Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Strašna se stvar desila! Toliko strašna da ju je najstariji podanički list na Balkanu morao staviti na naslovnu stranu svog sajta. Pre nego što uzdrhtalih ruku i uzdrhtalog srca sa vama podelim delove ove strahote, samo da napomenem da mi je lakše što Ljiljana Smajlović više nije gl. i odg. urednik "Politike" i što ju je Boris Tadić nagradio ambasadorskim mestom u Kanadi, jer mogu samo da zamislim kako bi se njeno lepo lice izobličilo a šiškice poremetile od užasa vesti koja sledi:

"Za sada nepoznati počinilac juče, oko deset sati, srušio je i razbio gipsanu bistu Radovana Karadžića koja je tokom prethodna tri meseca bila izložena na samom ulazu knjižare izdavačko-knjižarskog preduzeća „Nikola Pašić” na Trgu Nikole Pašića 9 u Beogradu, rad diplomiranog vajara Momira Dimitrijevića. Ova knjižara, inače, čitaocima nudi naslove koji su u skladu sa likom i delom haškog optuženika čije je hapšenje bilo jedan od najvećih ovogodišnjih medijskih događaja."

(i ostali citati su sa sledećeg linka (tamo možete pročitati i vest u celini):
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/ ... ca.lt.html)

I tako je za "Politiku" najveći ovogodišnji događaj hapšenje Radovana Karadžića. O lomljenju njegove presvete biste da ne govorimo! Hoćemo li doživeti da im medijski događaj budu sve one grozote koje je pomenuti čika, koji se sakrivao kao alternativni lekar, počinio? Hoćemo li bar neku takvu crticu iz njegovog životopisa pročitati na stranicama ovih nadasve uglednih novina? No, idemo dalje:

"Traka na kojoj se, potvrdila je Tanićeva, jasno vidi kako je mladić podigao bistu, povukao je ka sebi i bacio na pod biće predata policiji. Vandalskom činu su, prema rečima direktorke, prethodile višegodišnje pretnje, a zbog biste Radovana Karadžića ona je dolazila i u verbalne sukobe sa nekim poznatim ličnostima naše političke scene kojima nije htela da otkrije ime."

Vandalština čista, nego šta! Nije vandalski držati bistu ratnog zločinca u centru glavnog grada države koje simulira da postoji. Nije vandalski držati Sarajevo u opsadi, srušiti džamiju u Banja Luci ili pobiti 8000 Bošnjaka. Vandalski je kada se to nekome smuči pa bistu uništi. Kada policiji već nije smetala.

"Pretpostavljam da se ovo dogodilo, jer naša kuća već dugi niz godina drži knjige o stradanju Srba, a koje su napisane u odbranu srpstva – objasnila je za „Politiku” Ljiljana Tanić."

Hvala "Politici" što nam je ovo objašnjenje prenela. Jer da nije, pomislili bi da literatura protiv Jevreja i homoseksualaca, kojima obiluje ova knjižara, spada u žanr fašističke literature. Sada znamo da je to zarad svedočanstva o stradanju Srba.

Uzdrhtala srca čekam da vidim šta će ugledni nedeljnik "NiN" o ovome da napiše. Koji li će analitičar da izanalizira ovu vandalštinu u novinama koje svojim sadržajem svakako nadmašuju ugled "Politike"...
Korisnikov avatar
By Mars
Gospode bože.
U Beogradu postoji BISTA RADOVANA KARADZIĆA?

To ljudi VIDE kad prolaze, šetaju ulicom??
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
O boze pa to je stvarno ne cuveno. :kakodane:
Nisam ja to uradio majke mi :lol:
Korisnikov avatar
By Tot
Ta knjižara je zaista leglo najgoreg nacionalističkog i naci ološa u Srbiji. Svojevremeno je, a verujem i sada, cela jedna stalaža bila zauzeta publikacijama Ratibora Đurđevića od čega najviše antipederska literatura. Cela druga stalaža je antijevrejska literatura; to su naslovi i naslovi; desetine zajedno na jednom mestu. Treća stalaža posvećana mržnji prema drugim narodima; četvrta falsifikovanju novije srpske istorije; zatim periodika u istom maniru.

Prvi put kada sam tamo ušao, i posle zaista retko, odande sam izašao veoma uznemiren! Toliko zla, gluposti, agresivnosti na jednom mestu. I kada god šljam krene nekoga da tuče, razbija i pali ja se setim gde skupljaju smeće koje im je u glavama. Ta knjižara veoma dugo radi i širi svoj poguban uticaj u centru grada.

Bista Radovana Karadžića je svakodnevna uvreda i ruglo Beograda; i siimbol neraščišćene srpske prošlosti. A rušenje biste je hrabar lični čin u moru političkog licemerja.
Korisnikov avatar
By Mars
Odkad nisam čuo reč "stalaža". Hvala ti.

