Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Sunce
Meni je pitanje glupo, ali zaista. Nikad se nisam autovao sebi, ne razumem sta je to.

To "autovanje" kad cujem, povraca mi se.
Ljudi se ne rađaju pojmovno svesni. Većinu nas roditelji vaspitavaju tako što nam usađuju heteronormative. I što je porodica patrijarhalnija pritisak je veći, kao i potiskivanje. Tada često dođe do konfuzije i sl. gluposti, a to od čega se tebi povraća nastane kao rezultat jedne ogromne samoborbe. Pogledaj samo prethodne odgovore i videćeš koliko je ljudi bilo u zabludi da je strejt.
Korisnikov avatar
By artnow
sa 10 godina sam skapirao da se lozim na drugare, a sa 14 sam priznao sebi definitivno sta sam i ko sam - posle toga mi je bilo prilicno lakse!
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Sunce
Meni je pitanje glupo, ali zaista. Nikad se nisam autovao sebi, ne razumem sta je to.

To "autovanje" kad cujem, povraca mi se.
ovo bas i ne znaci mnogo bez nekog objasnjenja...

ne znam da l bih to nazvao autovanjem sebi, vec mozda nekim normalnim (?) trenutkom uvidjanja i definisanja toga koji te pol privlaci (mozda heteroseksualci prosto nisu u prilici da o tome razmisljaju)..masturbirao sam zamisljajuci heteroseksualne parove, u glavnom ljude sa tv-a koje sam birao i sparivao; negde sa 4 godine shvatio sam da je onaj koji me u tim parovima privlaci zapravo muskarac.

autovanjem "sebi" bih pre nazvao nesto sto ide uz autovanje drugim ljudima.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Paki
Sa 4 godine ?! :nerd:
is it a crime?
Korisnikov avatar
By pthalo
U 1996, rekla sam da lezbejka sam. Mama je rekla da ne mogu da sigurno znam da lezbejka sam, jer imala sam samo 12 godine. Sada imam 24 godine i još uvek lezbejka sam. :)

