Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Zibro
HELP PLEASE izludjuju me radiznale komsije u zgradi moga decka :)

O cemu se u stvari radi , ne zivimo zajedno ali ja jako mnogo vremena provodim kod njega ,
s obzirom na to da u zadnje vreme radim i zivim van BG uglavnom tu provodim vikende ,
\on je maksimalno distanciran od komsiluka bas kao i ja
ali rezultat mog cestog dolazenja je da se cesto srecem po hodniku sa stanarima zgrade
i tako malo po malo poceli smo jedni drugima da govorimo dobar dan ,
skoro me je jedna komsinica poitala da li ja zivim u stanu na tom i tom spratu
a cuo sam i da se predsednik kucnog sabveta interesuje koliko tacno ljudi zivi u stan u moga decka kao bi prijavio odgovarajuc broj clanova zbog racuna za infostan.

U sustyini mena nicega nenormalnog u toj "ljudskoj" zaintertesovanosti ali sta reci kako postupiti, ko sam ja , drug , rodjak, brat, gost ? zasto imam kljuceve od ulaza i od stana , da li zivim tu ili ne , ako ne zasto me cesto vidjaju tu ..... UF

Na prosloj adresi me je gazdarica "uhvatila " kako otkljucavam stan i iznosim muzicki stub napolje , bilo je krajnje komicno , tada sam rekao da mi je "brat" kako bi prenebregao neprijatnost zene koja se ponasala kao da me je upravo uhvatila u kradji stvari iz stana njenog omiljennog stanara :) ) e sad ovo je stalna adresa tj ne radi se o iznajmljenoj lokaciji sa koje ce se u perspektivi seliti .......

saveti sugestije .....:teletabisi:
Korisnikov avatar
By deran
Pa bez mnogo mudrovanja-mislim da te ljude zaista interesuje "situacija" zbog računa i ničeg drugog...

Ne znam koliko je to vremena koliko si tamo,ali ako ste u mogućnosti,plaćajte za obojicu,i nećete zazirati ni od kog...:srbin:
Korisnikov avatar
By deran
...a ja se ponadao nečem masnijem:lol:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to i ja mislim. ok je da proveravaju za infostan, jer ih se to tiče. ostalo ne treba da ih zanima. mada ako već kažeš da to nije iznajmljen stan, pretpostavljam da ćeš se jednog momenta i useliti u njega, pa možeš već sada da se postaviš kao cimer koji tu živi i rešiš problem. a trenutno radiš negde van grada, pa si zato samo vikendom tu, što i jeste tako.
Korisnikov avatar
By Zibro
a mislite da ce komsiluku biti ok da dva odrasla muskarca koji nisu studenti niti rodjaci tek tako "cimeruju" zajedno ?!? ja nesto ne znam nni za jedan takav slucaj
Korisnikov avatar
By coka
cimer, drug iz srednje, dalji rodjak sve dok se drze racuna dobro je... i najbitnije je da sta god kazes ponasas se opusteno i ne izbegavas ih jer se to da primetiti... hvala Bogu pa aj i ne znam ko sve zivi u mom ulazu :)
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Zibro
a mislite da ce komsiluku biti ok da dva odrasla muskarca koji nisu studenti niti rodjaci tek tako "cimeruju" zajedno ?!? ja nesto ne znam nni za jedan takav slucaj
Lova i kućni red,i sve 5...

A na koncu,možete i reći da ste rođaci:zvezda:
Korisnikov avatar
By deran
Topla braća :smeh:

Sorry,petak je :blush:
Korisnikov avatar
By coka
pa jel oni njega znaju tj koliko dugo on zivi tu?

mislim kako ce oni da znaju da li si mu ti dalji rodjak ili ne?

i da znas da itekako cimerisu pa ljudi nemaju para :shrug:
Korisnikov avatar
By Zibro
ne ne znaju se , zivi malo vise od godinu dana , ja sam inace blize upoznao samo neke divljake od komsija kada sam nocu isao ja im j#bem mamu zato sto su u 3am Odvrnuli Lepu Brenu do daske
Korisnikov avatar
By coka
ahahahahahahahaha u svakom slucaju otvorene su ti razne opcije da lazes i mazes :saksofon:
Korisnikov avatar
By dungoll
lol

ma daj. samo im recite da vas dvojica živite tu i zdravo.
Korisnikov avatar
By jukie
Doduše ja ne bih voleo da plaćam infostan, čistačicu, održavanje zgrade i slično u potpunosti na dve adrese pa da to bude ukupno 200 odsto, ali ne znam kako to da se reguliše

