
@Stripi, znachi, problem je tog nekog medjunarodnog tijela shto je uopshte Zadru povjerilo da bude grad-domacin ovog takmichenja?
To nije problem, nego je problem što se neki grad nagradi da zbog neke manifestacije ima reklamu a oni se ponašaju kao najgori idioti. Oni su se sami potrudili pokazati da to nije za njih.
ochito i mozda, no to ne znachi da se Hrvatska ne mora suochiti sa problemom zvani Zadar i ini Zadar-oidi. Da Hrvatska hoce izvrshila bi bar pro-mirnodopsku i pro-tolerantnu edukaciju pripadajuceg joj puchanstva, mozda bar onoliko revno koliko je svojedobno vrshila (u tudjmanovo vrijeme, pogotovo) velikohrvatsku shovinistichku i nacionalistichku generalno anti-srpsku doktrinaciju.
Jedna zemlja koja je 50 godina vršila denacifikaciju i još uvijek je vrši nije usjela skroz u tome-Njemačka. Jer je naprosto nemoguće da uđeš u nečiji um i mijenjaš ga. Ti možeš pokušati da ljude promijeniš ali sve nećeš moći. Šta nismo vidjeli prošle godine da su se u Izraleu pojavila nacistička skupina? Kako je to moguće?
Oni mogu smijenit sad gradonačelnika, no to ne znači da na ponovljenim izborima dovoljan broj fašista koji redovito izlazi na izbore (za razliku od onih koji su protiv takvih ljudi ali ne glasaju jer im se ne da ?!) opet ne izglasa nekog novog kretena. Osim toga, kof nas je na vlasti ušminkani "proeuropski" HDZ koji ima svoje redovite glasače i za koji mnogi ljudi glasaju, citiram, jer neće za komuniste (SDP) a za druge im se ne isplati. I tako dobijemo ovakvo stanje koje imamo.

dodatak:
ne volim sport zato što taj sport umjesto da u navijačima budi neki sportski duh on budi one najniže i najcrnje osjećaje. Frustriranima pomaže da se, ohrabreni skupinom koja ih okružuje, obračunavaju sa svim i svakim ko im padne na pamet. Yuck.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Zagreb: Zapaljena zastava Srbije

25. januar 2009. | 09:31 | Izvor: Tanjug

Beograd, Zagreb -- Hrvatska policija privela je dvojicu muškaraca koji su na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zapalili zastavu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju policije koje je prenela agencija Hina, oni su privedeni sinoć oko 23.20 kada su iz šatora na Trgu izneli zastavu Srbije i zapalili je kod fontane Manduševac. U Hrvatskoj se održava Svetsko prvenstvo u rukometu na kome učestvuje i reprezentacija Srbije, koja, međutim, do sada nije igrala u Zagrebu.

Rukometaši Srbije su u prvoj fazi takmičenja igrali u Poreču gde su, prema ocenama svih izveštača, odlično primljeni.

Takmičenje je nastavljeno u Zadru gde su i počeli incidenti.

Zastave svih učesnika turnira skinute su sa glavnog gradskog trga, pošto je stanovnicima Zadra, prema objašnjenju gradonačelnika, zasmetala zastava Srbije.

Policija je, takođe, u petak uveče dobila anonimnu dojavu da je u hotelu "Kolovare" u kome je smešteno šest reprezentacija koje igraju u Zadru, podmetnuta bomba. Ispostavilo se da je dojava bila lažna.

Dvojica huligana juče su demolirali i automobil direktora košarkaškog kluba Hemofarm Marka Ivanovića, koji je doputovao na utakmicu Jadranske lige sa Zadrom.

Policija je kasnije privela dvojicu počinitelja, starih 18 i 20 godina.

