Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Minie
Ima li neko ko ih "gaji", koristi...
Znate li gde se mogu naći? Jedno vreme su se mogle kupiti u Merkatoru, ali već dugo ih nema. :puzzle:
Čula sam da ih nije teško održavati...a stvarno su super dodatak!
Korisnikov avatar
By starky
pa ja ih koristim a kupujem ih u radnjama zdrave hrane,a imas i neke "sveze" varijante(ne susene),kao npr nanu na

Kalenic pijaci...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaš na pijacama da kupiš sveže koje uglavnom i treba da koristiš za kuvanje (mada ima izuzetaka). a video sam da prodaju i u saksiji, pa možeš i da probaš da gajiš.

a ovo klasično sušeno bilje imaš u svakom supermarketu (da li ovo domaće ili Kotany).

je l' te zanima neki začin konkretno?
Korisnikov avatar
By Minie
Na sveže sam ja mislila! :)
Bosiljak npr...možda i sveži origano.
Volela bih baš da ih ja gajim u saksijama, ali ih još nisam pronašla u NS-u.
Korisnikov avatar
By jukie
Mi smo jednom posejali male crne semenke koje su bile u kesici sa sušenim listićima bosiljka. I stvarno su iznikle neke biljčice, samo što ono nije bio bosiljak nego valjda limun trava?
Korisnikov avatar
By djo
ima da se kupi po semenarama i polj. apotekama, ja sam video bosiljak a mislim i još nešto, al nisam siguran
Korisnikov avatar
By anche
ja vec tri godine unazad gaijim bosiljak i to tri vrste: shirokolisni (ekstra aromatican), sitnolisni i obican - domaci. sve tri sorte sam kupila na pijaci u onim casama za jogurt (rasad) i uvek imam svezeg. negde u ovo vreme krene da se sushi i to ostavim pa imam seme za sledecu godinu.

nece preko zime da raste - jer za fazu vegetacije mu je potrebno duze dnevno svetlo (12-14 sati) ali ipak mozes da probas, imaces mladice koje mogu da se iskoriste ponekad u manjim kolicinama.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gajio sam i ja bosiljak u saksiji i nije bio ni za šta. sitno lišće bez ikakve arome, da bi na kraju procvetao. zato mislim da je lakše kupiti taj u čaši, održavati ga (i trošiti) do kraja sezone, a onda iduće godine kupiti novi.
Korisnikov avatar
By Momo
Meni keva donela bosiljak iz Turske, ubrala negde tamo i donela... primio se odlicno sad imamo grmove na terasi i simsu ...
a gajim i ruzmarin u saksiji...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja sam ovog ljeta uspio da uzgajim papriku i cherry paradajz u jednoj zardinjerici.

nema veze sa temom, ali morao sam da se pohvalim:D

ontopic - sasvim sam zadovoljan suvim zacinima koje kupujem, i nemam bas neku potrebu da uzgajam bilo sta.

Ali volio bih da uzgajam luk, posto obozavam mlada pera, a preko zime ih nema... Evo, opet ja:roll:
sorry, evo odoh.
Korisnikov avatar
By Minie
ma opušteno:D
Moram što pre da ih pronađem pa počnem...
:happy:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
a da li se bosiljak rasadjuje? (jukie?) ako da, onda mozes prosto da ga presadis!!

moja baba ga je imala na prozoru, potpuno je divan, grci imaju i bosiljak i diozmos (sa vecim listovima i jos jacim mirisom) i to stvarno super mirisi. moja baba nije bila neki posebni talenat za uzgajanje bilja, samo znam da mu je trebalo mnogo svetla
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by AngraMaina
a da li se bosiljak rasadjuje? (jukie?) ako da, onda mozes prosto da ga presadis!!
:yes:
Bosiljak je lak kao korov.
Nikne skoro sam od sebe i presađuje se kako hoćeš. :kopa:
Korisnikov avatar
By Blady
O ovome vec duze vreme razmisljam...
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Ja sam imala neko vreme persun.
Ili barem lici na persun.
Listovi barem tako izgledaju.
Lm, ne znam sta se dogodilo sa biljkom, verovatno je zavrsila u nekom jelu. :smilegrin:
Imam obicaj da nedeljom sa ocem na pijaci kupujem sveze zacine, barem ono sto moze da se nadje.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
sve začine mi tata pribavlja, iako koristim jedino vegetu :D ali mi je onako na oko najlepši šareni biber :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!