Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Sing
Pazi sta zakljucili naucnici na jednom studiu odradjenom u Torontu:

1. Sto ruzniji decko, to se upustaju u veci seksualni rizik (barebacking sa lepsim, a nepoznatim deckima)

2. Sto ruzniji, to vise prihicki poremecen

3. Sto ruzniji, to vise stigmatiziran (--> psihicki poremecen)

4. Pozeljan prototip decka: mlad, belac, srednja klasa

5. Nepozeljan tip decka: u rasnoj manjini, iznad 40 starosti iz nizeg ekonomskog staleza

TORONTO, Nov. 28 (UPI) -- Gay men who are not considered sexually desirable are more likely to engage in risky sexual behavior, Canadians researchers have found.

Researchers at the University of Toronto say homosexual men may also develop psychological problems as a consequence of feeling undesirable.

Adam Isaiah Green interviewed dozens of gay men in Toronto to determine what qualities made some men more sexually desirable than others, and what the consequences of being undesirable might be on mental and physical health.

"I found that young, white, middle-class men are considered much more sexually desirable than men who are racial minorities, over 40 and poor," Green said in a statement. "I also learned that for gay men, being considered sexually undesirable can have serious health consequences, ranging from psychological issues to risky sexual behavior."

The study, published in the Journal of Health and Social Behavior, found that undesirable gay men face stigmatization, avoidance and outright rejection, which can lead to depression, anxiety and alcohol abuse. It also highlighted cases whereby undesirable gay men will forgo safe-sex discussion and, in some cases, condom use, in the context of sex with a more attractive partner.
Korisnikov avatar
By Mars
1. U rizik se u opisanoj podeli upušta onda i taj lepši - ili je on možda tek MALO poremećen pa nije svestan svoje lepote?

2, 3, 4 i 5 ne trpe nikakav komentar.
Korisnikov avatar
By jukie
Meni JAKO idu na živce ta naučna istraživanja koja ljudi posle citiraju kao research i koriste u argumentima na forumima, a u stvari su nešto sasvim logično što znaš iz opšte kulture i shvataš gledajući ljude oko sebe

Npr. istraživanje je pokazalo da deca koja svaki dan urade 30 zadataka iz matematike za domaći, postižu bolje rezultate na kontrolnom iz tog gradiva od dece koja su celo poslepodne igrala fudbal. Istraživanje sponzorisano sa x hiljada dolara, na uzorku od npr. 2000 dece iz 40 škola.

Pa to je svako ko je mućnuo glavom mogao da im kaže!

Slična nepotrebna istraživanja:
-deca koja žive sa više odraslih u porodici postižu bolje rezultate (jer ima ko da im pomogne ako zapnu oko domaćeg)
-deca koja žive u malim stanovima imaju slabije rezultate (jer stalno neko radi nešto drugo u njihovom vidokrugu dok pokušavaju da se koncentrišu na domaći)
-deca sa puno mlađe braće i sestara imaju slabije rezultate (bebe kmeče pa ne mogu da se koncentrišu)
-deca koja nisu ništa doručkovala imaju slabije rezultate (pao im šećer)
-deca koja su pila puno kokakole imaju slabije rezultate (postaju hiperaktivna, ne mogu da se koncentrišu)
-deca slabije obrazovanih roditelja ili roditelja sa manjim IQ imaju slabije rezultate (ne umeju da im pomognu oko domaćeg)
-deca sa manjim IQ imaju slabije rezultate (da li je potrebno objašnjavati?)
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by jukie
Meni JAKO idu na živce ta naučna istraživanja koja ljudi posle citiraju kao research i koriste u argumentima na forumima, a u stvari su nešto sasvim logično što znaš iz opšte kulture i shvataš gledajući ljude oko sebe
Jukie, ja se slazem sa tobom 100% da je zakljucak takvog studia logican.

Takodje, u citatu tih (fiktivnih?) studia navedenih u tvom postu, i slicnih (za koje moze da se kaze da mozda nisu potrebna), znamo svi mi da kad je u pitanju 'public policy' (bar u USA/CANADI) oni koi donose odluke su (trenutno) u trendu 'evidence-based decision-making', pa oni jedva cekaju ovakva istrazivanja, bez koih dokaz ne postoji (public policy ne prihvaca da mi gledamo svet oko sebe i zaklucujemo nesto jer to spada u dobrom slucaju u 'anecdotal evidence'). Znaci, neko publikuje ovakve radove i za njih skuplja (minimum) akademske poene. Ako im je metodologia dobra, onda editori to vide kao dobro uradjenu studiu, bez obzira na to sto mozda nema nikakav ili minimalni doprinos naucnom znanju :cigareta:
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by jukie
-deca koja žive u malim stanovima imaju slabije rezultate (jer stalno neko radi nešto drugo u njihovom vidokrugu dok pokušavaju da se koncentrišu na domaći)
Hm...
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by Mars
1. U rizik se u opisanoj podeli upušta onda i taj lepši - ili je on možda tek MALO poremećen pa nije svestan svoje lepote?
ying-yang - sve ima svoju drugu stranu! :hvala:
Korisnikov avatar
By Burak
hm, cuj idealan muskarac je mlad lep... pa nece sigurno idealan biti ruzan od 90 godina . . .
Korisnikov avatar
By ZekaNS
Kontam da to nije to... Mlad, lep, ne bitno koje klase, obicno je uvek "in"... E sada, pitanje uticaja svega ovoga na srecu... Ne bi se slozio da utice... Obicno su ovi "in" tuzniji, jer su zahtevniji u svom odabiru, pa samim tim nezadovoljni, odnosno ne srecni... a kada je tuga tu, mislim da se na svasta pristaje...
Zakljucak: Bolje biti lep i sam? :P
Korisnikov avatar
By Machkodlak
Originally posted by duracell_bunny
Kontam da to nije to... Mlad, lep, ne bitno koje klase, obicno je uvek "in"... E sada, pitanje uticaja svega ovoga na srecu... Ne bi se slozio da utice... Obicno su ovi "in" tuzniji, jer su zahtevniji u svom odabiru, pa samim tim nezadovoljni, odnosno ne srecni... a kada je tuga tu, mislim da se na svasta pristaje...
Zakljucak: Bolje biti lep i sam? :P
Ovo je generalizacija :P
Ukusi su razliciti tako da i taj lep ce naci nekog ko ce njemu biti lep :P
Kao sto i osoba neprijatne spoljasnjosti jednim delom svoga bica misli da je lepa, tako se i lepa osoba zapita cesto da li je lepa. Mislim da je stvar samosvesti. U zavisnosti u kolkoj si mogucnosti da na objektivan nacin sagledas sebe.
Svaka krpa nadje svoju zakrpu..
Korisnikov avatar
By Sing
Originally posted by burak-BL
hm, cuj idealan muskarac je mlad lep... pa nece sigurno idealan biti ruzan od 90 godina . . .
E sad 90! :lol:

Pa mozda je za nekog idealan polu-ruzan (znaci, procelav sa koim ekstra Kg slanine), 60 godina mladosti/starosti, i naravno da mu je dosta debeo (racun u banci) :njami:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ruznoca kao i lepota su etikete ukusa. Da je pravilno radjena studija, onda bi trebalo da se fokusira vishe na lichno mishljenje. Da li neko smatra sebe lepim ili ruznim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!