Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Momo
Ovo je genijalno, zamisljam kako se Jeca slogirava
Ideja. Ekipa stoji odmah pored standa, na licu SAMRTNO ozbiljne maske... kako ko kupi knjigu, REPORTERKA prinosi mikrofon i pita:
"Zasto ste to kupili?... A kako ste, inače? "
Korisnikov avatar
By Zonche!
Eeee...kupio sam i ja knjigu "Prici nikad kraja" ali me mrzi da idem opet u subotu iskreno...bice haos...

Uzeo sam i novog Pracheta i Lovca na Zmajeve (to mi nesto gomila ljudi preporucilo) i jos par super knjizica...
Korisnikov avatar
By Mars
Čuvaj mi knjigu, hoću da pročitam Goričine priče.
Korisnikov avatar
By KiWi
u subotu od 15 do 17 potpisivanje knjiga u subotu na štandu Samizdat B92 ... provereno u Samizdatu a i rekla Goca sama na radiju juče
Korisnikov avatar
By KiWi

... evo sad sam čuo da će i Dragače sutra da dođe oko 3 ... da podrži koleginicu
Korisnikov avatar
By Delete
Mislim da je samo na otvaranju besplatan ulaz.

Btw, moze li jos neko da potvrdi/demantuje jukievo iskustvo sa cepanjem karata, da li to rade na samom ulazu, kod stepenica ili kad se prelazi iz jedne u drugu halu?
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Delete
Mislim da je samo na otvaranju besplatan ulaz.

Btw, moze li jos neko da potvrdi/demantuje jukievo iskustvo sa cepanjem karata, da li to rade na samom ulazu, kod stepenica ili kad se prelazi iz jedne u drugu halu?
Ne mogu da demantuju kada imam poderanu kartu ovde ispred sebe, i to baš sa otvaranja... Nalazili su se iznad stepenica, ispred ulaza u halu. Između mesta za cepanje karata i ulaza u veliku halu ima jedan mali kafić ili tako nešto.

History: poslednjih godina baš agresivno idu na to da Sajam nije socijalna institucija i da je svaka neprodata karta njihov gubitak. Ni prošle godine nije bilo besplatnog otvaranja i izgledalo je da neće biti nijedan besplatni dan. Onda su (otprilike poslednji dan ujutru) odlučili da prepodne posle zatvaranja sajma bude besplatno, a tada su se neki izdavači već povukli (a onaj deo sa ambasadama i stranim izdavačima je izgledao kao posle izumiranja čoveka na planeti), tako da ideš okolo a oni se pakuju
Korisnikov avatar
By Momo
Juce su cepali karte na ulazu u "dvoriste sajma" tamo cim se popnes uz stepenice , tako da znaci ko je hteo na bazar da svrati nije mogao...mislim da je to bilo zbog guzve...

Prvi dan je kao i uvek bila najmanja guzva (jer svi misle da ce biti velika guzva pa ne dodju) a juce je oko 12-13h bio krkljanac...

ja sam nabavio propusnice pa cu ici i danas i sutra da zvrjim :yay:
By ~ Le Saint X ~
sve jedno..ionako i pre sajma kupio i dobio sve knjige koje hteo
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by B.U.
Ja sam u suštini još prošle godine bio tvrdoglavo odlučio da ne plaćam regularne pare za jednu od tih knjiga nego kada jednog dana vidim da je na nekom popustu da je onda kupim. A nikada nigde nisu imali popust...
Ovih 50 odsto popusta mi je baš prijalo :dance:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Originally posted by Mars
Čuvaj mi knjigu, hoću da pročitam Goričine priče.
Naravno!
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by jukie
Ja sam u suštini još prošle godine bio tvrdoglavo odlučio da ne plaćam regularne pare za jednu od tih knjiga nego kada jednog dana vidim da je na nekom popustu da je onda kupim. A nikada nigde nisu imali popust...
Ovih 50 odsto popusta mi je baš prijalo :dance:
knjige koje ja kupujem nisu na popustu cak ni 10%

tako da...

