Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Saopstavanje HIV statusa partneru!

ДА, обавезно их свом партнеру рекао да имам хив
26
90%
НЕ, прећутао бих , ако је секс са кондомом у питању и трудио бих се да га максимално заштитим
3
10%
Да ли сматрате да сваки човек који је хив позитиван има обавезу да свом партнеру саопшти свој хив статус !?

Шта би ви радили ?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
JOj Boze.. Kakva tema.. Jeza..
Naravno da ima obavezu.
Ipak, HIV nije grip, pa da se ne kaze..
HIV menja choveku zivot iz korena, zauvek i nema nazad!
MOras biti mnogo zao, ogorchen i bez grama empatije da ne bi rekao drugom ljudskom bicu da ce posle sexa sa tobom dobti bolest od koje ce umreti.. JEZA me hvata od ove teme i razmisljanja o mogucnosti da se meni to dogodi.. auh..
Za to mogu SADA da potpishem da bih UVEK rekla osobi sa kojom planiram da imam nesto, i pre poljupca bih rekla, a o sexu da ne pricham.. IPak, toliko sjebati neku osobu, auh, NISTA nema opravdanja precutkivanju!
Korisnikov avatar
By BellyButton
I ja smatram da je moralna obaveza svakoga da saopshti svom partneru svoj HIV status... Glasao sam za opciju 1.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Zwezdicе, заборављаш једну врло битну чињеницу....

ово је Србија... ако кажеш једном потенцијалном партнеру да имаш хив, рачунај да ће 80 посто њих побећи главом без обзира због своје неукости и неупућености, од њих ће барем 30 посто да саопшти заједничким познаницима да сте џих плус, а они ће пренети даље и ту се ваш сексуални живот завршава....

па бре Звездице, то што ће неко имати секс са хив+ особом ,не значи да ће обавезно добити и и он хив....

зашто мислиш да је мање опасан онај који не зна свој хив статус и који нема шта ни да саопшти јер се није ни тестирао ?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by *STATUS*
зашто мислиш да је мање опасан онај који не зна свој хив статус и који нема шта ни да саопшти јер се није ни тестирао ?
Pa i ovo je za osudu... Treba se redovno testirati...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
U sluchaju da ta osoba postane hiv+ jer hiv+ osoba nije rekla njegov status, mislim ali nisam siguran da je moguce podneti tuzbu. Tada sve izlazi u javnost, tako da nece samo recimo gay svet saznati o tome, vec ce pola Srbije saznati.

Uostalom par ljudi je reklo na forumu da su hiv+ i koliko znam niko nije bezao od njih. Imaju seksualne odnose s partnerima koji znaju i to je to. Sasvim ok nastavak zivota.

Da sam hiv+ rekao bih partnerima, jer se grozim lazi i sakrivanja istina. Posebno zbog chinjenice shto kada sam u duzoj vezi, uz obostrano poverenje prestajemo da koristimo kondome.
By Ulix
Zwezdicе, заборављаш једну врло битну чињеницу....

ово је Србија... ако кажеш једном потенцијалном партнеру да имаш хив, рачунај да ће 80 посто њих побећи главом без обзира због своје неукости и неупућености, од њих ће барем 30 посто да саопшти заједничким познаницима да сте џих плус, а они ће пренети даље и ту се ваш сексуални живот завршава....
To sto neko nece da ima seks sa HIV+ osobom nema nikakve veze sa diskriminacijom (koja je itekako prisutna i protiv koje se moramo boriti), jos manje sa neupucenoscu, vec ima sa zdravim razumom. Ja prvi ne bih rizikovao svoje zdravlje zbog seksa. Svasta.

I usput budi receno, ako bi na taj nacin zarazio nekog HIV-om, to bi se racunalo kao krivicno delo. Tek da znas. Moze da te tuzi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ne samo da bih rekao partneru, vec taj podatak ne bih uopste krio ni od koga. Prihvatio bih situaciju takva kakva je i saziveo bih se sa njom.

Redovno se testiram, to mi je vec uslo u naviku i gledam uvek da izbegavam rizicno ponasanje, jer dobiti HIV je luksuz koji kod nas retko ko sebi moze da dozvoli.
To je bolest koja se kod nas ne postuje.
Zbog toga najvise i zazirem od HIV-a i redovno radim antihiv testove.
Korisnikov avatar
By Delete
Samo je tacke gledista, obaveza hiv+ osobe je da partneru saopsti tu informaciju.

