Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By ...Sitnicava...
Pa, daleko od toga da se meni ne filozofira, ali prosto ne znam šta bih rekla... :lol:

:nerd:

Sve u svemu, što se tvojih pitanja tiče - smatram da neke emocije jesu racionalne, a neke ne. Analogno, neke moje emocije imaju veze sa racijom, dok druge ne.

Mogao bi neko da se uključi da se malo intelektualno čačkamo. :evilwait:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Zaljubljena
:lol:
Evo zaljubljena ce, ona je idealna za ovu temu :smeh:
Ne zelim da offtopickarim....
Ja sam vodila razgovor nedavno sa jednom osobom koja mi je objasnjavala da mogu biti, e sad posto oko meni bitnih stvari, jako rade emocije, ne znam kako to da iskontrolisem.. ne zelim da nabrajam niti klasifikujem, ima mnogo vrsta.. Dok je ona stalozeno objasnjavala i dalje da moze, iako meni to deluje nelogicno.. Zasto: zato sto ja u nekim momentima ne mogu protiv sebe.. iako sam svesna svega...
Zar to ne bi bilo onda vestacko?
By ...Sitnicava...
A možeš li ti da ispišeš neki konkretan primer da bezveze ne uvrćemo jezike generališući?
Korisnikov avatar
By Blady
Pa ako ce ti konkretno biti, neka bude ovo... osoba sa kojom si, prijatelji... stvari koje ti znace, pa makar bile i materijale... dovoljno?
By ...Sitnicava...
Mislim da najveću ulogu ima tvoja priroda. Neki prosto umeju da se vode razumom u gotovo svim životnim situacijama dok su drugi robovi afektivnih reakcija. Osoba koja je plahovita nikada neće postati totalno smirena, već vežbama reagovanja uz pomoć racija tek nešto malo manje drčna i žustra.

Pošto ti otvaraš temu, a mislim da te koliko-toliko poznajem, vidim te kao nekoga kime emocije rukovode mnogo više nego razum. To možeš promeniti u odredjenom postotku, ali ne i iskoreniti.
Korisnikov avatar
By Blady
Ne zelim da se pise o meni.... da ne bih citirala svoj post...
Kazem da sam pricala sa osobom, pa makar i o meni...
Mene zanimaju druge varijante...
Kako ostali reaguju na to, da li brane ili osporavaju..
Korisnikov avatar
By SabotagE
Ali nemaju svi taj talenat,dakle mislim da je to do osoba i mozda ponekad pozelim da sam takva.
Vrlo sam emotivna i ne umem da racionalizujem emocije,sto mislim da ponekad bas i nije dobro.
Jbt,u dve recenice dva puta PONEKAD,pih,kakav li ce novinar od mene biti...
Korisnikov avatar
By m..
Emocije ne mogu biti racionalne, ne mozes izabrati u koga ces se zaljubiti, pa onda raditi na tome i slicno.
Leptirici su krajnje iracionalna kategorija.

Onaj deo u kome mozes biti racionalan je kad vidis da nije pametno da se zaljubis u nekog - onda mozes da ne mislis o njoj ili njemu i da ih se klonis, ili da iskuliras ljubomoru, ili sujetu, sad zavisi u kojoj meri, nekad mozes skroz da iskuliras, nekad mozes sebi da ne dozvolis da postupas po impulsu.

Emocije ne mozes vestacki da proizvedes (kod sebe), ali mozes da ih suzbijes.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Zaljubljena
Kod mene razuma nema ni u imeniku,,,...
:lol:

jbt, zeno, zasmejavas me do suza!
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Black Lady
Da li smatrate da emocije mogu da budu racionalne...?
Da li su vase emocije racionalne?
Emocionalna energija je iracionalne prirode, ali to kako ćemo (pre)usmeriti tu energiju je racionalan proces.

