Originally posted by m..
Originally posted by Ivana
Sexual addiction is a controversial term used to describe a phenomenon in which individuals report being unable to manage their sexual urges. While the condition is not universally accepted by sex researchers and there is some debate, proponents of the idea have offered definions of sexual addiction modeled after common definitions of substance addictions, but replacing the substance with sexual behavior.
Vase misljenje?
Pa desavalo mi se da me od (relativne) zagorelosti pece koza po ledjima i ramenima, da imam problem da dodjem do vazduha, da sam konstantno napaljena i da balim za svima redom, da idem ulicom i hocu da zazvalavim svakog ko mi ide u susret, da pravim neke sumanute izbore partnera i to kasno uvidim, da mi se place i da nisam u stanju ni na sta da se fokusiram, i jos brdo propratnih fizickih efekata. Pritom mi je libido takav da hoce da probije plafon.
Medjutim tesko bi se dalo reci da ne mogu da se iskontrolisem. Samo jednom mi se desilo (nakon sto smo bili sa nekom ekipom na veceri koju sam obilato zalivala rakijom, pa posle otisli u klub), jedna mala je imala jako lep dekolte koji mi se obracao sve vreme, ali izuzetno lep dekolte, i onda na tom partiju, u skcu, sam je videla na prepunom podijumu, i nisam mogla da se iskontrolisem, nego sam doletela i strpala njenu sisu u usta. Onda sam skontala sta i gde radim i potpuno ispanicila i pobegla. Mislim, da sve i da sam u momentu pre nego sto cu da joj zabalavim sisu, bila svesna svega - ne bih mogla da se oduprem. Te sise su me vukle kao magnet.
Inace se kontrolisem dobro, i kontam da nisam navucena, bar ne ozbiljno.
Jako dobro znam simptome koje si navela...mogla bi ja jos par da dodam. Ali bas zbog toga sto mogu da se kontrolisem, kapiram da je samo jak libido u pitanju.
(za sada nisam imala sisa epizode, mada kod ja nisam neki poseban ljubitelj dekoltea, vise ramena i saka)
Skoro mi je rekla jedna forumasica da na sve reagujem libidom-pun mesec, libido mi je porastao, mlad-opet, nervozna sam-libido, (jos par stvari je navela

). Trenutno sam bas pod stresom, i nikad ovolike manifestacije ne osetih. Ali, kao sto rece m.. i dalje sve pod kontrolom.
Palo mi je na pamet da sam ja apstinirajuci seksualni zavisnik

(ne zaboraviti, zen mi je u UK najcesce...)
Kapiram, da do god osoba ne utice negativno na svoj zivot i ljude oko sebe, da se radi samo o osobi sa jakim libidom, zavisnost je destruktivna. Medjutim, mislim i da je neispunjavanje sopstvenih urdzova autodestruktivno sa druge strane (psihosomatske boljke nastale isfrustriranoscu, recimo)