Prva utakmica Srbije u Zadru, protiv Nemačke, protekla je bez većih incidenata, ne računajući konstantno zviždanje rukometašima Srbije i skandiranje "Ubij Srbina".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=341123

Ako posle ovoga Hrvatska u skorije vreme dobije organizaciju jos nekog veceg medjunarodnog sportskog dogadjaja to ce biti bas... smesno.
By sportfun
IHA mora uputiti ostar protest organizatoru zbog ovog neonacistickog vredjanja zvanicnih ucesnika SP u Rukometu. Da li "Ubije Srbina" to misli 1% Hrvata i ili 99% to je sada apsolutno nebitino. To je upuceno na zavanicnom Svetskom prvenstvu. Pa molim vas, shta bi se desilo da npr. na olimpijadi sa tribina cujete povike "Ubijte crnce", "Spalimo zidove" ili slicne extemno bolesne povike kao shto je i ova "Ubij Srbina" - jer mislite da bi organizator i dalje cutao, da bi olimpijski komitet to posmatrao kao da je u pitanju neka decja igra. Mogu samo da izjavim zaljenje sto se svetska prvenstva i druga takmicenja dodeljuju onima koji nisu dorasli takvim manifestacija.
Korisnikov avatar
By Manon
apsolutno podrzavam one Hrvate koji iskazuju mrznju prema Srbima. To je njihovo pravo. E sad sto takvo ponasanje nije bas dozvoljeno na sportskim manifestacijama oni sigurno znaju i spremni su da se suoce sa posledicama

takodje veoma postujem Ustase i njihovu dugotrajnu borbu za ostvarivanje svoje, (makar da je fasisticka) ideologije. Ne zameram im sto ne vole Srbe. To je njihovo pravo. Postujem i doslednost u mrznji
Najvise postujem Hrvate zato sto su uspeli da se izbore za svoj nacionalni identitet i ostvare svoju nacionalnu drzavu.

Ono sto mi smeta je odnos nekih gradjana Srbije po tom pitanju i onih koji zele da taj hrvatski stav prema Srbima i Srbiji upakuju u neku drugu oblandu

Ono sto mi smeta je kada u Srbiji neko poistovecuje Ustase i Cetnike. Ne zato sto su Ustase lose ili zato sto su Cetnici dobri. Jednostavno zato sto to nije isto. Kada neko napravi takvo poredjenje jasno je da ne zna ko su Cetnici i kakva je njihova uloga, a jos manje zna ko su Ustase.

Ono sto bi mi smetalo je to da se ovakvi incidenti desavaju u Srbiji

Ono sto bi mi smetalo da postoji takva i tako iskazana mrznja ovde u Srbiji

Verujem da ce hrvatska vlast na primeren nacin da se izbori sa ovim incidentima, onako kako ih na to obavezuje medjunarodno pravo

Represije su uvek kontraproduktivne. Agresivno ponasanje je odraz pritisaka na ispoljavanje odredjenih emocija i zato mislim da to ne treba resavati hapsenjima i presijama, vec izbegavanjem situacija u kojima moze doci do takvih incidenata
Ako neko stalno minimizira necije stradanje i patnju, time
pothranjuje mrznju. Treba dozvoliti da sve izadje na videlo i da svako plati za svoje grehe, a ne sve stavljati u isti kos
Korisnikov avatar
By Vel boy