(Izvinite što ne pisem dobro, jer učim srpski)
Korisnikov avatar
By XerYuS
ne secam se tacno tamo negde izmedju 10 i 13
Korisnikov avatar
By Hton
pa uvek sam znao i godinama se bori sam sa sobom... :( ...puno sam plako, nervirao sam sebe sto mi se svidjaju barbike...zenske stvari...elizabet tejlor:D-sve pravi gay stereotipi... nisam zeleo da me neko dozivljava na taj nacin,naravno svi jesu i imao sam puno problema zbog toga...jebem ti patrijarhalno drustvo... u glavnom negde sa sesnaest sam doziveo svoju inicijaciju:D Shvatio sam da sam 16godina bio kreten-sve kao uspavana lepotica:lol:- i od tada su mi u stomaku leptirici i od tada sam 'gay' gay:)
Korisnikov avatar
By geeky_dork
sa 11 sam pocela da razmisljam o tome,zato sto sam se u petom razredu skroz zatreskala u jednu m.....,a postala sam potpuno sigurna sa 16 godina.
mada i u prvom osnovne mi se svidjala jedna devojcica,ali tad nisam znala to ne bi trebalo da se desava,sad razmisljam o tome vidim da je to prva devojcica koja mi se svidjala.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Hm..mislim u 12oj...ali sam imala simpatiju i u zabavistu,da poznata KOKA ...(Koviljka):lol:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Hm. Citam vase postove i prosto ne znam sta bi rekla...
Ja sam od pre dve godine sa devojkama, do tada sam bila looooooooooda za tipovima.
Sada kada sam slobodna i kada mogu recimo da izaberem sa kojim su polom da budem sve me vuce ka devojkama, tipovi su mi daleko, daleko.
Uvek sam mislila da sam bi, jer kao bi imas mnogo vise mogucnosti i izbora i to mi je bio skroz ql...
Mejdutim, koliko se meni cini, prosla sam tu fazu da sam bi, ali se jos uvek nadam da je to ipak tu i ne smem samoj sebi da priznam da sam lezz. :jumphug:
Korisnikov avatar
By Starman
Ja sam shvatio sto sam i ko sam jos ljeto pri prelasku sa 3eg na 4i razred osnovne skole. Nisam znao kako se to zove, niti sta znaci, ali sam osjetio da su me uvijek privlacili muskarci. I seksualno i emocionalno. Tada je bilo otprilike... aha, ok, moving on to next subject.
By misterr007
Originally posted by KiWi
sa nekih 16 godina sam shvatio šta sam ja zapravo (i bio sam ubeđen da sam jedini u celoj zemlji koji je drugačiji) ... sa 18 našao momka sa kojim sam upoznao i seksualnu stranu homoseksualnosti ...
a koliko imas sad?
Korisnikov avatar
By Burak
Da me privlace muskarci sam znao od pocetka jer jbt nisam lud - vidio sam da se lozim na tipove i da mi stvaraju vibracije u stomaku, a ribe su me u sexualnom smislu privlacile ko Hitlera hebrejska poezija, tako da mi je sve bilo jasno. A da sam homoseksualac, gay, derpe, peder, homo sam saznao dosta kasnije tj. kad sa na net-u i rjecnicima pronasao sta ti pojmovi znace i identifikovao se u njima.
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
Jako kasno (blizu 30). Nisam ni slutila da ce se desiti sa curom, bez obzira na ljubakanja, pipkanja, stipkanja sa drugaricama, vlazne snove sa curama (u kojima sam ja by the way bila decak). Kad se desilo bilo jasno da se odavno nije desila normalnija stvar.
Korisnikov avatar
By sleepingsun
hm..pri kraju 14 godine..pocela sam kontati da me pored tipowa pocinjaju interesovati i djevojcice:wink:
ali for real..zaista sam priznala sebi pri dolasku u Ns..kad su pored tipowa i dewojke krenule naprasno krenule da me muwaju..ali for loud..pri prvom kissu sa dewojkom..kada sam shvatila da sam se zaljubila,a to je bilo sa 20
Korisnikov avatar
By emo_haos_
sad mi zao ste nisam ranije... ili kasnije... da, bolje ili ranije ili dosta kasnije...
ja uvek kazem - tajming je sve
Korisnikov avatar
By unaaa
nikad nije kasno....31...i skoro nabolja stvar koja mi se dogodila u zivotu
Korisnikov avatar
By HeLLraCEr
Hm, kad bolje pogledam at the past, shvatim da je ta moja gay strana uvek postojala. Mada kao klinac u 6. , 7. razredu nisam toliko obracao pazhnju na to. Tek kasnije, let's say, prva, pochetak druge godine srednje skontao sam neke stvari xD Prvo sam mislio da sam bi, shto naravno nije bio sluchaj, :lol: jer je tadashnji "str8" deo mene samo robovao ochekivanjima i normama drushtva alii mislio sam tada da je tako lakshe. Sada kontam da nije lakshe... Najlakshe je biti ono shto jesi =P
Korisnikov avatar
By Val
Teshko je odgovoriti na ovo, jer znam da se nikada u zhivotu nisam okrenula za mushkarcem, dok sam se u devetoj zaljubila u zhenu. (S tim, shto tada nisam bila svesna da je to zaljubljenost.) Dakle, svesno razmislih o tome negde sa 11-12. U devetnaestoj prvi poljubac...ljubav. Pa sad...vi meni odgovorite na pitanje o SVESNOM autovanju samom sebi.
By Hans
Hm, ne znam da li sam vec postovao ovde...postio ovde.. :D Anyway, sve je krenulo jednog davnog vikenda kod babe i dede, negde 1991. mozda...na televiziji je isao film gde je bila scena sa muskarcem sa lepotom grckog boga koji je izlazio iz bazena. Secam se da je soba bila jako hladna, i kad sam legao nakon filma, zeleo sam da plivam sa tim cikom u istom bazenu i da ga zagrlim. Sve je to bilo jako naivno jer sam bio klinac i nisam tako poimao stvari...
Potom sam, tokom devedesetih imao svoju potrebu za imitacijama...Dragana, Ceca, ekipa..to su bile chitave predstave u kojima bih briljirao.. :D Nije me napustala potreba za oblacenjem tudjih stvari, sredjivanjem pa i sminkanjem...deca...
Onda je dosla osnovna skola kada sami shvatate da nesto nije kao kod svih drugih, da vas ne privlaci trcanje za loptom, vec neke malo....produktivnije stvari, koje su svojstvene vise devojcicama. I upravo zbog toga sam znao da sam drugaciji ali nisam znao kako to da nazovem, da bih prihvatio sebe...Onda je doslo prvo iskustvo u sedmom ili osmom razredu...
U srednjoj skoli su krenule prve ljubavi i bilo je jasno..
Mada, ja i dalje zelim da imam svoju decu jednog dana, porodicu iako nisam imao sve to. Zelim da ih vaspitavam onako kako mene moji nisu umeli pa sam morao sam. Kada kazem zaljubljivanja, mislim i na decake i devojcice...Ne zelim da bezim od toga sto sam, niti da me zivot natera da radim ono sto ne zelim.. U tome i jeste poenta svacijeg zivotnog puta. Razlikuje se od tudjih i svako ima svoj. :)
Korisnikov avatar
By ivanazuh
But most of all, when snow fladgs fall, I wish you love.
Korisnikov avatar
By Modesty
Još sam u vrtiću voljela da se skrivam sa jednom djevojčicom pod sto od vaspitačice,u 7 sam se smrtno zaljubila u nastavnicu matematike i sve mi je bilo jasno i prihvatljivo.
Korisnikov avatar
By master yoda
nikada nisam imala problema sa svojom seksualnom orijentacijom. meni sam ja uvijek bila u redu :D

