Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By istok
Posle 1000 god odlucio sam se na taj korak. Upravo sam rekao sestrama i, iskreno, ne zanima me previse kako ce to sve na kraju ispasti. Mada, rekle su mi da su oduvek znale. Sada je ono stanje soka. Klasika. Ne brinem previse. Mada me je i malo strah. Dace Abraxas da sve bude u redu.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
mislim da nema poente govoriti roditeljima sta si .nebitno gay/bi
dok ne napunish nekih 27,28..osamostalis se..budes finansijski nezavistan i stabian..i dok ne pronadjes osobu sa kojom zelis da provedes ceo zvot.Prijatelji naravno da treba da znaju// :njanjanja:
a ostali..zasto bi..to je ipak privatnost i smao necija intimna stvar*i ne volim izraz opredeljenje..jer ti ne biras sta si-vec jednostavno oni koji zasluzuju znace ko si i to je to.:france:
Korisnikov avatar
By Sanguine
Pa s 14god. sam prvi put osetio potrebu da se outujem mada je sve to palo u vodu kad su mi se razveli roditelji.
Prvih godinu dana sam ostao s majkom u Beogradu pa sam otisao u CG kod caleta,tamo zavrsio srednju skolu,na pamet mi nije palo da se autujem u onoj sredini jer bi me osecam kamenovali.

Posle sam se vratio u BG kod keve jer se s caletom nisam nikako slagao,njoj sam se outovao posle nekog vremena i rekla je da je oduvek znala ali da imam njenu podrsku u svemu.
To mi jako mnogo znaci s obzirom da mi je porodica na prvom mestu.
Korisnikov avatar
By Egmont
Istraživanje Gej strejt alijanse javnog mnenja o homoseksualnosti pokazalo je da osobe koje ne poznaju ni jednu homoseksualnu osobu u 75 odsto slučajeva imaju uglavnom negativan ili negativan stav prema homoseksualnim osobama i populaciji, dok njih 25 odsto ima neutralan ili uglavnom pozitivan odnos, a niko nema pozitivan odnos.

Osobe koje znaju za nekog da je homoseksualac, ali ne poznaju lično ni jednu homoseksualnu osobu, u 48 odsto slučajeva imaju uglavnom negativan ili negativan stav. U 51 odsto slučajeva ima neutralan ili uglavnom pozitivan stav, a jedan odsto njih ima potpuno pozitivan stav prema homoseksualnosti.

Ispitanici koji poznaju lično homoseksualne osobe tek u 26 odsto slučajeva imaju negativan ili uglavnom negativan stav. U 68 odsto slučajeva imaju neutralan ili uglavnom pozitivan, a u 6 odsto slučajeva imaju potpuno pozitivan stav prema homoseksualnosti.

Bitnost outovanja se posebno pokazuje kada se ovaj poslednji podatak uporedi sa prosečnim vrednostima. U čitavoj populaciji tek 11 odsto njih ima pozitivan ili uglavnom pozitivan stav prema homoseksualnosti, 22 odsto ispitanika ima neutralan stav, a 67 odsto ima uglavnom negativan ili negativan stav prema homoseksualnosti.
By Tresh-grl
Originally posted by Egmont

Ispitanici koji poznaju lično homoseksualne osobe tek u 26 odsto slučajeva imaju negativan ili uglavnom negativan stav. U 68 odsto slučajeva imaju neutralan ili uglavnom pozitivan, a u 6 odsto slučajeva imaju potpuno pozitivan stav prema homoseksualnosti.
E ovo je skroz tacno...
Iz licnog iskustva mogu reci da na taj nacin svi nekako doprinosimo aktivizmu.

KAd sam upoznala neke svoje gay drugare sa svojim srejt ortacima-navijacima u Beogradu njihov stav se potpuno promenio prema gay populaciji.
Svi su do tada bili izrazito homofobicni i loshe nastrojeni ka pederima...
A i sami su izrazili cudjenje prema svom prethodnom stavu izjavljujuci kako bi tada udarili pedera na ulici a sad su potpuno kul po tom pitanju i mogu i da se druze s njima.

