Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Modesty
naravno.....ma nisu tad meni sve kozice bile na broju....uh,valjda im se do sad povećao broj
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by anche

jeste, jako je vazno da postoje i ovakve teme. mada meni predstavlja pravi problem to sto, kada bih se nasla u takvoj situaciji, ne bih znala kome da se obratim za pomoc.

Policija nije zaduzhena za takve sluchajeve? Iskreno me zanima da li u Srbiji postoje institucije koje poduzimaju mere protiv nasilja? U Nemachkoj prijavish i reshish. Sve zakonom regulisano!
Korisnikov avatar
By Dzi
omg!
zar je moguce da zaista postoje nasilja do te mere da je neophodna strucna pomoc :uplasen: ..uzas.
..jesam se potukla bila sa curom, ali je ipak bilo samosvesti i kontrole...
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by KiWi

Ne. Ne upotrebaljvam silu (osim ako se drugačije unapred ne dogovorimo :bic: )

:up: U okviru igre (ali i tada samo do dogovorene i dozvoljene granice) prolazi. Sve ostalo je sluchaj za psihijatra.:sesir:
Korisnikov avatar
By Modesty
Postoje neke sigurne kuće ali pretpostavljam da dok dođeš do njih da si već sva polomljena u više navrata a za sam zakon,ne vjerujem....u Srbiji su još uvijek bitnije bitke za fotelje...jbg,ne stiže se sve
Korisnikov avatar
By Val
Zna li neko? Srbija? Zashtita ? Borba protiv nasilja? Neke institucije?
Korisnikov avatar
By anche
@val

:smeh:

vetj mogu da zamislm klozetiranu lezbejku koja okretje 92 i kaze: 'molim vas pomozite mi, moja lezbejska partnerka se napila, polupala sve po stanu, i prebila me. ja sam trenutno zakljucana u sobi a ona pokusava da provali vrata.'

toliko je to sve tuzno, da moram da se smejem da se ne bih rasplakala.
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Sigurne kuce su samo za str8ere. Za homoseksualce koji trpe bilo koji oblik nasilja policiju zaboel levo uvo.
Korisnikov avatar
By Val
@val

:smeh:

vetj mogu da zamislm klozetiranu lezbejku koja okretje 92 i kaze: 'molim vas pomozite mi, moja lezbejska partnerka se napila, polupala sve po stanu, i prebila me. ja sam trenutno zakljucana u sobi a ona pokusava da provali vrata.'

toliko je to sve tuzno, da moram da se smejem da se ne bih rasplakala.
Prosto moram da uradim ono shto najvishe mrzish. Tj. da citiram post iznad sebe, iz prostog razloga da se ne bi ubacio neki nevezani medj´nas...i da priupitam - zashto bi ta zhena/lezbejka morala da kazhe da je lezbejka? Zaboga, dovoljno shto je prebijena?! :shrug:
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by Val
Originally posted by johndoe
@val
da,mislim da kad ih jedna osoba ostavi zbog takvog ponasanja,oni jednostavno predju na drugu.
a ja znam devojku koju je manje vise svaki decko tukao,tako da mislim su i da zrtve nasilja osobe kojima su nasilnici iz nekog razloga privlacni i znaju daa ih prepoznaju.
Da, ali mi ne prichamo o BDSM i fetishima! :alexis:

ma ne pricam ja o fetisima,nije ona volela da je tuku zbog seksualnog uzbudjenja ili slicno,vec je jednostavno magnet za nasilnike,i sto je najgore ona je dozvoljavala da to traje vise meseci,kao pa ja ga volim,nije hteo i sve druge moguce fraze i klisei.

