Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By plavetnilo
Na tri scene niške Letnje pozornice tokom četiri dana Nišvil festivala, od 14. do 17. avgusta nastupiće oko trista izvođača iz domena džeža i world music pokreta, ali i fuzija ta dva stožerna pravca.

Headliner celog festivala verovatno je najznačajniji jazz rock bubnjar Billy Cobham koji dolazi sa svojim sastavom Culture mix, ali ništa manje zvezda nije ni naš proslavljeni trubač, aranžer i kompozitor Duško Gojković kome će ovo će biti prvi nastup u Nišu tokom karijere duge više od šest decenija. Dušku Gojkoviću, koji će nastupiti sa svojim internacionalnim be bop sastavom, prve večeri festivala biće uručena nagrada za životno delo i doprinos popularizaciji ove vrste muzike. .

U Niš dolazi (inter) planetarno cenjeni ženski hor Mistoriozni glasovi Bugarske - snimak njihove kompozicije nalazi se u vasionskom brodu Voyager među odabranim najznačajnijim segmentima zemaljske civilizacije. Među učesnicima je i odličan nemački Hugo Siegmeth band, New York Ska Jazz Orkestra, najbolji učenik sa dalekog istoka čuvenog Orneta Kolmena – Soon Kim, japanska pevačica i i pijanistica Keiko Borjeson, (…) nova postava kultnog fusion sastava sa ex – Yu prostora: Leb i Sol… i još dosta poznatih i kvalitetnih izvođača, čija će imena biti objavljena čim budu završene sve formalnosti oko potpisivanja ugovora.

Treba pomenuti da će dan uoči festivala početi workshop za bubnjare koji će držati proslavljeni Billy Cobham.

(preuzeto sa zvanicne web strane www.nisville.com)

Pa... cekamo vas - dobrodosli! :saksofon:

:bye:
Korisnikov avatar
By starky
bas bih volela da se iskombinujem i da dodjem...:D
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Prosle godine je bilo odlicno! :peace:

Dve bine, vise nastupa u toku jedne veceri... Odlicna pozitivna atmosfera... Al' najsmesnije je bilo kada su trubaci crnci u centru grada svirali sa nasim Romima. :giggle:
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Pioniri londonske acid jazz scene, Brand new heavies u Niš dolaze u najboljoj postavi u kojoj je osim muške trojke osnivača (bubnjar/klavijaturista Jan Kincaid, gitarista Simon Bartholomew i basista/klavijaturista Andrew Levy) posle nekoliko godina odsustvovanja iz benda ponovo i pevačica N’Dea Davenport.
Bend je već godinu dana na evropskoj turneji tokom koje promoviše novi, odlično ocenjeni album “Get Used to It”. Osim “udarne četvorke” Brend new heaviessu za Nišvil pojačani i duvačkom linijom, udaraljkama i pratećim vokalima.

(opet preuzeto sa www.nisville.com)
Korisnikov avatar
By starky
pa savrseno...obozavam festivale svih vrsta...feste po gradu...tako

da,moooooooooooooram da se iskombinujem....:happy:
By Swanheart
javlja mi se da cu biti tamo u to vreme ako budem u dragoj mi Srbiji
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by LittleRed
wonderful :)
pa vidimo se onda tamo :giggle:
Korisnikov avatar
By LittleRed
Originally posted by anche
Originally posted by LittleRed
wonderful :)
pa vidimo se onda tamo :giggle:
obavezno! :)
Korisnikov avatar
By anche
:nesiguran:

oh well.. only if you become a lesbian before that :giggle:
Korisnikov avatar
By LittleRed
popboks Vesti | 20:39 | 23.07.2008.

Nišvil se žali na grad i privrednike

Organizatori džez festivala Nišvil požalili su se juče kako ova manifestacija, po svemu sudeći, neće biti održana na predviđenom mestu - niškoj Letnjoj pozornici.

Oni su na konferenciji za štampu naveli da je grad pre tri godine odredio ovu lokaciju za festival, ali da gradska vlast trenutno nije konstituisana, pa nema ko da reguliše problem sa ugostiteljstvom na ovom prostoru.

Pored problema sa kafanskim miljeom i gradom, organizatori su istakli i nezadovoljstvo reakcijama potencijalnih sponzora, poimence prozivajući neke od firmi koje nisu našle za shodno da im uplate novac.

Prema ranijim najavama, na Nišvilu bi od 14. do 18. avgusta trebalo da nastupe, između ostalog, Duško Gojković, Billie Cobham, Gilles Peterson i Brand New Heavies.

Beogradska promocija Nišvila predviđena je za 8. avgust u Knez Mihailovoj ulici, kada bi trebalo da nastupe niški bendovi, a organizatori nameravaju da u glavnom gradu 15. avgusta predstave neke od gostiju iz inostranstva.

