Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Hys.
Jel ste radili nekad ditoks-samo povrce u blenderu, chajevi, tecnost, vitaminchici, bacanje nikotina, alkohola...?
Ideje, saveti :) ?

"Detox diets: A seemingly infinite array of diets is available for detoxifying the whole body. However, studies have shown that fasting and extremely low calorie intake—common elements of detox diets—cause a slowdown of metabolism and an increase in weight after the dieter returns to normal eating."
Korisnikov avatar
By Sunce
Na cigaretama i alkoholu nikad nisam bio. Jedino da se cistim od slatkisa.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne, ali redovno sam postila po sedam dana u svakom postu u nekim godinama. I vrlo mi je i zdravstveno prijalo - i psihicki i fizicki. Medjutim, post je povezan sa drugim osecanjima i nije dijeta i tome slicno, tako da ne mogu tek tako da ga primenjujem ;) Tako da cu morati da primenim neku drugu metodu, vocnu ili slicnu... ali to kad prodju svi ovi praznici, sad ipak nema sanse :rotflmao:
Korisnikov avatar
By Hys.
Da, praznici su cudo :)

Imam zelju da ucinim nesto lepo za svoje telo-mislim na zdravlje, ne na kilazu. Izuzetno volim chajeve, posebno na zimsko vreme-koje preporucujete?

Ja colim rtanjski i nanu, nekako se osecam kao da cinim sebi dobro kad ih pijem, a i ukusni su :)

Ima dosta raznih mesavina koje nisam probala a zelim.

Inace, kada su cigarete u pitanju, jedini put kada sam ih ostavila, uradila sam to tako sto sam pila velike kolicine chajeva (uglavnom kamilice i nane).
Korisnikov avatar
By Sunce
Zeleni caj je dobar za ciscenje.
Korisnikov avatar
By Hys.
Da, mada on ima malo vise tanina pa se ne preporucuje valjda vise od 2, 3 soljice maksimum (valjda ?)

Obozavam i mildfordove vocne :love:
Korisnikov avatar
By Sunce
Najbolja je voda - 2 l dnevno se preporucuje. Isto tako, i jedna casa tople vode je dobra za ciscenje. Voce je najbolje jesti ujutru i pola sata pre jela. Cajeve tri puta dnevno: preko dana npr. zeleni ili vocni, a uvece nana.
Korisnikov avatar
By Hys.
To su super smernice koje ih nije lose setiti se, cesto zbog obaveza i tako jednostavne stvari zanemarimo. Ja trenutno nemam voce u kuci, poslednje mandarinice su pojedene juce - planiram da kupim danas dosta na pijaci.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ne pusim, ali se inace nezdravo hranim... Ali bar volim voce, sad sam bas pojela jabuku. I uvek mogu da smanjim slatkise na racun voca, sto je ipak bolja varijanta ;) Cajeve isto volim. Ja volim vocne, divlja tresnja mi je omiljena. Pa onda nana, kamilica... zeleni ne bas. I uvin je odvratan i onaj antibakterijski :bljak: ali njih sam morala jedno vreme da pijem... E da i dosta vode pijem. Ja svuda nosim flasicu vode i stalno pijem po malo...

E da ja sam cula da je ta casa tople vode odlicna za dijetu, mozda i za ciscenje onda... ali sad ne mogu da se setim - pre ili posle jela, nesto 45 min mi se javlja pre jela valjda... vidi se da nisam primenjivala pa zaboravila :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Ivana
To su super smernice koje ih nije lose setiti se, cesto zbog obaveza i tako jednostavne stvari zanemarimo. Ja trenutno nemam voce u kuci, poslednje mandarinice su pojedene juce - planiram da kupim danas dosta na pijaci.
Preporuka za 'zdravu ishranu' je jesti: 400 g voca i povrca dnevno, 2 l vode, malo badema - mislim oko 40-50 g, malo crne cokolade, 150 ml crnog vina itd. :) .
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Sunce
Zeleni caj je dobar za ciscenje.
Pod uslovom da ona Morganova prica o crvicima nije tacna :serlok:
By ...Sitnicava...
Ja pušim, pijem, kurvam se... :lol:

Šalu na stranu, priča se po kraju da je jedan momčić bio mnogo bolestan i neka doktorka mu preporučila šargarepu, cveklu, jabuku i med iz blendera. Kaže mi tata da je ozdravio odmah. Znam da ovo zvuči kao jedna od priča iz naroda koja retko da kod ikoga pije vodu, ali zaista - reč je o namirnicama koje su prepune antioksidanasa, mislim da ima i adekvatna tema o relevatnosti istih.

Tako da, šargarepu, cveklu, jabuku i med u blender...

...

...

...

