Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By saigo
Pošto sam nov na forumu predpostavljam da treba de se predstavim prvo.

Imam 18 godina, još sam u srednjoj školi i gej sam. Mislim da nije potrebno reći da nisam out...

Do sada znaju samo moja majka i moja sestra od tetke. Obe misle da je to neka faza i da je to zato što nisam nikada imao devojku.

Ali makar nisu napravile neku ogromnu dramu oko toga.

Što se tiče prijatelja, možda bih i reakao nekome, kad bih uopšte imao prijatelje. Ja sam prilično depresivan i usamljen. Ne znam koliko to što sam gej ima veze s tim, ali sigurno da utiče.

Živim u malom mestu u kome su svi homofobični, pa nešto i nemam želju da se družim s takvima. A kada naiđe neko ko nije ja sam previše socijalno retardiran da bih bilo šta uradio.

Ne pomaže ni to što sam prilično ružan.

Nekoliko puta sam hteo da se ubijem ali nikad nisam stvarno pokušao. Jer ako ne uspem da odem odavde jedino što me čeka je ružna debela devojka koju ću da oženim da bih zadovoljio roditelje i posao bez perspektive.

Pošto nisam dovoljno dobar u školi da bih upisao fakultet.

Mada mislim da slobodno možete da zanemarite sve što sam gore napisao jer mi sigurno samo treba veća doza Zolofta...
Korisnikov avatar
By dungoll
woow.

nije dovoljno dobar da upiše fakultet onaj koji neće da sedne i uči i da proba. to košta malo. par dana u mestu gde bi studirao, kao i par nedelja štrebanja.

što se tiče zolofta, proveri ti lepo čemu to služi ;) , tj. koja je terapija u pitanju, tj. kako se uzima da bi imao efekat, jer propratni efekti usled prevelikih doza mogu biti sjebani :

SIDE EFFECTS: Nausea, dry mouth, increased sweating, drowsiness, diarrhea, upset stomach, or trouble sleeping may occur. If any of these effects persist or worsen, notify your doctor or pharmacist promptly. Remember that your doctor has prescribed this medication because the benefit to you is greater than the risk of side effects. Many people using this medication do not have serious side effects. Tell your doctor immediately if any of these serious side effects occur: uncontrollable shaking (tremor), loss of appetite, unusual weight loss. Tell your doctor immediately if any of these unlikely but serious side effects occur: black stools, "coffee ground" vomit, decreased interest in sex, decrease in sexual ability (ejaculation delay), easy bruising/bleeding. Tell your doctor immediately if any of these highly unlikely but very serious side effects occur: unusual or rapid weight gain, unusual or severe mental/mood changes, seizures. Males - in the unlikely event you experience a painful or prolonged erection, seek immediate medical attention as this is considered a medical emergency. A very serious allergic reaction to this drug is unlikely, but seek immediate medical attention if it occurs. Symptoms of a serious allergic reaction may include: rash, itching, swelling, severe dizziness, trouble breathing. If you notice other effects not listed above, contact your doctor or pharmacist.

a i idi psihologu, iako je lokalni - ti ljudi su obično prijemčivi, čuvaju tajne i ne laju unaokolo.
By Paranoid Androgynoid
ovo je tema za kafic cini mi se, ne za coming out.. modovi ce srediti vec.

drugo, ako imas sam ovako lose misljenje o sebi: "nisam dovoljno dobar za fakultet, ruzan sam.. debela zena i posao.." :qqlele: normalno je da imas iskrivljenu percepciju o tome kakvo ce misljenje imati o tebi i neki potencijalni prijatelji, koje ocigledno ne stices upravo zbog tog i takvog samopercipiranja. :shrug:

zoloft?
to ti je neko prepisao ili sam na svoju ruku uzeo?
ako ti je neko prepisao, onda znaci da si pricao sa nekim strucnim.. a ako je to istina, onda treba i da ga zamenis, jer ocigledno nije uradio puno toga na tebi i za tebe (osim sto ti je dao neki Zoloft za sta zna i lekar opste prakse) ako jos uvek ovako mracnu sliku o sebi i svemu oko sebe imas. :(

ja se nadam da ces se izvuci iz tog mraka, mozda ti bas ovde neko pomogne i lepo je sto si dosao na forum.

