- 06 Avg 2008, 12:59
Originally posted by polarlicht4.1od spomenutih devil's playground nisam gledao, a the most hated family in america me je mnogo iritirao dok sam gledao, tako da nisam stigo ni da se smejem ni da placem. tacnije, iritirao me je louis theroux, koji je nevidjeno smarao ljude ili potpuno banalnim pitanjima, ili nekim izuzetno naivnim pokusajima da ih "preobrati" pitanjima tipa "zar i oni nisu ljudi", tako da mi je njihova iziritiranost koju je on pripisao njihovoj "zatvorenosti" i "zatrovanosti mrznjom" bila sasvim razumljiva. po meni se on tu jednostavno ponasao kao izuzetno los novinar i propustio priliku da postavi neka mnogo znacajnija i potencijalno efektnija pitanja i snimi mnogo kvalitetniji dokumentarac, s obzirom na generalnu otvorenost i komunikativnost ljudi koje je snimao - cak je imao i priliku da razgovara sa svojim kolegom novinarem koji je isto tako snimajuci dokumentarac odlucio da se pridruzi porodici, iako je pre toga sasvim delio louisov pogled na svet - pa ni iz njega nije uspeo nista da izvuce, jer je previse insistirao na pitanjima tipa "zasto si tako pun mrznje".Originally posted by CalypsoVaistinu.
Jesus camp i jos uvek sam u soku. Film je zaista odlican, bio je na festu prosle godine ali...![]()
Nije mi jasno kako ono što rade sirotoj deci nije i zvanično nazvano zlostavljanjem. Ne bih nazvao ni 'ispiranjem mozga' jer je preblago za sav užas kroz koji prolaze.
Slični su Devil's Playground kao i kratki The Most Hated Family in America sa Louis Therouxom. Od ovog drugog nisam znao da li da se smejem ili da plačem. Stvarno.![]()