whatever
Korisnikov avatar
By emo_haos_
moram na ovoj temi jos da dodam da sam protiv toga da se sva ona decurlija po skolama vodi na ovakve sajmove. samo prave guzvu, vijaju se, skacu, dernjaju... a na sajmu je i onako prevelika guzva.
Korisnikov avatar
By jukie
knjige koje ja kupujem nisu na popustu cak ni 10%
Nije ni ova knjiga nikad nigde bila na popustu ni 1%
nego se vodi kao oštećena
i ima pečat da ne sme dalje da se prodaje, ili tako nešto
Originally posted by emo_haos_
moram na ovoj temi jos da dodam da sam protiv toga da se sva ona decurlija po skolama vodi na ovakve sajmove. samo prave guzvu, vijaju se, skacu, dernjaju... a na sajmu je i onako prevelika guzva.
Iz nekog meni nepoznatog razloga nastavnici-mazohisti umeju da povedu cela odeljenja na razne tipove ekskurzija, što meni nikad nije bilo jasno.
Ja nikad ne bih nigde vodio više od 7-9 đaka, i to samo one koji imaju 5 iz rada na času (čitaj: lepo vaspitana deca koja me slušaju).
Deca veselog slobodnog duha neka lepo idu na sajam, muzej ili u prirodu sa svojim roditeljima, pa neka oni budu odgovorni za njihovo ponašanje na javnom mestu
Korisnikov avatar
By KiWi

puko sam načisto ... umesto 1000 din na koje sam se limitirao, ljuljno sam 3000 din i još plus dugujem ortaku 600 jer nisam imao više kod sebe ... dakle, ukupno sam 3600 din ...

ali sad sam stvarno miran do sledeće godine

P.S. Imao sam razgovorčić sa Goricom ... imam dokumentovano na videoklipu :) slađa je nego na TVu
Korisnikov avatar
By bothways
Bio danas. Bilo jebeno guzvavo... I ja sam protiv vodjenja ekskurzija dece... Mislim, i ja sam nekada bio u tim ekskurzijama, ali jer su nas primoravali. Ili da vode te ekskurzije preko radnih dana, kada nema tolike guzve. Jos da svarim srednje skole, ali sta ce klinci iz osnovne na sajmu. :bic:
By Bombina
ej bothways nemoj da vredjas ovu decu neka posecuju i lepo je bude i nema smisla za to...ne vredjaj tako

i ja sam bila na sajmu knjige i bila guzva i obilazila sam standove i kupila sam dve knjige i jednu malu vrecicu glasi se muzicka kesa
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by KiWi
P.S. Imao sam razgovorčić sa Goricom ... imam dokumentovano na videoklipu :) slađa je nego na TVu
"Jao, Gorice - sva si slatka i preslatka!!"

:lol:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val
Kad spomenuste sajam...Ovde takodje bio. I niko nam na ulazu nije rekao da se izlozhene knjige placjaju! Tek sinocj na vestima saznah...kada rekoshe da je preko 40000 knjiga ukradeno! Gotovo je sad...
Jedna budala je bila ubedjena da na sajmu NE MOZES da kupis knjige.
Da sajam sluzi da vidis sta od knjiga IMA, PA DA posle kupis u knjizari.

Radi kao novinarka i ubedjena je da sve (o cemu je radila priloge) - zna najbolje.

Pa ono...nisam pErvi put bila. Ali, nisam bila svesna chinjenice da se BASH SVE knjige mogu kupiti. Neke su samo izlozhene, a u blizini nigde nikoga. Kontala...samo one na shtandovima su za prodaju. :jbg: Dakle...jedna budala vishe! :doh:
Korisnikov avatar
By Mars
Ajde sad...Ne pravis razliku izmedju besplatnog primerka necega - i onog sto ne mozes da uzmes ni za pare.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Kiwi sta ste pricali? Bas me zanima... Jel bila guzva za potpis knjige?
Korisnikov avatar
By Mars
A Draganče, a Draganče??
Korisnikov avatar
By bothways
Originally posted by Bombina
ej bothways nemoj da vredjas ovu decu neka posecuju i lepo je bude i nema smisla za to...ne vredjaj tako

i ja sam bila na sajmu knjige i bila guzva i obilazila sam standove i kupila sam dve knjige i jednu malu vrecicu glasi se muzicka kesa
Pa, ne vredjam ih. Samo imam stav da vecinu dece, a pogotovo decu manjih uzrasta, ne zanima sajam knjiga. A subotom, takva deca stvaraju najvecu guzvu. Ali dobro, tu se ne moze mnogo uraditi, pa mogu samo da rant-ujem. :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Bombina
Pa ima taj neki školski dan, uglavnom četvrtkom, što je valjda code word da oni koji generalno ne mare za decu taj dan ne idu... a sa druge strane mogu da steknu mali uvid kako je nastavnicima SVAKI DAN, CEO DAN... zovem neku koleginicu u četvrtak i ona se ne čuje na mobilnom od galame u pozadini... ispostavilo se da je bila na sajmu na školski dan