Ps: ne veruj bas svemu sto se ovde pise i ne daj svemu znacaja onoliko koliko ti se mozda na trenutak ucini da treba, bice ti mnogo prijatniji boravak ovde ;)
By saigo
Idem kod psihologa.

Sto se tica fakulteta, najverovatnije cu naci nacin da studiram u inostranstvu. Osecam da ne mogu da zivim ovde.
Korisnikov avatar
By dungoll
ako ćeš naći način da studiraš u inostranstvu, daj se usmeri na to, radi na sebi, bavi se nečim, čitaj, trči, vozi bajk, bavi se nečim što ne zahteva nekoga da bi se time bavio, samo skreni misli sa tako low level mišljenja o sebi.
zdravije je. :chestram:
Korisnikov avatar
By Schveca
Originally posted by saigo
Idem kod psihologa.

Sto se tica fakulteta, najverovatnije cu naci nacin da studiram u inostranstvu. Osecam da ne mogu da zivim ovde.
Ovaj post me je obradovao...

Pokushaj da gledash na stvari ovako...
To shto ti ne zelish da imash zenu, nikakvu, debelu ili zgodnu, to je apsolutno tvoja stvar i tvoje pravo.
To shto te ljudi u tvom mestu ne razumeju, to je njihov problem, ne tvoj.
Imash 18 godina, toliko stvari je pred tobom... mozesh da se preselish, da odesh da studirash negde shto dalje od mesta gde te niko ne shvata. Tek si pocheo da zivish, tako da to shto nemash prijatelje nije kraj sveta... imash josh bar 50 godina vremena da ih steknesh, izgubish pa opet steknesh... jbg c' est la vie...
Chuj njega ruzan? pa mislim, svi smo ruzni... svi bismo hteli da izgledamo bolje nego shto izgledamo... ali kad malo shire razmislish, shta je ustvari lepo? opet drushtvo i to malo mesto, smishlja i namece nam neke kriterijume za lepotu... nemoj da se opterecujesh time, to shto mislish da si ruzan, to je glupost... pogledaj Vudi Alena, JK, Macu... ni oni nisu lepi, ali to retko ko primecuje :)

i mislim zashto bi se ubio?
zato shto te ljudi ne razumeju? opet kazem, to je njihov problem ne tvoj...

ja predlazem da se ti ovde nama javljash najmanje jednom nedeljno... da znamo da si ziv, a i da bi video da ima ljudi koji te sigurnoo razumeju...

Pozz i nemoj da si na kraj srca... sve su to stvari koje se mogu srediti...
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Sport, teretana, novi hobiji, upoznaj ljude na net-a ako vec ne mozes u svom gradu, ostavi lekove.
By saigo
Pa jesam poceo da idem u teretanu skoro, i onako OK je za sad.

Sto se tice lekova moj psiholog ih je prepisao. Zoloft 50mg dnevno, i mislim da se osecam malo bolje zbog njih.

Doduse ponekad se osecam suicidalno. To nije nesto sto u sustini moze da se kontrolise. Mogu da imam odlican dan i da mi bude super a onda uvece hocu da se ubijem.

Sto se tice toga kako izgledam, mozda je najbolje da vidite sami... http://www.myspace.com/stupidusername66
By polarlicht4.1
A ni mesto u kome živiš nije na kraju sveta. Kao što neko reče iznad, uvek je tu net pa kreneš polako sa networkingom i - hopla - eto drugara. :yes:
Korisnikov avatar
By ::fy::
@ saigo

Iz tvog uvodnog posta potpuno mi je jasno kako se osećaš i kako razmišljaš jer sam prošao kroz isto to što ti sada prolaziš (i još uvek se taj proces kod mene nije završio iako imam 25 godina)...

