Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By AngraMaina
jebiga jeste mainstream, mejnstrimcina

teli ste postmodernu, dobili ste je

mislim odlicno je to sto on pise, u okvirima tog pravca, stila, zanra itd.

ne volim ga sto mi je unakaradio gavrila stefanovica venclovica (deliti vizantijsku ritmovanu prozu na stihove, pa gde ce mu dusa?) i izmislio taj neki 'srpski barok'

i generalno vise volim njegove izvore nego njegove tekstove

umesto hazarskog recnika npr. radije citam jehudu halevija koji je napisao knjigu o hazarima u XI veku, a koji je bio stvarno veliki pesnik ("my heart is in the east, but I am on the very edge of the west..." ili pesme pred putovanje na sion - bozanstveno)
By cumpig
hvala na preporuci angra, nikad mi nije palo na pamet da potrazim takvo sto (izvore)

inace kad sam prvi put (pre ihaha godina) procitao Hazarski recnik to je bilo bas onako zdravo drmanje mog bica (u jee al se odrazavam :D ) na jednoj knjizevnoj veceri u Nisu sam ugrabio i potpis po sred knjige :)
totalno sam se navukao i kupovao sve sto sam nalazio, svidjalo mi se sve do Poslednje ljubavi... ono posle (ah, kao i vecini) je za totalni zaborav, cak i za totalni ignore.
Price su mu uglavnom odlicne, poezija takodje mada nisam bas neki vrsni poznavalac, a od nekih prica je nastao i odlicni strip album Treci Argument
By Speculum Columbae
Bio sam opsednut njime pre godinu dana, kada sam odlučio da pročitam sve njegove knjige.
I jesam.
A onda sam otkrio njegov naučni rad, otkrio čudo zvano srpski barok i konačno ukapirao da je njegova književnost ljuštura bez srži (ili sa srži koju su drugi već obradili).
Lepe sentence iz njegovih knjiga, naravno nisu njegove (Halevi, Venclović, pa i Orfelin, Markiz de Sad...).Danas, mnogo mi je zanimljivije ono što je pisao na polju nauke, iz istoriografije, nego njegova književnost koja je deža vi.
Ko se iole obrazuje o Simeonu Piščeviću, Vencloviću, pa i uopšteno kulturi srpskog baroka (na primer porodica Tenecki, slikarska porodica iz knjige "Poslednja ljubav u Carigradu", ili Amalija Riznić), Puškinu (Unikat i neki fragmenti ostalih njegovih knjiga), Vizantijskoj crkvenoj doktrini, kabali otkriće ključ Pavićeve dobro unovčene prosečnosti...
Korisnikov avatar
By tintily
Dopadao se nekome njegov rad ili ne, meni je jedan od omiljenih domacih pisaca, novih njegovih redova vise nece biti. Pavic je danas umro od posledica srcanog udara a ova vest se tek onako usput provukla negde :(
Korisnikov avatar
By jukie
Ja sam mislio da je umro pre nekoliko godina
Korisnikov avatar
By mitrandir
Meni je Pavić omiljeni domaći pisac, tj. jedini kog volim da čitam :D
Korisnikov avatar
By Tungi
A bas sam skoro citao intervju sa njim.Jako kvalitetan pisac,cenio sam ga.

Predeo slikan cajem je jedna od boljih knjiga,posle Hazarskog recnika,ne samo medju Pavicevim knjizevnim ostvarenjima,vec uopsteno u srpskoj knjizevnosti.
Korisnikov avatar
By tintily
Slazem se da je predeo slikan cajem fantastican, ali su meni draze unutrasnja strana vetra i sesir od riblje koze
Korisnikov avatar
By Mars
Jedan moj akvarel se zove "Predeo slikan Twinings čajem".

Kakav blam, kakva neoriginalnost. :shrug:

A stvarno sam umakao četkicu u twinings čaj od jasmina...

Elem, o Paviću i danas mislim kao ono sa prve strane.
Korisnikov avatar
By Tungi
Upravo zbog te njegove "zavijene forme" ga i postujem;nije kao drugi,odudara od stereotipija,ne klanja im se..."Mnogo vise ljubavi sam ostvario u svojim knjigama,nego u svom zivotu",drzi me jos.Da je bio veliki pisac govori i podatak da su mu knjige prevedene na 73 jezika.

Iskreno,meni recimo nije jasno sta ljudi vole kod Isidore Sekulic ili kod Danila Kisa.:neznam:
Korisnikov avatar
By mitrandir
OMFG!!!!
Ja sam tek danas saznao da je umro :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!