Naravno, ako je nekom vazniji sex od toga da nekom drugom prenese infekciju (pa cak i nenamerno) onda je to vec neka druga prica, i to ona prica koji Status navodi. Da sam na mestu hiv+ osobe ne bih ni sex ocekivala od osobe koja ne moze da se nosi sa mojim problemima. Poznajem osobe koje se odlicno nose sa aidsom koji ima njihov partner i koje nisu pobegle od njih cim su saznale za to. Jer, zaboga, te osobe nisu ni usle u tu vezu samo zbog sexa.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Поставља је једно врло једноставно питање на које желим да ми одговорите сви који сте рекли да партнер мора да саопшсти свој хив статус

Шта је са онима којима не челу не пише да ли имају или немају хив ?

Уликс је написао да се никада не би, због свог здравља, упустио у секс са особом која би му рекла да има хив...
па драги Уликсе, да ли су ти сви партнери доказивали супротно, тј да нису хив + ?

Анализирајте своје партнере и будите СИГУРНИ да су од 10 ваших партнера барем двојица имала хив.... а да нису ни знали или су то прећутали....

значи, не знам чему то форсирање да се мора рећи и направити такав хаос од живота... тј одмах би кренуло трачарење и тај који је саопштио хив статсу, а због истог незнања би завршио свој секусални живот код многих људи..... Београд је мали град, добре вести се шире јак брзо, лоше још брже....

и чекам одговор.... да ли свакоме са ким идете у кревет тражите потврду да нема хив... и шта мислите, да ли сте барем једном у животу завршили у кревету са хив + особом ....
Korisnikov avatar
By Delete
и чекам одговор.... да ли свакоме са ким идете у кревет тражите потврду да нема хив... и шта мислите, да ли сте барем једном у животу завршили у кревету са хив + особом ....
1. Nemam sex sa ljudima koje nisam prethodno dobro upoznala i za koje sam sigurna da 1) nisu imali rizicno ponasanje, 2) se nisu testirali u skorije vreme (naravno, uvek moze da se diskutuje o tzv. window periodu, ali to je vec nesto drugo

2. Mislim da drugo pitanje treba dopuniti da bi ono glasilo "sta mislite, da li ste barem jednom u zivotu zavrsili u krevetu sa hiv+ osobom, a da pre toga niste bili upoznati sa tom cinjenicom".
Ali, evo da odgovorim: bila sam potpuno sigurna u status svake osobe pre sexa.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by Delete
1. Nemam sex sa ljudima koje nisam prethodno dobro upoznala i za koje sam sigurna da 1) nisu imali rizicno ponasanje, 2) se nisu testirali u skorije vreme (naravno, uvek moze da se diskutuje o tzv. window periodu, ali to je vec nesto drugo
A koliko ti vremena, u proseku, treba da nekog upoznaš toliko da znaš da se nije "rizično ponašao"?
By Ulix
значи, не знам чему то форсирање да се мора рећи и направити такав хаос од живота... тј одмах би кренуло трачарење и тај који је саопштио хив статсу, а због истог незнања би завршио свој секусални живот код многих људи..... Београд је мали град, добре вести се шире јак брзо, лоше још брже....
Ako bi takva informacija bila precutana, nego bi mogao biti zarazen. Sida je neizleciva. Sta ti tu nije jasno?

Mislim da to sto je neko HIV+ ne znaci da vise ne moze da ima seks, ali je bitno da ta osoba uvek bude iskrena u vezi sa tim kako bi potencijalni partner sam mogao da proceni rizik i donese odluku. Posebno ako neko ima seksualni zivot poput tvog ne sme da krije svoj HIV status, iz prostog razloga sto su se, kako kaze Djole, na tebe pentrali vise neg' na Frusku Goru, pa je verovatnoca veca da ces zaraziti nekog.
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Statuse, ti to neshto pokushavash da nam kazes?
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Ulix
.........
Hoces da kazes da su *STATUSOVE* noge vise u nebo gledale, nego sto su po zemlji hodale ?
:shok:
Korisnikov avatar
By Mage

Анализирајте своје партнере и будите СИГУРНИ да су од 10 ваших партнера барем двојица имала хив.... а да нису ни знали или су то прећутали....

Naravno da je obaveza reći. A to što se tiče broja partnera... E pa statuse nismo svi promiskuitetni kao ti pa da naskačemo na svaku kitu koju vidimo. Neki od nas su imali veoma mali broj partnera sa kojim su dugo bili u vezi i razvili određenu dozu poverenja.

Ja npr. nikada nisam imao nezaštićen seks sa dečkom ako se obojica pre toga nismo testirali.
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Prvo bih videla da li je i on Hiv+, ako kojim slucajem nije, tada bih samo nestala iz njegovog zivota, a kasnije bi saznao zasto!
U svakom slucaju, bio bi obavesten!!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!