mislim da ipak treba da vode samo decu sa sekcije ili dodatne nastave, a ne svakoga ko se slučajno zatekne u školskom dvorištu kada kreću ka sajmu; i ne vidim zašto bi ih samo nastavnici srpskog vodili; ni ja kad idem u knjižaru ne idem zbog fiction-a nego zbog non-fiction-a

a i to je noćna mora zbog logistike... :uplasen:svaki manijak može da omami i odvede neko dete, gde ti znaš da li je svih 28-oro i dalje tu negde na okolnim štandovima ili ih je samo 27 kada okolo trči još pet hiljada druge dece koja sva isto izgledaju
Korisnikov avatar
By Mars
Ja naravno nisam protiv ekskurzijskih poseta dece sajmu. Razloga je vise, glupo mi je i da pisem o tome.

Subotom jeste zbog toga tamo kolaps, ALI zato svako ko je u mogucnosti moze da ode neki drugi dan.

Ako je i on takodje iz unutrasnjosti, moze da sačeka popodne, kad deca odu da obiđu druge kulturne znamenitosti Beograda - McDonald's, Merkator...do polaska autobusa nazad.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by KiWi
"Jao, Gorice - sva si slatka i preslatka!!"

:lol:

" ... ja sam novinarka i to jedna od najboljih!"

šalu na stranu ... mnogo je slađa nego na TVu

Ja naravno nisam protiv ekskurzijskih poseta dece sajmu. Razloga je vise, glupo mi je i da pisem o tome.

Subotom jeste zbog toga tamo kolaps, ALI zato svako ko je u mogucnosti moze da ode neki drugi dan.

Ako je i on takodje iz unutrasnjosti, moze da sačeka popodne, kad deca odu da obiđu druge kulturne znamenitosti Beograda - McDonald's, Merkator...do polaska autobusa nazad.

Ma kako kada su sva potpisivanja knjiga subotom (dobro ne sva, ali većina) i to oko 15h-17h kada je najveća gužvaja .. užas je bio danas ... sva sreća pa su svi izdavači manje više na istoj lokaciji kao i lane ...
Korisnikov avatar
By Dina
Bila sam juce, ono je bio uzas od guzve... jos mi treba oporavak ;) Da nisam bila sa majkom vratila bih se. Redovi za kupovinu karata su bili ogromni, idem svake godine ali ono do sad ne videh. Cekalo se ko zna koliko a ja nisam imala zelju da to saznam. Ali moja majka prisla nekoj zeni na pocetku reda i utrapila joj pare da nam kupi karte i tako udjosmo. Unutra je naravno bilo slicno... Cini mi se da je manji izbor knjiga za koje sam ja zainteresovana nego prethodnih godina. Kupila sam samo jednu dok sam stigla do antikvarnica. I tu sam u jednoj antikvarnici nasla tri. Ipak malo jer sam imala cetiri spiska obavezne literature :sigh: Ali dobro svaka kupljena knjiga je usteda u vremenu potrage za njima po knjizarama i bibliotekama. Sem toga uzela sam adresu i telefon te antikvarnice, kao i jedne knjizare koja nema naslove koji me sad interesuju ali se opredelila za tu oblast pa cu povremeno da odsetam do nje da vidim ima li sta novo. Nasla sam i stand "Ukronije" koja je izdala neke gay knjige. Htela sam da kupim "Bilitisine pesme", to je prva knjiga lezbejske poezije ikad. Medjutim kad sam pitala za tu knjigu rekli su mi da je imaju ali na njihovom standu na galeriji... e to mi je bilo previse da kroz guzvu idem i do galerije... Tako da sam odustala od kupovine te knjige, ali mi je Vanilica rekla da moze negde i u prodaji da se nadje, a i obecala da ce neku pesmu prepisati i staviti na forum :) Tako da sve u svemu relativno je bilo dobro s obzirom na moje ciljeve, ali sledece godine idem iskljucivo radnim danom.
Korisnikov avatar
By Mars
Ma, knjižare su zakon.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!