Sećam se da sam kao mali pročitao da popisivači (za onaj redovni popis što ide na nekoliko godina) treba da upišu kao stanare i rođake koji su tu u poseti (e sad, valjda dužoj, ali otkud oni znaju da li je neko samo svratio ili tu sedi već mesec dana), pa mi se nije svidela ideja da dođe deda sa sela ili tako neko u 2-3 dana posete i da ga uhvate kod nas pa da se onda vodi kao da živi kod nas (pošto su me smarali i pri posetama pa bi mi jako smetalo da onda počnu i zvanično da žive kod nas). I ništa, pri popisu je moj ujak navratio kod nas baš kada je došao popisivač i NISU ga upisali da živi kod nas. Džaba sam se nervirao.
:ubise:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hmmmm...interesantan problem.
Zato ja mom decku necu davati jos kljuc od stana i zgrade da komsije ne bi primetile, postavljale glupa pitanja i javljale gazdarici kako u stanu zive dvojica da je stan u mom vlasnistvu boleo bi me tuki ko ce sta da misli :D

Pokusajte i ti i on zasada da bacite neku pricu komsijama ali pazite da bude dogovorena da ne ispadne da on kaze da si mu ti drug iz srednje a ti kazes da si mu rodjak :lol:

A ako se budes useljavao jednostavno prijavite kucnom savetu da vas sad tu zivi dvojica...imacete malo veci racun zbog vode i smeca koje se racuna po osobi ali to nije neka velika razlika.
A za to sta ce komsiluk misliti zasto dva muskarca zive zajedno ne trebas da se brines zivis u BG ne u nekoj vukojebini gde se celo selo poznaje i zna ko koga i ko sa kim a uostalom ako i neko sazna od komsija za vas mozda ce misliti da ste bas lep par :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
A cega se ti bojis tu zapravo?Da ce komsije jednu noc upasti u stan i lincovati vas i zapaliti...molim te.
Pa svako ima pravo na svoju privatnost ako je to njegov stan nece mu komsije valjda odredjivati ko moze da zivi sa njim a ko ne moze.Privatna svojina je sveta po zakonu.

Iskuliraj malo nema potrebe za paranoisanjem.

A ja znam za slucajeve nekoliko starijih gay parova koji zive zajedno godinama...ti se verovatno ne kreces u gay krugovima previse pa se preterano bojis...veruj mi ima u BG i ostalim gradovima vise gay parova koji zive zajedno nego sto ti mislis a to je po meni vrhunac svake veze i nesto najlepse kada sa nekim koga volis delis sve.
Korisnikov avatar
By ::fy::
Pa kako ne znaš :D

U svakom slučaju, pošto je situacija već takva da se komšije raspituju treba te im reći istinu - a to je da ti tu ne živiš (dakle, nisi prijavljen) već samo povremeno boraviš a razlog nije ni bitan (niti si dužan da odgovaraš zašto i kako ti tu povremeno boraviš). Dakle, stvar je u vama koliko i šta ljudi znati :)
Korisnikov avatar
By Val
O Bozhe, pa lepo kazhesh da ti je to "muzh", ako neko pita. A ako ne pitaju, nemash shta govorit´! U principu, *ebe mi se za komshije. Dok ne pitaju, dobar dan za dobar dan, a ak´ neko priupita, odgovorim pitanjem "A za shtO je to bitno?" i nasmeshim se. U glavnom ne pitaju dalje...
Korisnikov avatar
By Dina
Znam ja. Seaman i Frederic zive zajedno a samo su cimeri.

Sto se komsija tice ja sam sa njima na "dobar dan" ali pre neki dan me je jeza spopala od moje rodbine koja zivi u istoj zgradi. Oni su tacno znali kad sam ja dosla, da je bio i Loni i isao u prodavnicu itd. Najgore sto su se i njihova deca time bavila... Meni nikad ne bi palo na pamet da belezim sta se kod bilo koga u komsiluku desava (ma ja sam druga krajnost ne mogu da upamtim ni ko je komsija a ko neki gost :lol: ) i to mi je zaista bilo jezivo :uplasen: U svakom slucaju nisam nasla za shodno ni da potvrdjujem ni da opovrgavam nista od toga, moj zivot moja stvar. Sigurno ima u komsiluku jos takvih nego ja to ne znam kad samo izgovorim "dobar dan". Tako i za tebe mislim da ne treba da obracas paznju a narocito nema potrebe da im objasnjavas (sem to sto se bas tice placanja, nekog poslovnog dela)...
Korisnikov avatar
By ns.happy
oh, resenje je jednostavno, kada pitaju bilo sta, samo odgovorite da im na sva pitanja odgovore moze dati vlasnik stana, i da oni nisu policajci koji mogu da vas ispituju. ja sam tako radio. jeste da nisam govorio ni sa kim u komsiluku, a mali savet je da nosis mp3 sluske, pa ti se nece desiti da te presrecu.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by ns.happy
jeste da nisam govorio ni sa kim u komsiluku, a mali savet je da nosis mp3 sluske, pa ti se nece desiti da te presrecu.
savet freak-a
Korisnikov avatar
By Momo
u mojoj zgradi zivi gay sredovecni par sigurno vec 15 godina, ja sam to naravno saznao kad sam se autovao jednoj komsinici, odmah mi je ispricala za "komsije pedere", kaze tako ih svi zovu i svima su dragi :lol:

a sto se tice info stana, hm pa sto bi prijavljivali dve osobe ako si samo vikendima tu? ako kucni savet pita reci da si gost a u kom svojstvu gostujes to ne treba da ih zanima :)
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam tako od jedne poznanice cula da u njenoj zgradi vec godinama zivi stariji gay par. Jedan ima sina iz nekog prethodnog vremena a inace su jako fini, skladni. Isto je bila prica da su svima dragi i da je jedan od njih predsednik kucnog saveta. Ona se i druzila sa njima. E sad, meni se s jedne strane svidelo to pozitivno gledanje... sa druge strane opet sta je to interesantno da se spominje? Mislim nije mi spomenula zive li u njenoj zgradi parovi heteroseksualaca i imaju li sinove iz prethodnih brakova i jesu li fini? Ali to je valjda cena onoga "biti drugaciji". Posto ja u porodici imam invalida mene bukvalno svi ljudi u kraju znaju, osecam se kao neka zvezda, mene znaju a ja nikog ne znam :roll:
Korisnikov avatar
By .L O S T
mrzim komsije, pobio bih ta govna, ja im ni imena ne znam a meni niko ne moze da dodje a da ne snime to....

i to je samo kod srba toliko maligno.....

DOSADNO JE LJUDIMA, NEMAJU ZIVOT, BEZE DA NE POGLEDAJU SEBE KAKVI SU PROPALITETI... ZELIM IM SVE NAJGORE:die: :die: :die:
By alexandermagic
Dosadne komšije?

Ja ih apsolutno ignorišem, a svakako su prestravljeni od moje Donatele (pas). :D
Partner se trudi da je u korektnim odnosima sa njima. Stan je u našem vlasništvu, poštuje se kućni red...

Ne opterećujem se s tim šta neko misli. :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Momo
u mojoj zgradi zivi gay sredovecni par sigurno vec 15 godina, ja sam to naravno saznao kad sam se autovao jednoj komsinici, odmah mi je ispricala za "komsije pedere", kaze tako ih svi zovu i svima su dragi :lol:
Izgleda da ih kod nas nema, jer mama nije ništa pričala o tome
(kada je toplo vreme njih nekoliko penzionerki sede ispred zgrade i pričaju, i ona za svakoga iz zgrade zna razne stvari, koliko dece ima, gde koje radi itd)
iako mislim da ona ne bi umela da prepozna gej osobu ako to nije baš neka prenemažuća tetka (jer njih ume da prepozna u serijama koje gleda)
A kako ti nisi znao da oni tu žive već 15 godina?
Korisnikov avatar
By spliff
pa-pa-paranoja....

ma ko jebe komshije?
Korisnikov avatar
By Kiborg
Tvoj momak samo treba da kaže predsedniku kućnog saveta /i to samo ukoliko ga ovaj opet nešto pita/ da si ti povremeno gost vikendima, zbog tog infostana, glupo je da se vodiš kao +1 u tom stanu, i da plaćate za dvoje kad si tu ionako najviše 6-8 od 30 dana.

Što se ostalog tiče, to je samo tvoja klasična paranoja.
By High Maintenance
Ja sa komsijama imam takav odnos da se konverzacija zavrsava na "dobar dan"...
Obzirom da zivim u zgradi u kojoj je prosek godina 60+ ne verujem ni da primecuju kada decko dolazi posto je to uglavnom uveche...Odlazio je i u 4h, 5h posle ponoci ili nakon spavanja ali nisam primetio da je neko od komsija primetio ili pokazao neku zainteresovanost....A i da jeste , jebe mi se...zivim u svom stanu i ne bih dozvolio bilo kakvo petljanje u to ko mi dolazi.
I zato mi nije jasno a se opterecujes time sta ce pomisliti neki komsija....
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by bakalar
Originally posted by ns.happy
jeste da nisam govorio ni sa kim u komsiluku, a mali savet je da nosis mp3 sluske, pa ti se nece desiti da te presrecu.
savet freak-a
:roflmao:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!