Kada sam prvi put primetio da samnom "nešto nije uredu" (odnosno da sam drugačiji od svojih vršnjaka jer me privlače drugi dečaci), gotovo od tog trenutka je počela moja borba sa samim sobom i sa osećanjem krivice, nerazumevanja, neshvatanja...jednom rečju - počeli su patnja i bol!

Takođe sam poput tebe smišljao razne planove poput onog - "ma šta ima veze, oženiću se bilo kojom devojkom, imaću decu i u deci ću pronaći sreću i zadovoljstvo", pa onda "upisaću fakultet u drugom gradu (iako živim u Beogradu pa je bilo teško objasniti roditeljima zašto bih studirao u nekom manjem mestu), samo da bih pobegao što dalje od svoje sredine". Tek kasnije shvatiš da u stvari sve vreme pokušavaš da pobegneš od samog sebe, a to nikada neće biti moguće.

Moraš naučiti da sebe više ceniš i to je veoma lako reći ali jako teško ostvariti. Na žalost, iz mog iskustva tako nešto nije moguće ostvariti bez podrške nekog stručnijeg lica - psihologa i psihijatra. Dugo sam bio "zaključan" u toj čauri beznađa, anksioznosti, depresije...Tek nedavno sam se odlučio da potražim pomoć psihijatra, a sada shvatam da je to trebalo da uradim još sa 18 godina. No, bez obzira što sam tek sada odlučio da je vre,e za strčnu pomoć, i ranije sam ipak uspevao da izgradim nekakve mehanizme odbrane od okruženja, roditelja, (ne)prijatelja i ostalih. To mi je uspevalo uz ogromne napore, uz odricanje od nekih stvari koje su sasvim uobičajene za vršnjake, ali uz pronalaženje zadovoljstva u nekim drugim stvarima. Moj ti je savet da i ti počneš da gradiš neke svoje mehanizme odbrane, kod mene su na primer to bile studije (pronašao sam zadovoljstvo u studiranju, a sada u nauci, i počeo tome da se sve više posvećujem). To kod tebe dakle ne mora biti fakultet...pronađi nešto što te interesuje i počni da radiš na tome, veruj mi bićeš makar malo zadovoljniji i srećniji...

I na kraju, shvatam i tvoja razmišljanja o samoubistvu. Hiljadu puta sam pomislio na isto, ali sam (na sreću) bio iskuviše slab da to i učinim. Počni da razmišljaš tako da ne postoji niti jedan razlog za tvoj nestanak sa planete, počni da razmišljaš na takav način da bi svojim samoubistvom samo uradio ono što tvoja sredina i očekuje da uradiš (naravno, ne mislim bukvalno). A zašto bi im pružio to zadovoljstvo? Zašto bi "oni" pobedili?

Iskreno ti preporučujem da potražiš pomoć psihologa. Znam da je to teško, znam da imaš strahove od reakcije psihologa (imao sam ih i ja pa sam zato čekao do 25 godine), ali neće se desiti ništa strašno ako se obratiš nekome stručnom za pomoć, neće te psiholog ismevati ili vređati. Možeš čak da odeš i u neki veći grad kod psihologa, ne mora to dakle biti u mesti gde živiš (ako imaš strahove da će celo mesto saznati za tebe). Kako god, učini prvi korak i otiđi, nećeš se pokajati na dugi rok.

I zaboga, nemoj razmišljati o ženidbi jer je to najgora stvar koju sebi (a i drugima - budućoj ženi i deci) možeš da uradiš! OD SEBE NE MOŽEŠ POBEĆI i nikakva ženidba ili bežanje neće promeniti to što jesi!
Korisnikov avatar
By IceBerg
MALI... MISLIM DA TEBI TREBA SAMO MALO VISE SAMOPOUZDANJA I NISHTA DRUGO!!!

ostali problemi ne postoje...
Korisnikov avatar
By Rei
Izgledash sasvim ok, bolje nego neki na ovom forumu a koji prolaze kao macani. :mirnatetko:

Nemoj se uvrediti, sve su to tipichni problemi, ima nas mnogo koji kroz to prolazimo, i sve se to da lako reshiti. Mozhda uz pomoc malo vece doze zolofta, 50mg je bash onako minimalna doza. :) Bitno je da ti sam sebi ne pripisujesh nepostojece probleme (ruzhan sam) i ne preuvelichavash. Znam da je lako reci, ali jbg, mora se reci.

