Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Val
"Hvatate" li sebe u besmislju?

Chitajucji postove ovog i drugih foruma, primetih da se chesto koristi :

No, medjutim...
Najoptimalnije...
Chak shtavishe...
Ja lichno mislim...

:zvezdice:

A vala, i meni se ponekad omaklo POneko besmisleno "lichno mishljenje".
:uplasen: :uplasen:

Ujedno htedoh da PRIupitam...razmishljate li o tome shta cjete napisati il´ s neba pa u rebra?
Korisnikov avatar
By jenny
ma razmisljam,ali to cak stavise mi se staaaalno omacinje!
Korisnikov avatar
By Modesty
?...ne vidim u tim uzrećicama ništa loše,one često služe kao nešto vrlo korisno i daje nam prostor da osmislimo nešto pametnije što bi htjeli reći.
Korisnikov avatar
By Val
Modesty, nisam rekla da je loshe u smislu "sad cje svi pocrkamo, jer je koristila/o i gomilala/o sasvim nepotrebne istoznachne rechi". Ali, ... :giggle:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
s' neba pa u rebra sto se tice sadrzaja

a sto se tice forme - trudim se da postujem gramaticka pravila
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Val
Modesty, nisam rekla da je loshe u smislu "sad cje svi pocrkamo, jer je koristila/o i gomilala/o sasvim nepotrebne istoznachne rechi". Ali, ... :giggle:
pa istina je da postoje osobe koje više koriste poštapalice ili slične izraze i frazice jer nemaju šta reći...ali u normalnoj mjeri,sasvim su OK.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by KissQueen
s' neba pa u rebra sto se tice sadrzaja

a sto se tice forme - trudim se da postujem gramaticka pravila

:up: Takodje. Mislim...trudim se. Samo ne znam da l´ mi uvek uspe. :giggle: O sadrzhaju ne razmishljam. Ne unapred. :uplasen:
Korisnikov avatar
By Val
Modesty:

Originally posted by Val

Najoptimalnije...Ako je neshto optimalno, kako mozhe da bude JOSH optimalnije?

Ja lichno mislim...Ako sam JA onda sam i LICHNO, ne?

Ovo kao mali hint.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by Val
Modesty:

Originally posted by Val

Najoptimalnije...Ako je neshto optimalno, kako mozhe da bude JOSH optimalnije?

Ja lichno mislim...Ako sam JA onda sam i LICHNO, ne?

Ovo kao mali hint.
zašto si onda navodila ono :No međutim....a najoptimalnije kao i velika kućerina je nešto sasvim drugo i o tome se nema što reći.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ne razmisljam.
Nisam ni lektorka, a ni profesorka Srpskog jezika, pa da bih se sad opterecivala
tim stvarima.
Korisnikov avatar
By Val
Jer i no i medjutim nose ISTO znachenje!
Korisnikov avatar
By Modesty
Ja nikad nikome nisam minirala tremu val,niti to kad želim činiti,trudim se pridržavati teme ali ali ako neko skrene sa nje iz osobne netrepeljivosti,ja samo reagiram.
Upotreba pleonazama nam se svima manje više omakne,istina živa bez obzira na stupanj obrazovanosti,po meni se to obično dešava kad baš,baš želimo naglasiti nešto i pri tom ne razmislimo i neispravnosti istog.
mala kućica i sl...ali osobe nemožemo odmah kvalificirati kao nepismene samo zbog toga.
pa pogledajte samo recepte od ljekara,uputnice....čitajući njih,po tome bi došli do zaključka da imaju samo 4 razreda os. škole.
Korisnikov avatar
By Val
Objasnih ti relaciju "no-medjutim". :jazzva:
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
Meni lichno ne smetaju pleonazimi. Ali mi smeta kad neko mesha JER i JE L'.
Korisnikov avatar
By Delete
Da se ja vratim na temu...
Vrlo nesvesno, tezeci da pojacam efekat izrecenog (ili napisanog), koristim pleonazme, ali se i ne trudim da ih izbacim iz upotrebe, kao sto bih se npr. trudila da poradim na pismenosti da sam na mestu nekih forumasa za koje cak ne mogu da odgonetnem ni koji jezik upotrebljavaju.

