Originally posted by ALTER_EGO
tihomir arsic ovo nikad nece prochitati
jesi li bash sigurna?
npr. ja, nisam toliko siguran da nece tj. da vec nije. i nije uopshte vazno da li ce arsic chitati ovaj forum.
a egmont hoce
kritika je kritika
"pa, ja bih rekao da je kontraproduktivnije stvarati razdore i preterane samokritike unutar gej populacije, a, izvini, to je ono shto si ti od juche pochela raditi.">kakva je ovo glupost?
nisam ja ovo rekla da bi razdorila ili shta vec unutrashnjost gej populacije,vec sam kritikovala,ko ovde prihvati samokritiku on je car,a takvih ljudi ovde nema.
naravno da cu da ga "prozovem" za netoleranciju i agresivnost kad time ostavlja losh utisak,ne na mene vec na praznoglavce koji isto tako gledaju emisiju...
i u chemu je sushtina tvojih kritika Borisa? da se je trebao saginjati i poginjati pred jednim arsicem i onom pristrasnom hetero-nadrkanom voditeljkom??
da se ne bi raspravljao vishe sa mnom,ja se povlachim,izgleda da se ovaj svet sastoji od homofoba i heterofoba...normalnih ljudi nema...
pozdrav
Boze sachuvaj!
A, necesh ti mene nazvati heterofobom jer je to laz! Ja sam vec rekao kao sto sam josh i davno rekao da zdravi i razumni heteroseksualci nisu heteroseksisti niti homofobi, vec su homofobni i heteroseksistichni oni heteroseksualci koji napadaju gejeve i staju nam na put zagorchavajuci nam zivote. Znachi pravim ogromne razlike medju heteroseksualcima. A, prave li homofobi i heteroseksisti bar ikakve razlike medju gejevima? Dozvoljavaju li oni da bar postoje dobri i loshi gejevi ili smo svi mi loshi samo zato shto vodimo homoseksualnu ljubav i seks umesto heterosekualnih?
Evo, samo na danashnjoj npr. vesti o homo-brakovima u Grchkoj, bilo mi je drago videti fer i objektivne komentare heteroseksualaca koji nisu homofobni niti heteroseksistichni, pejstujem
"Uticajna Pravoslavna crkva Grčke osudila je ta venčanja."
To je kjucna recenica. Crkve mogu da izaberu koga ce da vencavaju, ali drzava ne! Pred drzavom, prava gej ljudi moraju biti jednaka pravima ostalih ljudi. Nije dovoljno samo ziveti zajedno-zvanican brak je bitan zato sto supruznici time dobijaju odredjene zakonske beneficije-za porez, kredite, nasledstvo,...
Zabranjujuci im brak, drzava diskriminise gej populaciju na bazi predrasuda koje su iracionalne, nelogicne, i bez ikakvih naucnih osnova.
Edukujte se!
(Strejt Srbin, 5. decembar 2008 08:15)
Preporučujem (+67)Ne preporučujem (-35)
Ah, kako se licemeri svim silama bore protiv dvoje koji se vole. Zar je u braku _zaista_ bitno da su supružnici suprotnog pola? Pogotovu kad znamo da je brak pre svega pravna kategorija a ne dokaz da se dvoje vole.
(marko, 5. decembar 2008 09:17)
Preporučujem (+52)Ne preporučujem (-30)
Jadna drzava gde popovi kolo vode.
Nisam gej ali nemam nista protiv njih i zalazem se za njihova prava, ali kad procitam ovako nesto da se crkva u XXI veku mesa ljudima na ovakav nacin u zivot dize mi se kosa na glavi.
(volim zene, ali, 5. decembar 2008 10:00)
Preporučujem (+55)Ne preporučujem (-22)
Dokle ce vise trajati diskriminacija homoseksualnih osoba? Uopce ne kontam gdje je problem da se dva muskarca ili dvije zene vjencaju! Ako homoseksualci mogu placati isto porez kao i heteroseksualci, odnosno imati iste obaveze kao i hetero-gradjanke i gradjani, onda je samo demokratski da se homoseksualcima daju pored obaveza i njihova prava! Apsolutno je srednjovjekovno i nazadno uopce osporavati prava homoseksualnih osoba. A sto se Crkve tice, i one istocne kao i one zapadne, bi prvo trebali pomesti one zlocinacke hrpe smeca ispred svoje avlije prije nego ispuste avaz kritike prema bilo kome. Oni su nakon svoje historijske a nazalost i danasnje rabote posljednji koji nekome trebaju drzati predavanja o moralu!
(Lejla, 5. decembar 2008 11:36)
Preporučujem (+50)Ne preporučujem (-26)
Drzava to sam Ja, ne daju se popovi tek tako.
(e-krem, 5. decembar 2008 13:52)
Preporučujem (+25)Ne preporučujem (-11)
Nikada, ali nikada mi nije bilo jasno. Zasto i na osnovu cega bilo ko ima pravo da se interesuje a kamoli da iznosi stav o tome sta drugi ljudi rade u svojoj privatnosti i sa kim dele ljubav ili zakljucuju brakove. To se apsolutno nikoga ne tice (osim mozda poresko :-). Crkva se mesa jer kao po nekoj "svetoj" knjizi iz pustinje, (od ko zna gde i kada) pise Musko + Zensko i nikako drugacije. Ukoliko u ovom slucaju Sud podrzi crkvu, znaci da zvanicno iznosi stav da je protiv upraznjavanja bilo koje druge vere. A tek to mi je bolesno, s obzirom da su najveci Paganski narodi Evrope odjednom najvatreniji Hriscani Istoka, dokaz paradoxa. Nisam Gey i siguran sam u svoju Straight sexualnost, ali nemam strah od Gey populacije, to nije nikakva prelazna bolest! Ili si Straight ili nisi, i to je licno pravo svakog pojedinca prema njegovoj/njenoj prirodi! Zanima me koliko su sigurni u svoju sexualnost oni koji se tako vatreno bore protiv homoseksualaca. Hoce li praviti komisije koji ce da obilaze privatne domove da vide, kako to drugi rade? Cisto da se nekom ne dogodi greska, ili kakvo pomagalo.
(Mirok, 5. decembar 2008 17:43)
Preporučujem (+24)Ne preporučujem (-9)
Dakle hocemo da sve vishe ima ovako razmishljajucih i ponashajucih heteroseksualaca!