znam da zvuči nevjerojatno, ali ja tih unutarnjih previranja nisam imala :)
Korisnikov avatar
By Gejtoinette
Ja sam svoj prvi poljubac sa decakom imao u 9-toj godini sa komsijom, koji je isto bio moje godiste. Koliko se secam, gledali smo nesto na TV gde su se dvoje ljubili (jako napredna deca :D ) i kopirali smo njih. Bilo nam je jako smesno. Ali iste te godine sam poljubio jednu devojcicu :bljak: Ma, zavodio sam sve zivo po selu :alexis:

Ne secam se bas najbolje kad sam priznao sebi da sam gay. Koliko me secanje sluzi, mislim da je bilo u 15-toj godini. Napalio sam se na jednog decka iz skole :blush:
By жњ
sa 14tak mi tek pocelo bit sumnjivo sto se osecam cudnije u prisustvu nekih teta (iako sam se tako osecala od detinjstva)...

sa 16tak mi i dalje nije bilo bas najjasnije, mada sam to slobodnije prihvatala

sa 18 sam lupila sakom o sto i pozdravila se sa momcima :marinac:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
aman meni nije jasno - samo tako malo ljudi je skapiralo rano?

prvi tip koji mi se svidjao a da se secam bio je dzef iz dinastije, znaci tad sam mogao imati 4-5 godina.

ps. mislim da je bila ova tema
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Momo
U cetvrtom razredu osnovne skole sam se zaljubila u neku devojcicu iz kraja, tako da moze da se kaze da od tad znam da sam lezbejka. Nikad nisam pred sobom poricala tu cinjenicu, mada sam sve ove godine to prihvatala na neki uvrnut nacin. Jednostavno sam se pomirila sa cinjenicom da mi se svidjaju devojke ali iz straha nisam preduzimala nikakve akcije u vezi sa tim. Tako da to sto sam sebi priznala pre sto godina prakticno ne znaci nista, hocu reci - nikakve vajde nisam imala od toga.

Ali, pre dva meseca sam se konacno prvi put outovala drugarici i od tad svakim danom sve vise shvatam kakva sam budala bila sto ranije nisam nista preduzela (i po pitanju outovanja i po pitanju akcije).

Prosto se sama sebi cudim na istrajnosti u toj suludoj zamisli da nikad nikom ne kazem i ne znam odakle mi uopste ideja da postavljam sebi takva ogranicenja.

Sad imam utisak da sam tek posle tog outovanja pocela slobodno da zivim i razmisljam, kao da sam pustena iz zatvora u kome sam provela ceo svoj vek.

A najtragicnije je to sto ja sada imam 25 godina, doduse pristalica sam one dobre stare izreke "nikad nije kasno" tako da se time tesim.
Uh uh, sta ti je odbrambeni mehanizam...cudo :lol:

znao sam od kad sebe da nesto tu ne sljaka al nisam smeo da priznam sebi skroz...
kao sto rekoh iznad - stupio sam u akciju i interakciju sa devojkama sa 25 godina a konacno sebi priznao sa 26 da sam transsexualac :)

ko zna mozda sam zbog cele te komplikacije sa identitetom ovoliko zakasnio...
Korisnikov avatar
By Skituljko
joooj mene blam da pisem na ovu temu.. :)
Elem, oduvek su mi odredjene devojke/ zene bile posebne, neka vrsta idola, ne znam ni sama kako da to opisem.. sa 19 sam shvatila da bih eventualno mogla da budem lezbejka, prosto mi se za sve to vreme niko nije svidjao i to mi je postalo jako cudno... a inace mi je gay prica oduvek bila ne samo savrseno normalno, vec zadivljujuce privlacna... i tako sa oko 20 sam, gle cuda, pocela da primecujem devojke oko sebe :) Ubrzo sam naravno priznala sebi da sam lezbejka, to mi i nije bilo tako traumaticno, nekako kao da sam to osecala sve vreme. Do tada nisam bila ni sa jednim deckom, nije mi se dopadala nijedna devojka, ali se nekako prelomilo u meni. Shvatila sam neke stvari, upoznala prve forumase/forumasice, pocela da se outujem svojim strejt prijateljima (da li treba da vam kazem da se niko nije iznenadio!?)... svi su me redom zezali da tripujem da sam gay, jer mi nikako nije uspevalo da upoznam the one for me, a da experimenrisem mi nikad nije bilo interesantno.. a onda je naisla jedna potpuno super savrseno fenomenalna devojcica koja mi je okrenula svet naopacke i to je bilo to. I dan danas mi svet stoji naopako, i skroz mi se svidja takav. A i devojcica je jos uvek pored mene... mislim da sam bas imala srece!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!