a sto se tice vracanja,u smislu udaris me,udarim te, ja ne bih udarila devojku nikad,jednstavno bih se okrenula i otisla,ne zato sto ne znam da da se branim,vec zato sto ne zelim da budem takav covek.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Sigurne kuce su samo za str8ere. Za homoseksualce koji trpe bilo koji oblik nasilja policiju zaboel levo uvo.
Ej, aj´ ne prdite (kad vecj moram ovako)! Niko vas ne primorava da pri prijavi cajkanu (ili kome god se vecj prijavljuje nasilje) saopshtavate vashu sexualnu orijentaciju! :smirk:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by spiritska
:qqlele:
Da, da. Upravo ovo QQlele i jeste problem homoseksualaca u Srbiji. Zakukaju, uplasheni se zakljuchaju u sobu i toliko! Kontam da na taj nachin nikada necjemo biti prihvacjeni u drushtvu! Ali, to je vecj neka druga tema...da ne kazhem Sizifov Job!

I nemoj sad neko da me protumachi kao : I treba vam tako, kad ste budale...Jer to nisam rekla! Rekoh...dokle cjete da se krijete? I da trazhite izgovor za sve loshe?
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Val

zashto bi ta zhena/lezbejka morala da kazhe da je lezbejka? Zaboga, dovoljno shto je prebijena?! :shrug:
a zasto ne bi rekla? :)

fora je u sledecem: ne postoji institucionalizovana podrska lezbejkama, jer su nevidljive u drustvu.

ja sam vec gore negde napisala kako se neke dovijaju u tim situacijama. ta sto je prebijena je odvedena u urgentni od strane drugarica, ne od strane hitne pomoci/policije.

ja znam samo za jedan slucaj kad su lezbejke zvale policiju zbog druge lezbejke. i posle toga su se uzasno osecale. nije sve tako crno-belo. lezbejska egzistencija, kao uostalom i bilo koja druga, je obojena mnogim specificnostima. i nasilje u lezbejskim vezama JESTE u velikoj meri tabu tema.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val

zashto bi ta zhena/lezbejka morala da kazhe da je lezbejka? Zaboga, dovoljno shto je prebijena?! :shrug:

fora je u sledecem: ne postoji institucionalizovana podrska lezbejkama, jer su nevidljive u drustvu.

ja sam vec gore negde napisala kako se neke dovijaju u tim situacijama. ta sto je prebijena je odvedena u urgentni od strane drugarica, ne od strane hitne pomoci/policije.

ja znam samo za jedan slucaj kad su lezbejke zvale policiju zbog druge lezbejke. i posle toga su se uzasno osecale. nije sve tako crno-belo. lezbejska egzistencija, kao uostalom i bilo koja druga, je obojena mnogim specificnostima. i nasilje u lezbejskim vezama JESTE u velikoj meri tabu tema.
Da, u pravu si. Zashto tako prebijena ne bi prichala o istoriji svog zhivota? Zashto ne bi pochela prichu sa:"Znate, ja volim zhene i stvarno mi se ovo nikada nije desilo! Ali eto, ja imala malo duzhi jezik, pa me zhena prebila. Mozhete li na neki nachin da mi pomognete?"
Kontam da ni jedan strejter ne zove policiju, jer je prebijen i pochne rechenicu sa:"Dobro veche, ja sam str8 i prebili su me!"!
Zbog toga pitaH, da li postoji neka institucija koja se bavi iskljuchivo "nasiljem u porodici"? I koja poduzima odredjene mere, kako bi se to nasilje sprechilo ili izlechilo...
Korisnikov avatar
By Val
Mozhemo li ovde da trazhimo krivca za takvo tabuiziranje nasilja? Naravno...JESTE tabuizirano!
Korisnikov avatar
By Dzi
samo cu da postavim pitanje : Zar u Srbiji?...........
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
@Val
Pa, znas kako, cula sam za slucaj kada su dve devojke se obratile policiji, jer su ih smarali neki likovi zbog orijentacije, i onda su ih pajkani priveli u stanicu i tamo ih zadrzali celu noc i jos u i batine dobile. Bilo u nekoj emisiji pre par godina...