:kiss:
Korisnikov avatar
By IceBerg
Originally posted by REI
Izgledash sasvim ok, bolje nego neki na ovom forumu a koji prolaze kao macani. :mirnatetko:

savrsheno tachno!!! kad upozna par likova koji za sebe govore da su... EXTRA, WAUW... SEX SIMBOLI... ima da kaze sebi JA SAM APOLON :chilling:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Što se tiče prijatelja, možda bih i reakao nekome, kad bih uopšte imao prijatelje. Ja sam prilično depresivan i usamljen. Ne znam koliko to što sam gej ima veze s tim, ali sigurno da utiče.
Joj, izvini, ali ovo je vrhunac samosazaljenja i patetike.
Kako je moguce da jedan zdrav, prav i jedar ( dobro, pomalo depresivan ) momak od 18 godina nema prijatelje ?
I gori od tebe ih imaju, pa ih sigurno imas i ti. Ako nista drugo, imas drugare iz skole. Ides jos u skolu, zar ne ?
Mozda ti oni vise ne odgovaraju ? Nista zato, na pragu ste rastanka, ceka te ili fakultet, ili zaposlenje, dakle totalna promena zivotnog stila, pa ces sigurno naci adekvatnije drustvo.
Ne pomaže ni to što sam prilično ružan.
Ova tvrdnja je takodje deo tvog trenutnog samosazaljivog stanja.
Mozda nisi ekstra lepotan, ali si daleko od ruznog momka.
Da ti kaze nesto teta Daca :
Poznajem neke zene koje su i silikon stavile u usta i u sise, zatezale kozu, sekle nos i po nekim merilima postale lepe, ali one i dalje smatraju da su ruzne. Nezadovoljne su i dalje. Sve dolazi iz glave. Ako sam sebi kazes da si lep, bices lep.
Nekoliko puta sam hteo da se ubijem ali nikad nisam stvarno pokušao. Jer ako ne uspem da odem odavde jedino što me čeka je ružna debela devojka koju ću da oženim da bih zadovoljio roditelje i posao bez perspektive.
A zasto bi ozenio ruznu, debelu devojku ? I zasto mislis da je ruzna ? Samo zato sto je debela ? Gluposti. Ima punackih devojaka koje su bas lepe.
Sto se " posla bez perspektive " tice, da ti kazem ja jednu stvar :
Svaki posten posao je za respekt . Retko ko u danasnje vreme moze da racuna da ce se od posla koji radi obogatiti,ako na tu vrstu perspektive mislis.
Pa toliki svet radi od 7 do 3 po kancelarijama za platu i topli obrok, ali se zato okrece malim stvarima i u njima nalazi zadovoljstvo.
I nemoj vise razmisljati o samoubistvu, jer ces jednog dana svakako umreti, kao i svi ostali ljudi, pa sto bi sebi samoubistvom uskracivao sansu da dozivis lepe trenutke u zivotu ? Mozda dobijes na lotou sedmicu jednog dana, pa ispunis sebi svaku zelju. :eureka:
Pošto nisam dovoljno dobar u školi da bih upisao fakultet.
Ajoj, pa i bez fakulteta se moze dobro ziveti. Te jos kako.
Jedan moj rodjak je citav eksport - import biznis napravio, imperiju je bre stvorio, cak je postao i donator opstine u kojoj zivi, iako ima zavrsenu samo osnovnu skolu.
Korisnikov avatar
By dungoll
ok, da sad ja budem the evil one :)

ti si atenšn hor.

sakupi se.

usredotoči se na te studije.

i ne kukaj.

budi malo prizemniji.

velike želje - teži pad.

uzmi sve što želiš a da ti se pruži.

polako.

smišljeno.