Konkretno: osećaš npr. srdžbu. To nije tvoj izbor, jednostavno takva emocija je u tebi. E, sad gde sa njom?! To da li ćeš ti tu srdžbu iživeti kroz razgovor, tako što ćeš slomitii stolicu, napiti se, nagutati lekova, plakati, psovati ili nešto n-to je stvar tvog izbora i odluke. I, naravno, ne ti kao ti, već samo navodim ilustraciju gornje teze.
Korisnikov avatar
By Blady
Znaci mora postojati neki "luft" po pitanju toga...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Kada mi se neko svidi a nije za mene,ja to potisnem....suzbijem....ubijem:yes:
I sad kao razum ne odlucuje???
Kada bi se vodili emocijama gde bi stigli...nigde.
Ma daj...
:odrasti:
Korisnikov avatar
By Myself
A sta je sa emocionalnom inteligencijom?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Blond Brat
Kada mi se neko svidi a nije za mene,ja to potisnem....suzbijem....ubijem:yes:
I sad kao razum ne odlucuje???
Kada bi se vodili emocijama gde bi stigli...nigde.
Ma daj...
:odrasti:
Aha, a kada nekog volis nerealno... jel i to mozes da potisnes?
:odrasti: You :smeh:
Korisnikov avatar
By Tot
Poštovanje, ceniti, uvažavati nekoga je racionalna emocija. To osećanje je rezultat nekih opservacija i zaključaka. Ono se može nekome i uskratiti ako tako procenimo.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Tot
Poštovanje, ceniti, uvažavati nekoga je racionalna emocija.
Slazem se sa ovim skroz....
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Galateja
Emocionalna energija je iracionalne prirode, ali to kako ćemo (pre)usmeriti tu energiju je racionalan proces.

Konkretno: osećaš npr. srdžbu. To nije tvoj izbor, jednostavno takva emocija je u tebi. E, sad gde sa njom?! To da li ćeš ti tu srdžbu iživeti kroz razgovor, tako što ćeš slomitii stolicu, napiti se, nagutati lekova, plakati, psovati ili nešto n-to je stvar tvog izbora i odluke. I, naravno, ne ti kao ti, već samo navodim ilustraciju gornje teze.
Potpuno se slazem.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Tot
Poštovanje, ceniti, uvažavati nekoga je racionalna emocija. To osećanje je rezultat nekih opservacija i zaključaka. Ono se može nekome i uskratiti ako tako procenimo.
I sa ovim, s tim da meni te kategorije ni ne padaju na pamet kada pricam o emocijama. To mi vise spada u kategoriju 'objektivno zapazanje necijih kvaliteta'. Moguce je nekog postovati i ceniti, zapaziti razne kvalitete i vrline, a pritom ga ne voleti.
By Kragi
Ne, i sto je najgore uvek idem iz krajnosti u krajnost ....
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by m..

Moguce je nekog postovati i ceniti, zapaziti razne kvalitete i vrline, a pritom ga ne voleti.
Da, ali onda to poštovanje ili nije celovito ili zauzima formu tzv. dužnog poštovanja što je takođe u redu pošto u mnoge odnose nije potrebno uključivati jače emocije ali je potrebno uvek uključiti uvažavanje ukoliko uopšte sa nekim komuniciramo.
Korisnikov avatar
By coka
Jako sam emotivna i ne mogu da prikrivam emocije mada se nesto i nisam trudila jer nisam takva osoba...

Emocije su mi cesto pomogle jer su mi veliki izvor motivacije...
By J...

:up:

Pokusavam prvo razumom da obezbedim odgovarajuci prostor ili situaciju za ispoljavanje emocija a onda ih tek oslobadjam, tako da mi ne uticu destruktivno na zivot. To znaci da najcesce pokusavam da ih odlozim dok ne dodje taj povoljan trenutak. Drugo je pitanje koliko uspevam.
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by m..

Potpuno se slazem.
:up:
By жњ
smisao besmisla...

emocija je reakcija... a ako si ih vec tako podelila, verovatno se dvoumis u vezi emocija vezanih za neku osobu

ako si ih vec tako sama imenovala, ja to ovako gledam

ako je iracionalna, rezultat je idealizacije (generalizacije), nedostatka podataka ili krivljenja onoga sto znas o toj osobi

racionalna... poznajes osobu, i volis je (posto pretpostavljam da je u pitanju slozena emocija ljubavi), sa svim njenim vrlinama i nedostacima

mislim da sam negde u temi uhvatila i drzanje emocija pod kontrolom... sama ces to, tek tako odjednom - tesko uraditi, ali i to se moze postici kroz kontrolu stimulusne situacije i kontrolu unutrasnjih mentalnih predstava. i da, kao sto postoji odredjeni unutrasnji mehanizam kojim se zaljubljujemo, tako postoji i onaj kojim se odljubljujemo... ali, mlada si... bolje da priroda ucini svoje i izvuces neku pouku iz ovog sto ti se sada desava. svaka veza i zaljubljivanje, makar bili nesrecni, nas nadogradjuju i uce zivotu.

[size=-3](Disclaimer: osim ukoliko ne upadnes u visemesecno/visegodisnji depresivno-opsesivni trip neuzvracene nesrecne ljubavi. Tada nadji doooobrog terapeuta.)[/size] :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!