I trk na wc šolju! :lol:

Ok je ukus. Dve kašikice dnevno nisu na odmet, a o pozitivnim efektima da ne pričam. ;)
Korisnikov avatar
By Momo
Imam zelju da ucinim nesto lepo za svoje telo-mislim na zdravlje, ne na kilazu. Izuzetno volim chajeve, posebno na zimsko vreme-koje preporucujete?
Ja preporucujem "winter joy" ima da se kupi u kuci caja, mi smo doduse dobili na poklon ali cim potrosimo idemo po jos :)

Inace to nisu kesice sa nekim trunjem nego komadici kokosa, badema, kore pomorandze i najvaznije rooi bush (to je valjda neka africka biljka)... mirise fenomenalno....

za ciscenje su dobri i bancha i sencha cajevi
Obozavam i mildfordove vocne :love:
Ja sam nekad voleo lipton i milford al od kad sam otkrio turske cajeve i od kad sam poceo da berem bilje u selu nema sanse da pijem tu sintetiku u kesicama :nono:

A ciscenje organizma se preporucuje uvek a narocito u prolece (to prema makrobiotici)... zimi je malo teze zbog toga sto nam je potrebna energija da se izborimo sa ladnocom...
makrobioticari preporucuju da se u prolece smanji kolicina hrane i da se vise jedu laksa jela pripremljena pretzno kuvanjem, parenjem ili pirjanjem...smanjiti i kolicinu soli (jer so zagreva organizam) a i druge zacine koji greju (djumbir i bla bla)... od zitarica se preporucuje jecam a i raz i psenica i to sve kuvano u razmeri 1:6
u prolece se i naslage masti lakse izlucuju...
ja probao to petprosle godine i bilo mi super, cak sam i smrsao 10kg a da nisam imao nameru :)
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam radio neke generalke na sebi. A bilo bi lepo.

Kao se trudim da ga prvenstveno ne zapustim nesto (organizam), ali opet...Treba za to vemena nekako, a vemena nikad nema. Pred prolece kad skidam 5 zimskih kilograma onda pijem jabukovo sirce, valjda je dobro i za ciscenje organizma.

A sto se cajeva tice...pijem sve, imam ih puno, a bas u ovom periodu pred praznike i u januaru volim ponekad Milfordov ovaj.

Slika
Korisnikov avatar
By bakalar
Ja preporucujem da za svoju kilazu probade cokoladni whey :)

Kazu ljudi da je ukusan i dobra zamena za samu cokoladu :luda:
Korisnikov avatar
By Mars
Imam sistem koji lepo funkcioniše i ne menjam ga.
I to ne samo što nema dobrih zamena za čokoladu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Mars
Imam sistem koji lepo funkcioniše i ne menjam ga.

Taj sistem bi kod mene bio ovaj :cvetduga:

Ex-yu fitnes forum

Totalno ne obavezna dijeta, a radi posao ...

Izmenila mi je ishranu iz korena, ali lagano.
Upravo u tome i pronalazim uspeh ove dijete. Nije restriktivna, vec Vama dopusta da sami odredite sta zelite jesti, kako i kada uz par osnovih smernica ...
Korisnikov avatar
By Sunce
Lubenica je najbolja!

Kako je volim, :njami: . Dodje mi da virtuelnom detetu dam ime "Lubenica".

p.s. parfeme i kupke sa mirisom lubenice ne mogu da smislim. :die:
Korisnikov avatar
By Hys.
Momo jel taj chaj ima samo na tom mestu da se kupi? Ja ne znam de je to :kesa:

A lubenica..mmmmmmmmm....moje najomiljenije voce! Al gde je sada naci :sigh:

Danas sam jela ribu, uvaljanu u heljdino brasno i isprzenu na maslinovom ulju, i ren i seckanu salatu :mljac: Sad cu da skuvam jedan rtanjski chaj, i dobro me poceti Dina da napunim flasicu sa vodom:)
By zoran52
probajte master cleanser www.mastercleanser.com,ja to radim svake godine za Uskrsnji post i to 40 dana
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by zoran52
probajte master cleanser www.mastercleanser.com,ja to radim svake godine za Uskrsnji post i to 40 dana
JEEEEEEEEEEEEEE !!!!

zoran52 !!!!!

:zvezda: :zvezda: :zvezda:
Korisnikov avatar
By Momo
:smeh:
znao sam da ce teta Daca prva da se oglasi :lol:
By жњ
Originally posted by AngraMaina
^ :regan:

uzas nisam mogao da pogledam do kraja!!!!

:giggle:

der der... jogiji prebacuju stotu ko od sale. ko bi da se cisti kako dolikuje, nek izvoli ;)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Daliborka
Originally posted by zoran52
JEEEEEEEEEEEEEE !!!!

zoran52 !!!!!

OMG

:smeh:

Ovaj, hvala zorane :wow:
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by жњ
jogiji prebacuju stotu ko od sale.
i nije gadno gledati

ali ...

mozda bolje da posao poceti sa druge strane :D
Korisnikov avatar
By Mars
Hoće neko da mi kaže svrhu gutanja 10m gaze??
Originally posted by Sunce
p.s. parfeme i kupke sa mirisom lubenice ne mogu da smislim. :die:
Sastojak je mnogih parfema. Izgleda da je zahvalna za kombinovanje.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Detox je glupost. Organizam koristi jetru da bi se reshio toksina.
Povecan unos vode kao kod mene moze da pomogne bubrezima, i da ih zashtiti na duge staze ali treba paziti na elektrolite i s vremena na vreme uzimati fizioloshki rastvor.

Zeleni chaj chini chuda kada je u pitanju koza, barem kod mene.
Poshto sam lenj, skuvam odmah litru chaja pa pijem chitav dan.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by V I V I S E C T
Detox je glupost. Organizam koristi jetru da bi se reshio toksina.
Vidis to i ja mislim, kada se pominju ona izgladnjivacka ciscenja. Ali, ja sam mislila na ciscenje u smislu-izbegavanja losih navika, dobrih chajeva, vezbi disanja...pomoci jetri i ostatku organizma, taj trip :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!