Originally posted by jukie
BTW ja sam uvek mislio da su Hana i Barbara dve ŽENE koje zajedno crtaju crtane filmove
rodna ravnopravnost:shmi:
Posle se ispostavilo da su to dva muškarca od kojih se jedan preziva Hana a drugi Barbera
vidim da imamo par detinjskododirnih tačaka.
1. situacija s perom kojotom me strašno iritirala, do te mere da sam čak i jedan školski sastav posvetila istoj. tema je bila upravo neko palamuđenje o pozitivnim i negativnim likovima, idealna za istresti tu vrstu frustracije. jes' da je bilo u srednjoj školi i da sam, shodno tom uzrastu, pisala u nekom poluparodičnom maniru (just to keep my cool), ali argumentacija mi je bila vrlo ozbiljna. i tako sam ja sve lepo objasnila - kojot je gladni mesožder, that's his nature goddamn, uopšte nije u redu da stalno iznova ispašta samo zato što pokušava da se nahrani; dok je ona zla ptičurina očito potpuni sadista koji se upušta u ozbiljna antisocijalna ponašanja koja su za svaku osudu.
2. ja sam znala da su hana i barbera muškarci, a žarko sam želela da budu žene, barem ova barbera, ako već bolje ne može. lm, kako sam znala da nisu, pogled na onaj njihov veseli potpis mi je uvek bio blago razočaravajuć' i nekako... nelep.
inače, čitajući ovu temu, kontam da nijedan od nabrojanih likova nisam doživljavala kao pozitivan, nit sam za bilo kog od njih navijala gledajući te crtane filmove. zapravo sam imala prilično loše mišljenje o većini, ili, u najboljem slučaju, bila ravnodušna.
ovo su bili truly
dobri junaci & junakinje:
verovatno ih je bilo još, ali trenutno mi samo ovi padaju na pamet.