Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ::fy::
Potreba za isključivo "instant" fizičkim kontaktom pa samim tim i potreba za prevarom i laganjem partnera sa kojim si kao u monogamnoj vezi (dakle, ne pričam o dogovoru partnera da spavaju sa drugim osobama i otvorenoj vezi) pored toga što predstavlja zavaravanje samog sebe, takođe predstavlja i odliku emotivno nezrele osobe. Naravno, to je moj stav ali i stav brojnih psihologa.

Nemam ništa protiv ljudi koji su celog života "samotnjaci", koji ne žele vezivanje i često menjaju partnere. Ali potpuno su mi odbojni oni koji lažu sebe i druge kako mogu biti u monogamnoj vezi a u stvari spavaju sa strane. Ne prijaju mi lažovi i licemeri.
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm, a i taj elitisticki odnos emotivno zrelih koji ne varaju svoje partnere. zbog cega neko ne moze biti zreo i poligaman? po meni upravo onaj ko zavisi od neke druge osobe, od soul mate, srodne duse, kako god, je nezrela osoba. kazem, ako zavisi. mogu se pronaci dve zrele jedinke koje mogu kohabitirati u partnerskom odnosu, i biti zrele.:protest:
Korisnikov avatar
By spliff
ljudi po prirodi nisu monogamni
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by ns.happy
hm, a i taj elitisticki odnos emotivno zrelih koji ne varaju svoje partnere. zbog cega neko ne moze biti zreo i poligaman? po meni upravo onaj ko zavisi od neke druge osobe, od soul mate, srodne duse, kako god, je nezrela osoba. kazem, ako zavisi. mogu se pronaci dve zrele jedinke koje mogu kohabitirati u partnerskom odnosu, i biti zrele. :protest:

zato što je naučno dokazano da će se to daleko rijeđe destiti nekom ko je emocionalno zreo i stabilan nego u suprotnom slučaju.
Emocionalno zrela i stabilna osoba točno zna što hoćeiskren je prema sebi,svojim osječajima i prema drugom.....pa ako je već odabrala osobu zaveze,šta onda radi sa strane...znaš šta:nezna šta hoće.
Korisnikov avatar
By Modesty
Originally posted by spliff
ljudi po prirodi nisu monogamni
Po čijoj teoriji?

Po tome ispada da većina monogamih osoba nije baš normalna,tj. ne ponaša se prirodno ili ti,ponaša se protuprirodno!?
Korisnikov avatar
Originally posted by ns.happy
hm, a i taj elitisticki odnos emotivno zrelih koji ne varaju svoje partnere. zbog cega neko ne moze biti zreo i poligaman? po meni upravo onaj ko zavisi od neke druge osobe, od soul mate, srodne duse, kako god, je nezrela osoba. kazem, ako zavisi. mogu se pronaci dve zrele jedinke koje mogu kohabitirati u partnerskom odnosu, i biti zrele. :protest:

hahaha, "elitistički odnos"...divan konstrukt...

Pročitaj ponovo šta sam napisao, a naročito deo koji se odnosi na laganje. Zrela i odgovorna osoba ne laže sebe i druge, već na iskrenim osnovama gradi svoj svet (bez obzira da li je monogamna ili poligamna). I još jednom, nemam ništa protiv poligamije već protiv tzv. monogamnih koji varaju i lažu sebe i druge oko sebe.

I drugo, osobe koje često menjaju partnere samo su na prvi pogled "slobodne", tj. slobodne su jer tako žele sebe da predstave. Upravo te osobe robuju svojim ponašanjem koga čak i da hoće više ne mogu da se oslobode.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Modesty
.....pa ako je već odabrala osobu zaveze,šta onda radi sa strane...znaš šta:nezna šta hoće.
O Bozhe...! Kako je lepo kad ljudi bez "iskustva" prichaju o nama koji "ne znamo" shta hocjemo! :kokice:

:zev2:
Korisnikov avatar
Slažem se..."vi" itekako znate šta hoćete...nije problem u tome, već u tome da lažete osobe koje vam veruju i kojima ste drage/i
Korisnikov avatar
By Val
Lazhemo? Odakle takav zakljuchak?