A na teme odgovaram nakon sto iscitam sve postove, ili ako ih ima mnogo, bar one koje su napisali odredjeni forumasi, pa bez razmisljanja odgovorim. Nekad impulsivno do te mere da "zaradim" opomenu, ali avaj...
Korisnikov avatar
By m..
Ne znam koliko mi se omakne ili ne, nisam se uhvatila. Nekad ga koristim ciljano da podvucem nesto.
U sustini, kada piskaram po forumu i ne obracam nesto preterano paznju na stil, pravopis i ostalo, jer me zamara, osim u onoj meri koja je nuzna da moji postovi budu citljivi i razumljivi.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Delete
Ana teme odgovaram nakon sto iscitam sve postove, ili ako ih ima mnogo, bar one koje su napisali odredjeni forumasi, pa bez razmisljanja odgovorim. Nekad impulsivno do te mere da "zaradim" opomenu, ali avaj...

Ja recimo citam do prvog posta koji pozelim da citiram, pa odmah odgovorim na njega, pa posle cesto shvatim da je neko vec odgovorio, cesto sazetije i jezgrovitrije od mene. Al jebiga.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by m..
Ne znam koliko mi se omakne ili ne, nisam se uhvatila. Nekad ga koristim ciljano da podvucem nesto.
U sustini, kada piskaram po forumu i ne obracam nesto preterano paznju na stil, pravopis i ostalo, jer me zamara, osim u onoj meri koja je nuzna da moji postovi budu citljivi i razumljivi.

takođe....ovdje so radi zabave,barem ja....greške se omaknu i ljudski je griješiti ...jednostavno me mrzi pregledat svaku napisanu riječ i ako smo iole normalni a napisano se razumije,čemo toliko maltretiranje i držanje prodika onima kojima se greške omaknu,ma sve i da su nedovoljno pimeni,ovdje nismo na testiranju.
Mislim da oni koji konstantno zbog sl. grešaka kriticiziraju druge,imaju neki problem ili nešto žele dokazati....nisko,vrlo nikso.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Clockwork Orange
Jao da, a cesto se cuje, narocito na tv-u.

Mene jos vise izludjuje 'mi bih', 'on bih'.

A najvise 'meseca aprila' - mhm da, dana utorka, knjige Bukvara i osobe Val...
Korisnikov avatar
By Modesty
Mi bih,oni bih.....to je već katastrufa
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Modesty
Originally posted by m..

takođe....ovdje so radi zabave,barem ja....greške se omaknu i ljudski je griješiti ...jednostavno me mrzi pregledat svaku napisanu riječ i ako smo iole normalni a napisano se razumije,čemo toliko maltretiranje i držanje prodika onima kojima se greške omaknu,ma sve i da su nedovoljno pimeni,ovdje nismo na testiranju.
Mislim da oni koji konstantno zbog sl. grešaka kriticiziraju druge,imaju neki problem ili nešto žele dokazati....nisko,vrlo nikso.
Ne, ja ovde ne pricam bas i tome da mi se omakne, pre mi se omaknu permutovana slova ili lose kliknuti shift, ovde govorim o tome da se ciljano ne bavim imenima institucija i ostalog, pravilnim citiranjem i slicnim sto zahteva maltretman oko velikih slova i kojekakvih interpunkcijskih znakova koje me mrzi da trazim po tastaturi (pogotovu ako je tastatura yu, a znakovi nisu na mestu na kom su obelezeni). Stavljam veliko slovo na pocetak recenice, vise da obelezim pauzu, ali necu pisati posle neka licna imena i slicno velikim slovom, jer ljudi ionako znaju o cemu pricam.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by RuznaGlupaZla...
a zasto je bitno da li neko upotrebi pleonazam ili ne?

