Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by Dušan Maljković
A šta će da bude sa onim Telekomovim paketom od 256/64? :sveca:
biće ništa, navodno će mu sniziti cenu, i toliko o tome.

elem, nova ponuda za tri nova brža paketa telekoma
(i ostalih pilićara, da pilićara) postaće aktualna prvim radnim danom tj. u ponedeljak, tj. negde sledeće nedelje :

Novi OPEN ADSL paketi, još veće brzine prenose podataka!

Telekom Srbija od 1. januara 2009. godine uvodi još tri nova OPEN ADSL CLICK Internet paketa sa znatno većim brzinama prenosa podataka u oba smera (downlink i uplink):

*
Click 6, u kome će brzine protoka biti 6144 Kb/s u dolaznom i 384 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.230,00 dinara*
*
Click 8, u kome će brzine protoka biti 8192 Kb/s u dolaznom i 512 Kb/s u odlaznom saobraćaju, po ceni od 3.825,00 dinara*
*
Click 16, u kome će brzine protoka biti 16384 Kb/s u dolaznom i 768 Kb/s u odlaznom sabraćaju, po ceni od 4.675,00 dinara*

Istovremeno, postojeći OPEN ADSL1, ADSL 2 i ADSL 3 paketi, uz nova imena dobijaju i nove brzine po nepromenjenim cenama paketa:

*
ADSL 1 = Click 1 sa novim brzinama od 1024Kb u dolaznom i 128 Kb/s u odlaznom saobraćaju
*
ADSL 2 = Click 2 sa novim brzinama od 2048 Kb u dolaznom i 192 Kb/s u odlaznom saobraćaju
*
ADSL 3 = Click 4 sa novim brzinama od 4096 Kb u dolaznom i 256 Kb/s u odlaznom saobraćaju

Start paket 256/64 Kb/s ostao je nepromenjen.

Povećanje brzine protoka podataka primenjivaće se i na ADSL pakete drugih Internet Servis Provajdera, tako da će i oni biti u prilici da ove pogodnosti ponude svojim korisnicima.

*Sve navedene cene su bez PDV-a.

:)

Ja uredno uzimam click 16 :D odmah posle praznika :D
Korisnikov avatar
By spliff
a shta je bilo sa najavljenim povetjanjem protoka kod euneta? :puzzle:
Korisnikov avatar
By dungoll
to važi za sve adsl pilićare (i eunet) ;)
Korisnikov avatar
By ns.happy
meni je od pre ng brzina 1mbps.. .a bila je 756...
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by ns.happy
meni je od pre ng brzina 1mbps.. .a bila je 756...
to je lepo, ali ti je bila 768kbps :) i ne pričamo o tome :) jebo to :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma meni su te cifre ionako skroz apstraktne... inace, pozdravljam aplauzom ta povecanja, ali ne bi bilo zgoreg da oni malo urade nesto u suprotnom smeru, da SNIZE CENE jebo ih ja...
Korisnikov avatar
By bothways
Da bi snizili cene, prvo moraju da ih povecaju. :ubise:
Korisnikov avatar
By Egmont
Originally posted by dungoll
A ja? :P
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by bothways
Da bi snizili cene, prvo moraju da ih povecaju. :ubise:
da, to je telekovska logika, malo nelogična, ali :) eto, tako :D
Originally posted by Egmont
A ja? :P
:P
Korisnikov avatar
By dungoll
samo da vam prijavim :) super je ovaj 16Mbps :) :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Hm, jedva čekam da vidim šta je SBB smislio, za sada kako stvari stoje, SBBovi paketi koji mogu da pariraju telekomovim klikovima imaju veći upload i nešto manju cenu:

Telekom:

Click 1..........1024/128 Kb/s..........1.425,44
Click 2..........2048/192 Kb/s..........2.136,98
Click 4..........4096/256 Kb/s..........2.849,70

a kod SBBa

FLATHOME paketi
1024/128 Kb/s..........1.390
2048/256 Kb/s..........2.090
4096/384 Kb/s..........2.790

ali SBB nema ništa brže od ovog u ponudi FLAT paketa, tako da eto, tu ja očekujem nešto.
Korisnikov avatar
By dungoll
sve je to lepo :) ali postoji jedna tehnička stvar oko koje kabl ne može svuda da parira ADSL-u, a to je sledeće struktura kabelske mreže - > elaborirano ukratko, sa zaokruživanjem i stanjem u trenutnoj mreži SBB-a sledi :