Mi nashe ljubavnice/ljubavnike biramo zajedno. :)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
o jebem mu sve vise!!!

dvesta osma tema na isti, istijacki nacin.......

hajde lepo da se podelimo: jedni ce da budu zreli, realizovani, znace sta hoce i bice im sve superstrava....

a drugi nek budu nezreli, nerealizovani, nemaju pojma sta ce od sebe i bas im je, evo, sranje sto su takvi....

evo nek sam ja u bilo kojoj od te dve grupe....uopste mi ne smeta da sam deo druge...

ali ovo nije diskusija!!!!!!!! ovo je isterivanje ko ce prvi da kaze - ma da, ja nemam pojma kako sam do sada ziveo, hvala sto mi otvori oci!!

HAJDE I TO!!! ALI PO KOJI PUUUUUUUUT?!?!?!

GLUUUUUUUUUUUUPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!

zasto ovo pisem?

moze mi se
By Swanheart
Originally posted by Modesty

.
Emocionalno zrela i stabilna osoba točno zna što hoćeiskren je prema sebi,svojim osječajima i prema drugom.....pa ako je već odabrala osobu zaveze,šta onda radi sa strane...znaš šta:nezna šta hoće.

ja za sebe mogu reci da sam emocionalno zrela i stabilna osoba i da znam sta hocu, a to sto ja hocu ne znaci da ce hteti neko drugi, treci ili peti.

misljenja i stavovi se razlikuju.

sada to na ovoj temi dodjes kao svestenik koji ubedjuje ateistu zasto je dobro da veruje u boga.
Korisnikov avatar
By ns.happy
cek, hajde kad vec pozivate na naucne dokaze, dajte linkove i relevantne studije o tome, da se ne svede na ''magazin in'' gde marinkovicka uvek ima neke podatke o svemu i sve je to dokazano... :)

fy, razumem ja sta si ti rekao, ja sam se samo nadovezao sa svojim pitanjem. mozda nije problem u osobi koja svrlja, mozda nju mozemo okarakterisati kao ''zrelu'' a partnera kojeg lazu kao nekog ko ne bi podneo istinu. ukoliko je odnos njihov kvalitetan (za njihove pojmove) onda razumem potrebu ovog koji svrlja da precuti istinu. briga o partneru i briga o sebi.
Korisnikov avatar
To je druga stvar. Ja sam više puta naglasio da nema ništa protiv otvorenih veza (koje ne razumem, ali i ne osuđujem), nego protiv onih koji se pretvaraju i glume monogamiju...
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da ne treba ni protiv ovih drugih da imas bilo sta , jer to je karakteristican odnos dvoje ljudi koji sami kroje svoje stavove i odredjuju sta su. ako tebe decko bude prevario i ti to saznas, onda slobodno postupaj kako zelis, ali posmatrati tudj odnos i zauzimati osudjujuci stav, po meni, nije dobro. jer isto to rade homofobi koji imaju stav o nasim zajednicama, isto to rade svestenici koji posmatraju prebracne odnose, sve se svede na moralisanje bez pokrica.
jedino sto mozes da uradis jeste da sebe jasno definises i u skladu sa tim da zivis. ako neko zeli sa tobom, bice mu jasno sta se od njega ocekuje. :tepih:
Korisnikov avatar
By Val
FY...pa pazi. Ja osudjujem i prezirem lazh! Posbeno u vezi. Ako smo prijatelji, ljubavnici, partneri...chemu lazh? Bitno je nacji nekoga ko ima slichne stavove i onda sve mozhe. Naravno...ako je jedna osoba monogamna, zheli da te poseduje i ne deli...a druga suprotnA...tada vezu ne treba ni "ponjushiti"! Kao shto vecj rekoh...it´s in the eye of the beholder. I sve je samo stvar dogovora!