:ledeni: :jelka: :dedamraz: :poklon:
By Simor
Originally posted by Tot
I kada god šljam krene nekoga da tuče, razbija i pali ja se setim gde skupljaju smeće koje im je u glavama. Ta knjižara veoma dugo radi i širi svoj poguban uticaj u centru grada.
Da budemo precizni - šljam koji od Beograda, s vremena na vreme, napravi bojno polje nema u glavama ništa. Ta knjižara je leglo njihovih duhovnih otaca koji kreiraju atmosferu takvom da oni mogu da rade sve to što rade.
Originally posted by Tot
Bista Radovana Karadžića je svakodnevna uvreda i ruglo Beograda; i siimbol neraščišćene srpske prošlosti. A rušenje biste je hrabar lični čin u moru političkog licemerja.
Jako mi je bio duhovit komentar "E-novina", koji je na liniji ovoga što si ti napisao: "Dok policija traži "divljaka" koji je svoj neartikulisani bes iskalio na nevinoj bisti još nevinijeg lika, umesto da je prethodno kaznila autore biste i one koji su je postavili u izlog, e-novine bi želele ovom mladiću da uruče posebno priznanje u vidu piva sa uredništvom i novinarima portala. Skromno, ali od srca."
Korisnikov avatar
By Mars
Jadan mladić. Sve na njega mislim.

Nadjite mu se tamo. Jataci i taj rad...

Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ali... lav je i u kavezu lav :smeh:

(samo se povremeno maskira u ovcu )

:serlok: mislim da je u pitanju Mladic, nema ko drugi,
sujeta, ego... sto nije njegova bista tamo..
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Bas to htedoh reci - Mladic razbio bistu Karadzica - pa ako zato bude uhapsen, svima lepo.

Vidis ti sta moze jedno slovo da napravi, kakvu razliku.

Elem da, jadno srpstvo kad je spalo na to da ga "brane" polupismeni fasisti, psihopate i mafija.

A tog tipa sakrijte, ne znam ni ja, u neku kacu s kupusom, dok hajka malo ne prodje.
Korisnikov avatar
By Mars
A što si ti tako negativan danas?

Da je Srbija pod maslinjacima, onda bi bila kaca sa maslinama. Ovako je sa kupusom.

By biotherm
knjige koje se nalaze u takvoj knjizari zasluzuju - lomacu...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by Mars
A što si ti tako negativan danas?

Da je Srbija pod maslinjacima, onda bi bila kaca sa maslinama. Ovako je sa kupusom.

sto negativan? pa mora negde da se sakrije.

a kad bi bilo kace s maslinama, prvi bi' ja legao u nju. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Sad bih ja rekao "Samo preko mene", ali moglo bi pogrešno da se protumači.

Korisnikov avatar
By Mars
JAO - GDE SE TOGA SETI???????? :smeh: Kakav je TO razgovor bio!!!! :lol:

Elem, kaže Kal meni kako od svih koji postoje, najviše voli SIROV BUREK. Ja tu odmah mobilišem sve svoje potencijale za razumevanje i prihvatanje tudjih potreba, sklonosti, perverzija...što pa da čovek ne jede sirov burek, ima i većih čuda...pričamo mi dalje o bureku, PA I sirovom ... da bi se ispostavilo da on ne misli na NEPEČENI BUREK, što je meni palo na pamet, nego sa sirom.

Korisnikov avatar
By kal zakath
Pa kako bi mogao to da zaboravim? Ja mislio ti me zezaš, ti mislio ja te zezam...genijalno.

oops: kasno kal na burek stiže
Korisnikov avatar
By AngraMaina
da, nesto kao lipov krst.

ont: da li u srbiji sme da se postavi sigurnosna kamera bez vidnog upozorenja? tj. da li to moze da se koristi kao dokazni materijal na sudu? ne znam kakvi su zakoni o tome.
Korisnikov avatar
By Mars
Ne, ja mislio...ja mislio da si ti OZBILJAN. U tome je stvar.

Malo sam na kraju i bio razočaran, moram da ti priznam. Bila bi to zlatna vredna scena da odemo u neku buregdzinicu i ti tražiš da ti daju sirov burek. Oni kažu "Nemamo" a ti kažeš "Ma, imate, uzmite neki koji ste spremili za pečenje, pa mi isecite od njega..."

Onda bismo seli da jedemo, one žene tamo podgurkivale, zvale personal iz pozadine da i oni vide. Prepričavalo se drugoj smeni. Volim ja tako te stvari...

Al na žalost ništa od toga.

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by AngraMaina
ont: da li u srbiji sme da se postavi sigurnosna kamera bez vidnog upozorenja? tj. da li to moze da se koristi kao dokazni materijal na sudu? ne znam kakvi su zakoni u srbiji o tome.
Ne znam ni ja, ali znam to da je bitnije od toga šta stoji u zakonu to - ko si TI i ko je taj ko te GONI.
Prema tome se i primenjuje zakon.

Korisnikov avatar
By Vel boy
i ja se pitam- pa zar je te smrdljive biste i bilo u Beogradu.....

kogod da ju je unishtio- hvalim te Boze!
sledece je- zatvoriti tu knjizaretinu!
Korisnikov avatar
By Burak
Mislim da sto prije policija treba da uhapsi i kazni pocinioce a tetka-likovanja iz vecine prethodnih postova necu ni da komentarisem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by burak-BL
a tetka-likovanja iz vecine prethodnih postova necu ni da komentarisem.
pa, vec si izkomentarisao. a, videcemo i da li je na ovom forumu dozvoljeno na antagonistichki nachin nazivati tetkama neistomishljenike.

nije ti ovo obraz-nacionalni stroj forum, burache!
Korisnikov avatar
By bothways
Znaci nisam lud. Bas sam prolazio pored te knjizare pre neki dan i ucinilo mi se da sam, tokom svog brzohoda, video Karadzicevu bistu, ali sam u stilu Disksveta isfiltrirao to kao suvise iracionalno.

Elem, vandalski ispad, kao i svaki, meni je totalno bezveze. Pa cak i kada je Rasha u pitanju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!