čak i ukoliko do svake zgrade postoji optika (što je slučaj u oko 40% slučajeva kod sbb-a a skoro ni 5% kod ostalih kablovskih pilićara) onda je brzina svih korisnika ograničena samo tim kablom za sve usluge (tv, pay per view, d3, internet) na tom čvoru. tada - praktično, po kablovskoj magistrali u zgradi , koja je od koaksijalnog bakarnog oplaćenog voda može da prođe ukupno do 80Mbps - na višim frekvencijama (tv i pay per view su svakako neprikosnoveno bezbedni), ali D3 i internet nisu, oni su - ograničeni time.
vratimo se na 80Mbps maksimalnog protoka na višim frekvencijama, znači da ako perina zgrada ima 50 stanova i svi imaju kablovsku, i pay per view, niko neće imati problem. ako barem petoro njih ima D3 znači da je otišlo 20 Mbps višefrekvencijske protočnosti, znači da ostaje još 60Mbps, što znači da u full protočnosti svega 6 korisnika može koristiti 10Mbps (postpaid sa ograničenjem) što znači da ako već imaš 6 postpaid korisnika, ako bi isti povukli u nekom istom trenutku neki veliki fajl došlo bi do iskazivanja maksimalne protočnosti takve strukture. da preformulišem, sa takvom strukturom mreže - SBB ne može da u većim čvorištima (kojih ima puno, moja zgrada npr bi bila takav primer, još moja zgrada nema optičku glavnu vezu) pruži mnogo veće brzine od trenutnih. istina - može da preformuliše ponudu, snizi cene - na postojećim.
istina, telekomunikaciona statistika ima svoje proračune, tako da će prema onome što je praksa u svetu za slične situacije SBB možda oterati do 12Mbps, ali - bez FTTH tehnologije (optika u svaki stan) nema šanse da parira telekomu, koji do svake centrale ima optiku (više monomodnih ili multimodnih vlakana, sa protocima od u praksi preko 4Gbps, a sa prosečnim brojem korisnika na centralama zavisno od protočnosti tog kabla) i prosečnu dužinu linije do 1.5 km, kod mene recimo oko 290 metara, a sa obzirom da svako ima SVOJU ekskluzivnu paricu do optičkog moćnog čvorišta, ne bi trebalo da postoje ograničenja serijske (prstenaste strukture) jer su strukture vodova od centrala do korisnika po prirodi stvari drugačije (hibridne, ali zadnja milja je zvezdasta - što znači da po tekućem ADSL2/2+ standardnu svima može ponuditi brzine i do 24Mbps sa maksimalno do 1.5Mbps uploada, što je i trenutno važeća maksima preporučena za taj standard, a telekom je ipak pustio visoke, ali ne najviše brzine, i time ostavio sebi mesta za manipulaciju, drugim rečima telekom je trenutno bez konkurenta u pružanju usluga interneta).
na stranu činjenica da sve te navedene centrale su jeftino i brzo nadgradive na nove standarde, te na pružanje VDSL i drugih novijih tehnologija, a ojačavanjem optičkih zvezda i prstenova, lako se može desiti da telekom bude i prvi koji će ugrađivati optiku u svaku kuću, ako tako bude trendirano od strane korisnika.
živi bili :) pa videli.

svakako - zavisno od namene - i jedno i drugo može nalaziti svoje mesto na tržištu, a naravno zavisno od povlačenja poteza igrača, konkurencije i svega usputnog što su realni uslovi poslovanja može biti povoljnije i jedno i drugo :) svakako - pomaci su za sada jako dobri, i pohvalni, samo dajte nam i drugog operatera fiksne telefonije, ukinite telekomu monopol i da zaživimo kao svi normalni IT freakovi. :ugriz:
Korisnikov avatar
By spliff
to važi za sve adsl pilićare (i eunet) ;)
meni josh uvek nije povetjan download :(

Slika
Korisnikov avatar
By dungoll
a da se ti javiš eunetu ?

btw, šta ti piše na modemu/ruteru kada je konektovan ? umeš to da pogledaš ? mislim, iako su ovakvi rezultati, možda ti je samo jajarski provajder svojim kvalitetom omogućio da imaš lošiju vezu (nije da je eunet loš toliko, naprotiv, ali sva ova silna povećanja u poslednjih par meseci, pa ko zna šta se sve dešavalo) :)
Korisnikov avatar
By dungoll
btw, upravo sam sada testirao (veza je nešto slobodna, cimer nije tu, a ja ništa sada ne skidam :D brzo se skinulo) i dobio sam prilično očekivane vrednosti :

Slika
Korisnikov avatar
By Rei
A kad se setim kako me je dungoll onomad napichkao zbog speedtest.net-a :P
Korisnikov avatar
By deran
Jbt,ja živim u kamenom dobu...:nerd:
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by REI
ma sve je to tačno - speedtest.net nije naročito relevantan, zato sam rekao - dobio sam OČEKIVANE vrednosti :D :murkan:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by REI

hahahahahaha....pa ti sad razmisljaj koliko je to veze imalo sa samim speed testom! hahahahaa
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by hlaefdige
Originally posted by REI

hahahahahaha....pa ti sad razmisljaj koliko je to veze imalo sa samim speed testom! hahahahaa
ne pali vatru hlevdijo!:sveca:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ah, Bogu hvala za wireless.
Flat paket 1024/256 za 1200 dinara mesechno.
Korisnikov avatar
By Egmont
btw, upravo sam sada testirao (veza je nešto slobodna, cimer nije tu, a ja ništa sada ne skidam :D brzo se skinulo) i dobio sam prilično očekivane vrednosti :

Slika
Slika

Hmmmmm :shamar: :)
Korisnikov avatar
By Nbegi
I koliko je sada internet skuplji od recimo nekih razvijenijih zemalja?

Ovih 16M je oko 60 evra - koliko se to kreće "tamo daleko"?
Korisnikov avatar
By Tomek

Slika
Uz ovakvu brzinu je dovoljno da samo pomislis na neki fajl i vec je smesten u komp...
:leviathan:
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by Nbegi
I koliko je sada internet skuplji od recimo nekih razvijenijih zemalja?

Ovih 16M je oko 60 evra - koliko se to kreće "tamo daleko"?
hrvatska
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/cjen ... .asp#thumb

1 kuna je 12.5 din, pa dodje da su jeftiniji negde za nekih 200-300 din od nas (rachunash cenu za 16M paket plus cenu za flat protok)

a slovenija
http://www.telekom.si/zasebni_uporabnik ... _hitrosti/

tu je sve ochigledno :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!