Pa, en mora da kaze orijentaciju kad pozove 92, ali ako hoce da se pokrene neki postupak i ako hoce bilo kakav vid zastite, onda ce morati da objasni sta joj ta riba koja ju je prebila dodje u zivotu. A kod nas postoje mere protiv nasilja u porodici i sl, ali su time obuhvacene iskljucivo hetero zajednice.
Korisnikov avatar
By Val
A mere protiv "nasilja u drushtvu" ne postoje?
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Val
Originally posted by Val

Da, u pravu si. Zashto tako prebijena ne bi prichala o istoriji svog zhivota? Zashto ne bi pochela prichu sa:"Znate, ja volim zhene i stvarno mi se ovo nikada nije desilo! Ali eto, ja imala malo duzhi jezik, pa me zhena prebila. Mozhete li na neki nachin da mi pomognete?"
Kontam da ni jedan strejter ne zove policiju, jer je prebijen i pochne rechenicu sa:"Dobro veche, ja sam str8 i prebili su me!"!
Zbog toga pitaH, da li postoji neka institucija koja se bavi iskljuchivo "nasiljem u porodici"? I koja poduzima odredjene mere, kako bi se to nasilje sprechilo ili izlechilo...
zato sto kad strejt zena pozove i kaze to isto oni dotrce i odbrane je jer je nasilje u porodici definisano i sankcionisano zakonom. te je duznost policije da reaguje i zastiti zrtvu.

lezbejske zajednice nisu prepoznate kao porodice. nevidljive su i zakonu i policiji i drustvu. :slika:
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Slazem se sa ovim sto je anche napisala. Nas ustav prepoznaje samo heteroseksualnu bracnu i heteroseksualnu vanbracnu zajednicu.
Korisnikov avatar
By Val
Lepo si ti meni TO nacrtala, ali jedno pitanje josh uvek ostade "otvoreno"!
Originally posted by Val
Dakle, nasilja uopshteno. Nevezano za rod i pol?!
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Verovatno postoje, ali... kada sa nekim zivis, onda to bas nije nasilje u drustvu, nego u kuci...
Korisnikov avatar
By Val
Ma ti mene zajebavash bre! Nasilje se deshava samo U kucji?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Izgleda da se nismo razumele... Mislis na nasilje kao jedno se sa nekim potuces ili na nasilje kad sa nekim zivis? Ja sam mislila na ono drugo...
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Val
Lepo si ti meni TO nacrtala, ali jedno pitanje josh uvek ostade "otvoreno"!
Originally posted by Val
Dakle, nasilja uopshteno. Nevezano za rod i pol?!
naravno da postoji. nasilje je sankcionisano i krivicno i preksrasjno. ali ne razumem zasto je to relevantno ovde?

zasto bi lezbejke trazile pomoc u opstim zakonima, kad postoji veoma jasno definisan clan koji zabranjuje porodicno nasilje...? :hmm:
Korisnikov avatar
By reveal
Lezbejka u sigurnoj kutji je isto sto i zhena pilot u JAT-u.
Nije nemoguce.... Ja gledala BG Hroniku i gostovala prva zena pilot :lol:

A sto se tice dali bi jedna lezbejka trebalo da kaze da je lezbejka... Pa, smatram da bi trebalo da kaze ako do to ga dodje. U smislu, ako se nachnu teme u kakvim je odnosima sa osobom koja ju je napala.

A i uostalom... Zar nasilje u porodici prepoznaje gay i str8?
Korisnikov avatar
By Val
Dakle, zakon u Srbiji ne predvidja mere zashtite od nasilja u porodici, ukoliko ljudi nisu venchani? Kako se u Srbiji zakonom definishe "porodichno nasilje"?
Korisnikov avatar
By Mademoiselle
Predvidja ukoliko je u pitanju vanbrachna str8 zajednica.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by xx LooDa KrAwItZa xx
Izgleda da se nismo razumele... Mislis na nasilje kao jedno se sa nekim potuces ili na nasilje kad sa nekim zivis? Ja sam mislila na ono drugo...

Na nasilje!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!