Neki su cak poceli da gotive par pojedinaca iz tog gay drustvanceta i poceli da bleje s njima.
Korisnikov avatar
By Hton
Outovao sam se najblizim osobama dosta davno(roditelji tu ne spadaju:nope: ,mada je bio jedan neuspeli pokusaj)
By Cottonmouth
Neću nikad. Ako bog da da me ne provale ;) Inače bi bila najveća katastrofa na svetu. I radi religije naravno.
Korisnikov avatar
By leobg
Evo moj primer. Ja imam tzv stakleni plafon zbog toga sto sam gay i ne mogu da napredujem u poslu. Nisam se javno autovao, ali priroda mog posla je takva da su neki iz mupa preneli mom predpostavljenom da sam ja gay i od tada sam ja unazadjen u poslu i trenutno prezivljavam dno. Niko mi nije nikad direktno rekao razlog, ali po nekim sporadicnim komentarima, ja to osecam. U situaciji sam da napustim posao i krenem iz pocetka dok me i na tom poslu ne provale. Moje iskustvo je da ne treba reci, suvise je komplikovano.
Korisnikov avatar
By castor
Autovao sam se pre 3 god. Znaju tri dugarice i dva druga. Prihvatili su to sasvim normalno. Nas odnos je se promenio u pozitivnom smislu, svi su isti prema meni , a ja sam postao otvoreniji u razgovorima sa njima. Meni je to iskustvo pozitivno, ali naravno treba pazljivo odabrati osobu kojoj ces se autovati.

Roditelji? hmmmm

"Kao" planiram da im kazem jednog dana kada se osamostalim, ali verujem da kada dodje to vreme da mi tada nece biti bitno da li oni znaju.
By alexandermagic
Originally posted by tramp
nije poenta autovanja u pricanju sa kim spavas taj podatak mozes da izostavis - stvar je bar meni u iskrenosti prema sebi i drugima - ako ja znam da oni misle da sam str8 i ja to ni na koji nacin ne poreknem onda ja zivim u lazi i lazem ljudima oko sebe kroz precutkivanje

onda postoji znacaj za siru nazovi queer zajednicu - svaka osoba koja mene prihvati kao lezbejku nece moci sutra reci ja takve ne znam - time priblizava queer ljude str8 ljudima - ideja da jeste tu smo medju vama

konacno - ja sam se autovala jer mi ne pada na pamet da zivim u strahu da ceme neko drugi autovati...
To bi, uglavnom, bilo to. Samo bih riječ lezbejka zamijenio sa - peder. :D
Korisnikov avatar
By master yoda
važno je ne morati lagati, skrivati se, vagati svaku riječi, paziti na poglede, na komentare, na dodire... važno je biti iskren prema sebi i osloboditi se, živjeti punim plućima. za svaku osobu je izuzetno važno da se osjeća ponosno na sebe. mislim da nitko ne može biti ponosan / ponosna kada cijeli život samo računa, mjeri, pazi .... kada stalno, stalno laže.

:cvetduga:
Korisnikov avatar
By Gejtoinette
Sebi jos uvek govorim da me nije briga sta drugi misle i da to nije njihova stvar. Ali znam duboko u sebi da to nije tacno i da me jako zanima misljenje drugih, posebno familije. Jos uvek nisam pokupio snagu da kazem roditeljima i sestrama. Znam dobro da ce mi sestre biti OK sa tim, ali roditelji... gledaju na to tipicno... jedini sin... ovo ono... Ali pored toga, sa nekim mojim postupcima, prijateljima koje imam, ne znam kako ne provale. Mislim da bi mi bilo puno lakse da me pitaju. Ne mogu nikako da nadjem pravi nacin kada da izadjem, kada napokon da dobijem tu slobodu. Jos uvek stojim iza toga da bi bilo najlakse kad izajem iz roditeljske kuce, da bi tenzija bila manja.

Konfuziran sam, ne znam sta da radim i svakoga dana mi sve vise smeta.
Korisnikov avatar
By Val
Smetnje su tu da bi ih uklonili. ;)

Autovanje kao autovanje i nije toliko bitno ukoliko ceo zhivot zhelish da lazhesh kako sebe tako i druge. A ja vala niti mogu niti hocju da lazhem!
Korisnikov avatar
By Darth Vader
Originally posted by leobg
Evo moj primer. Ja imam tzv stakleni plafon zbog toga sto sam gay i ne mogu da napredujem u poslu. Nisam se javno autovao, ali priroda mog posla je takva da su neki iz mupa preneli mom predpostavljenom da sam ja gay i od tada sam ja unazadjen u poslu i trenutno prezivljavam dno. Niko mi nije nikad direktno rekao razlog, ali po nekim sporadicnim komentarima, ja to osecam. U situaciji sam da napustim posao i krenem iz pocetka dok me i na tom poslu ne provale. Moje iskustvo je da ne treba reci, suvise je komplikovano.