Otvorena veza...otvorena. Dobro. Ne zhelish otvorenu...mogu ja i tako.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by hlaefdige
o jebem mu sve vise!!!

Vala baš.
Aman zaman preteraste ljudi. I što je najgore, nema konstruktivnog dijaloga, već sebičnog monologa gde se druga 'ekipa' vređa.

Evo link za skorašnju vrlo sličnu temu. Klikni: Otvorena veza

Tu sam napisala svoj stav, detaljno ga obrazložila i ne pada mi na pamet da sad sve ponavljam.
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa kad mi se desi obicno lepo kazem,ne mogu da budem sa devojkom a da je pritom lazem kao najvece djubre.ali to je ja mislim jos sebicnije,jer to ne radim zato sto sam postenjacina,vec da bih sebi olaksala savest.tako da sta god uradila ispada da to radim iz najsebicnijih pobuda.
ako je to neka duza veza,onda verovatno to necu uraditi.
a ako je to otvorena veza onda to sto sam bila s nekim drugim i nije prevara,zar ne?
By J...
Verna sam sebi. Ne osecam se dobro kada ne ispunjavam svoje zelje. :leviathan:
Korisnikov avatar
By starky
o jebem mu sve vise!!!

hajde lepo da se podelimo: jedni ce da budu zreli, realizovani, znace sta hoce i bice im sve superstrava....

a drugi nek budu nezreli, nerealizovani, nemaju pojma sta ce od sebe i bas im je, evo, sranje sto su takvi....

evo nek sam ja u bilo kojoj od te dve grupe....uopste mi ne smeta da sam deo druge...

ali ovo nije diskusija!!!!!!!! ovo je isterivanje ko ce prvi da kaze - ma da, ja nemam pojma kako sam do sada ziveo, hvala sto mi otvori oci!!

zasto ovo pisem?

moze mi se
savrseno !

:carica:
Korisnikov avatar
By Modesty
Na temi se više trebalo raspravljati,ne ko je u pravu i ko je pametniji i bolji...nego šta kome više odgovara i zešto!

Nikog ja ne ubjeđujem u ništa,pišem ono što JA osječam i čemu u životu težim...ne moram da volim da bih bila vjerna,dovoljno mi je i da sam zaljubljena.

Vidim da vas ima kojima smeta mišljenje nas vjernih i na neki način nas pokušavate ubjediti u suprotno svojim primjerima...na kraju ispada kako ja ovdje nešto namećem.

Diskusija je za mene počela,kada je moj drug Mars napisao da ne možeš naći sve u jednoj osobi,da ti je neko draži da snjm jedeš,neko da sa njim pričaš itd......swanka se složila sa tim e SAD,meni nije jasno(ponavljam se) kako može biti da nekome nije najdraže jesti ,pričati,šetati sa osobom koju voli???

Postoje parovi koji se nađu, sličnih želja i onda si traže trećeg,zajedničkog partnera za seks,ali to je njihova obostrana želja i tu nema laži i prevare....ali biti u vezi sa nekim a da te taj ne zadovoljava dovoljno i onda ideš sa strane,krišom švrljaš....pa, zapitam se,šta onda uopće radite u vezi sa takvom osobom.

Dakle,da napomenem,nemam pradrasude,ovo nije tema o moralu,ne smatram nikog manje vrijednim,samo me iskreno zanima,šta radite u vezi sa partnerom koji nezadovoljava vaše seksualne apetite..zašto ne nađete nešto elokventno sebi?
By жњ
o jebem mu sve vise!!!

zasto ovo pisem?

moze mi se

:roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao: :roflmao:

:up:
By Dragonite
o jebem mu sve vise!!!

