Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Za nekih mesec dana eto Sajma knjiga u Beogradu. Da li ćete ići i planirate li nešto da kupite?

:cita:
By Simor
Meni trenutno padaju na pamet dve knjige koje bih kupio na sajmu, ako ih ne kupim ranije:

Mangel Alberto "Biblioteka noću" (...sadrži 15 poglavlja. U njima se raspravlja o biblioteci kao mitu, redu, prostoru, moći, seni, obliku, igri slučaja, radionici, umu, ostrvu, opstanku, zaboravu, imaginaciji, identitetu i domu. Biblioteka noću predstavlja fascinantno putovanje kroz istoriju javnih i privatnih biblioteka.") i Ana Politkovska "Putinova Rusija".

Updateovaću se do kraja oktobra. :)
By Ulix
Pitanje je sta cu kupiti, a sta ukrasti. :)

Kao i svake godine, spisak knjiga koje mi trebaju je i suvise dugacak, pa radim na tome da ga maksimalno skratim. :drama:

Sigurno cu se potruditi da kupim roman Mansarda (spisateljice cije ime ponoviti ne mogu, pa da mi od toga zivot zavisi), koji mi se na osnovu Simorovog opisa vec unapred dopao. U razmatranju je i nova Albaharijeva knjiga koja ce se pojaviti - ukoliko bude iole pristojna cena. Konacno bih voleo da iskopam Crno sunce, Julije Kristeve. Voleo bih da se docepam i Dnevnika Aleksandra Tisme. I Kunderinih eseja o knjizevnosti (na engleskom, nisu prevedeni jos uvek).

I kupicu onu malu knjizicu o kanibalizmu, koju godinama vec nikako da kupim.
Korisnikov avatar
By ns.happy
uh... prosle godine sam ostavio tamo oko 150 evra za strucne neke knjige, koje na kraju jos nisam ni otvorio. vremenom sam odlucio kojim redom cu polagati ispite pa mi za to trenutno treba jos nekih 100 evra. ima neko na zajam? :piski:
eh da, hteo bih da kupim Sin, sickness and sanity : a history of sexual attitudes (Vern L. Nuloh i Boni Buloh)
i jos jedno pitanje: da li je neko nasao na proslogodisnjem sajmu ''Ljubav u doba kolere''?
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Jos nemam spisak, ali mi je pala na pamet jedna knjiga koja bi trebalo da se pojavi nesto pre Sajma.

"Prohujalo (sa) etrom" Dejana Dabica (nije Radovanov brat Ratko), NKC

Rec je o knjizi intervjua sa domacim filmskim teoreticarima i autorima o Pekimpou, Bergmanu, Kurosavi... i naravno hororu. :D
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Ulix
Pitanje je sta cu kupiti, a sta ukrasti. :)
:oskar: A kako drugacije?

Nikada nemam spisak, vec samo okvirne diskurse unutar kojih cu se kretati- knjizevna teorija, beletristika, tacka.
Korisnikov avatar
By bakalar
Koliko se placa ulaz za sajam i u kom periodu traje ?
Korisnikov avatar
By Tot
Ne znam koliko će koštati ulaz. Počinje obično poslednje nedelje oktobra, u utorak kada je otvaranje - pa od srede je već pravi sajamski dan - i tamo do ponedeljka.

O tome šta ću kupiti razmišljaću do samog sajma.

Pošto će na sajmu počasno mesto dobiti japanska književnost, mislim da je pravi izbor Akutagavin "Rašomon".

Sad mi padaju na pamet dve odlične, nešto ranije, objavljene studije:

Alan Dž. P. Tejlor: "Habsburška monarhija"

Žan-Pol Bled: "Franc Jozef"
By Simor
E da, ja bih voleo i da pročitam autobiografiju Baraka Obame, pošto sam ja jedan od onih koji je upao u Obama-histeriju, ali ću se morati tući po rukama ako je budem kupovao pošto knjigu izdaje izdavačka kuća na čijem čelu je Goran Perčević.