Jedna zemlja koja je 50 godina vršila denacifikaciju i još uvijek je vrši nije usjela skroz u tome-Njemačka. Jer je naprosto nemoguće da uđeš u nečiji um i mijenjaš ga. Ti možeš pokušati da ljude promijeniš ali sve nećeš moći.
pa, vidi, ja se neshto ne sjecam da su njemachki nacisti nakon njihovog poraza tj. nakon '45-e naovamo diktirali Njemachkoj drzavi shta da radi/ne radi. Njemachki nacisti su ili bjezali kojekuda ili bili kaznjavani ili su se bili sakrili u mishju rupu. I u novije vrijeme tzv. porasta neo-nacizma, njemachki neo-nacisti ne vrshe utjecaj na njemachku drzavu niti joj diktiraju shta raditi/ne raditi vec kada i ako prekorache granice- BIVAJU PROMPTNO KAZNJAVANI od strane bash njemachke drzave. Josh nisam chuo da se je neki njemachki gradonachelnik ili politichar povinovao josh manje poslushao neo-nacistichkim/e zahtjevima/e.
Dakle, nije toliko poenta u "ulazenju u nechije umove i mijenjanju istih" vec u dosljednom ODJEBAVANJU pa ako treba i KAZNJAVANJU ultra-desnichara, nacista i fashista, a NE u slushanju toga shta oni imaju reci, JOSH MANJE u ispunjavanju im zelja i diktata.
Chak i u Americi u kojoj, zbog tzv. americhkog vidjenja slobode govora i djelovanja, postoje pregrsht neo-nacistichkih i bjelachko-supremacistichkih grupa koje imaju neprihvatljivo veliki stepen sloboda, nijedan ozbiljan gradonachelnik niti politichar ne bi se povinovao niti bi poslushao njihove zahtjeve. Chak ni u najzatucanijim od americhkih drzava npr. Kansas-u, Nebraska-i i Wyoming-u.
A shta i kako Hrvatska radi?
Šta nismo vidjeli prošle godine da su se u Izraleu pojavila nacistička skupina? Kako je to moguće?
Kada se u zemljama ex-Yu ukljuchujuci Hrvatsku svede broj nacizma i fashizma na tu mjeru izraelske nacistichke skupine i njenog utjecaja (bolje recheno, bezutjecaja) ima da skachemo :yay: od radosti i dobro zavrshenog posla.
Oni mogu smijenit sad gradonačelnika, no to ne znači da na ponovljenim izborima dovoljan broj fašista koji redovito izlazi na izbore (za razliku od onih koji su protiv takvih ljudi ali ne glasaju jer im se ne da ?!) opet ne izglasa nekog novog kretena. Osim toga, kof nas je na vlasti ušminkani "proeuropski" HDZ koji ima svoje redovite glasače i za koji mnogi ljudi glasaju, citiram, jer neće za komuniste (SDP) a za druge im se ne isplati. I tako dobijemo ovakvo stanje koje imamo.
da, to su problemi Hrvatske. I njima se valja pozabaviti.
dodatak:
ne volim sport zato što taj sport umjesto da u navijačima budi neki sportski duh on budi one najniže i najcrnje osjećaje. Frustriranima pomaže da se, ohrabreni skupinom koja ih okružuje, obračunavaju sa svim i svakim ko im padne na pamet. Yuck.
Da. Zato i ja vishe volim sport zbog zdravlja i razonode, a manje zbog takmichenja.

p.s.
samo da dodam zgrozenost na post korisnika/ce Manon , nishta lichno protiv tog korisnika/ce, ali ovo shto je napisao/la je grozomorno. Yuck.
izuzimajuci jednu jedinu dobru rechenicu u njegovom/njenom postu "Verujem da ce hrvatska vlast na primeren nacin da se izbori sa ovim incidentima, onako kako ih na to obavezuje medjunarodno pravo"- dovoljno recheno!
Korisnikov avatar
By erkondisn

samo da dodam zgrozenost na post korisnika/ce Manon...
ja to citam i ne vjerujem sto citam... :mete:
Korisnikov avatar
By Manon
erkondisn, verovatno nisi bas pazljivo procitao ono sto sam napisala

ako te neko mrzi, da li je za tebe bolje da to znas ili da ne znas?
Ako je neko lepo vaspitan mozda ce ti dati do znanja na neki kulturan nacin, koji mozda neces ni zapaziti, ako nije mozda ce te tuci i psovati, pa zbog toga snositi posledice, ali i jedan i drugi ti isto misle. Ako ti znas sta ti neko misli onda mozes i da se postavis pravilno, ako ne znas onda imas problem
Hrvati sami treba da rese problem mrznje koju imaju prema Srbima, a Srbi jednostavno ne treba da im pothranjuju tu mrznju provokacijama

Sto se tice fasizma, on je u ekspanziji. Pitanje je sta ce se desiti u buducnosti, bez obzira sta mi mislimo o tome.