...
:up: :fancyklap:
Korisnikov avatar
By mirth
Ja samo ne znam zasto toliko ljudi poligamne ili otvorene veze zamisljaju kao nesto gde se oba partnera polomise od seksa sa svim i svakim. Ako nisi monogaman, to znaci da se seksas 5x dnevno sa 5 razlicitih osoba. Ako si monogaman, to znaci da si licemer koji se zatvorio u 4 zida i odumire lagano od skucenosti, dosade i nezadovoljstva.

Za sebe mogu da kazem da sam monogamna. Ne uzivam nesto preterano u seksualnim razmenama sa nepoznatim ljudima, niti mnogo volim da se cimam okolo zarad te vrste uzbudjenja. Ako sam u vezi, sanse da naletim na nekog ko ce do te mere da mi okupi paznju i skrene me sa drugih stvari kojima se bavim i oko kojih jurim su minorne. Ako nisam u vezi, situacija je drugacija samo utoliko sto mi fali seks, pa sam unekoliko otvorenija za interakciju. Medjutim, ako bi mi se desilo da me dok sam u vezi neko zainteresuje i da pozelim da se upustim u nesto sa tom osobom, ne bih se lepo osecala ako bih znala da ne mogu da realizujem svoj hir ili sta god. Isto tako, grozno bih se osecala ako bih morala da razmisljam da li je osoba sa kojom sam frustrirana jer joj ne dozvoljavam da ispuni svoje potrebe i da li ono sto mi govori proizilazi iz mojih ocekivanja ili iz njene glave.

I isto tako ne shvatam zasto pretezno poligamna osoba nikako ne bi mogla da bude u vezi sa pretezno monogamnom (i obratno), ako svi vec toliko podrazumevamo otvorenost u vezi i tu neku 'zrelost'? Zar ne moze sustina biti u tome da svako radi ono sto zeli i zivi onako kako mu prija? Zasto nuzno oba partnera moraju da imaju jednake obrasce ponasanja da bi se razumeli/postovali/voleli?

Nije mi mnogo bitno cime se ljudi bave kad se ne bave mojom malenkoscu i kada se ja ne bavim njima. Bitno je da me vole, though. I da znam da imam njihovu odanost i lojalnost. Odnosi se na sve koji su mi bitni, bez obzira na to koju vrstu odnosa imamo.
Korisnikov avatar
By Modesty
Draga mirth,kako zamišljaš vezu dvaju partnera koji imaju različite potrebe i poglede?
Ako jedno preferira vjernost a drugo na to gleda ležernije..neko će morati da laže ili da pati?!
Korisnikov avatar
By Modesty
Draga mirth,kako zamišljaš vezu dvaju partnera koji imaju različite potrebe i poglede?
Ako jedno preferira vjernost a drugo na to gleda ležernije..neko će morati da laže ili da pati?!
By Garbo
Jesam li ja to u zabludi ili tema mi je vec odnekud poznata?

Pitam se samo odakle?

:misli:
Korisnikov avatar
By Blady
Ne znam, nikako....
Mnogo komplikovano, da bih pisala o tome...
Korisnikov avatar
By Sing
@ Mirth: :up: 100% moja osecanja

P.S.

Nauchne studije mogu pokazati trend/tendenciu, etc, ali nikada individualnu odliku.

Pade mi napamet sto rece neko na QAF: '...Nothing Kills a Relationship Faster than Monogamy...'
Korisnikov avatar
By Neve
1.
U vezi sam ako mi ista/osoba odgovara (što je prilično rijetko), te se obzirom na to ne ponašam kao na pijaci/za švedskim stolom, niti imam potrebe za takvim ponašanjem.
Korisnikov avatar
By Stanwik
1. Ne bih mogao podneti da pored mene spava sa jos nekim. Sex dozivljavam uzasno emotivno i to je najintimnija stvar koju mogu da radim samo sa jednom osobom tokom veze. A i uzasno sam paranoican (AIDS i ostale SPB). Nemam nista protiv poligamije ali nije to za mene.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!