O ovome sam učio. To se zove mobing i možeš da tužiš svog poslodavca i da dobiješ novčanu nadoknadu. Nedavno je u Srbiji jedna žena dobila veliko obeštećenje zbog mobinga. Sada će pravosuđe početi da se ozbiljno bavi diskriminacijom na poslu (ipak, Srbija pokušava da se ekonomski oporavi).
U tvom slučaju je jedan nemi mobing, pritajan, gde se okruženje trudi da sakrije svoju diskriminaciju. Ipak, ovo nije ništa manje opasno i značajno.

Vikipedija: Mobing
Korisnikov avatar
By devojcica
Taj mobing u vezi sa tim da li si gay, ta vrsta mobinga, to je u stvari mobing u Srbiji van Beograda, dok u Beogradu toga nema.
Korisnikov avatar
By Darth Vader
Originally posted by devojcica
Taj mobing u vezi sa tim da li si gay, ta vrsta mobinga, to je u stvari mobing u Srbiji van Beograda, dok u Beogradu toga nema.

Daj boeže da je tako. Mada, mislim da nije. To znači da su beograđani liberalni, da je poslovna atmosfera u Beogradu najpre ekonomska.
Treba uzeti u obzir da se mobing može pojaviti u bilo kakvom inokosnom preduzeću (mali privatnik sa prodavnicom i sl.). Velike korporacije ne zanima da li si ili nisi gay dok im donosiš ekstra profit. Tamo se mobing ne toleriše. Zašto bi neka razvijena kompanija dozvolila da neko vređa i omalovažava jednog stručnjaka, da se time smanji njegova produktivnost i poželi da je napusti??? Njima su potrebni stručnjaci, ma kakvo mišljenje imali o njima, makar zaposlili mamuna.
Takav tip malograđanstva postoji u Srbiji, a ni Beograd nije imun, naročito zato što je politička "elita" stacionirana u glavnom gradu. Kada bi se ona uzmestila, za njom bi pošli i ekstremisti (čitaj radikali i ovaj njihov spin off) i stvari bi bile bolje. Ipak, uvek će toga biti. Zat je važno razvijati pravni i sudski sistem i važno je da svaki građanin zna svoja prava.
By iWanna
Originally posted by Mars
Malopre mi je gremlin pojeo ceo tekst, ne mogu sada da pisem ponovo...
Ukratko: str8 drugarice imaju jaku tendenciju da se promene kada nadju momke svog zivota, momak njenog zivota ima tendenciju da bude zestoko ljubomoran na vas odnos, drugarica ima tendenciju da mu kaze nesto tima "ma pusti ga, nije on opasan", pa da onda on prica okolo "onaj peder".
true
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
tstststs kakve su vam to drugarice i kakvi su im to momci...
Korisnikov avatar
By _LuKa_
Klishe s outovanjem najboljoj drugarici je definitivno najpichkastiji nacin da se pretstavis "belom svetu". I posto svaka camp princeza mora imati dvorskog pedera - neko vreme uzivas blagodeti str8 "prijateljstva". Ja sam prekasno shvatio da je trebalo s manje cinizma uzimati podstapalice iz gay sapunica - "Postoje dve vrste str8 ljudi: oni koji te mrze u oči i oni koji te mrze izaleđa. "
Korisnikov avatar
By DarkStar
Ja nikada nisam osetio potrebu da se outujem.
Nemam nikakvih problema sa činjenicom da sam gay i to uopšte ne utiče na moj svakodnevni život, niti posao, niti društvo.
Nije mi nikakav problem da živim u laži i da lažem druge. Uostalom: otac je već imao dva srčana udara, ako bi saznao, to bi mu bilo poslednje. Majka je takođe jako bolesna, ona bi to prihvatila, čak šta više, mislim da ona zna, ali ne želi meni da kaže. A siguran sam da bi to prihvatila, ali bi bila razočarana. Za sestru ne znam šta bi rekla, prijatelje takođe. Znam ja njihove stavove i znam da se ne bi ništa promenilo čak i kada bi saznali, ali ja ne vidim potrebu da to ikome kažem. Baš mi je lepo i ovako. I ko kaže da ne mogu da zagrlim voljenu osobu na sred ulice? Ako se neko buni: "Hej, to mi je brat od tetke, jbt, fuck off" XD
"Kevo, daj neki keš, imam sudar sa jednom ribom"
(naravno, sudar je sa jednim likom" itd. itd.