Da bi mogao da pobedis neprijatelja osnovni uslov je da ga dobro upoznas i da mozes da prepoznas njegove namere. Ako ga negiras i potcenjujes nikada neces dobiti ni jednu zivotnu bitku. Time sto negiras fasiste neces umanjiti njihov sve veci uticaj.
Time sto bi bili zabranjeni takvi pokreti ne bi nestali. Ne sme se dozvoliti da se stvari desavaju ilegalno. Zato sve pokrete treba dozvoliti i tako pratiti njihov rad i uticaj. To je jedini nacin da se sagleda uzrok problema ljudi koji se priklanjaju ekstremnm opcijama.
Dugorocno gledano pokreti koji nemaju pristalica nuzno izumiru
Korisnikov avatar
By Stripi
A shta i kako Hrvatska radi?
Pa ne radi ili ne radi baš puno. JEr na međunacionalnom pomirenju rade one dvije skupine, spojene u sretnu koaliciju koja su na početku ili prije rata dovele do međunacionalne netrpeljivosti-HDZ i SDSS. Ima pregršt građanskih udruga i nevladinih mirovnih organizacija koje rade potiho ali all in all, sve je to na kraju malo, jer uvijek budu preglasani krikovima brđaša. Naravno, u svim zemljama bivše Jugoslavije uvijek budu saslušani ti a normalni građani se ne broje (zašta su ti normalni i sami svojim pasivizmom krivi), pa će se tako u Hrvatskoj malo čuti za Natašu Kandić, Sonju Biserko, Žene u crnom, u Srbiji malo za Žarka Puhovskog, Zorana Pusića, Dragu Hedla itd...većina naprosto ne želi čuti da normalni ljudi postoje.
Kada se u zemljama ex-Yu ukljuchujuci Hrvatsku svede broj nacizma i fashizma na tu mjeru izraelske nacistichke skupine i njenog utjecaja (bolje recheno, bezutjecaja) ima da skachemo :yay: od radosti i dobro zavrshenog posla.
Mislim da ipak nije bit u skupnosti i utjecaju već u činjenici da se u Izraelu pojavila nacistička skupina. Meni je to ipak malo šokantno.

modedit: bez vređanja
Korisnikov avatar
By greek_lover
Originally posted by Manon
Verujem da ce hrvatska vlast na primeren nacin da se izbori sa ovim incidentima, onako kako ih na to obavezuje medjunarodno pravo

Represije su uvek kontraproduktivne. Agresivno ponasanje je odraz pritisaka na ispoljavanje odredjenih emocija i zato mislim da to ne treba resavati hapsenjima i presijama, vec izbegavanjem situacija u kojima moze doci do takvih incidenata
Ako neko stalno minimizira necije stradanje i patnju, time
pothranjuje mrznju. Treba dozvoliti da sve izadje na videlo i da svako plati za svoje grehe, a ne sve stavljati u isti kos

@Manon ... sa delom posta koji sam isekao se sa tobom apsolutno slazem! Svako ima pravo da gaji ljubav ili mrznju prema nekome na nacin koji to smatra za shodno, jel. To je pravo tih ljudi u toj drzavi ... ali ...

Prosto ne verujem da Republika Hrvatska, kao organizator Svetskog prvenstva (hajde da se ogranichimo samo na ovaj detalj da ne trazimo korene u istoriji skorasnjoj ili daljoj) nije mogla da pretpostavi da ce do ovakvih incidenata doci i potruditi se da ih spreci.
Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo dva dana pre pocetka pa da je to Hrvate iznenadilo, zar ne?
Ili vec, u krajnjoj liniji, ako je, kao organizator Svetskog prvenstva, Republika Hrvatska znala ili pretpostavljala da nece moci izaci na kraj sa takvim problemima koje je mogla ocekivati, zar nije mogla da zatrazi od Svetske rukometne federacije da organizaciju Svetskog prvenstva pomeri u drugu drzavu jer oni ne mogu da garantuju bezbednost i dostojanstvo svim ucesnicima?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!