:sveca:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Joooooooj, ne smem da razmishljam o tome... :strah:
Proshlu godinu sam preskochio zbog nedostatka para, a nisam hteo da upadam ko poslednji kriminalac i kradem sve shto mi dodje pod ruku. :smeh:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by abcd
Koliko se placa ulaz za sajam i u kom periodu traje ?
Originally posted by Tot
Ne znam koliko će koštati ulaz. Počinje obično poslednje nedelje oktobra, u utorak kada je otvaranje - pa od srede je već pravi sajamski dan - i tamo do ponedeljka.
Na sajtu sajma ima kalendar i tamo piše 20.10.2008 - 26.10.2008, što znači da je ovog puta ponedeljak do nedelje (mislim da je i prošle godine bio ponedeljak uveče taj prvi dan).

Ja ulaz neću da plaćam jer će ulaznica da mi pojede popust (ako takav postoji) nego ako bude moglo nekako da se uđe za dž onda ulazim.
Originally posted by Tot
planirate li nešto da kupite?
Ove godine više ništa ne planiram, možda jedan od onih atlasa Kreativnog centra
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by jukie

Ja ulaz neću da plaćam jer će ulaznica da mi pojede popust (ako takav postoji) nego ako bude moglo nekako da se uđe za dž onda ulazim.
Ja sam imao način za ulazak bez karte i više puta primenjivao. Problem sa velikim ograđenim prostorima je što je se ne mogu kontrolisati svi mogući prolazi. Ukratko: ako se ulaznica kontroliše na glavnom sajamskom ulazu, kako obično biva, onda ti karta ne treba; ali ako se ulaznica pokazuje na ulazu u treću halu gde je sajam obično smešten, onda je bojim se ufur onemogućen. Prošle godine nisam bio pa ne znam gde su se pokazivale karte.
Korisnikov avatar
By Sunce
Voleo bih na ovom sajmu knjiga da kupim "gej" romane, da malo prosirim vidike :) . Koje mi romane preporucujete?

Bazenska biblioteka, Moris...?

p.s. prosle godine nista nisam nasao, nista gej. :(
Korisnikov avatar
By Cluniensis
Originally posted by Sunce
Voleo bih na ovom sajmu knjiga da kupim "gej" romane, da malo prosirim vidike :) . Koje mi romane preporucujete?

Bazenska biblioteka, Moris...?

p.s. prosle godine nista nisam nasao, nista gej. :(
Sunce, od "Morisa" se pocinje...

Toplo ti preporucujem(ako vec nisam): "Liniju lepote" Alana Holinghrsta, i "Meso i krv" Majkla Kaningema, koja je cak izasla i u onom jeftinom kiosk izdanju one edicije povodom veka Politike.

To su dva najbolja romana koja obradjuju gay tematiku, od onih koje sam do sada imao priliku da procitam.

Verujem da Holinghrstova, "Bazenska biblioteka" nije losa, ako je suditi po "Liniji lepote", jos nisam stigao da je procitam...
Korisnikov avatar
By Sunce
Pokusavao sam da te knjige pronadjem prosle godine, a u medjuvremenu sam citao druge, "negej" knjige. :) Hvala ti. Hvala i Totu.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja idem sigurno ali kupujem samo obaveznu literaturu, bar to planiram. Ostalo ako ugledam nesto usput...

Ono sto me tesi je da je ovo poslednja godina da tako radim i da cu od sledece godine ici opet na sajam knjiga za svoju dusu :yay:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Idem sigurno, kupujem sigurno, jos nisam odlucila sta (postoji toliko stvari koje bih volela da ima da procitam i imam da me ne bi isfinansirao ni Miskovic)...
Korisnikov avatar
By Silvija Plat
necu ici, verovatno, osim ako ne iskrsne neki dz prevoz, ali bih definitivno potrazila O proseravanju, gospodina H. Frankfurta.
By Simor
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
da me ne bi isfinansirao ni Miskovic
Nema toga što Miško ne bi mogao da finansira... :slinavko:
Originally posted by Silvija Plat
ali bih definitivno potrazila O proseravanju, gospodina H. Frankfurta.
Ako ne odeš, možeš knjigu da naručiš preko interneta:

http://www.vegamedia.co.yu/2008/02/27/h ... seravanju/

Btw, prošle nedelje dok sam "pelješio" štandove na mini uličnom sajmu knjiga u okviru novosadskog Festivala uličnih svirača, moja majka mi je ukazala na pomenutu knjigu sa porukom da sasvim sigurno i nju treba da uvrstim u repertoar kupljenih knjiga (zbog naslova, dakako).

