Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Simor
"Art saved me; it got me through my depression and self-loathing, back to a place of innocence", kaže Jeanette Winterson.

Ukoliko niste jedan od onih malobrojnih srećnika koji nisu osetili patnju u životu, da li vas je u trenucima patnje, umetnost "dizala", odnosila na mesta nevinosti i spašavala?

:sesir:

hmmm..u trenucima patnje...samo mi je omogucila siru perspektivu, eventualno..

..ako nije u pitanju uzivanje u patnji, sto je neretko slucaj.

..

Volim da izbacim svoju patnju na papir...vise nego na platno, neposrednije je..

To su brzi, zustri pokreti, jaki, teski.. i kada pogledam crtez, da, lepse mi je, ali samo zato sto je patnja dobila oblik..

..

Inace, moje emocije se uvek stvaraju iznutra, nikada od spolja..

Ne, umetnost me ne vadi iz patnje.

..

Umetnost mi pomaze da shvatim da patnja nije toliko losa stvar.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
muzika me spasava. ima albuma koji me "srede" kao da sam uzeo svoj shot.

na "mesta nevinosti" me je odnosila poezija, ali to nije spasenje nego malo-malo pa prokletstvo, ako cemo ruku na srce.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Ne nije :zeka: :vegi:
Mama nam kaže, blagovam se pa imate art. I tako je, Bogu fala :hiphip: :chilling: :bubblegum: :spliff:
Korisnikov avatar
By Hton
Dize me i drzi me, ali me ponekad i spusti, ako se sa delom poistovetim i onda me ono jos dodatno opija i potpiruje trenutnu emociju...ali opet ni to nije toliko lose, zato sto ako je dovoljno jako, vodi (barem u mom slucaju) u plac i na kraju katarzu...mada i ona nije uvek dobra-nekada je vidim kao prociscenje, ali nekada i samo kao prazninu, koja nije ni malo prijatna.
Korisnikov avatar
By maka
cesto ljudi komentarisu kako nije ni cudo sto sam ponekad depresivna kad slusam TU muziku. a ja ne mogu da im objasnim da osecam da bih umrla da mi nema TE muzike. :peva:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nocas nisam mogla da zaspim i napisala sam katku pricu. A to je samo vid ispomoci.

Evo price:

БУЂЕЊЕ или АЛЕГОРИЈА

Младић је сневао насред неке шуме, на једној обали потока таман свежој. Спокојном лицу умиљавала се Зора. А само капиросе стварно дотицаху његов образ наспрам неоzлеђеног Сна.
Сан се пропе и замами младића. Једна кап росе са његовог носа паде у поток у часу кад се прену и када једно журно стопало загази у воду која га попрска по лицу. Полуснено видело младићевог ока виде тек девојку значајног хода у прозирности драгоцених тренутака уочи сванућа.
Младић скочи на ноге и крену за њом.
Крај потока починуше Зора и Сан.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Simor
"Art saved me; it got me through my depression and self-loathing, back to a place of innocence", kaže Jeanette Winterson.

Ukoliko niste jedan od onih malobrojnih srećnika koji nisu osetili patnju u životu, da li vas je u trenucima patnje, umetnost "dizala", odnosila na mesta nevinosti i spašavala?

:sesir:
Ja sam u nekom periodu depresije mnogo vise stvarala, na par planova, dosta sam crtala, slikala tu i tamo, pravila razne stvari, radila stosta na kompu, crtala i neke mini stripove i pravila muziku. Mislim, valjda mi je bilo potrebno da nekako ispoljim neke stvari koje nisam ni mogla da definisem ni izrazim recima. prosto kao ventil za neki naboj koji nije mogao drugacije da izadje iz mene.
O da i prijao mi je takav neki imput takodje.
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by B.U.
Originally posted by Morgan Le Faye
Morgan pishe jedino kada je u nekom bedaku.
UPRAVO!

Ja ne mogu da pisem kada sam srecan...
A cak i kada jesam dobro, moram sebe da dovedem u neko down stanje da bih napisao ono sto mi se danima/nedeljama skupljalo kao inspiracija...

A, opet, posle takvog izliva emocija...dolazi kao neka katarza ( ne potpuna, naravno) jer se osecam bolje...a i osecam se zadovoljno zbog pesme koju napisao
A sa druge strane, za slikanje/crtanje
moram da budem u super raspolozenju
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Orlando the Lady

Nocas nisam mogla da zaspim i napisala sam katku pricu. A to je samo vid ispomoci.

Evo price:

БУЂЕЊЕ или АЛЕГОРИЈА

Младић је сневао насред неке шуме, на једној обали потока таман свежој. Спокојном лицу умиљавала се Зора. А само капиросе стварно дотицаху његов образ наспрам неоzлеђеног Сна.
Сан се пропе и замами младића. Једна кап росе са његовог носа паде у поток у часу кад се прену и када једно журно стопало загази у воду која га попрска по лицу. Полуснено видело младићевог ока виде тек девојку значајног хода у прозирности драгоцених тренутака уочи сванућа.
Младић скочи на ноге и крену за њом.
Крај потока починуше Зора и Сан.
:love:
Korisnikov avatar
By antibiotic
JEdino umetnost moze da me spase, i umetnost je jedina stvar u zivotu kojom ima smisla baviti se.
Korisnikov avatar
By Mage
Sviđa mi se šta je svejedno napisao...

Ranije sam često crtao, ali sam vremenom to zapostavio. Pomalo mi je krivo zbog toga, ali u poslednje vreme jednostavno ne dobijam nikakve umetničke inspiracije... a siliti sebe na umetnost je bezveze.

No da odgovorim na temu, mislim da me umetnost ne "spašava", ali mi razvija maštu, a mašta je kurva koja te nekad spašava, a nekad tera u propast.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!