Originally posted by Mars
Originally posted by neny
madjarska je stvarno zakon!
Tetka Daco, a šta mislite o SFRJ?
Ja mislim da je to bila jedna jako lepa zemlja.
mars,ako si napravio lapsus.
mislim da jeste i ako je srbija ikada u svojoj istoriji bila drzava mira,postovanja razlicitosti,visokog standarda onda je to upravo tada.
ako se osvrnemo na njenu nesrecnu istoriju videcemo da je ona uvek ,sem tada,bila mala dzamohirija u kojoj su koruptivni,vlasti zeljni kraljevi sa jos koruptivnijim popovima kolo vodili unistavajuci zivote miliona ljudi(praveci ratove,koji se vidimo jedino nisu vodili kada smo bili sekularna drzava,u kojoj su se znala neka pravila)
ako pogledamo i korpus ljudskih prava koji je u to vreme (sfrj) bio aktuelan,ta drzava ga je imala,i smanjen vojni rok,i dozvoljen abortus(dakle zena je bila vlasnica svog tela),i zene su imale pravo glasa,od tada su decaci i devojcice poceli da idu zajedno u skole,zene su prestale da budu muzevljevo roblje,postale su ravnopravne,da je tada bilo aktuelno mislim da bi i lgbttiq osobe imala neka svoja prava(cak je jedna republika i u tome odskakala-slo,dekriminalisuci homosex. akt 70-tih,stvaranjem gej scene jos ranih 80-tih)
ako pogledamo i prava jevrejske zajednice su tek u njoj dosle na pijedastal,verujem da znate da su u srbiji do 45. jevreji u srbiji bili tretirani vrlo slicno kao LGBTTIQ zajednica danas.nazivali su ih civuti ,bili su im dezurni krivci za sve,SFRJ je sve to ispravila,bila cedo,kojoj se cak i americka levica divila!
srbija je nazalost sve to vec krajem 80-tih(a da ne pricam o sramnim 00-tim) bacila pod noge ,izdala,i vratila se starom gubitnickom ,dobro poznatom putu destrukcije i sebe i pogotovo drugih!
danas kolko vidimo ponovo koruptivni vlastodrsci ,s popovima kolo vode i stvaraju ratna zarista!pitam se samo zasto su im srbi to dozvolili,zasto su pristali na antropoloski rikverc i siguran put u unapred iskopanu provaliju?