Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by ...Sitnicava...
Originally posted by Blond Brat

...i ne slazem se sa tim chikom:D

A da malo argumentuješ svoj stav, m? Nije naročito IN udubljivati se u bilo šta, ili...? :P

:lol:
Sutra,sutra...evo obecavam:mazi:Radim testove iz biohemije:lol:
Aj sutra u Y.na pice? :) Ja idem...pa ako hoces... :) @Sitnicava
By ...Sitnicava...
Za te poduhvate možeš slobodno da koristiš u2u...

Nisam otvorila temu pod nazivom "Ovde off-ujte"... :P

:lol:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
La la la... KAKO DA NE,SAMO SAM TEBE CEKALA,KAKO DA NE,NIKOM SE NISAM PREDALA...MA VERUJ MI SVE KAKO DA NE :kolo: Ajmo,opsa:lol:
Off :njanja:
Off :P
Off :mazi:
By жњ
Igrom reci ljudi vole da komplikuju stvari koje su u svojoj osnovi jednostavne.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by жњ
Igrom reci ljudi vole da komplikuju stvari koje su u svojoj osnovi jednostavne.
Zasto jednostavno, kada moze komplikovano? :paki:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Blond Brat
Od neceg tako lepog vi napravite citavu nauku:lol:
Manite se citiranja... Svi smo mi posebni i svako ljubav dozivljava na svoj nachn...i ne slazem se sa tim chikom:D
Ma to ova sinticava ne zna ni sama sta pise.... previse filozofira, a jos je i ona postavila temu.... e poenta cele price je da nekog ne mrzis.. ako cemo vec tako..
Voleti uvek, mrzeti nikad.. tako kaze Dr Black L.
By ...Sitnicava...
Originally posted by Black Lady
Ma to ova sinticava ne zna ni sama sta pise.... previse filozofira, a jos je i ona postavila temu....

[/quote]

Hmmmmmmmmmmm... :misli:

Ima tema koje smatram glupim i bespotrebnim, pa ne zalazim u iste... ;)
Korisnikov avatar
By Blady
A jos i nije dobro citirala moj post :smeh:
Ja zalazim i ulazim u samo ono sto me interesuje ili zabavlja... nekad se desi da pogresim.. jbg-a sve treba probati :smeh:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by J...
Fromm, koliko se secam, pravi razliku izmedju individualnosti i autoritarnosti. Po njemu, individualac je zrela licnost a individualnost znaci potpuno oslobadjanje od uticaja sredine, porodice, drustva, drzave, drugih ljudi pa u ovom slucaju i osobe s kojom smo u vezi. Dok je autoritarna osoba sve suprotno od toga, kao sraf u mehanizmu masine, ne moze da funkcionise samostalno.

E sad, pitam se da li covek moze zaista da postane individualac tj. oslobodjen svih veza tako lako, tj. kad odluci ili prvo mora da prozivi sve te veze i da bude deo "masine" da bi onda tek shvatio sta je i gde je i tada radio na tome da se oslobodi i da pokusa da funkcionise samostalno van toga.

Jer u prvom slucaju, mislim da bi u pitanju bila prividna individualnost tj. covek se trudi da se drzi van "masine" ali ne zna sam da funkcionise. Zato mislim da svi mi prvo moramo proci kroz te "nezrele" autoritarne veze, pocev od drustva, porodice, drzave pa i vezivanja za druge osobe da bi tek posle odlucili da eventualno pogledamo i kako izgleda ziveti i van svega toga. Ipak svi mi na svet dolazimo kao brojevi, kao "srafovi" za masinu drustva jer nas za to od malena i pripremaju.

E sad, sto se tice ovih recenica, sve ovo sto sam pricala u ovom slucaju se ogranicava na odnos dvoje ljudi. Verovatno ova recenica oznacena kao "nezrela" znaci da je osoba zavisna od drugih i to joj se oznacava kao mana a ova druga recenica bi trebalo da oznacava samostalnu i zrelu osobu.

Mada, ja se onda pitam sta ce toj "zreloj" osobi uopste neko ako je vec toliko "samostalna".

Iz toga sledi da je vrlo relativno odredjeno sta je "zrelost" a sta "nezrelost".

Zakljucak - ne treba se time opterecivati.
Slazem se u potpunosti, sa prva 3 pasusa.

Enivejs. 'Zrela' osoba ne ulazi u vezu zato sto joj je potrebno da ima nekog, da bude voljena, slusana, savetovana, da bi se neko bavio njom i njenim problemima, nesigurnostima i bagovima, da bi neko gradio njeno samopouzdanje, da bi joj neko dokazao da vredi i da moze biti voljena, i iz svih onih poptuno pogresnih razloga za ulazak u vezu, vec jednostvano zato sto ima potrebu da voli i zato sto moze da voli odredjenu drugu osobu i da sa njom gradi odredjenu vrstu zrelog odnosa koji obema odgovara. Covek moze da bude u odredjenom smislu potpuno samostalan i samodovoljan, ali ga to ne lisava emocija i potrebe da ih realizuje.

I ogromna je razlika (u mom slucaju potpuno nemoguce) kada pokusavas da izgradis vezu sa nekim ko je nezreo, ljubomoran, posesivan, nesamostalan, koji pokusava da te menja, prilagodjava sebi i svojoj projekciji tebe, svojim potrebama, ko od tebe trazi neke sumanute i iracionalne dokaze ljubavi, ucenjuje te i slicno i kada su i vezi s nekim ko te zeli upravo takvu kakva jesi, i postuje te i voli onakvu kakva jesi, zato sto na isti nacin postuje i sebe, sa nekim ko moze i ume da zivi, razvija se, raste i bez tebe, ali zeli to sa tobom.