:) :hvala:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by dungoll
Kako da se usresredi na studije, kad vidis da kaze da je los djak.
Ako i bude konkurisao na nekom fakultetu, sigurno ce zbog loseg proseka pasti na samofinansiranje.
Znas li ti koliko kosta skolarina danas ?
Korisnikov avatar
By dungoll
Originally posted by Daliborka
Kako da se usresredi na studije, kad vidis da kaze da je los djak.
Ako i bude konkurisao na nekom fakultetu, sigurno ce zbog loseg proseka pasti na samofinansiranje.
Znas li ti koliko kosta skolarina danas ?
teta daco, čitaš li ti samo ili misliš da svi jedva čekaju da čitaju tebe ? :)

reče dete da ima šanse za studije u inostranstvu, onda neka se usredotoči.

aman :D
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Clockwork Orange
Ma, treba mu dechko.. Ljuu-baav, ljuu-baav ! !
Pa i to.
Ovako se ponasa kao ona neutesna i agresivna zecica iz Duska Dugouska, ako se secate tog crtanog filma.
:zeka:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ma, sad ce dobiti par u2u porukica od raznih forumasa, koji ce ga muvati, i da vidis kad pocne da juri zvezdice :giggle:
Korisnikov avatar
By Daliborka
reče dete da ima šanse za studije u inostranstvu, onda neka se usredotoči.
aman :D
Priznajem da mi je taj deo promakao.
:blush:
Ali da ti kazem nesto :
Ako ostane tako negativan i mracan, moze da ode i na Mars ili Jupiter, nista mu ne vredi.
Ovu provokaciju ne bih komentarisala.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by ns.happy
ma, sad ce dobiti par u2u porukica od raznih forumasa, koji ce ga muvati, i da vidis kad pocne da juri zvezdice :giggle:
Pod uslovom da ikada vise dodje na Forum.
Bilo je vec takvih primera da novajlije dodju, iznesu svoju muku, istresu zhuch i zatraze utehu i savet, pa se vise nikada i ne vrate, dok se u medjuvremenu korisnici upljuvase deleci savete na po 3 - 4 strane.
:njuska:
Korisnikov avatar
By Nocturnal
Ja mislim da je kod tebe pre svega prisutan problem osecaja izdvojenosti i neuklopljenosti.
Mislim, kapiram ja to u potpunosti. Sredina u kojoj zivis te non-stop truje negativnim predrasudama i stereotipima o gay populaciji i to cini da se osecas lose. Ne pricaju oni direktno o tebi (vecina i ne zna da si gay koliko sam shvatio), vec o gay populaciji generalno, ali to te ne sprecava da se lose osecas zbog tih prica, zar ne? I osoba koja je najsigurnija u sebe izgubila bi samopouzdanje kada bi od sredine stalno dobijala negativan povratni odgovor... I onda dodju ti trenuci krize, loseg osecanja u vezi sa samim sobom, pomisao o samoubistvu...
S druge strane nema nikoga da ti prica o tome kakva je situacija ustvari... Naravno, ima u LGBT populaciji dosta toga loseg, losih ljudi i pojava, ali ima i mnogo lepih trenutaka i dogadjaja... Pod hitno ti treba neko sa kim bi mogao da pricas, neko ko bi ti pricao o drugoj strani medalje... Ne znam kako stojis sa samoprihvatanjem, ako nisi jos sasvim rascistio sam sa sobom neke stvari mozda je i najbolje da za pocetak komuniciras sa osobma preko neta, pa posle, kako se situacija bude razvijala i kako se ti budes osecao polako napreduj... Polako, ima se vremena imas tek 18 :wink: .
Ja bih ti ovde ukazao na 2 po meni jako bitna momenta koja mi govore da ti zelis i da si poceo da se boris protiv svojih demona i koji su mi stoga krajnje pozitivni:
1) Ides kod psihijatra/psihologa, zelja za borbom :up:
2) Pojavio si se ovde, zelja za komunikacijom. Forum moze da bude jako dobro mesto gde mozes da se informises i komuniciras sa ljudima koji su ti slicni. Iz licnog iskustva znam koliko to moze da pomogne, secam se perioda kada ja nisam poznavao nijednu LGBT osobu i kako sam se tada osecao.
Takodje, hteo bih da te ohrabrim sledecim cinjenicama:
1) Ja stvarno ne znam ko te je ubedio da lose izgledas, presladak si :yes:
2) Posto si rekao da imas 18 godina to znaci da je fakultet blizu i da mozes da odes i studiras u nekom drugom gradu
Uhhh, mnogo pricam :) ...
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By dungoll
Ovu provokaciju ne bih komentarisala.
[/quote]