Nekima je ovo pogrešno, ja to znam, ali je to stvar ličnog izbora. Ako već ne biramo ko smo i šta smo, onda barem možemo da kontrolišemo kakvi smo u tuđim očima. Na kraju krajeva, sve se svodi baš na to. Nevažno sad za outovanje, svi mi imamo nake mračne tajne koje nikome ne otkrivamo i trudimo se da ih krijemo iz sve snage....
Korisnikov avatar
By DarkStar
sorry za dupli post, IE8 is being a bitch again XD
Korisnikov avatar
By Paki
Oćeš da se oženiš sa nekom ribom ? :)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
:comingout: is a long process for me, but it's happening... :)

Za sada zna moj rodjak (takodje gay), i nase zajednicko drustvo. :kolo:

Mada, neki moji prijatelji jos uvek ne, tek ih pripremam... :zavera: :smilegrin:

Sto se roditelja tice, ne znam jos uvek sta cu i kada... Mislim da mi nece toliki problem biti za mamu, ali za tatu nisam bas tako siguran... :misli:

OffT: moram priznati da je super osecaj imati gay rodjaka. Nekako se osecam sigurnije od kada smo se outovali jedan drugom, tim pre sto se super slazemo (buduci da krvno srodstvo ne garantuje uvek i dobar odnos). :hug:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by _LuKa_
"Postoje dve vrste str8 ljudi: oni koji te mrze u oči i oni koji te mrze izaleđa. "
:seronjo:
Korisnikov avatar
By DarkStar
Originally posted by Paki
Oćeš da se oženiš sa nekom ribom ? :)
Ako smatraš sebe ribom, može XD
Okej okej to je zvučalo kao uvreda, ali veruj mi, it's not ;)
Korisnikov avatar
By Paki
Ma, pitao sam te to zbog ovoga:
Originally posted by markitj
(naravno, sudar je sa jednim likom" itd. itd.)
Mislim, svi mi starimo, a tebe će tvoji početi da pitaju (ili to već rade) kad ćeš da se ženiš, doći će ti "vreme za ženidbu" i tako to ...

Dakle, brak ili neka druga laž ?
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by markitj
Ja nikada nisam osetio potrebu da se outujem.
Nemam nikakvih problema sa činjenicom da sam gay i to uopšte ne utiče na moj svakodnevni život, niti posao, niti društvo.
Nije mi nikakav problem da živim u laži i da lažem druge. Uostalom: otac je već imao dva srčana udara, ako bi saznao, to bi mu bilo poslednje. Majka je takođe jako bolesna, ona bi to prihvatila, čak šta više, mislim da ona zna, ali ne želi meni da kaže. A siguran sam da bi to prihvatila, ali bi bila razočarana. Za sestru ne znam šta bi rekla, prijatelje takođe. Znam ja njihove stavove i znam da se ne bi ništa promenilo čak i kada bi saznali, ali ja ne vidim potrebu da to ikome kažem. Baš mi je lepo i ovako. I ko kaže da ne mogu da zagrlim voljenu osobu na sred ulice? Ako se neko buni: "Hej, to mi je brat od tetke, jbt, fuck off" XD
(naravno, sudar je sa jednim likom" itd. itd.

Nekima je ovo pogrešno, ja to znam, ali je to stvar ličnog izbora. Ako već ne biramo ko smo i šta smo, onda barem možemo da kontrolišemo kakvi smo u tuđim očima. Na kraju krajeva, sve se svodi baš na to. Nevažno sad za outovanje, svi mi imamo nake mračne tajne koje nikome ne otkrivamo i trudimo se da ih krijemo iz sve snage....

Probala sam selektivno boldovanje teksta, ali mi nije islo... Svaka recenica mi je fascinantnija od prethodne.

Inace radim na tome i trudim se, zaista se trudim da razumem raznorazne ljudske porive i pokusavam da postujem tudje misljenje... ali.. ovo mi ne ulazi u glavu.

Ziveti u lazi - nikakav problem? Cinjenica da moras dosta bitan deo svog zivota od ljudi koje smatras prijateljima "ne utice na tvoj zivot"? I da... prijatelji? Ajde jos jednom ponovi tu rec, pokusaj da se setis njenog znacenja i onoga sta to zapravo treba da predstavlja.. Shvatices na sta ciljam, valjda ;)

Jasno mi je da svako ima svoje razloge zbog kojih izbegava/odlaze/ne zeli autovanje.. ali ziveti sa mislju da je gorenavedeno sasvim prirodno? :nerd:
Ne u mom svetu.

Care to enlighten me? Someone? Anyone?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!