O bitnosti niko nije govorio. :) Govorimo o tome da li ih koristite i da li vam zapnu za oko ako ih neko drugi "butne"? Takodje o tome koliko razmishljate o onome shto cjete napisati i da li uopshte. :)
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Modesty
Mi bih,oni bih.....to je već katastrufa

:smeh:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Originally posted by Clockwork Orange
Jao da, a cesto se cuje, narocito na tv-u.

Mene jos vise izludjuje 'mi bih', 'on bih'.

A najvise 'meseca aprila' - mhm da, dana utorka, knjige Bukvara i osobe Val...
Stvar koju primetim uvek je "jer" "je'L" i "nemoze" neznam" zajedno.

Od toga se jezim. To je najosnovIja pismenost. Sve ostalo, BozE moj, jel.

/a i sama namerno i nenamerno gresim kada kuckam na forumu, ali verujem da se moje namerne greske izvaljuju :smirk: /
Korisnikov avatar
By Khons
gresim, naravno, ali gledam da postujem pravila. svakom se otme. mozda ne bih toliko razmisljala o tome, kad se na forumu ne bi nalazile osobe koje udju u temu samo da bi jurili neciji pravopis i odgovarali na to a ne na temu.
Korisnikov avatar
By m..
najosnovIja? lol.
Ne vidis gresku dge je i kod koga je ne ocekujes. ja redovno ukucam 'rakoja' umesto 'rakija', ama bas svaki put, ne znam ni sama zasto, ali sam toga svesna pa popravim domah. Lol.

Ali ima tu ljudi koji toliko ne koriste nikakva pravopisna pravila da im svaki 4, post bude bar dvosmislen, ako ne i besmislen. Moras da ulazes dodatnu energiju da uopste rastumacis sta je pisac hteo kasti.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Khons
gresim, naravno, ali gledam da postujem pravila. svakom se otme. mozda ne bih toliko razmisljala o tome, kad se na forumu ne bi nalazile osobe koje udju u temu samo da bi jurili neciji pravopis i odgovarali na to a ne na temu.
meni se to mozda desilo jednom, i izignorisala sam.

gore mi je daleko, kad mi izmakazare post, povade sve zivo iz kontexta, daju mu novi smisao i onda se raspravljaju sa onime sto su ucitali u te fragmente iscupane iz kontexta. e to je da te zaboli glava. imas dve slozene recenice u postu, a dole se nadje 8 citata sa kojima se neko raspravlja.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ali jasno je da je rakoja tajpo, a da je nemoze i neznam osNovNost, hm?

Meni ide na qrac kad krene da se cepidlaci kao sto je rekla Khnos, i ne idem ne kenjam okolo forumasima, to mi je skroz lejm. Ali jebem mu lebac, primetim to neznam i nemoze, uvek, pa da me ebes :shrug:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
Originally posted by Khons
meni se to mozda desilo jednom, i izignorisala sam.

gore mi je daleko, kad mi izmakazare post, povade sve zivo iz kontexta, daju mu novi smisao i onda se raspravljaju sa onime sto su ucitali u te fragmente iscupane iz kontexta. e to je da te zaboli glava. imas dve slozene recenice u postu, a dole se nadje 8 citata sa kojima se neko raspravlja.
:up: :smeh:

Mene to poceti na multipl personaliti disorder :smeh:

-mgkmgkmkhmklghmklmg-

odgovor:

mkgjnjknjknjknjjsnnsm!!#@$%^&&dkkkkkkkkngjd
jfkdnkjnjknkjnkjnkjnkjnkjnjknkjnkjnkjnkjnkjnkjnkjnkjnkjn
njknkjnjknkjnkjnkjnkjnkjnjknkjnkjnkjnkjnkjnkjnkjnkjn
..................................................................................
.,...............................................................................

-jdkfi????-

mkdlmlkmgklmklfmklmkhlmklmhlkmklmhlkmklh
..................................................................................................
.......................................................................................

etc etc etc!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!