Milslim, malo je komplikovanije to sve objasniti, ja sam pre 2 i po godine to pokusavala bezuspesno da objasnim jednoj ljubavnici, pa nista nije shvatila. Doduse tu je pitanje bilo: "Ako nadjes takvu osobu (koja je zrela, samostalna, samodovoljna, izgradjena, samosvesna, zna sta hoce od zivota i ume i moze da zivi sama...) sta ces joj onda ti?".

I ne treba da joj trebam.
By ...Sitnicava...
Originally posted by m..

Enivejs. 'Zrela' osoba ne ulazi u vezu zato sto joj je potrebno da ima nekog, da bude voljena, slusana, savetovana, da bi se neko bavio njom i njenim problemima, nesigurnostima i bagovima, da bi neko gradio njeno samopouzdanje, da bi joj neko dokazao da vredi i da moze biti voljena, i iz svih onih poptuno pogresnih razloga za ulazak u vezu, vec jednostvano zato sto ima potrebu da voli i zato sto moze da voli odredjenu drugu osobu i da sa njom gradi odredjenu vrstu zrelog odnosa koji obema odgovara. Covek moze da bude u odredjenom smislu potpuno samostalan i samodovoljan, ali ga to ne lisava emocija i potrebe da ih realizuje.

I ogromna je razlika (u mom slucaju potpuno nemoguce) kada pokusavas da izgradis vezu sa nekim ko je nezreo, ljubomoran, posesivan, nesamostalan, koji pokusava da te menja, prilagodjava sebi i svojoj projekciji tebe, svojim potrebama, ko od tebe trazi neke sumanute i iracionalne dokaze ljubavi, ucenjuje te i slicno i kada su i vezi s nekim ko te zeli upravo takvu kakva jesi, i postuje te i voli onakvu kakva jesi, zato sto na isti nacin postuje i sebe, sa nekim ko moze i ume da zivi, razvija se, raste i bez tebe, ali zeli to sa tobom.
...
"Ako nadjes takvu osobu (koja je zrela, samostalna, samodovoljna, izgradjena, samosvesna, zna sta hoce od zivota i ume i moze da zivi sama...) sta ces joj onda ti?".

I ne treba da joj trebam.

Svako ko nije samotnjak, učenjak i introvertni individualac (dakle, svako ko ne odlazi u nezdravu krajnost) ma koliko bio zreo, ostvaren i samostalan ima potrebu da bude slušan, voljen i savetovan. Takodje, nema čoveka koji ne poseduje ni jednu nesigurnost i koji ne želi da nadje nekoga sa kim može i na tu temu racionalno, bez maski i zavesa da razgovara.

Šta ćeš osobi koja je koja je "...zrela, samostalna, samodovoljna, izgradjena, samosvesna, zna sta hoce od zivota i ume i moze da zivi sama..."???

Zaboga.

Zato što je ta osoba čovek od krvi i mesa koji treba ljubav. Zato što u prirodi čoveka nije usamljenost i samoća.
Korisnikov avatar
By m..
Znala sam da necu dovoljno dobro objasniti stvar. Mozda je trebalo da ostavim 2. pasus, verovatno bolje ilustruje stvar. Ja nisam ni pricala o jebenom robotu in the first place, nego o ljudima koji partnera koriste ili ne koriste kao shtaku za zivot.
By ...Sitnicava...
Originally posted by m..
Znala sam da necu dovoljno dobro objasniti stvar. Mozda je trebalo da ostavim 2. pasus, verovatno bolje ilustruje stvar. Ja nisam ni pricala o jebenom robotu in the first place, nego o ljudima koji partnera koriste ili ne koriste kao shtaku za zivot.
Nema potreba za psovkama... I da nisi dovoljno dobro objasnila, i da nam se mimoilaze stavovi, nije problem... ;)

Recimo da razumem šta si htela da kažeš... Ako misliš na to da samostalnom, zrelom čoveku ne treba partner u formi stuba (iliti štake), već za mentalno provociranje, razmenu nežnosti i kvalitetan razgovor, onda se usaglašavam..
Korisnikov avatar
By m..
Nisam psovala van onoga da su psovke sastavni deo mog govora (osim na poslovnim sastancima) :D

Naravno da svi ljudi imaju potrebu za emotivnom razmenom, to sam i napisala.

Ovde sam govorila o onim ljudima koji misle da mogu da parazitiraju na tvom vremenu i paznji tovareci te svojim nekim bullshitom koji bi trebalo da umeju da ishendluju sami ili da se obrate profesionalcu, da ne govorim o drugim vrstama parazitiranja.
By ...Sitnicava...
Originally posted by m..
Nisam psovala van onoga da su psovke sastavni deo mog govora (osim na poslovnim sastancima) :D

Naravno da svi ljudi imaju potrebu za emotivnom razmenom, to sam i napisala.

Ovde sam govorila o onim ljudima koji misle da mogu da parazitiraju na tvom vremenu i paznji tovareci te svojim nekim bullshitom koji bi trebalo da umeju da ishendluju sami ili da se obrate profesionalcu, da ne govorim o drugim vrstama parazitiranja.
Onda smo se posle dugog i mukotrpnog napora ipak, U PM, razumele... :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!