:durenje:
By Simor
Setio sam se još jedne knjige koju bih želeo da kupim i pročitam:

Dubravka Stojanović "Kaldrma i asfalt. Urbanizacija i evropeizacija Beograda 1890-1914"
Korisnikov avatar
By KiWi

Voleo bih da nađem u originalu "STORI TELLING" by Tori Spelling ... čitao sam lepe kritike o knjizi
By Simor
Ja bih i ovo da kupim i čitam:

Edgardo Vega Junke "Koliko god obećavala da ćeš da kuvaš i plaćaš stanarinu popušila si jer se Bil Bejli više ne vraća kući"

"Čudo od romana očuha popularne pevačice Suzan Vega, sa ovim marljivim naslovom koji mu savršeno odgovara, pravi je etnički ragu u kojem se krčka multikulturalnost Amerike i XXI veka. Razbarušen, nedisciplinovan i ošamućujuće divno napisan roman-reka o džezu i rasama, komponovan kao simfonija različitosti, hipnotički je privlačan za čitanje."

http://www.vegamedia.co.yu/2008/09/02/e ... bil-bejli/

:yes:
By ~ Le Saint X ~
Idem naravno

ali

ja knjige dosta kupujem i van sajma
tako da do tog dogadjaja,pokupujem sve sto me interesuje i tamo odem cisto da prelistavam knjige

pre dva dana kupio

TASCHEN izdanje EGYPT

planiram jos jednu knjigu o Egiptu da kupim sutra

kao i knjigu o islamu - poceo da ucim arapski

kao i dva romana Laguninog izdanja
By ~ Le Saint X ~
@Sunce...
Bazenska biblioteka je vrlo 'moderno gay' i svideo mi se roman
kupio ga i pre nego cuo bilo sta o romanu ili procitao bar deo

Poljubac zene pauka mi, nekako, ide za tebe...ako nisi citao... vrlo gay
Korisnikov avatar
By jukie
Da vas podsetim da se danas otvara... Od 14h otvoreno za posetioce, od 18h zvanično otvaranje

Za one koji prvi put dolaze, ili nemaju IPS u svom naselju: pretprošle godine (prošle nisam bio prvi dan) se štand IPSa otvorio tek posle zvaničnog otvaranja, tako da ne vredi da džedžite od 14 ako mislite da tamo nešto kupite. A i oni samo iznesu nekoliko probranih naslova od mnogobrojnih koje imaju u knjižarama, a i do sada nisu imali nikakav popust (čak sam jednu knjigu jeftinije kupio u Mamutu). Tako da preporučujem da turisti prvo tokom poslepodneva svrate do Mamut Megastora i Akademije.

Bombina, šta je to Divlja Indija? Neka knjiga sa fotografijama divljih životinja?
Korisnikov avatar
By Mars
I dalje ne volim sajmove, a knjiga posebno.
Ostaje onaj praktičan razlog da se za nešto manje para kupi nešto.

Toliko volim knjižare da mi ona gužva i vrućina na sajmu uopšte ne prijaju.

Ove godine bih išao samo zbog Gorice, Jelice i Dragana na Samizdatov štand.
By mikka
ja cu ici :cita:
imam standardno drustvo za takve prilike :)
By biotherm
Poceo je Sajam knjiga, Japan je gost... Bio sam na njihovom standu, i ima nekih zanimljivih knjiga, ali nazalost, ne mogu se kupiti - a da ne govorim o mogucnosti kupnje kod nas... Cena ulaznice je 220 din, nije bas jeftino, mozete kupiti pola knjige... Bilo bi lepo da svakom posetiocu poklone po jednu knjigu u znak paznje sto su odvojili vreme za posetu sajmu :)

Knjiga ima dosta... Jeste li bili?
Kupio sam 5 knjiga, :) . Jeste li sta kupili?

Uzivajte na Sajmu!
By Ulix
Mene interesuje kolika je bila guzva i koliko se moglo krasti? Cujem iz poverljivih izvora da su se potrudili da ove godine svaka knjiga bude placena. :blush:

Planirao sam da idem u sredu, jer dotle planiram da skupim jos malo para. Uvek mi je premali budzet za sajam knjiga. :minibounce:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Ulix
Cujem iz poverljivih izvora da su se potrudili da ove godine svaka knjiga bude placena. :blush:
Podeli sa nama sta znas o tome :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!