zato i jeste provokacija da se ne komentariše :D
By saigo
Sto se tice samoprihvatanja, to je u redu. Mislim, ja znam da ne mogu da postanem straight ma koliko to zeleo, a u stvari i ne zelim jer volim muskarce :)

Moj psiholog mi je generalno rekao iste stvari kao i Nocturnal. Ali ja takodje imam problema i sa komunikacijom sa ljudima jer sam introvertan.

Nekako mi je lakse da komuniciram sa ljudima preko interneta (Livejournal, Myspace i sl) nego u realnom svetu.

Btw, drago mi sto ste opet primate nove clanove na forum, prosli put kada sam probao da se registrujem , registracija je bila zatvorena...
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ma i ti psiholozi... :odbij:
Ja isla kod neuropsihijatra nedavno u drzavni dom zdravlja da se pozalim na svoju muku, a on mi trazio da stojim na jednoj, pa na drugoj nozi, pogledao mi zenice, prepisao mi bromazepan i otpustio me kao normalnu, samo malo nervoznu zenu. Pregled nije trajao ni 10 minuta. :mad:
:pljuje:
Kamo lezanje na sofi ? Kamo ispitivanje o detinjstvu i traumama ?
To valjda moze samo kod privatnika i to za debele pare.
Korisnikov avatar
By IceBerg
ma meni je to sa psihijatrima njesra... svaka chast svakome... ali ljudima treba prijatelja... neko koga oseca bliskim... sa njime d apricha da komunicira... da deli muku i srecu... posle razgovora sa psihijatrima osecanje je trenutachno, jer si se isprichao sa nekim... drzi te par dana... i ne moze ti niko pomoci ako sam sebi ne pomazesh... a terapiju da ne komentarishem... samo prividno olakshanje i moguci rizik od ovisnosti!!!

malisha... lepo ti u kadu, pod tush... pa se skockaj i u grad!!! ako ne mozehs u svome gradu da shmekash nadji izgovor i begaj gde mozesh makar na par sati...
Korisnikov avatar
By Nocturnal
IceBerg
ma meni je to sa psihijatrima njesra... svaka chast svakome... ali ljudima treba prijatelja... neko koga oseca bliskim... sa njime d apricha da komunicira... da deli muku i srecu... posle razgovora sa psihijatrima osecanje je trenutachno, jer si se isprichao sa nekim... drzi te par dana... i ne moze ti niko pomoci ako sam sebi ne pomazesh... a terapiju da ne komentarishem... samo prividno olakshanje i moguci rizik od ovisnosti!!!
Ako vec ne znas o cemu pricas onda se trudi da se uzdrzis komentara i ne izbacuj svoje predrasude koje nisu iskustveno zasnovane. Jedina 2 dela posta sa kojima se slazem je to da ljudima treba neko za komunikaciju (pa makar to bio i psihijatar) i ovaj podebljani deo. Ici kod psihijatra je jedan od nacina da se pomogne samom sebi... Nemaju svi ljudi srecu da im je u svakom trenutku jasno kako i sta treba da urade. U tim trenucima nesigurnosti i ranjivosti treba pribeci svim raspolozivim sredstvima koja mogu da pomognu, pa sto da ne i psihijatru...
:sesir:
NOX
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!