Organizatori su saopštili kako su u toku dogovori oko nastupa u još nekim gradovima.
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Svi najavljeni gosti ce sigurno ucestvovati. A problem sa organizacijom, tj. nebrigom grada za Nisville ponavlja se svake godine. Ali eto... Zahvaljujuci entuzijastima - pre svega Ivanu Blagojevicu (direktoru festivala) Nisville i dalje postoji. I sto je jos lepse - svake godine je sve bolji! :)
Korisnikov avatar
By Mars
Uživajte! Nedostajaće mi...
By cumpig
sestra mi rece da dolazi i Jose James, to je bas :cheer:
Korisnikov avatar
By anche
dakle, najbolji festival koji postoji u srbiji :smug:

osim sto je pristojno organizovano - nema gnjavaze na ulazu, raznolikost ucesnika i prelep ambijent tvrdjave meni su ova cetiri dana bila super.

svako vece je bilo posebno i super sam se zabavila :)

nisam videla drugarice forumasice, ali bice jos prilika. sledece godine, mozda. ma obavezno! :bye:
Korisnikov avatar
By LittleRed
ja tebe videh anche, ali bas si bila daleko :(
super su bili brand new heavies, samo je ozvucenje bilo bzvz sto je malo pokvarilo dojam
Korisnikov avatar
By anche
da, da... uvek sam znala da pripadam grupi vidjenijih lezbejki :smeh: i ne budi tuzna, nisi ti kriva sto je pozornica tolika :hug:

drugo vece, kad su bnh nastupali je meni najslabije od svih. ozvucenje je odlicno - nego oni nisu grupa za koncertne nastupe. plus su, sto 'rvati kazu, izasli nekako nabrijani. sto jedan drugar rece - onaj eksces sa detetom pruza dovoljno materijala i za unicef da reaguje :nono:

meni su otkrovenje festivala belgijanci orchestre international du vetex. :yes:
Korisnikov avatar
By gorilica
Ja na zalost nisam bio ni ove godine, ali mi je drugarica juche prenela svoje impresije.
Po njenom mishljenju su Brand New Heavies bili najslabiji i imali najgori kontakt sa publikom, a inache je bila prezadovoljna ovogodishnjim programom i onim shto je chula i dozivela.
Sve u svemu, iz godine u godinu je sve bolji i bolji.
Korisnikov avatar
By LittleRed
činjenično je stanje da je za vreme njihovog nastupa ozvučenje bilo tiha jeza. glas se uopšte nije razaznavao
a što se veličine pozornice tiče, more luck next time :D
Korisnikov avatar
By anche
@gorilica
bre, moras da dodZes! lepse je sa kulturom :giggle:

vidim pozornicu nesto pokusavaju da prosire za filmske, ali je bas steta sto je tako mala - nis je grad kojem treba barem duplo veci otvoreni prostor za letnja desavanja :)
Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Slazem se da je sa kulturom lepshe, samo shto kod mene nije u pitanju odsustvo volje, vec hronichno odsustvo shushkavih papirica koji omogucavaju pristup ovom i slichnim deshavanjima.:sigh:
Korisnikov avatar
By anche
ma daaaaj... tje ti nabavimo neki index. :wink2:

studentske su uvek prilicno pristupacne :sladoled:
Korisnikov avatar
By gorilica
:lol:
Eto vidish, potseti me da bi trebalo da pokupim svoj, kao i dokumenta sa faxa, ako mogu uopshte da ih i nadju, nakon svih ovih godina od kako sam ga napustio.
Korisnikov avatar
By plavetnilo
Mene su "Brand New Heavies" bas razocarali. Bili su dobri sto se tice muzike, ali njihovo ponasanje iza bine i na sceni je bas bilo uzasno. U backstage-u su razvalili bravu, a jos su neki od njih glupim salama izvredjali uspomenu na Sabana Bajramovica, pa umalo i batine nisu dobili od pojedinih zaludjenika za Sabanovu muziku. :blenta:

Pravi profesionalci bili su New York ska jazz ensemble i Dado Topic! :love:

Covek je stvarno faca.

A sto se tice nastupa, zaista je bilo mnogo dobrih bendova, ali meni je nekako najsimpaticniji Jan Vaclav Vanek trio. Jan je imao zaista original nastup! Zvukovi koji ume da proizvede pomocu gitare su... :bouncy: Inace covek zivi u sumi, bez televizora, telefona i slicnog... I sav je nekako stidljiv i skroman. :giggle:

Ne smem da ne pomenem Teodosi Spasova koji je nastupio sa Tarhanom. Svira kaval i u ranijim saradnjama sa muzicarima uspeo je da dobije Grammy nagradu. Inace je kao osoba izuzetan! Blag i dobar, dobrocudan... Svi veliki profesionalci su takvi.

Generalno gledano, voleo bih da je bilo malo vise fuzije jazza i elektronike, ali to verovatno ne bi privuklo toliko publike koliko je inace bilo tokom festivala na Letnjoj pozornici. Vidim da mnogi pocinju da uporedjuju Nisville sa Exitom. istina je da Nisville nikada nece imati toliki turisticko/komercijalni znacaj, ali mislim da je sa umetnicke strane Nisville na dobrom putu da vec sledece godine bude bolji od Exit-a.

Evo nekoliko zanimljivih linkova:

http://home.drenik.net/jnikolic/dusko_goykovich.htm

http://www.billycobham.com

http://www.theodosiispassov.com

http://www.rosenberg-trio.com

http://janvanek.org

http://www.lebisol.info

:bye:
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by plavetnilo
Jan Vaclav Vanek trio. Jan je imao zaista original nastup! Zvukovi koji ume da proizvede pomocu gitare su... :bouncy: Inace covek zivi u sumi, bez televizora, telefona i slicnog... I sav je nekako stidljiv i skroman. :giggle:
da! koliko tom coveku treba da se vrati u realnost nakon svirke. super je stvarno. a njegov zivot mi dodje otprilike kao nekakav licni ideal :)

mene uvek iznenadi kako su ljudi spremni da lako okrive domace, a stanu na stranu gostima. mislim da nisville jeste izuzetan dogadjaj i da ljudi koji tamo rade daju sve od sebe da to bude kako treba.

i bre super je kad ima malo policije (i u plavom su, a ne oni specijalci k'o na exit-u :neto: ) i niko te ne tretira kao stoku guranjem u torove na ulazima i prepipavanjem.

sve u svemu: bas lepo :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!